Verenička i Partner viza - Australija

Drugari da li bi neko ko je slao ili ko zna o family steam visi malo detaljnije da mi napise sta mi treba itd. :)

Family stream se razlikuje od tourist stream-a u tome sto sponzor popunjava i zvanicni formular i pristaje na, izmedju ostalog, to da ce platiti security bond ukoliko bude bilo potrebe.
Treba ti skeniran pasos (ovo sve vazi ukoliko online apliciras, ukoliko ne onda overene kopije), na sajtu pise skenirane one dve stranice gde su nasi podaci ali meni je recimo otvorilo i deo gde moram da stavim skeniranu svaku stranicu gde su pecati tamo gde sam putovala (tourist stream), jednu skorasnju 45 mm x 35 mm fotografiju, izvod iz knjige rodjenih, ukoliko si udata onda i izvod iz knjige vencanih, potvrda o nekaznjavanju,
dokazi da ces se vratiti u svoju zemlju, potvrda o zaposlenosti i primanjima ukoliko si zaposlena, ukoliko studiras potvrda o tome, ukoliko imas nekretninu potvrda o tome, potvrda o stanju na racunu (bez obzira sto je neko drugi sponzor i sto mozda imas 20 evra na racunu) potvrda o bankovnom stanu sponzora, potvrda o njegovoj zaposlenosti (poslednjih par payslipova, mi smo stavili 6 iako mozda ne treba) dokaz o adresi sponzora (moze biti bilo sta gde je ta adresa i njegovo ime, recimo racun ili ako je pasos ili vozacka na tu adresu), izjave tebe koja objasnjavas kad planiras i zasto da ides tamo i kada planiras da se vratis), izjava sponzora da te "poziva" da ostanes kod njega i da ce snositi sve troskove puta i tvog boravka tamo (ukoliko idete na tu varijantu)
evo kako izgleda taj formular za sponzora https://www.border.gov.au/Forms/Documents/1149.pdf

I naravno.... ovde pise vise o svemu ovome sto sam rekla https://www.border.gov.au/Trav/Visa-1/600-

Ako nesto treba, tu smo, srecno!

- - - - - - - - - -

E da, imam pitanje za sve koji su vec putovali u Australiju.
Znam da su jako rigorozni kad je prenos lekova u pitanju, zanimaju me vasa iskustva u praksi? Jeste imali problema? Kontraceptivne pilule su u pitanju.

@Bobinho Preporucujem online verziju apliciranja, sada vec ima zaista dosta prednosti od papirne, meni je recimo jako znacilo da ne moram da kopiram i overavam kopije dokumenata vec je dozvoljeno skeniranje originalnog dokumenta u boji. Dokumenti mogu da se stavljaju sve dok odluka ne bude donesena, mozes da vidis status vize u svakom trenutku itd. Sto se tice vasih prepiski sa socijalnih mreza i aplikacija prihvatljivi su samo screen printovi (znaci vidi se ceo ekran), ne treba preterivati, dovoljno je da se vidi da imate kontakt u kontinuitetu (ja sam stavljala isto po jedan za svaki mesec), pa to sve fino stavis u jedan pdf fajl (ne sme da prelazi 5MB) Sve je to fino objasnjeno na zvanicnom sajtu i bookletu (da da, znam- ko o cemu ja o tome), pogledaj, procitaj sve, pomoci ce ti puno videces https://www.border.gov.au/Trav/Visa-1/309- i https://www.border.gov.au/Forms/Documents/1127.pdf Evo malo i o stavljanu dokaza/dokumenata na immi account https://www.border.gov.au/Trav/Visa/Atta a evo i detaljno kako se stavljaju dokazi, ovo vazi za stari immi ali jako je slicno i za novi sad https://www.border.gov.au/help-text/online-account/Documents/attach_documents.pdf
Eto, sve dobro proucite i ne bi trebalo da bude problema, ako vam nesto bude trebalo- tu smo.

Ja sam skoro predavao za turisticku vizu,i sve papire sto je moralo da se kopira i overava i tumač da prevodi ,da li spada da ne moraju da se prevode i na engleski jezik? A mislim da je previse da se slika 3godine svakog dana dopisivanja..ona ima drzavljanstvo njihovo,radi u bolnici,u banci nema neki stek jer je kupila kucu otplacuje sa njenima..ali porez i tax-u sve redovno izmiruje,imam dosta vestern uniona i to je neki dokaz ?i jel valja slikati poklone medjusobne,prosle godine smo bili na letovanju,imamo slike sa letovanja,i sad dodatnih slika sa vencanja bice to za užu porodicu 20tak ljudi,dal ce to biti problem sto nije jel te bogata svadba sa 300zvanica

