Verenička i Partner viza - Australija

Dragi čekači i čekačice, pozdrav od jedne nove na forumu :) Pratim vas već neko vrijeme i lijepo je što razmjenjujete međusobno iskustva i savjete... Ja sam jedna od onih od onih kojoj bi dobro došao savjet. :D Zaručnik, koji je u Australiji, i ja predali smo zahtjev za vizu prije mjesec i pol. Već sam obavila i liječnički, a nakon toga mi je stigla poruka od CO-a da dostavim Form 40SP, što smo i učinili. Uglavnom, većina dokumenata je predana, među njima i dvije izjave australskih državljana, Form 888. Videći da neki predaju i izjave svjedoka s naših prostora, zamolila sam članicu familije koja je upoznala mog dragog da napiše izjavu. Kako ona ne zna dobro engleski, a ja imam potrebno znanje, namjeravala sam sama prevesti, imajući u vidu informaciju sa službene stranice, nešto u stilu da prevoditelji izvan Australije ne moraju biti akreditirani, ali' they must endorse the translation with their full name, address, telephone number, and details of their qualifications and experience in the language being translated.' Što mislite o toj ideji i kako ste shvatili tu uputu? Hvala unaprijed!

Sve i da si NAATI prevodilac, ne smeš prevoditi za sebe u imigracione ili bilo koje druge svrhe. Ne moraju biti NAATI akreditovani ( za sada), ali moraju imati neku licencu, meni je prevodilac iz Srbije udario sudski pečat, i osatvio svoj telefon, i-mejl i slično. To ne znači da bilo ko može da prevede, nego oni uvažavaju činjenicu da neke zemlje imaju sudske prevodioce, neke nemaju (npr. Australija), ali se očekuje da zemlja iz koje je prevodilac ima minimum nekih kriterijuma za prevodioce.

Zdravo svima,
Nisam bila aktivna na forumu otkako sam stigla u Aus, ali s vremena na vreme vas citam. Cestitke svima koji su dobili partner vizu, a onima koji cekaju zelim da je sto pre dobiju i da imaju strpljenja. Znam sve kroz sta prolaze, iako sam relativno brzo dobila partner vizu.
Imam pitanje za one koji su predali za permanent, da li treba da cekam da me kontaktiraju za dokumenta koja treba da dostavim ili mogu malo ranije sama da predam sve potrebno. Naime, treba da se porodim krajem maja, pa da se unapred raspitam za sve jer ne znam kako cu se snaci sa bebicom.. Meni ce u septembru biti dve godine od apliciranja za partner vizu, a od jula 2017.sam ovde.
Zahvalna svima koji imaju neku info.

Nema potrebe da žuriš sa aplikacijom, jer je niko neće ni pogledati pre nego što se navrše 2 godine. Najranije mesec dana možeš podneti dokumentaciju, ali iskustva ljudi govore da im je to čak i odmoglo što se brzine procesuiranja tiče. Postoje slučajevi ljudi koji su predali par meseci nakon što stekli pravo, i dobili su ranije od onih što su podneli pre vremena. Nadam se da će ubrzati proces, jer je trenutno vreme čekanja na permanent 22 meseca ?!

Da li je moguce da se toliko ceka permanent?! Ja sam i mislila da vidim sta sve treba i da pripremim za sept kad se steknu uslovi za apliciranje.
Hvala najlepseza brz odgovor NAATI i cestitke tvojoj mami za dobijanje vize.
Hvala :) Na žalost moguće je :( Iskreno se nadam da će ubrzati, ali vidim da zatežu. Naravno, brže je kada imaš dete ali ipak i to se čeka.

Zdravo svima:)
Moje iskustvo sa permanent vizom je bilo skoro neverovatno,jer smo je dobili u cini mi se najkracem mogucem roku od 10dana.A 2016. se cekalo (tako su komentarisali na Australia forumu) 10 mes.Pri tom ja kao glavni aplikant nemam dece niti imamo zajednicku decu.Nismo se zabavljali niti bili u braku godinama.Pre apliciranja za Partner znali smo se i bili verenici samo 8 meseci.Parter vizu cekali smo 10 mes.a eto Permanent 10 dana.Sta je bilo presudno da drugu vizu cekamo dosta krace,ne znamo.Mozda su to nase godine, jer imamo preko +50 , mozda dobro odradjena aplikacija ili je to zavisilo od agenta koji je vodio slucaj ...pitamo se i dan danas.Veliki pozdrav svima koji cekaju bilo koji tip vize i srecno sa puno strpljenja.:)Veliki pozdrav za NAATI T&I divna je osoba i izasla mi je u susret sa svojim savetima jednom prilikom dok se cekala Partner viza:):heart:

