Veseli Četvrtak (Spisak objavljenih stripova je na prvoj strani)

• Začetnik teme Začetnik teme miXed
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Proverena informacija (necu otkrivati svoju poziciju u veselom cetvrtku)
Danas iz stamparije su izasli sledeci naslovi Zagor specijal 11, Zagor knjiga 13,Dylan Dog 36 i od Edgara Alana Poa - Ubistva u ulici Morg
Od petka najverovatnije u prodavnicama Trafika u ponudi
Najbolja varijanta Vam je da postanete clan kluba citalaca Veselog Cetvrtka i ostvarite pogodnosti prilikom kupovine stripova!!!
Od danas pa nadalje cu Vas obavestavati kako koji junak izadje iz stamparije da bi bili u toku!
Veliki pozdrav od Veikog cetvrtka

Ljudi stripovi kada izadju iz stamaparije veselog cetvtka su extra kvaliteta,ali kada dodju do vasih ruku verujem da izgledaju malo losije!
Zato je najbolje postati clan kluba citalaca veselog cetvrtka(o clanstvu na nasem sajtu), i zamoliti ljude pri narudzbini da Vam stripove lepo upakuju i posalju!
I necete biti obostranih neprijatnosti!!!
Pozdrav od veselog cetvrtka!!!

Pozdrav svim ljubiteljima stripa!

Na ovim prostorima uvek je finansijski momenat presudan, te se najvise zbog toga i ne kupuju stripovi u onom obimu u kom bi svi mi zeleli. Zbog toga se setih jednog trika koji smo upraznjavali kad smo bili klinci a nismo imali kintu da kupimo sva ona izdanja koja su nam se svidjala. Elem, posto je svako od nas dobijao nedeljni dzeparac koji je mogao da pokrije kupovinu samo jednog stripa, mi smo napravili plan da jedna osoba iz naseg drustva kupuje npr. Alan Ford (i ona je bila zaduzena da prati izlazenje novih brojeva samo tog stripa), drugi je pratio Zagora i kupovao samo njega, treci Mister No-a itd. Verujem da naslucujete o cemu se radi. Kasnije bi samo rotirali stripove izmedju sebe tako da smo za cirka 200 dinara nedeljno mogli da citamo 5 i vise razlicitih stripova (broj stripova zavisio je naravno od broja clanova grupe). Naravno uvek se vodila evidencija kod koga je koji strip tako da nije bilo narusavanja medjuljudskih odnosa. E to je prava moc stripa, jer on je umeo da okupi mlade ljude dok danasnje moderne tehnologije coveka samo atomizuju stvarajuci mu iluziju srece jer je sve na dohvat ruke. Kad smo vec kod toga evo nekih linkova (izvinjavam se ako je ovo vec bilo negde na forumu):

[link]www.stripoteka.com[/link]

Imate tamo skenirane stripove Alan Ford, Konan, itd.

Jos jednom srdacan pozdrav.

Da li bi neko mogao da objasni koja je razlika izmedju sveski, almanaha, knjiga, specijala, izdanja... itd?

Sta predstavljaju nazivi npr. Lunov Magnus Strip, Zlatna Serija itd?

Sergiobonelli izdavac stripova:Teksa,Zagora,Mister No-a...
Na primeru odgovor na tvoje pitanje,u Italiji svaki mesec izadje jedan broj redovne serije i obicno se nastavlja ima 100.stranica
zag0001.jpg

Specijalac (prvo na 130. str,a posle na 160. str) izlazi jedanput godisnje i prica treba da bude wow.
sp_zag0022.jpg

Almanah koji izlazi jedanput godisnje na 96.str A4 format
al_zag1997.jpg

Maxi jenput godisnje 320.strana komletna prica

mx_zag2009.jpg

Kako da ne...objaviće BB specijale ali za 2 ili 3 godine kad ispucaju ova redovna izdanja. Ja lično nemam primedbu na ova tromesečna izdavanja svih junaka osim Zagora i DD jer sam ionako samo uzimao redovnog Dilana i Breda, a oni su ostali u tempu kakvim su i bili (od Dampira sam odustao negde kod 7 ili 8 broja). Pitao bih člana koji se predstavlja da je iz redakcije zašto posle godinu dana nisam dobio člansku kartu kluba čitalaca, prijavio sam se 2 ili 3 puta, zvao telefonom, uveravali su me da evo samo što nismo poslali, ali evo prođe godinu dana ali od moje članske karte ni traga ni glasa...

Back