Verenička i Partner viza - Australija

Nama nisu trazili nikakav dokaz da smo u kontaktu ili nesto slicno,samo su mog muza cedili kad su ga zvali na interviju koji je trajao oko sat vremena.Verujem da ce I vas brzo zvati i da cete uskoro dobiti vizu.:)

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

Hvalaaa:klap::lol:

Zdravo Tijana, cestitam!
Mozes li mi odgovoriti na par pitanja?
Ko je tvom suprugu bio CO?
Koliko ste zajedno?
I koja su mu pitanja postavljali na intervju?
Nadam se da nije puno, hvala puno! :)

Zvanicno se aplicirali 15.7.2017. Boze pomozi za dalje..
Ne znam jos uvek ko nam je CO, nadam se da nije Marija..
Da li ste u vasim slucajevima vi poslali puno fotografija? Ja sam ih po godinama podelila I nisam bas preteravala sa njima. Ne znam da li je trebalo?
Jedino sto sam od njih cula je email kada su mi poslali da je uzeta u, razmatranje nakon dve nedelje I zbog nedostatka dokaza I stvari koje su falile su odlozili I upozorili da ih ubacimo. Cekala sam malo duze neke stvari, ali smo sve predali I kliknuli da je popunjeno, od tada nista od njih jos uvek.
Cestitam svima na odobrenim vizama I idemo dalje sa samo jos boljim novostima!

Zdravo Tijana, cestitam!
Mozes li mi odgovoriti na par pitanja?
Ko je tvom suprugu bio CO?
Koliko ste zajedno?
I koja su mu pitanja postavljali na intervju?
Nadam se da nije puno, hvala puno! :)
Hvala :).Naravno..
Njegov CO je bila Olja R..Zajedno smo vise od godinu dana,u braku smo.Pozvali su ga prvi put posle 9 meseci na interviju (putem telefona) oko sat vremena su ga ispitivali,pitali su ga svasta i kako meni izgleda burma,za moju porodicu su ga sve pitali (babu,dedu...) bas sve su pitali ama sve i privatne stvari.Posle toga ,posle 7 dana su ga zvali za lekarski i posle lekarskog posle 7 dana je dobio i vizu.I evo sad smo skupa :).Ako imate jos koja pitanja slobodno pitajte.Pozdrav

Zvanicno se aplicirali 15.7.2017. Boze pomozi za dalje..
Ne znam jos uvek ko nam je CO, nadam se da nije Marija..
Da li ste u vasim slucajevima vi poslali puno fotografija? Ja sam ih po godinama podelila I nisam bas preteravala sa njima. Ne znam da li je trebalo?
Jedino sto sam od njih cula je email kada su mi poslali da je uzeta u, razmatranje nakon dve nedelje I zbog nedostatka dokaza I stvari koje su falile su odlozili I upozorili da ih ubacimo. Cekala sam malo duze neke stvari, ali smo sve predali I kliknuli da je popunjeno, od tada nista od njih jos uvek.
Cestitam svima na odobrenim vizama I idemo dalje sa samo jos boljim novostima!

Milice, i moja mama je aplicirala 25.07.2017. Dobili smo mejl od Olje (verovatno nam je to CO), da mama priloži neki dokument kao deo preliminarnog asesmenta. Pisali smo im, tražili pojašnjenje, i ispostavilo se da ništa ne mora da priloži, ali da će nam se javiti kada nastave sa procesom.Odgovorili su u roku od 1 dana, veoma su odgovorni, to mi se dopada. Ja nisam još overila moju izjavu, i nisam prevela baš sva dokumenta, računam ima vremena, tako da ću se ubrzati, da ne dobijem opomenu od njih. S obzirom da je mama u Australiji narednih meseci, do aprila, nadam se da će joj odobriti čim se vrati u Srbiju.
Prevodila sam ranije za ostale bračne vize, i slučajeve za koje ja znam su odobravali bez intervjua, ili zvanja svedoka, ali nikad se ne zna. Njihovo je pravo da proveravaju, naročito što Australija nudi legalnu migraciju preko zanimanja/posla, tako da ne žele zloupotrebe bračnih viza.
Što se tiče slika, bolje više (ja sam napravila kolaž od raznih manjih slika), i ubacila slike sa rodbinom, jer je to i dokaz socijalnog konteksta. Polazim od toga da nemaju šta da kriju, žive zajedno, u Australiji su, tako da verujem u pozitivan ishod. Za sada znam samo za tebe i moju mamu da ste aplicirale u slično vreme, bilo bi lepo da se javi još neko.

