Verenička i Partner viza - Australija

Hey Veccika ,hvala puno,nisam te samo razumeo za svedoke,''ako apliciramo pre vencanja'' znaci ona dolazi sad za neki mesec,kad dodje napravicemo uze porodicno vencanje i kad zavrsimo sa tim onda predajemo za parter vizu,jel mislis svedoci su potrebni i kad se vencamo?ako mislis kum i kuma sto ce biti na vencanju za svedoke,neko kaze da je potrebno po dvoje sa moje strane i dvoje sa njene strane da daju izjave,jel tako? imamo dosta slika jer je ona bila prosle godine u srb i bili smo na letovanju zajedno,imamo unazad chatovanje vec 3 godine svaki dan...prosle godine smo se videli ,i sad dolazi opet i tu cemo se vencati..sto se tice dokaza stvarno ima dosta,to nece biti problem nikakav,jer slali smo dosta poklona medjusobno,i cuvao sam vestern union uplatnice da mi je slala,jer sam citao na forumu da oni to gledaju,i da li si imala sa tvojim muzem zajednicki racun u banci?? kako to moze da se izvede da napravimo,hvala ti na pomoci..

Izvini Bonbinho na kasnom odgovoru a pre par min sam ti poslala i privatnu poruku .Nas dvoje nismo imali zajednicki racun pre mog dolaska i bilo je u nasem slucaju ne moguce jer ja nisam bila u Au pre dobija Parter vize.Ono sto je bilo bitno i sto su nam trazili je to da se vidi kako on meni povremeno salje neki novac i brine o meni i taj transfer od njegove banke mojoj.Veliki pozdrav :)

Zao mi je, cekajuci, da se toliko zakompliciralo u vasem slucaju. Mi zivimo u Perth-u, i mora da svaka state obradjuje svoje aplikacije, a istocna obala je prenaseljena, pa otud i cekanje... Tacno je da bridging visa ima no travelcondition, ali ako predas zahtjev za Bringing visa B, ona ti dozvoljava da otputujes i da se vratis. Sto se tice bolja verenicka ili partner, nema tu sta je bolje, koje uslove zadovoljavas, za tu mozes da predas. Ima ljudi koji su se samo vjencali, a ne zive zajedno, i ne mogu dokazati financial and household commitments, pa su ih odbili. To je jos skuplje, i komplikovanije...

Hvala na komentaru, nadam se da je do prenaseljenosti ovdje :D
U pravu si, svi imamo razlicite zivote i tesko je generalizovati.
Ali oni koji se dvoume, a imaju dovoljno dokaza i zadovoljavaju uslove...da ne ponavljam.

:telefon: javljaj kad stigne viza 801

Cekajuci , Tacno sam kroz sve to morala proci , i dodala samo vjencani list.Neznam da li opet da ubacujem i ostala dokumenta , 47 sam popunila ( tek nakon toga i placanja takse su mi poslali bridging vizu , uzela medicare , isla u Amep i rekli mi tek s vizom 309 mogu na casove )

Dobro dosla u klub :zcepanje:
Sigurno mislis na vizu partner 820 ali to je to, isto kao 309. Nacekat cemo se za casove..

Ne znam sta da ti kazem, da li da cekas ili samoincijativno popunis form 80 I izvadis australijski police check I posaljes dodatno na amb, nisam vise sigurna da li to ubrzava nesto, I kod svakog je razlicito.

U svakom slucaju, javljaj kako prolazis. :think:

Novi sam na forumu.Trebao bih aplicirati za partner vizu uskoro
Bilo kakva pomoc bi dobro dosla,moze li mi neko objasniti kako da se plati aplikacija i koji imaju nacini da se izvrsi placanje aplikacije.Zahvaljujem unaprijed

Pozdrav i dobrodosao!
Kod online aplikacije (vec sam pisala ranije koje su prednosi iste po mom misljenju naravno) nakom popunjene aplikacije otvori se opcija placanja i tu sam samo ukucala detalje kartice svog supruga (nije trebao nikakav authorisation form ili slicno) i to je bilo to. Evo malo detaljnije o placanjima ovde https://www.border.gov.au/Trav/Visa/Fees/how-to-pay-for-an-application
Srecno i tu smo svi ako nesto zatreba.

