Vernost.

Vernost je odlika jedinke i nema veze sa bilo kakvim odnosima i okolnostima.

Vernost jeste odlika jedinke. Ali vernost kome ili čemu? Mora imati veze sa odnosima i okolnostima.

- - - - - - - - - -

Koookice, koookiceeee!

:hahaha:

- - - - - - - - - -

Recimo da je bilo tako dok su drzava i nacija imali koliko toliko slicne granice.

u dvadesetom veku sve sto ste pisali o vernosti drzavi i naciji, pa i veri ne vazi.

Objasni.

Vernost jeste odlika jedinke. Ali vernost kome ili čemu? Mora imati veze sa odnosima i okolnostima.

- - - - - - - - - -

:hahaha:

- - - - - - - - - -

Objasni.
Da ti se objasni čemu služi država u ovom 21 veku?
Prvenstveno služi kretenima za iživljavanje,lapanje lovudže I igranje vrhunskog rialitija zvanog politika!
Zato su I ti tzv.patrioti sve smešniji!
Koga oni obožavaju I kom su verni:Vučićevoj prčiji?
S njegovom "državom" sam samo u tehničkoj vezi...takva mu još I Vlada...:mrgreen:

U ljubavi,što si stariji-sve si verniji...:mrgreen:
Matorima nije vise toliko do te gimnastike!
Najbolje ću u ovim godinama da letam za ženama ili nedaj bože za babama!
Koja mi naleti na zicer,ok...Ni prva ni poslednja-dace bog...;)

- - - - - - - - - -

Inače,vernost je dosadna,rekao bih...
Što ako ti se svidi neka tamo s drugog kraja grada,pa ti se još namesti da si negde na putu...
Geota je do boga I do ljudi ojaditi tu lepotu izostankom iščekivanog...
Bar joj cveće pošalji I stih o lepoti njenoj!
Ali ybg,danas ima toliko kretena da jedan vise ne znači ništa,je l tako dame?!

Nice je bio za ukidanje prostitucije i za uvodjenje braka na odredjeno vrijeme, pri cemu bi drzava garantovala za potomstvo.
Dakle, ni kod njega vanbracne veze ne prolaze. Ode glava za cas posla.

- - - - - - - - - -

Inace, "jednakost pred zakonom" je neprihvatljiva, jer je drzava ustvari vojna organizacija i hijerarhija, te kako god u vojsci nisi jednak, tako ni pred zakonom. Ako aristokrata udari obicnog covjeka, ne odgovara, isto ako stariji udari mladjeg. Sve su to posledice koje su bile uobicajene u svim moralima od antike do danas.

Bix, kod vernosti se ne radi o dusi i nema veze sa religijom.
Vernost je stav kojim ozbiljni emotivno zreli ljudi shvataju vezu.
Mudrost ovakvog stava je u novom stavu koji glasi " Ono sto ne zelis da drugi tebi rade, ne radi ti njima."

kao prvo , sve ima veze sa verom, religijom i Bogom,,, to je pocetak i osnova za sve,,,ne varajte se,,, naravno da covek vernik ce vise i pre postovati zapovesti nego nevernik,,,i naravno vernik ima vise mudrosti Bozije i razuma za sve pa i za to pitanje,,jer ne nosi praznu glavu i dusu ko nevernik...

- - - - - - - - - -

Ne brini ti za dušu...Ona ti je I inače solo I pun joj kerec svih...
Brini za ego,emocije I libido...
Kad šetaš s dragim,nikad ti se oči ne zalepe na nekog lepotana?
Tog momenta si zajebala svog Božu!:hahaha::mrgreen:

zabezeknuta sam :eek: sta pricas;;;;; satana ti rekao to : Ne brini za dusu!!!! EEEEEEEE covece koliko gresis, Ostalo No koment....

Koja fantazija! :hahaha:

Duso, covek vodi poreklo od zivotinje! A zivotinje zive u coporu gde najjaci i najinteligentiji povali vecinu zenki....

Vernost NIJE PRIRODNA COVEKOVOJ PRIRODI, a nevernost jeste....

Ni sa genetske strane vernost nije opravdana: zenka trazi vise muskaraca, a muskarac vise zenki da vrsta bude snaznija i nap[rednija.