Milice, i moja mama je aplicirala 25.07.2017. Dobili smo mejl od Olje (verovatno nam je to CO), da mama priloži neki dokument kao deo preliminarnog asesmenta. Pisali smo im, tražili pojašnjenje, i ispostavilo se da ništa ne mora da priloži, ali da će nam se javiti kada nastave sa procesom.Odgovorili su u roku od 1 dana, veoma su odgovorni, to mi se dopada. Ja nisam još overila moju izjavu, i nisam prevela baš sva dokumenta, računam ima vremena, tako da ću se ubrzati, da ne dobijem opomenu od njih. S obzirom da je mama u Australiji narednih meseci, do aprila, nadam se da će joj odobriti čim se vrati u Srbiju.
Prevodila sam ranije za ostale bračne vize, i slučajeve za koje ja znam su odobravali bez intervjua, ili zvanja svedoka, ali nikad se ne zna. Njihovo je pravo da proveravaju, naročito što Australija nudi legalnu migraciju preko zanimanja/posla, tako da ne žele zloupotrebe bračnih viza.
Što se tiče slika, bolje više (ja sam napravila kolaž od raznih manjih slika), i ubacila slike sa rodbinom, jer je to i dokaz socijalnog konteksta. Polazim od toga da nemaju šta da kriju, žive zajedno, u Australiji su, tako da verujem u pozitivan ishod. Za sada znam samo za tebe i moju mamu da ste aplicirale u slično vreme, bilo bi lepo da se javi još neko.

Hvala na odgovoru. Imate srece za Olju.. ja nista jos od njih nisam cula, samo za ta dokumenta. Sve sam isla da prevodim I overavam, mislila sam bolje sve da nemam problema posle. Ne znam da li mogu naknadno da ubacujem slike kada sam vec potvrdila da je popunjeno? Tj nameravala sam svakako posto nam.je svadba 29. septembra da dodam I te slike. Inace smo opstinski samo vencani od maja. I znamo se 2 godine, pa mislim da cemo imati problema, ali iskreno se nadam da cemo ih sve proci. Nadam se samo da necu dobito Mariji kao CO, ne znam ni kada cu saznati to. Puno srece za maminu vizu, nadam se da ce je dobiti vrlo.brzo!

Milice, zbog čega misliš da ćeš imati problem ? Pa ljudi se upoznaju u baru na Tajlandu i naprave papire ženi, a ne vi što se poznajete 2 godine, i živite zajedno. Vi živite zajedno, od toga nema ništa jače, nije veza na daljinu. Samo se opusti, i razmišljaj kako oni razmišljaju...Ne žele zloupotrebe, a prave veze ne diraju. Vizu bi i mama i tvoj suprug trebalo da dobiju u isto vreme, jer su i aplicirali u isto vreme :)

Potrebno je sve kao za normalnu turističku, s tim što kad stignete u Aus, odmah odete na Immi account i kliknete na Update us, imate obrazac i informišete ih o tome da ste promenili prebivalište, i da ste u Australiji do određenog datuma.

- - - - - - - - - -

Kada sam dobila prvi mejl, nisam mogla da vidim ime CO, samo broj, međutim kada sam dobila odgovor na mejl koji sam poslala, pisalo je Olja. Nadam se da će to ostati tako i dalje.

