Vernost.

Blajbi je sebi uvrtio neke stvari koje ne piju vodu. Za njega je zivot "najvisa svetinja", a nema pojma zasto Evropljani nestaju. Upravo zato sto su zasjeli tamo gdje im nije mjesto i sto ne mogu da vladaju ni sami sobom. Narod je kao neka zena, uvijek prelijen i preslab da bi sebi naredjivao.

- - - - - - - - - -

Po svemu. Ako postoji mjerilo vrijednosti, nikad se nece izmjeriti "jednaka vrijednost", nego se radi o demokratsko-hriscanskoj dogmi koja svim stvarima oduzima vrijednost da bi ih postrojila "pred bogom na onom svijetu". To je i jedan od glavnih uzroka masinske proizvodnje nakita. I ljepota se silom prilika izjednacuje.

Blajbi je sebi uvrtio neke stvari koje ne piju vodu. Za njega je zivot "najvisa svetinja", a nema pojma zasto Evropljani nestaju. Upravo zato sto su zasjeli tamo gdje im nije mjesto i sto ne mogu da vladaju ni sami sobom. Narod je kao neka zena, uvijek prelijen i preslab da bi sebi naredjivao.

- - - - - - - - - -

Po svemu. Ako postoji mjerilo vrijednosti, nikad se nece izmjeriti "jednaka vrijednost", nego se radi o demokratsko-hriscanskoj dogmi koja svim stvarima oduzima vrijednost da bi ih postrojila "pred bogom na onom svijetu". To je i jedan od glavnih uzroka masinske proizvodnje nakita. I ljepota se silom prilika izjednacuje.

Ti recimo kao ispicutura nikad ne bi mogao da postanes aristokrata.
Takav zakon bi bio u nemilosti prema tebi.

- - - - - - - - - -

Ja se ne slažem...
Vernost kao hobi sam napustio kad sam uvideo njenu nefunkcionalnost...:manikir:

Izgovor koji ce te samo jos vise kostati.

U pitanju je klasična manipulacija idiotima, ono što neki nazivaju "duhovnom kulturom" spram današnje "intelektualne kulture". Ja lično volim rat, ali ga opravdavam isključivo sa avanturističke i izazovne tačke gledišta (i išao bih u isti samo zbog uzbudjenja i slave, a ne nekakve dužnosti). Medjutim kad je neko obično topovsko meso, a teši se iluzijama o nekakvom kultu sunca i caru, ili kalifu, ili čime god - takvu osobu ne mogu da posmatram drugačije nego kao imbecila i idiota. Normalno mnogi likovi danas (koji sebe vide kao vodje) hvale tu slepu požrtvovanost podanika, hvale dužnost, iako je i slepcu jasno kakva manipulacija je u pitanju.

Dužnost je glupost, nikad nisam bio veran nikom do samom sebi.

Vidi...Ako se ne obrušiš kao Spitfajer-propustio si još jednu priliku da omastiš brke!
Koliko si prilika propustio?!
One koje moraš da propustiš,da bi sačuvao brak,je ok...
Ali ima prilika kad to s tvojim brakom nema veze!
I onda propustiš?!
Ma ja bih tebe propustio kroz šake,a I one koje si propusti bi te rado nalemale! ! !

...vjeran sam ostao
samo jurnjavi
lijepog,iskrenog i nesebicnog
vjernost nekakva bracna ili partnerska
suludo je jednosmjerna
ili dokaz povrsnog ceprkanja...
...svi smo izasli iz Raja
jer vjerovali smo da smo nepogresivi
zato sto smo djeca Bozja...

bitno je da se moze pouzdati i racunati na drugu osobu u bilo kom poslu, a tek u dugorocnim planovima za ceo zivot i posle .
ne vrede slozeni projekti ako su temelji truli, a vernost i pouzdanost osobe s kojom odlucimo graditi buducnost su temelj svega.

posto je danas vernost vrlina koja je redja od crnih bisera, kad se prave kompleksni planovi, mora se napraviti i opcija _B_ , u slucaju da se planirani zivotni saputnik predomisli, ili da se mi predomslimo, usled promenjenih okolnosti.
ja necu da pravim opciju b niti rezervni izlaz, zato je vernost na vrhu lestvice ocekivanja od potenc. saputnika.

bitno je da se moze pouzdati i racunati na drugu osobu u bilo kom poslu, a tek u dugorocnim planovima za ceo zivot i posle .
ne vrede slozeni projekti ako su temelji truli, a vernost i pouzdanost osobe s kojom odlucimo graditi buducnost su temelj svega.

posto je danas vernost vrlina koja je redja od crnih bisera, kad se prave kompleksni planovi, mora se napraviti i opcija _B_ , u slucaju da se planirani zivotni saputnik predomisli, ili da se mi predomslimo, usled promenjenih okolnosti.
ja necu da pravim opciju b niti rezervni izlaz, zato je vernost na vrhu lestvice ocekivanja od potenc. saputnika.

Tacno, najvaznije je kako se mi osecamo.
Koje su to okolnosti koje bi mogle da se promene, ako smo verni? Sta je za tebe vernost?

..sve te vjestacke odrednice nazovi morala vrijede za one koji nemaju petlju da na vidjelo iznoseci sopstvo
izloze sebe laznom moralu kojega su svi svjesni i krse iste upravo ti urlatori morala...
Od postenih ne mozemo banke da zaradimo,
jada se Nocna tj. ponocna Dama...

Tacno, najvaznije je kako se mi osecamo.
Koje su to okolnosti koje bi mogle da se promene, ako smo verni? Sta je za tebe vernost?

niz zivotnih iskusenja (recimo bolest partnera, zaljubljivanje u drugu osobu, iako volimo svog zivotnoh partnera, davanje prednosti drugacijim ciljevima, sustinske promene svih vrsta, smrt bliskih osoba itd, o ovim glupostima tipa avanture, hedonisticka preseravanja mi je degutantno i da spominjem i zamisljam spustanje na taj nivo)
vernost je produkt ljubavi i (ili) dugorocnih zajednickih ciljeva (nikako nije dobro ako je produkt straha, zablude ili linije manjeg otpora)

..sve te vjestacke odrednice nazovi morala vrijede za one koji nemaju petlju da na vidjelo iznoseci sopstvo
izloze sebe laznom moralu kojega su svi svjesni i krse iste upravo ti urlatori morala...
Od postenih ne mozemo banke da zaradimo,
jada se Nocna tj. ponocna Dama...

isto to ja mogu reci za 'suprotnu stranu'
imamo morale i Morale...svako ima neki svoj, razlog i opravdanje za isti
meni je hedonizam stran, ali shvatam vase razloge, i shvatam uslovni refleks koji vam porucuje da 'nemoral' nije samo vrsta morala i da ste 'slobodni'

Kada gledamo sa jedne strane ili iracionalno uvek se stvore promenjeni uslovi onda kada nama odgovara.
Kada ovako pogledamo stvari vernost je samo izmisljena osobina, a zbog toga je nekorektno ocekivati vernost sa druge strane.

- - - - - - - - - -

nema nikakvog izjednacavanja;
Hijerarhija je realnost.

Back