Ako se plati sa Aussie kreditnom uzimaju 0.98% znaci $68 (7,000)
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Aplicirali smo se za bracnu vizu 15.7.2017. I na dan nase svadbe s
29.9.2017. Su nam poslali da suprug uradi lekarski pregled. Mozete li mi reci koliko cesto se lekarski ovako rano trazi? Da li je to dobra stvar? Inace jos uvek ni intervju nismo imali.
Zdravo ljudii.
Da li zna neko koliko se ceka na odobrenje permanent partner vize, naravno nakon dve godine od dobijanja temporary vize. Na sajtu pise da je proccessing time od 17 do 43 meseca. Da li se stvarno toliko dugo ceka?
Zdravo ljudi.
Nisam ni sanjala da nas ima ovoliko.
Pa da pocnem.
Moj decko i ja smo u vezi dve godine. Zivimo na telefonu. On svake godine dolazi na sest nedelja, ja sam se vratila iz Australije u nedelju. Jako nam je tesko sada jer smo proveli dosta vremena zajedno.
Moj proces dobijanja turisticke vize je bio iznenadjujuce lak. Ne znam da li sam ja to prizvala svojim verovanjem da cu je dobiti, da li smo imali srece ili zato sto on radi za drzavu, ali zahvalna sam u svakom slucaju.
Sva moja dokumenta sam pripremila, prevela i skenirala unapred. On je takodje pripremio svoja. Seli, popunili sva polja, dodali sva dokumenta. I cekali. Tri dana kasnije telefonski intervju. Devojka iz ambasade je zvucala kao istrazitelj. Iako sam se unervozila strasno odgovorila sam na sva pitanja skroz iskreno. Pitanja su se odnosila na nasu vezu, moje skolovanje... Na kraju razgovora mi je rekla da cu biti brzo obavestena. Bukvalno nakon 15 minuta mi je stigao mail da mi je viza odobrena. SRECI NIGDE KRAJA.
Sada razmisljamo o sledecem koraku. Danas sam bukvalo provela dan citajuci razne forume, iskustva i gov sajt.
Planiramo da ponovo predamo za turisticku.
Imam vise pitanja:
1. Da li se neko vencao u Australiji dok je bio kao turista?
2. Da li je pametnije da sacekamo i vencamo se u Srbiji kada se vratimo zajedno?
3. Koja je razlika izmedju visa 820/801 i 309/100?
4. Da li se za vreme cekanja privremene vize moze dobiti turisticka viza?
5. I kako neko ide preko ambasade u Becu, a neko preko ambasade u Beogradu?
Hvalaaaaaa ljudi unapred.
Mozes dobiti turisticku vizu dok cekas privremenu, ja sam se prijavila nakon 3,4 meseca , i odobrili su mi je na 12 meseci
- - - - - - - - - -
Hvala NAATI, lose sam napisala, znam da se vrsi prijava nakon 2 godine od prijave za privremenu. Samo sam se sokirala kada sam videla da se ceka od 17 do 43 meseci, mislila sam da to obave za 2,3 meseca. Znaci nista od studiranja i ove godine haha
Pozdrav Milane,
Moja mama i njen suprug su odmah priložili uverenja o nekažnjavanju. Form 40 nismo popunili, čekamo da tražeTo je sve ok. Znači rade brzo !
Ja samo da napisem da su rezultati mog pregleda predati ambasadi za manje od 24 h. Danas su mi poslali mail da su primili pregled i da ima status "predato" kao i da vise nikog ne moramo da kontaktiamo u vezi toga.
I dalje sam u cudu da su tako ekspeditivni.
Pitanje za one koji su vec u AU...da li mozda znate koje su cene vrtica tamo (konkretno me Perth zanima )?
E pa baš lepoBaš mi je drago, i mi smo Zrenjaninci ???? Milan je inace, napravio sam profil ovde jer sam se pre logovao preko facebook-a
Lekarski ide brzo, i mami je bilo gotovo u roku od par dana. Rok za ulazak u Aus će ti biti 12 meseci ili od lekarskog, ili od uverenja o nekažnjavanju, u zavisnosti šta je starije. Mi smo u Pertu, mislim da je svuda ista priča. Vrtići su skupi, tvoja seća je što ćeš odmah imati Permanent, pa ćeš imati pravo na refundaciju dela troškova. Koliko sam ja shvatila, refundacija pokriva oko 7 meseci ( po broju sati), a ostalo je iz džepa. Naravno, Centrelink će dotirati samo ako imate mala primanja. Imaš onlajn kalkukator na Centrelinku, pa možeš da proveriš. Na oba deteta ćeš imati dečiji + pomoć oko kirije ako iznajmljujete. Kada nude imao 4 godine, može da ide u državni vrtić, koji je pri školi, i obično je samo 2 ili 3 dana nedeljno. Sve nakon toga, kao boravak je skušpo, i plaća se i za decu u osnovnoj školi.
Retko koja žena ovde radi kada joj je dete malo, ne isplati se, videćeš koja će ti biti najbolja opcija.
Vrtić je oko 150 $ po danu, puna cena. Montesori vrtić je oko 2000 $ mesečno. Moj sin je sličnog uzrasta kao tvoj. Ja radim po potrebi prevođenje, oko 3 sata dnevno, a za to vreme ga čuva ili moja mama ili svekrva, ne isplati mi se da ide u vrtić.
Moj savet ti je da čim dobiješ permanent, predaš za nostrifikaciju škole koju si završila, da ne bi imala prazan hod, i da bi našla dobro plaćen posao.
Vidimo se u Pertu
- - - - - - - - - -
Ne znam koji je rok za Makedoniju, ali uglavnom se vize odobre u roku od 12 do 15 meseci, nekom i brže. Srećno
- - - - - - - - - -
E pa baš lepoImaju invaziju Zrenjaninaca u aplikacijama
![]()