Te crkvene fore o vernosti i moralu mogu se nabiti na ...stap...

Nema nista od toga u zivotnoj PRAKSI....

I sam moral je volja klase koja vlada pretvoren u obicajno pravo. :rtfm:

Uaaaa pa dobro ako si ti zivtinja ko sto kazes i tvrdis da si nastao od istih,,tvoj problem,,ocigledno... jer verovatno tako i zivis zivotinjski zverski jos malo, zadnja vremena ljudi ce se i ponasati zverski ali bukvalno... ,,,Ovo o cemu ti pricas to su sektaska ucenja,,,van pameti,,,ne bavim se tim..
Ti treba da znas covece, da si nastao od Boga, Bozije si stvorenje, cisto i precisto uzviseno iznad svega,,, Bog je dao zapovesti ljudima da ih se drze ne zbog Boga nego zbog nas samih,, da bi bili uzviseni koliko toliko posle pada (Adam i Eva) ali posto ljudi ne drze zapovesti oni se i pretvaraju u zivotinje,, toliko je covek nisko pao da sam sebe izjednacava sa zivotinjom,,,no koment,,tuga , beda, zalost,,,

Poslednja izmena:
Vece je prijateljstvo kod muslimana nego kod nas i vjerujem da su Turci bolji ljudi od Evropljana.
Kad ubije zenu zbog preljube to je znak i da bi poginuo za nju. Kod nas se sad vise ne dize ni glas.

Ako partnerska vernost simbolizuje odanost, to što bi poginuo za svoju ženu mu ne daje pravo da odlučuje o njenom životu. Naprotiv. Ideja o umiranju za nekoga je toliko izvitoperena da se koristi kao psihološki štit za nametanje svoje volje i osećaja odgovornosti drugom. Pa šta ako bi umro, ako ona ne želi ni da živi ni da umire sa njim? Spremnost na vernost, kao tip "žrtve" ne obavezuje do te mere osobu kojoj je posvećena. Ili je ne obavezuje nikako ako odbija i osobu i gest.

Poslednja izmena:
Da ti se objasni čemu služi država u ovom 21 veku?
Prvenstveno služi kretenima za iživljavanje,lapanje lovudže I igranje vrhunskog rialitija zvanog politika!
Zato su I ti tzv.patrioti sve smešniji!
Koga oni obožavaju I kom su verni:Vučićevoj prčiji?
S njegovom "državom" sam samo u tehničkoj vezi...takva mu još I Vlada...:mrgreen:

Jao izvini ako sam te šta uvredio.
Pitao sam se šta to ne važi u 21. veku, a važilo je ranije. Otkud znam šta ko misli (i u čijoj je stranci).
Ali kad si već potegao to pitanje...
Ta vernost na koju se ovom prilikom misli ne zavisi samo od toga ko je na vlasti, već su u ovoj tehnološkoj i komunikacijskoj eri i mediokriteti postali malo pametniji. Muka je što su postali samo malo pametniji, ali bar polako nestaje ona slepa vernost. Sad postaju verni ako to mogu i da naplate. Samo nikako da konačno pokvare želudac i da im se smuči.
Teško nama sa slabim želucem.

A kad smo kod svega toga, demokratija je svetsko sranje. Apsolutizam još gore. Kad će ljudi da se sete nekog savršenijeg sistema?

Koja fantazija! :hahaha:

Duso, covek vodi poreklo od zivotinje! A zivotinje zive u coporu gde najjaci i najinteligentiji povali vecinu zenki....

Vernost NIJE PRIRODNA COVEKOVOJ PRIRODI, a nevernost jeste....

Ni sa genetske strane vernost nije opravdana: zenka trazi vise muskaraca, a muskarac vise zenki da vrsta bude snaznija i nap[rednija.

Te crkvene fore o vernosti i moralu mogu se nabiti na ...stap...

Nema nista od toga u zivotnoj PRAKSI....