Family stream se razlikuje od tourist stream-a u tome sto sponzor popunjava i zvanicni formular i pristaje na, izmedju ostalog, to da ce platiti security bond ukoliko bude bilo potrebe.
Treba ti skeniran pasos (ovo sve vazi ukoliko online apliciras, ukoliko ne onda overene kopije), na sajtu pise skenirane one dve stranice gde su nasi podaci ali meni je recimo otvorilo i deo gde moram da stavim skeniranu svaku stranicu gde su pecati tamo gde sam putovala (tourist stream), jednu skorasnju 45 mm x 35 mm fotografiju, izvod iz knjige rodjenih, ukoliko si udata onda i izvod iz knjige vencanih, potvrda o nekaznjavanju,
dokazi da ces se vratiti u svoju zemlju, potvrda o zaposlenosti i primanjima ukoliko si zaposlena, ukoliko studiras potvrda o tome, ukoliko imas nekretninu potvrda o tome, potvrda o stanju na racunu (bez obzira sto je neko drugi sponzor i sto mozda imas 20 evra na racunu) potvrda o bankovnom stanu sponzora, potvrda o njegovoj zaposlenosti (poslednjih par payslipova, mi smo stavili 6 iako mozda ne treba) dokaz o adresi sponzora (moze biti bilo sta gde je ta adresa i njegovo ime, recimo racun ili ako je pasos ili vozacka na tu adresu), izjave tebe koja objasnjavas kad planiras i zasto da ides tamo i kada planiras da se vratis), izjava sponzora da te "poziva" da ostanes kod njega i da ce snositi sve troskove puta i tvog boravka tamo (ukoliko idete na tu varijantu)
evo kako izgleda taj formular za sponzora https://www.border.gov.au/Forms/Documents/1149.pdf

I naravno.... ovde pise vise o svemu ovome sto sam rekla https://www.border.gov.au/Trav/Visa-1/600-

Ako nesto treba, tu smo, srecno!

- - - - - - - - - -

E da, imam pitanje za sve koji su vec putovali u Australiju.
Znam da su jako rigorozni kad je prenos lekova u pitanju, zanimaju me vasa iskustva u praksi? Jeste imali problema? Kontraceptivne pilule su u pitanju.

Ja nemam racun u banci ali imam americke dolare i evre u kesu, da li mislite da to stavim na devizni racun i da im pokazem stanje na mom deviznom racunu?
RamonaAstone sto se tice lekova , moja prijateljica je skoro putovala i ponela je bas dosta lekova i nisu joj pravili nikakve probleme, ali sta znam. imas na sajtu aerodroma nikola tesla neke snimke u kojima navode sta se sme a sta ne sme poneti, ne secam se sta su rekli za lekove.

Ja sam skoro predavao za turisticku vizu,i sve papire sto je moralo da se kopira i overava i tumač da prevodi ,da li spada da ne moraju da se prevode i na engleski jezik? A mislim da je previse da se slika 3godine svakog dana dopisivanja..ona ima drzavljanstvo njihovo,radi u bolnici,u banci nema neki stek jer je kupila kucu otplacuje sa njenima..ali porez i tax-u sve redovno izmiruje,imam dosta vestern uniona i to je neki dokaz ?i jel valja slikati poklone medjusobne,prosle godine smo bili na letovanju,imamo slike sa letovanja,i sad dodatnih slika sa vencanja bice to za užu porodicu 20tak ljudi,dal ce to biti problem sto nije jel te bogata svadba sa 300zvanica

Svadba je vasa privatna stvar, dal ce biti sa 10 ili 300 ljudi njih to ne zanima, vazno je samo da je iskren i da imas neke slike i dokaze to i da dokazes. A za prevode nisam bas najbolje razumela, ako si vec nesto prevodio sa pecatom sudskog tumaca to je i dalje validno i ne mora da se prevodi ponovo. Sto se tice ostalih dokaza, transferi novca i ostalo- sve je dokaz, prikupi sve sto mozes.

- - - - - - - - - -

Ja nemam racun u banci ali imam americke dolare i evre u kesu, da li mislite da to stavim na devizni racun i da im pokazem stanje na mom deviznom racunu?
RamonaAstone sto se tice lekova , moja prijateljica je skoro putovala i ponela je bas dosta lekova i nisu joj pravili nikakve probleme, ali sta znam. imas na sajtu aerodroma nikola tesla neke snimke u kojima navode sta se sme a sta ne sme poneti, ne secam se sta su rekli za lekove.