Poslednja izmena:
Zdravo svima:)
Moje iskustvo sa permanent vizom je bilo skoro neverovatno,jer smo je dobili u cini mi se najkracem mogucem roku od 10dana.A 2016. se cekalo (tako su komentarisali na Australia forumu) 10 mes.Pri tom ja kao glavni aplikant nemam dece niti imamo zajednicku decu.Nismo se zabavljali niti bili u braku godinama.Pre apliciranja za Partner znali smo se i bili verenici samo 8 meseci.Parter vizu cekali smo 10 mes.a eto Permanent 10 dana.Sta je bilo presudno da drugu vizu cekamo dosta krace,ne znamo.Mozda su to nase godine, jer imamo preko +50 , mozda dobro odradjena aplikacija ili je to zavisilo od agenta koji je vodio slucaj ...pitamo se i dan danas.Veliki pozdrav svima koji cekaju bilo koji tip vize i srecno sa puno strpljenja.:)Veliki pozdrav za NAATI T&I divna je osoba i izasla mi je u susret sa svojim savetima jednom prilikom dok se cekala Partner viza:):heart:

:cmok2: Pozdrav i za vas !

Zdravo svima,
Nisam bila aktivna na forumu otkako sam stigla u Aus, ali s vremena na vreme vas citam. Cestitke svima koji su dobili partner vizu, a onima koji cekaju zelim da je sto pre dobiju i da imaju strpljenja. Znam sve kroz sta prolaze, iako sam relativno brzo dobila partner vizu.
Imam pitanje za one koji su predali za permanent, da li treba da cekam da me kontaktiraju za dokumenta koja treba da dostavim ili mogu malo ranije sama da predam sve potrebno. Naime, treba da se porodim krajem maja, pa da se unapred raspitam za sve jer ne znam kako cu se snaci sa bebicom.. Meni ce u septembru biti dve godine od apliciranja za partner vizu, a od jula 2017.sam ovde.
Zahvalna svima koji imaju neku info.

Cao Nina, i nama se dvije godine navrsavaju u avgustu. Danas sam malo cackala po netu da vidim sta ce trebati od dokumenata ovaj put, pa sam naisla na ovo vezano za tvoje pitanje: Shortly before you are eligible to be assessed for a Partner (permanent) visa (usually two years after application lodgement), you will receive a letter from the department asking you to provide information relating to your application.

Important: If you send your information and document more than two months before your eligibility date, we will return them to you and ask you to obtain updated documents closer to your eligibility date.

You do not need to wait for us to contact you. You can provide your documents no earlier than one month before that date. Do not send your documents too early; we will not begin assessing your application until two years have passed from the day you lodged that application

https://www.homeaffairs.gov.au/about/corporate/information/forms/online/partner-permanent-calculator"

Poslednja izmena:
Pozdrav...imam jedno pitanje,slozena je situacija. Imam devojku vec 4 god, ona je drzavljanin Australije, sada mene zeli voditi dole. Problem je u tome da ja imam dosije. Jel mogu nekako, mimo tog dosijea nekako,otici dole,na turisticku vizu npr i vencati se dole s njom? Moze li to,sto imam dosije,poremetiti nase planove? Prekrsaj je bio jos 2009,slucaj zavrsen 2013,gde sam dobio 3 meseca kucnog pritvora...svoj dug sam odsluzio.

Za turisticku vizu ti ne traze potvrdu o nekaznjavanju, tako da s tim neces imati problema. Za partner vizu se trazi potvrda, i tu bi vec mogle biti komplikacije, koliko sam mogla zakljuciti iz nekih prethodnih prica na forumu.
Turisticku vizu ako ti odobre, vjerovatno ce biti sa No furthey stay condition, tako da i ako se vjencate u Australiji, morao bi napustiti zemlju da bi mogli aplicirati za partner vizu. Naravno mnogo bolji scenario bi bio da ti odobre turisticku vizu bez ikakvih uslova na njoj, tako da se mozete vjencati ovdje i odmah aplicirati za vizu, i svo vrijeme ste zajedno dok cekate na odluku. Srecno :)

Pozdrav svima.
Ni ja dugo nisam bila aktivna. Povremeno sam pogledala desavanja na forumu. Od septembra 2017.g. sam u Australiji. Krajem jula mi istice 2 godine od apliciranja za partner vizu. Mnogo bi mi znacilo ako neko od vas zna tacnu proceduru oko permanent vize. Bukvalno svaki korak koji treba da uradim, koja dokumenta su mi potrebna itd.

Unapred sam vam zahvalna.