I sam moral je volja klase koja vlada pretvoren u obicajno pravo. :rtfm:

Samo mi kaži jesi li od ovih najjačih što povaljuju ili onih koji onanišu? Odnosno, ovih što prenose svoje gene ili čuvaju za sebe.
I sve ću te ovo podržim ako mi kažeš da si ti od ovih što je sa puno svojih genetskih izdanaka obogatio ovaj svet. :)

kao prvo , sve ima veze sa verom, religijom i Bogom,,, to je pocetak i osnova za sve,,,ne varajte se,,, naravno da covek vernik ce vise i pre postovati zapovesti nego nevernik,,,i naravno vernik ima vise mudrosti Bozije i razuma za sve pa i za to pitanje,,jer ne nosi praznu glavu i dusu ko nevernik...

- - - - - - - - - -

zabezeknuta sam :eek: sta pricas;;;;; satana ti rekao to : Ne brini za dusu!!!! EEEEEEEE covece koliko gresis, Ostalo No koment....

Dokaži.

Ne, to je znak da je patološki posesivan.
Utoliko bolesniji ako, nakon ubistva žene, ne izvrši samoubistvo.

Čak ni čin samoubistva koji bi usledio ne daje ni mrvicu na legitimitetu ubistva nekoga ko te više neće. Ne može se odlučivati za drugog, a time što ćete i sebi napakostiti iskamčiti "moralnu opravdanost" da odlučujete o prevelikoj ljubavi. Najčešće se radi o modelu- Nisam toliko jadan da možeš da me ostaviš kao da sam bezvredan, zato što ja mogu da odlučujem o tvoj životu. To je stav, koji po meni, treba ozbiljno tretirati i lečiti.

Ne, to je znak da je patološki posesivan.
Utoliko bolesniji ako, nakon ubistva žene, ne izvrši samoubistvo.

Muslimani to fino i kulturno obave, pa muz ne bude nista kriv:

jtg-kam.jpg

- - - - - - - - - -

Čak ni čin samoubistva koji bi usledio ne daje ni mrvicu na legitimitetu ubistva nekoga ko te više neće. Ne može se odlučivati za drugog, a time što ćete i sebi napakostiti iskamčiti "moralnu opravdanost" da odlučujete o prevelikoj ljubavi. Najčešće se radi o modelu- Nisam toliko jadan da možeš da me ostaviš kao da sam bezvredan, zato što ja mogu da odlučujem o tvoj životu. To je stav, koji po meni, treba ozbiljno tretirati i lečiti.

Izdaja se kaznjava smrcu.

Sta tu nije u redu?

Muslimani to fino i kulturno obave, pa muz ne bude nista kriv:

jtg-kam.jpg

- - - - - - - - - -

Izdaja se kaznjava smrcu.

Sta tu nije u redu?

Izdaja i odustajanje nije isto. Svako ima pravo na odluku šta će sa sobom, ne sa drugom osobom. Napuštanje nije izdaja. Odrastite. Kad vas neko neće, vi tu ništa ne možete. Ostale stvari se sa manjim ili većim uspehom leče. I nije problem ni ako ubijete "izdajnicu". Nikakav, naročito ako za njom ostaje neko ko ju je podigao od "kile mesa" i ko će vas na tenane... za svaku njenu suzu, sa odrano koleno kod je odrastal... neko kome ne ostane ništa drugo da obavi nego da zaštiti uspomenu kad nije mogao ćerku. I očas posla smo u krvnoj osveti. Sve smo mi nečija deca. I te devojčice su naše i vaše ćerke. Najlakše je zapucati to je tren. Život je sve pre i posle toga.

Izdaja i odustajanje nije isto. Svako ima pravo na odluku šta će sa sobom, ne sa drugom osobom. Napuštanje nije izdaja. Odrastite. Kad vas neko neće, vi tu ništa ne možete. Ostale stvari se sa manjim ili većim uspehom leče. I nije problem ni ako ubijete "izdajnicu". Nikakav, naročito ako za njom ostaje neko ko ju je podigao od "kile mesa" i ko će vas na tenane... za svaku njenu suzu, sa odrano koleno kod je odrastal... neko kome ne ostane ništa drugo da obavi nego da zaštiti uspomenu kad nije mogao ćerku. I očas posla smo u krvnoj osveti. Sve smo mi nečija deca. I te devojčice su naše i vaše ćerke. Najlakše je zapucati to je tren. Život je sve pre i posle toga.

bdr-infiel.jpg

Back