Naravno, novac na racun pa onda dokaz o stanju na istom.
Za lekove sam mislila konkretno na carinu na ulasku u Australiju ali sredjeno je to sad. :)

Zdravo svima.jas sam iz makedonija.hteli bi da mi odgovirite na moje pitanje :) podneo sam aplikaciju za partner visa 28.09.2015. Na 18.01.2015 bio sam na lekarski pregled u skopje.pa me interesira dali ima redosled da posle lekarski pregled sta je na red? Koga ce da mi odobre co kako mogu da vidim ippsle koje vreme moje rezultate od moj lekarski pregled.i dali imam nekoja prednos zasto moja sopruga koji e moj sponzor sme vo brak 10 godina i imamo dvije djecu koj imaju australisko drzavjanstvo. Samo ja nemam :) dali mozi da ocekuvam viza za manje od 10 meseca.hvala unapred na svima i veliki pozdrav

Ramona,mozes li mi reci,za partner vizu ,jesu potrebi svedoci koji potvrdjuju nasu vezu,jel oni daju izjave na papiru i potpisuju da garantuju nasu vezu kako vec...i koliko svedoka ona treba da ima koliko ja? jel to treba da se prevodi na engleski i da se skenira prilikom update na vizu kad budem prilagao..?

Bobinho zelim samo da ti odgovorim na tvoju posledju nedoumicu oko toga da li je bitno za ambasadu broj zvanica sa svadbe.Naravno da nije ..mi smo imali 30 zvanica i niko od njih nije pravio pitanje oko toga.Moj je savet tebi i svima koji apliciraju za Partner vizu posaljite im sto vise slika jer ne prihvataju video snimak.Ja sam ukupno poslala sa svadbe 25 i isto toliko slika pre toga kao dokaz verenickog statusa..Sve slike su mi uredno vracene.Uradi print screen za taj perio.Npr.uradi za svaki mesec par komada.Vazno im je da vide vas kontinuitet u vezi.Ja sam im slal za period od 8 mes za svaki drugi -treci dan.Jesam ih mozda zatrpala sa tim papirima ali ja se vodim mislju da je ipak bolje poslati vise nego manje.I oni se nisu bunili.Bilo je primera ovde na forumu da je nekima bilo receno iz ambasade da posalj po koj sliku a kada su oni poslali mozda desetak kasnije su bili odbijeni i receno im je da nisu imali dovoljno slika.Slikaj-te neke poklone ..i to sam im poslala Slikaj-te sve sto mislis da da moze da bude dokaz..Pored slika ja sam im poslala pozivnice koje sam napravila na srpskom i engleskom jeziku,kao dokaz.Obezbedite svedoke vase veze ako aplicirate pre vencanja trebace vam i svedoci sa svadbe Njima je vazno da je sve iskreno i da nista nije lazno.Znaci broj zvanica je ne bitan!!!Ako imas neko pitanje jos javi se slobodno sto vazi i za sve na forumu.Ja sam ovde vec 8 meseci i predivno nam je:)

Poslednja izmena:
Bobinho zelim samo da ti odgovorim na tvoju posledju nedoumicu oko toga da li je bitno za ambasadu broj zvanica sa svadbe.Naravno da nije ..mi smo imali 30 zvanica i niko od njih nije pravio pitanje oko toga.Moj je savet tebi i svima koji apliciraju za Partner vizu posaljite im sto vise slika jer ne prihvataju video snimak.Ja sam ukupno poslala sa svadbe 25 i isto toliko slika pre toga kao dokaz verenickog statusa..Sve slike su mi uredno vracene.Uradi print screen za taj perio.Npr.uradi za svaki mesec par komada.Vazno im je da vide vas kontinuitet u vezi.Ja sam im slal za period od 8 mes za svaki drugi -treci dan.Jesam ih mozda zatrpala sa tim papirima ali ja se vodim mislju da je ipak bolje poslati vise nego manje.I oni se nisu bunili.Bilo je primera ovde na forumu da je nekima bilo receno iz ambasade da posalj po koj sliku a kada su oni poslali mozda desetak kasnije su bili odbijeni i receno im je da nisu imali dovoljno slika.Slikaj-te neke poklone ..i to sam im poslala Slikaj-te sve sto mislis da da moze da bude dokaz..Pored slika ja sam im poslala pozivnice koje sam napravila na srpskom i engleskom jeziku,kao dokaz.Obezbedite svedoke vase veze ako aplicirate pre vencanja trebace vam i svedoci sa svadbe Njima je vazno da je sve iskreno i da nista nije lazno.Znaci broj zvanica je ne bitan!!!Ako imas neko pitanje jos javi se slobodno sto vazi i za sve na forumu.Ja sam ovde vec 8 meseci i predivno nam je:)