Zdravo svima odbijen sam nakon dugo zivjene u laznu nadu,posle10 meseca prvo su odbili nasu verenicku vizu u sredinom avgust,i bili smo sokirane od odluke nakon toga aplicirali smo sa verenicu za turisticku vizu za period od 12 mjeseca sve je ona garantirala za meni ona ima zastede u banci njen stan i posao . No ni to nije bio dovoljan dokaz za ljude iz ambasadu, i tursticku vizu su odbili pred nekoliko dana sa izgovorom da sam bio nevrabotan.Ja sam nevrabotan to je tacno jer svaki dan kad se probudim pricam sa verinicu po nekoliko sata na dan jer to ni je jedini nacin da odrzavano nasu vezu. mi smo u vremensku razliku i nije lako za oboje od nama plus zivim u jedan mali grad gde mogucnosti za posao su limitirane i je vrlo tesko naci neki skladan posao i ako nadzes mora da prifatis da radis na crno jer takav je sistem i uredzenje . Vrlo sam ocajan i depresivan nikada nisam napravio nikakav prekrsak u zivotu niti sam pak osudzivan a iz ambasade me tretiraju kao da sam najveci terorista i zakana od Svetski razmer za Australiju.posaljio sam pismo do ministra emigracije i iplaniram izacu i na medija i boricu se za pravdu jer u mom slucaju sam diskriminiran i obespravan .Voedno molim neko da mi da neki dobronameran savjet pozz svima

Dragi Paace,
žao mi je da to čujem. Mislim da je bitno da vidite šta vam zameraju, i da li su tražili dodatmne dokaze i upozorili vas da vam nešto nedostaje. Najbolje je da konsultujete nekog imigracionog advokata, i da vidite da li bi bilo dobro da se venčate, jer onda aplicirate za drugu vizu. Uvek imate mogućnost i žalbe. Mislim da je na ovom forumu neko već u procesu žalbe. Sada je potrebno da se smirite, i da vidite hladne glave šta vam je činiti. Nije smak sveta, samo prepreka. Ako se volite i želite da živite zajedno, nema te sile niti ambasade koja će vas sprečiti. Ona uvek može doći u Makedoniju, venčati se sa vama, i živeti sa vama u Makedoniji sve dok ne dobijete Partner vizu, ako aplicirate za nju.

Draga Naati hvala ti puno oko tvoje savjete i zaista cjenim to iz tvoje strane.Vidim da si dugo vremena clan ove grupe i da imas znanje oko ove tematike,Pisao sam prije a sada cu podetalnije objasniti kakav je moj slucaj i da sam zaista Diskriminiram i dokazacu tome sa dokazima .Ja i moja verenica se znamo 2 godina a u vezu smo od 2016 godina,mi pricamo sa satima na telefonu sta nije bas lako.Ona je dosla u posjetu u ljeto 2016 bili smo zajedno 15 dana i pominuli smo zajednicki svaki trenutak naseg vremena bili smo u grckoj i nekoliko dana u makedoniju.Mi smo planirali zivjeti u Makedoniju i ona se trebala vratiti opet u oktomvri ali njoj si nije bas dopala zemja i nacin kao ovde funkcionisu stvare .Zivjeti cjeli zivot u Australiju i sada ides u neki zemju gde je sve naopako sa razlicita kultura i mentalitete i nacin funksionisanja sistema a pritom neznajes jezik to je bio pravi kulturoroski sok za nje. Jednostavno je bila zgrozena kao stvare funkcionisu na balkanui nije i se uopste dopalo njoj .Kad se moja verenica vratila u Australiju ona je me zamolila jel mogu zivjeti sa njoj jer za njoj zivot u Makedoniju bi bio vrlo tezak zbok jezicne i sekakve druge kuluroloske razlike i prifatio sam to.No ljude koji rade u ambasadu ja sam najveca zakana Australije i su Odbili nama jer oni misle da ja zelim da iskoristim nje i da budem tovar na socijalan sistem sta nije to tacno. oni to nisu rekli no to je ocito i uvjek najde neke izgovora zasto su me odbili

Dobar dan svima...nekada davno sam posala na sajtu, bilo je vezano za turisticku vizu za Australiju, ali, to sam vec odavno prevazisla :)
Ja sam iz Bosne i Hercegovine, a vjerenik je iz Melburna :)

Ja upravo gledam sta sve trebam da prikupim za vjerenicku vixu, prije nego uopste pokrenem aplikaciju na immi acconutu.