I mi smo tako platili vizu , ukucala sam samo podatke sa kartice svog supruga. Isto smo uradili i za Visitor vizu. Skoro sam videla da je neko napisao da ukoliko ne placamo mi vizu, onda mora osoba koja placa da popuni neki Form da ona snosi troskove oko vize, i tad sam se malo uplasila da li smo pravilno izvrsili placanje ili ce da nam traze taj form kasnije.

Hvala ti puno ramonaAstone na odgovoru :) jos smo na pocetku pa gledamo kako je bolje da se aplicira krenuo sam citati sve sta treba koji dokumenti pripremamo se :) znam da je online lakse ali po pitanju slika ja imam dosta screenshot dosta sa vibera facebooka i skypa pa mislim da nece stati to da necu prekoraciti,procitao sam da moze po jedna slika svaki dan ili tako nesto da je bitan kontinuitet a kad bih slao postom onda u Bec ipak mislim da je oline bolje lakse,ne znam da li je moguce da napravim nalog i popunim sve pripremim i onda kad ona dodje da dodamo vjerenicki list i da onda se plati i aplicira ili kako ide cim ja popunim 47 sp formu dam joj sifru i ona popuni svoju 40 sp i onda placa zbunjen sam skroz, zelimo da sto vise pripremimo papira sve sto treba u aprilu je upis pa poslije tog mislimo aplicirati kad dobijemo vjencani list :) Znam da se mjenjalo dosta i skuplje je sad pa me interesuje da li je cjena 6865 AUS ili je vise neka cura sto je vec u Aus kaze da je skuplje kad se aplicira van Aus... interesuje me iskustvo nekog ko je skoro aplicirao sta sve treba citao sam onaj booklet svaka pomoc bi dobro dosla bilo koja sitnica informacija puno znaci zahvaljujem unaprijed :)

Hvala ti puno ramonaAstone na odgovoru :) jos smo na pocetku pa gledamo kako je bolje da se aplicira krenuo sam citati sve sta treba koji dokumenti pripremamo se :) znam da je online lakse ali po pitanju slika ja imam dosta screenshot dosta sa vibera facebooka i skypa pa mislim da nece stati to da necu prekoraciti,procitao sam da moze po jedna slika svaki dan ili tako nesto da je bitan kontinuitet a kad bih slao postom onda u Bec ipak mislim da je oline bolje lakse,ne znam da li je moguce da napravim nalog i popunim sve pripremim i onda kad ona dodje da dodamo vjerenicki list i da onda se plati i aplicira ili kako ide cim ja popunim 47 sp formu dam joj sifru i ona popuni svoju 40 sp i onda placa zbunjen sam skroz, zelimo da sto vise pripremimo papira sve sto treba u aprilu je upis pa poslije tog mislimo aplicirati kad dobijemo vjencani list :) Znam da se mjenjalo dosta i skuplje je sad pa me interesuje da li je cjena 6865 AUS ili je vise neka cura sto je vec u Aus kaze da je skuplje kad se aplicira van Aus... interesuje me iskustvo nekog ko je skoro aplicirao sta sve treba citao sam onaj booklet svaka pomoc bi dobro dosla bilo koja sitnica informacija puno znaci zahvaljujem unaprijed :)

Ista je cijena i kada se placa izvan australije, mi smo iz hrv i platili smo 6865$ samo sto obracunaju dolar po najvisem tecaju.. mi smo platili 37000kn

Zeljkomirjana hvala ti puno na odgovoru znaci ista je cjena :) to je dobro vi ste platili u kunama,negdje sam procitao da se iskljucivo placa u AUS ili eurima znaci moze i u nekoj drugoj valuti znam da ako se salje postom aplikacija mora se poslati uz aplikaciju forma ispunjena tj da je placeno karticom aplikacija.postoji li privat poruka da posaljem u inbox ili tako nesto imam dosta stvari za pitati a nikako ne mogu naci to kako ili ne moze se

Znaci ista je cjena to je dobro :) pa cek znaci bolje je platiti u AUS 6865 ovako u kunama vas je izaslo vise.. 37000 kn je 9500 kovertabilnih maraka.Vi ste online aplicirali znaci skupili ste sve dokumente i onda fino skenirali i dodali i aplicirali? da li postoji mogucnost da posaljem nekom privat poruku ili to ne moze imam puno pitanja da mi neko pomogne koliko toliko bio bih zahvalan ja sam iz BL

Dobro dosla u klub :zcepanje:
Sigurno mislis na vizu partner 820 ali to je to, isto kao 309. Nacekat cemo se za casove..

