Možda ja nešto ne vidim dobro, kad mi nije jasno čemu panika.
Imali ste prioritet listu:
1. ENS
2. CSL
3. State Nominated
4. MODL
Sad imate:
1. ENS
2,3,4. CSL
5. State Nomination
6. MODL
I u čemu je sad razlika? Samo su razbili drugu grupu na tri grupe, što ne znači da sad ima više ljudi ispred vas nego što je i bilo. Ako mislite da ste bili drugi, to je zato jer grešite, zato što su iz nekog razloga dosad zaboravljali da stave ENS na prvo mesto, a ENS jeste bio na prvom mestu, dokazano sve ovo vreme, tako da ste vi STNI bili na trećem, a sad ste na petom jer se drugo mesto malo podelilo.
Jedini pravi pad je za Geu ovde, jer je njena grupa razbucana, ali, ko je dosad imao potrebe da traži State Nomination, ako je već na CSL? Retko ko, neko ko nema dosta bodova zbog godina, i slično. Ova podela služi samo da sad natera i vas sa CSL da aplicirate za razna sponzorstva, jer Australija voli sponzoruše, a ne neke nezavisne ljude. Za sad ste manje-više na istom, dok se ne zahukta traženje sponzorstva medju CSLovcima, a pošto su sad uspeli da već zaguše i Vlade Teritorija sa aplikacijama, neće se početi da dobijaju još mesecima, što je, rekao bih, dovoljno da Gein programer ubode svoju vizu.
Ako sam nekog utešio, nije mi bila namera, jer mislim da se Australija udaljava od imigracije, i biće tu mnogo gorih iznenadjenja nego što je ovo ( ustvari više se i nemamo šta iznenadjivati). Kad budi jednom sasekli MODL, a spremaju se, neće više biti, "izvinite duže ćete čekati", biće viže "sorry, nemate više prodju".
Jedino što je meni iskreno žao, je što su mi na prevaru ukrali novac. I nema šanse da ga povratim, osim ako se ne osnuje neki svemirski sud, koji bi sudio pošteno nama malima protiv velikog.