Milice, i moja mama je aplicirala 25.07.2017. Dobili smo mejl od Olje (verovatno nam je to CO), da mama priloži neki dokument kao deo preliminarnog asesmenta. Pisali smo im, tražili pojašnjenje, i ispostavilo se da ništa ne mora da priloži, ali da će nam se javiti kada nastave sa procesom.Odgovorili su u roku od 1 dana, veoma su odgovorni, to mi se dopada. Ja nisam još overila moju izjavu, i nisam prevela baš sva dokumenta, računam ima vremena, tako da ću se ubrzati, da ne dobijem opomenu od njih. S obzirom da je mama u Australiji narednih meseci, do aprila, nadam se da će joj odobriti čim se vrati u Srbiju.
Prevodila sam ranije za ostale bračne vize, i slučajeve za koje ja znam su odobravali bez intervjua, ili zvanja svedoka, ali nikad se ne zna. Njihovo je pravo da proveravaju, naročito što Australija nudi legalnu migraciju preko zanimanja/posla, tako da ne žele zloupotrebe bračnih viza.
Što se tiče slika, bolje više (ja sam napravila kolaž od raznih manjih slika), i ubacila slike sa rodbinom, jer je to i dokaz socijalnog konteksta. Polazim od toga da nemaju šta da kriju, žive zajedno, u Australiji su, tako da verujem u pozitivan ishod. Za sada znam samo za tebe i moju mamu da ste aplicirale u slično vreme, bilo bi lepo da se javi još neko.