Molim sve koji su prosli kroz isto, u kratkim koracima, sta je dobro da povadim od dokumenata i kakve medicinske nalaze da izvadim, prije nego sto se uopste ulogujem na i odaberem vjerenicku vizu 300.

Naravno, aplicirat cu u Bec, jer sam vec dva puta bila turisticki i preko Beca sam sve radila, takodje idem sada u novembru opet, treci put turisticki a planiramo se vjencati sledece godine u Bosni, pa cim odobre vizu, da idem za Melburn.

Dakle, predajem sve on line, i oni su me, pre 2 mjeseca, kada su mi odobrili ovu poslednju turisticku vizu, pitali u kakvom smo odnosu i rekla sam da se planiramo vjencati sledece godine, i da planiramo aplicirati za vjerenicku vizu...

Buduci da sam u Bosni do pocetka novembra, hitno mi trebaju konkretno, nabrojanr stavke, dokumenata i medicinskih pregleda, koje bih ja mogla vec sutra da pocnem prikupljati...

Iskreno vas sve molim za pomoc i savjete, iz vaseg iskustva.

Hvala svima unaprijed.

Lijep pozdrav svima...

Zapravo, dokumenta licna , prevedena na engleski, to sve imam, najvise me zanimaju ovi medicinski nalazi, ovaj x-ray, AIDS , tuberkuloza itd...jel stvarno moram sve to?
I koliko slika, dokaza, uslikanih viber poruka itd...kako ide taj dio? Svi ti dokazi o vezi...

Izjave pisanim putem, nase porodice j poznanika....to sve bas tako ide? Kolikk toga?

Ja bih ti savjetovala da ljekarski ne radis prije nego ti oni traze ,uglavnom kad ti posalju HAP broj onda zakazes pregled kod ljekara s liste koji je tebi najblizi i tu sve zavrsis , ne brines oko pregleda , uzmu krv, pritisak izmjere , i posalju na tacno odredjeno mjesto za snimak pluca.Ljekarski ima rok do kad vazi pa ako uradis ranije ( moras sama izvaditi HAP ).U australiji ti je bolje da uzmes izjave ljudi koji vas poznaju tj.popune obrazac 888.Slike izaberi iz raznih perioda , jos bolje ako imas iz Aus sa zajednickim poznanicima.Poruke s vibera , skype i sl, ne mora bas sve nego isto iz vise perioda cisto da dokazes kontinuitet veze.Mislim da vama nece biti problema jer si vec ispostovala njihove rokove i vracala se na vrijeme nazad.J a sam imala razgovor od cjelih 10 min. , i nikad nista vise nisu trazili.Poenta je da prilozis sve tacno sto traze s liste, da ne gubis vrijeme vadeci papire koje ti naknadno traze .I trazice ti potvrdu o zakazanom vjencanju.Ja sam se vjencala u Aus. I dostavili smo potvrdu od svestenika da smo zakazali vjencanje.

Pozdrav svima, nov sam na forumu. Naime, moja supruga i ja smo u procesu aplikacije za bracnu vizu, ona je drzavljanin Australije ali zivimo u Srbiji oboje. Sa aplikacijom smo dosli do dela kada treba da se uplati novac tj. dolari. S obzirom da smo uplatili dolare na debitnu karticu, banka te dolare prebacuje u evre pa opet u dolare gde su veliki gubici za nas, u pitanju je banka Intesa I preporucili su nam da pored tih 7000aud uplatimo jos 6% za potrebe transakcije. Zanima me kako ste vi placali aplikaciju? Imate li neku sugestiju, cisto da se izbegne pljacka banke.
Unapred zahvalni

Milane, potrebno je da imaš više novca, jer ti i Imigraciono skida procenat za upotrebu kartice ( oko 2 %). Svi smo kroz to prošli, ja sam platila više novca, ali nisu skinuli toliko više kada sam plaćala naše iseljeničke vize iz Srbije. Kada sam mami plaćala bračnu vizu, pošto imam Mastercard, skinuli su mi 70 $ iako sam plaćala iz Australije u Australiju.

Back