Ne znam sta da ti kazem, da li da cekas ili samoincijativno popunis form 80 I izvadis australijski police check I posaljes dodatno na amb, nisam vise sigurna da li to ubrzava nesto, I kod svakog je razlicito.

U svakom slucaju, javljaj kako prolazis. :think:
Hocu, javljam , ja sam popunjavala form 80 i za vjerenicku.Gdje si vadila u Aus police check , moze li u bilo kojoj stanici

Hocu, javljam , ja sam popunjavala form 80 i za vjerenicku.Gdje si vadila u Aus police check , moze li u bilo kojoj stanici

Tratincice, i ja sam popunjavala form 80 kad sam predala za PMV, u startu zajedno sa formom 40 i47, nije niko to trazio. Sad nismo poslali, jednostavno mislili ne treba, kad ono..medjutim. :roll:
Police check imas na https://www.border.gov.au/Trav/Visa-1/801-/Partner-visa-(subclasses-820-and-801)-document-checklist
pa nadji na Health and character documents , imas tamo Australian Federal Police )National Police Check online i papir formu, popunis platis, posaljes i cekas da ti izdaju.

Poslednja izmena:
Znaci 80 forma da se popuni kad zatraze ili bolje uz aplikaciju?a lolice chek kad zatraze posto traje 6 mjeseci a za police chek to vadim u supu o nekaznjavanju to je to ili nesto drugo? znam da sam vadio prosle godine u supu o nekaznjavanju za SJP pa me intereduje da li je to isto?Ja sam iz Banja Luke
Da li treba moja buduca supruga da radi police chek tamo za sebe?

Pozdrav.cekam za partner vizu vise 5 i po meseci.dali ima sansu ako ispratim molbu do moj CO i da navedem deka moju decu treba da pocnu u skolu vo sydney a tamo pologodie pocinje otprilke vo juli.a znate treba vreme za da se rezervirisu karte da se spremimo i tako dajle.

Naravno da se uvek moze dodati izjava/molba uz objasnjenje odredjene situacije i slicno ali ne znam koliko ce to pomoci, pokusaj, sto da ne, nista te ne kosta :)

Bitan je kontinuitet, ja sam stavljala po 1-2 screenprinta za staki mesec kad je online komunikacija u pitanju, bilo da se radi od facebooku, viberu itd. Sto se tice slika mozes staviti sve u jedan ili koliko zelis pdf fajlova (bitno je da svaki fajl bude ispod 5mb) pa sad koliko zelis stavi, imas limit od 60 fajlova po aplikaciji (znaci aplikant 60+sponzor 60) sto je vise nego dovoljno.

Ja sam kada sam aplicirala otvorila nalog mnogo ranije i polako popunjavala danima, dokaze sam isto skupljala nedeljama ranije i sredjivala ih, tako da kreni prvo polako sa dokazima, uradi screen printove, napisi izjave, nek ti bliski ljudi takodje napisu izjave, sredi form 888 na vreme (svedoci australijskog drzavljanstva) itd, mnogo toga mozes da pripremis sad da ne zuris kasnije.

Kad budem imala vremena uradicu screen printove online aplikacije (deo o dokazima) jer znam da je mnogo lakse kad znas sta te ocekuje, ja da sam neke stvari znala pre apliciranja zivot bi mi bio mnogo laksi :D

Pozdrav svima iz toplog melbourna. Nisam pisao odavno al pratim forum redovno. Želim upitati nešto. Uskoro podnesivamo za spouse visa. Ovdje sam na prospective marriage visa. Dali plačem punu sumu za vizu il samo razliku između dvije vize.
Velik pozdrav svima a onima koji čekaju još znam koliko je teško al vjerujte, isplati se samo pogled zadovoljstva od vaše najvoljene osobe

Odes u mup zavisi od opstine i pitas gde se izdaju. Oni ti sve kazu platis oko 840 din i popunis neki obrazac. Dodjes za 10 dana po potvrdu a ako ti je hitno pitas ih i platis vise naravno. Ja sam cekala 10 dana i posle dala na prevod. Pozz

- - - - - - - - - -

Hvala puno na informaciji i mene to interesuje jer mi nadamo se uskoro odlazimo na verenicku vizu!!!! Mi smo mislili da posle vencanja moramo da platimo opet sve!!! Divni ste!!!!!

Back