Verenička i Partner viza - Australija

Evo moje iskustvo. Vjerenicka viza.
Mi imamo agenta u Aus koji nama radi vizu. Aplicirali smo nedavno. Sve dokumwnte koje smo skenirane poslali, trazio je orig da posaljemo postom, sto smo i ucinili.

Sto se tice drugog stanja, cula sam da u tom slucaju ubrzaju proces.

Sad cemo aplicirati za tur vizu pa se nadam odobrenju. Jer moj vjerenik je vec godinu dana samnom ovdje a trebao bi se vracati doma, tako da idemo zajedno tamo, ukoliko mi odobre tur vizu, i vracamo se zaj u 6 mj.

Ne treba vise od pola sata ako mozes odraditi sve na jednom mjestu sto se tice pregleda , brzo ide.Ako si aplicirala online onda samo ubaci police check u aplikaciju, a ako ne , ja sam slala i mail i original postom s povratnicom( onaj roze papir koji popunis u posti), cisto da sam sigurna.

Hvala vam puno :klap:
Pre nego sto ste mi odgovorili poslala sam email CO i danas mi je odgovorila bas to :)

cestitam brisi... bas mi je drago zbog vas :) njima sa tom vizom izgleda kako dodje dan :D meni je odbijena jer sam nezaposlena... ali nadam se partner vizi uskoro....
a sto se tice dokaza o trudnoci ja stvarno ne znam sta tacno treba da pise, nisam to prilagala :) ali pretpostavljam da treba da pisu tvoje infromacije i u kojoj si sedmici i neke osnovne informacije....

Pozdrav ljudi, e ovako javili smo svom CO da sam trudna i sada traze dokaze za to, pa me zanima sta tacno ginekolog treba da napise na papir kkao ta potvrda treba da izgleda ? pomozite

Ne treba ti pisat potvrdu
Pretpostavljam da imas trudnicki karton u kojem sve pise, skeniraj ga i posalji.
Posalji i sliku ultrazvuka.
Muslim da je to dovoljan dokaz.

- - - - - - - - - -

Samo da vam javim da mi je odobrena Visitor visa - Sponsored Family na 12 meseci, nakon 6 nedelja cekanja. :D :D
I nisam zaposljena

Cestitam.. sve najljepse. Ja se nadam.da ce i meni odobriti sad, jer prvi put su me odbili, prije apliciranja vjerenicke.

Lijepe vijesti na forumu, cestitam svima od srca, ja jos cekam, aplikacija 8 decembra predata online, valjda se uskoro javim sa konrektnim vijestima...ps isto tako, nesto me zbunjuje sto se spominjalo na forumu da se cekaju casovi engleskog kad se ode tamo, ja sam se nadala da cim odem cu moci odmah biti u prilici da usavrsim zna li neko ista o tome slucajno??

Lijepe vijesti na forumu, cestitam svima od srca, ja jos cekam, aplikacija 8 decembra predata online, valjda se uskoro javim sa konrektnim vijestima...ps isto tako, nesto me zbunjuje sto se spominjalo na forumu da se cekaju casovi engleskog kad se ode tamo, ja sam se nadala da cim odem cu moci odmah biti u prilici da usavrsim zna li neko ista o tome slucajno??

Ivanaaav, ako si na partner vizi , mozes odmah ici na casove, samo te testiraju da vide dal bas miras ispocetka ili da te ubace u neku visu grupu.Samo ovi sa vjerenickom moraju prvo da se vjencaju , i podnesu zahtjev za partner vizu(309) pa tek kad je dobiju onda ( bar je meni tako receno , bila sam 2 puta da pitam).

Hvala svima puno. :) Imam jedno pitanje, posto mi je odobrena sposnored family visitor, da li trebam nesto da odstampam, tj kako uopste na aerodromu da dokazem da imam vizu. Ili trebam da odem do ambasade po neki peca:think:t

U sustini ne trebas nista , ali radi svake sigurnosti odstampaj sebi da imas.Mene su pitali samo da pokazem papir u Beogradu, u Abu Dabi su me vec i sami nasli.

E hvala ti puno. U Abu Dabi nije potreban check in vec samo proveravaju pasos i vizu kad treba da se udje u avion? Nikad nisam putovala avionom, a i sad sama putujem:eek:

Ako odmah dobijes sve karte , a uglavnom se dobiju , kad izadjes iz aviona prodjes kroz kontrolu kao i u Beogradu prije ulaska u avion ili odakle ves kreces , sve stvari stavis u kutiju , prodjes kroz onaj terminal , uzmes svoje stvari i ides vidjeti odakle ides dalje , ja sam sa terminala3.E tu ti pregledaju kartu , pasos i vizu ,to je standardna procdura , nista strasno.Ja sam imala 3 sata izmedju 2 leta i brzo prodje , taman dok malo prosetas i protegnes noge po onim radnjicama , vrijeme je za dalje .Isla sam Air Serbia, pa Etihad i bilo mi je sve ok , hrana i sve ostalo super. A isto ti je i na drugim aerodromima . Meni je ovo bilo najbrze , ukupno oko 18 sati leta , nije bilo turbulencija i stigli smo prije plana i u Abu Dabi i Melbourne . Prvi put kad sam isla morala sam mjenjati 3 aviona , po pet sati cekanja izmedju i 23 sata leta, ali morala sam tako. Samo se raspitaj sta smijes sa sobom ponijeti gore u avion u rucnom prtljagu da ti nebi trazli da izvadis ili bacis .

Evo , da Vas sve pozdravim , jednom sam se bio ukljucio pred novu godinu , ali od silnog nerviranja sam prestao pratiti forume. Danas 17.03.2016 . nakon punih 11 mjeseci cekanja moja Prospective Marriage visa je konacno odobrena. Prije par dana moj case menager iz Beca se javila i trazila još jednom moje Policijske i Sudske papire da je sve ok i u roku par minuta od mog slanja mi istu odobrila. Akobogda za sedmicu dvije dok sve obavim krecem za Australiju po treci put ali ovaj put konacno ne kao turista :).
Slijedi vjencanje i predaja papira za dalje ali ovaj put konacno iz Australije.
Svima Vama ostalim koji još čekate zelim mnogo srece i da se sto prije obradujete kao i ja i moja vjerenica danas. Puno pozdrava od Jasmina i Smaragde.

Evo , da Vas sve pozdravim , jednom sam se bio ukljucio pred novu godinu , ali od silnog nerviranja sam prestao pratiti forume. Danas 17.03.2016 . nakon punih 11 mjeseci cekanja moja Prospective Marriage visa je konacno odobrena. Prije par dana moj case menager iz Beca se javila i trazila još jednom moje Policijske i Sudske papire da je sve ok i u roku par minuta od mog slanja mi istu odobrila. Akobogda za sedmicu dvije dok sve obavim krecem za Australiju po treci put ali ovaj put konacno ne kao turista :).
Slijedi vjencanje i predaja papira za dalje ali ovaj put konacno iz Australije.
Svima Vama ostalim koji još čekate zelim mnogo srece i da se sto prije obradujete kao i ja i moja vjerenica danas. Puno pozdrava od Jasmina i Smaragde.

Cestitam.. Sve najljepse Vam zelim.
Moj vjerenik i ja smo takodjer na vjerenickoj. Vidim da si isao turisticki. Dali je to bilo u medjuvremenu dok ste cekali na odobrenje vjer vize?
Jer ja kroz koji dan cu predati za tur.
Mozes li mi reci sta su ti tocno trazili za tur i koliko si cekao na odobrenje tur vize?
Hvala

Back