Ja sam tek predala prije mjesec dana jer sam se ovdje vjencala.Od papira ti treba sto vise zajednickih dokaza o zivotu u Aus ,slike podjela troskova ,zajednicki racun i sl. Na online accountu ides isto na partner viza stage 2,popunis popunis sve po redu pitanja kao i za partner kad si popunjavala (nista komplikovano).Trebaju opet dva 888 form popunjena,statutory declaration od sponsora i police check (stigli su nam 2 dana od podnosenja online zahtjeva na kucnu adresdu ,bitno je da izaberes kod 33.) I cekas narazvno ,meni pisalo odmah 18 do 22 mjeseca ,sad promjenili na 16 .

Korisnik75, hvala na odgovoru. Sto se tice partner vize ja sam se dobro nacekala, 12 meseci i 3 dana. Verovatno jer je na mojoj vizi bio ukljucen i sin od 25 godina. Videcemo kako ce proci sa permanent vizom. Nadam se da ce biti olaksica sto sam vec 4 ipo godine u braku. Sin se odlicno snasao, ima odlican posao i nadam se da ce i to uticati na brzi odgovor.

Neka Vam je sa srecom permanent viza ! ????

Tratincica75, hvala na odgovoru. Pocinjem psihicki da se spremam za ponovno jurcanje dokaza.... ????

- - - - - - - - - -

Korisnik75, hvala na odgovoru. Sto se tice partner vize ja sam se dobro nacekala, 12 meseci i 3 dana. Verovatno jer je na mojoj vizi bio ukljucen i sin od 25 godina. Videcemo kako ce proci sa permanent vizom. Nadam se da ce biti olaksica sto sam vec 4 ipo godine u braku. Sin se odlicno snasao, ima odlican posao i nadam se da ce i to uticati na brzi odgovor.

Neka Vam je sa srecom permanent viza !

- - - - - - - - - -

Tratincica75, hvala na odgovoru. Pocinjem psihicki da Korisnik75, hvala na odgovoru. Sto se tice partner vize ja sam se dobro nacekala, 12 meseci i 3 dana. Verovatno jer je na mojoj vizi bio ukljucen i sin od 25 godina. Videcemo kako ce proci sa permanent vizom. Nadam se da ce biti olaksica sto sam vec 4 ipo godine u braku. Sin se odlicno snasao, ima odlican posao i nadam se da ce i to uticati na brzi odgovor.

Neka Vam je sa srecom permanent viza !

- - - - - - - - - -

Pisem sa telefona i ne znam zasto ovako duplirano izlaze poruke. Umesto znaka pitanja je trebao da stoji smajli.

Gordana samo se pripremi na cekanje , npr ja sam 5 godina u braku i imam dete od dve godine koje se rodilo pre apliciranja permament vise,dosta ljudi znam koji cekaju visu bas dugo , a to je poslednjih dve godine tako,a pre toga poznajem ljude koji su dobijali visu za tri dana permament, mislim da ovde nema pravila , vec oni gledaju neki broj i sad ko je gde zavisi sve, promenilo se toliko toga da za pet godina nema potrebe uopste predavati papire , preteruju ja mislim

Hvala Tratincica75.
Ja se nadam da ovog puta nece biti preveliko mucenje. Partner viza me dobro namucula, nisam isla preko agenta pa sam mnogo strahovala da li ce sve biti ok.

- - - - - - - - - -

Hvala Korisnik75 na odgovoru.
Muka me hvata od cekanja. Sad su prebacili sve u Kanberu. Nema vise kontakta ni sa Londonom. Moj bratic je pre 2 dana za 24 sata dobio turisticku vizu. Online aplikacija. Mozda ovo sa Kanberom bude brze i efikasnije.

Ja sam tek predala prije mjesec dana jer sam se ovdje vjencala.Od papira ti treba sto vise zajednickih dokaza o zivotu u Aus ,slike podjela troskova ,zajednicki racun i sl. Na online accountu ides isto na partner viza stage 2,popunis popunis sve po redu pitanja kao i za partner kad si popunjavala (nista komplikovano).Trebaju opet dva 888 form popunjena,statutory declaration od sponsora i police check (stigli su nam 2 dana od podnosenja online zahtjeva na kucnu adresdu ,bitno je da izaberes kod 33.) I cekas narazvno ,meni pisalo odmah 18 do 22 mjeseca ,sad promjenili na 16 .

Tratincice da li si ti ponovo predavala form 80? Inace, ja sam predala za permanent tacno 31 decembra 2017 skoro pa na ponoco hehee. uglavnom od tada nemam nikakvog odgovora. - sve sam predala osim eto sto nisam form 80 nisam sigurna je li treba ili ne...sta si ti uradila s tim?

Back