Vesti za migrantske čekalice

• Začetnik teme Začetnik teme Tree
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
5. applications from people who are nominated by a State/Territory government whose nominated occupation is not listed on the CSL

spadam ovde, ali sam sa liste prioriteta spao sa drugog na peto mesto, znachi, mozda vizu dobijem 2012 a... ako se sete da me usput bace na 13.mesto prioriteta, onda mozda i nikad.
A zvali me vec bili na lekarski i sve, jutros sam se zheshce razocharao.. ***

E, ovi ce stvarno da mi pokidaju sve zivce. Stvarno nema smisla ovo sto rade.... I sad ko nije na CSL, bez obzira sto ima sponzorstvo ima da ceka naredna dva veka.... Katastrofa, zaista, bez obzira sto mene licno u ovom trenutku ne pogadja. Ali ko zna sta donosi sutra, nove promene, ogranicenja, novu CSL.....

Ti bolje placaj za onaj engleski, ako ti se slucajno desi da ti posalju mail!! Vidis da je vrag odneo salu!!!

Okrene mi se stomak kada vidim da je neko pisao na ovoj temi...nema sanse da su lepe vesti!

Ovo je katastrofa ,pa da li su oni normalni...!!
Pa sad treba zatrpavati Adelaidu sa e-mail-ovima...
...Ovo je kao kad na salteru prodas 200 karata za autobus..
..a u njega staje samo 50 ljudi..!
Kakva kradja i prevara na drzavnom nivou...!!!

Poslednja izmena:
Možda ja nešto ne vidim dobro, kad mi nije jasno čemu panika.
Imali ste prioritet listu:
1. ENS
2. CSL
3. State Nominated
4. MODL

Sad imate:
1. ENS
2,3,4. CSL
5. State Nomination
6. MODL

I u čemu je sad razlika? Samo su razbili drugu grupu na tri grupe, što ne znači da sad ima više ljudi ispred vas nego što je i bilo. Ako mislite da ste bili drugi, to je zato jer grešite, zato što su iz nekog razloga dosad zaboravljali da stave ENS na prvo mesto, a ENS jeste bio na prvom mestu, dokazano sve ovo vreme, tako da ste vi STNI bili na trećem, a sad ste na petom jer se drugo mesto malo podelilo.
Jedini pravi pad je za Geu ovde, jer je njena grupa razbucana, ali, ko je dosad imao potrebe da traži State Nomination, ako je već na CSL? Retko ko, neko ko nema dosta bodova zbog godina, i slično. Ova podela služi samo da sad natera i vas sa CSL da aplicirate za razna sponzorstva, jer Australija voli sponzoruše, a ne neke nezavisne ljude. Za sad ste manje-više na istom, dok se ne zahukta traženje sponzorstva medju CSLovcima, a pošto su sad uspeli da već zaguše i Vlade Teritorija sa aplikacijama, neće se početi da dobijaju još mesecima, što je, rekao bih, dovoljno da Gein programer ubode svoju vizu.

Ako sam nekog utešio, nije mi bila namera, jer mislim da se Australija udaljava od imigracije, i biće tu mnogo gorih iznenadjenja nego što je ovo ( ustvari više se i nemamo šta iznenadjivati). Kad budi jednom sasekli MODL, a spremaju se, neće više biti, "izvinite duže ćete čekati", biće viže "sorry, nemate više prodju".

Jedino što je meni iskreno žao, je što su mi na prevaru ukrali novac. I nema šanse da ga povratim, osim ako se ne osnuje neki svemirski sud, koji bi sudio pošteno nama malima protiv velikog.

Oni jednostavno zele da smanje broj aplikanata,jer ko iole normalan
ko je na modl listi u ovom trenutku zeli da aplicira za 175,176(svejedno)
i da ceka 3-4 godine.
Od sad ce aplicirati samo oni sa CSL..
Samo mi nije jasno sta ce biti za par godina kad zemlju preplave svi ti ginekolozi ,planeri,keramicari itd..
Sacuvaj boze i sakloni..!:pop:

Uhhh znaci promene... Hajde pomozite mi vi iskusni imigranti:)
Ja sam htela da apliciram za vizu 175, jel ovo sad znaci da ne treba? Mozda treba ici na State Nominated 176? Pomagajte ljudi, dajte neki savet, nisam jos ni assessement odradila, a vec neke negativne promene! Plizzzz:)

p.s. ja imam zanimanje Accountant koje nije na CSL listi

Samo ti apliciraj...nikad se ne zna!

Jedino što je meni iskreno žao, je što su mi na prevaru ukrali novac. I nema šanse da ga povratim, osim ako se ne osnuje neki svemirski sud, koji bi sudio pošteno nama malima protiv velikog.

Pare svakako neces dobiti nazad, a i onako si bio srecniji dok si stalno za nesto aplicirao (a mi zelimo srecnog Tree-ja na forumu). :bye:

Od 22.09. nema ni jedne nove vize koja je prijavljena na BEupdate! Ovaj site inace pratim svakodnevno oko 2 meseca i jos se nije desilo da prodje toliko vremena, a da neko ne prijavi svoju vizu! :think:

Ako sam nekog utešio, nije mi bila namera, jer mislim da se Australija udaljava od imigracije, i biće tu mnogo gorih iznenadjenja nego što je ovo ( ustvari više se i nemamo šta iznenadjivati). Kad budi jednom sasekli MODL, a spremaju se, neće više biti, "izvinite duže ćete čekati", biće viže "sorry, nemate više prodju".

A evo i potvrde ovoga sto si rekao...

Poslednja izmena:
Sve je to politika, dok su prethodni hvatali poene dovlačeći jeftinu radnu snagu (čitaj: ineženjere da taksiraju), sadašnji dižu paniku kako sve to nije valjalo i prognoziraju potop donjeg kontinenta ako se sve to podhitno ne izokrene.

Q1. What is happening to the Migration Occupations in Demand List (MODL)?

A review of the purpose of the MODL and its methodology has commenced and is expected to be completed in late 2009.

The review aims to make MODL a more strategic tool in identifying the medium to long-term skill needs that complement Australia’s skill supply through the domestic tertiary education sector.
Q2. Why is the MODL being reviewed?

The review of the MODL is aimed at developing a better link between skilled migrant employment outcomes, the national training agenda and the work of Skills Australia, to ensure that skilled migration is aimed at responding to future skill needs which cannot be addressed through domestic training and skills development.
Q3. When will the new MODL be implemented?

The arrangements for the transition to the new MODL will be determined once the outcomes of the review are finalised.

The Critical Skills List will remain in place while the review is in progress and then be phased out following the implementation of any recommendations flowing from the review.
Q4. What will happen to priority processing of CSL applications?

Occupations which are listed on the CSL receive priority processing, which assists the targeting of the migration program. These arrangements will continue until the review is finalised. Once the review is finalised, arrangements for phasing out the CSL will be announced.

Bemu, ovo sam predvideo a nisam ni video da piše lepo...
Da se ne bi desilo da vam nisu rekli, kad se skrati MODL, može da se ukine CSL, pa budući aplikanti mislite o tome. Opet ćemo da se igramo.

Back