Hey Veccika ,hvala puno,nisam te samo razumeo za svedoke,''ako apliciramo pre vencanja'' znaci ona dolazi sad za neki mesec,kad dodje napravicemo uze porodicno vencanje i kad zavrsimo sa tim onda predajemo za parter vizu,jel mislis svedoci su potrebni i kad se vencamo?ako mislis kum i kuma sto ce biti na vencanju za svedoke,neko kaze da je potrebno po dvoje sa moje strane i dvoje sa njene strane da daju izjave,jel tako? imamo dosta slika jer je ona bila prosle godine u srb i bili smo na letovanju zajedno,imamo unazad chatovanje vec 3 godine svaki dan...prosle godine smo se videli ,i sad dolazi opet i tu cemo se vencati..sto se tice dokaza stvarno ima dosta,to nece biti problem nikakav,jer slali smo dosta poklona medjusobno,i cuvao sam vestern union uplatnice da mi je slala,jer sam citao na forumu da oni to gledaju,i da li si imala sa tvojim muzem zajednicki racun u banci?? kako to moze da se izvede da napravimo,hvala ti na pomoci..

Poslednja izmena:
Ramona,mozes li mi reci,za partner vizu ,jesu potrebi svedoci koji potvrdjuju nasu vezu,jel oni daju izjave na papiru i potpisuju da garantuju nasu vezu kako vec...i koliko svedoka ona treba da ima koliko ja? jel to treba da se prevodi na engleski i da se skenira prilikom update na vizu kad budem prilagao..?

Veccika je u pravu, nebitan je broj zvanica, bitni su dokazi koji potvrdjuju da je vasa veza/brak iskrena/iskren. Sto se tice izjava svedoka obicno je to dve izjave osoba australijkog drzavljanstva (one popunjavaju zvanican formular 888, mozete ga skinuti ovde https://www.border.gov.au/Forms/Documents/888.pdf i on mora biti i overen, zato je najbolje da se to zavrsi pre nego sto dodje ovde) i mozete koliko god zelite izjava osoba koje nemaju australijsko drzavljanstvo (ja sam 2) koje ne moraju nuzno biti overene ali moraju biti potpisane i stavljen datum i mesto. Ukoliko su na srpskom onda se moraju prevoditi kod sudskog tumaca, ukoliko su vec napisane na engleskom onda nije lose staviti i "witnessed by: taj i taj" Ukoliko cete online aplicirati skeniraj sve te izjave fino u boji sa licnim kartama ili pasosima svedoka.

- - - - - - - - - -

Pozdrav. Zanima me prilikom screen skypea, trebamo li dostaviti dokaz i s mog profila i s njegovog, ili je dovoljno da to napravi jedno od nas.
Hvala

Dovoljno je samo jedno da uradi screen printove i sve fino stavite u pdf fajlove, obratite paznju da fajl ne prelazi 5MB ukoliko se radi o online aplikaciji.

- - - - - - - - - -

Zdravo svima.jas sam iz makedonija.hteli bi da mi odgovirite na moje pitanje :) podneo sam aplikaciju za partner visa 28.09.2015. Na 18.01.2015 bio sam na lekarski pregled u skopje.pa me interesira dali ima redosled da posle lekarski pregled sta je na red? Koga ce da mi odobre co kako mogu da vidim ippsle koje vreme moje rezultate od moj lekarski pregled.i dali imam nekoja prednos zasto moja sopruga koji e moj sponzor sme vo brak 10 godina i imamo dvije djecu koj imaju australisko drzavjanstvo. Samo ja nemam :) dali mozi da ocekuvam viza za manje od 10 meseca.hvala unapred na svima i veliki pozdrav

Trebalo bi da postoji odredjena prednost. Ako si dobio mail od njih za lekarski na kraju bi trebalo u potpisu da stoji ime tvog CO.

- - - - - - - - - -

E da! Pozdrav svima iz Adelaide-a! Ovde sam dva meseca na turistickoj :)

Supeer.. Bas mi je drago.. Mi smo trenutno kraju s ispunjavanjem aplikacije.. Naisla sam na pitanje na koje ne znam sta da napisem. Ne znam sta zele da cuju :), u biti. Sta si ti pisala o posvecenosti prema jedno drugom. Ne razumijem to pitanje.

`Ja sam se tu vodila bukvalno onim sto pise na sajtu i u online aplikaciji (evo slike ispod). Pisala sam o nekim njegovim privatnim stvarima iz porodice kao i o svojim koje on zna (bitno im je da vide da delite sve i da se poveravate jedno drugom, da pruzate podrsku itd itd), onda do koje mere planirate buducnost, pomenula sam da planiramo da osnujemo porodicu posle vize, da sam 100% beneficiary of superannuation u slucaju da se njemu desi (nema veze sto tamo nema mnogo novca, to je isto jedan od dokaza posvecenosti) onda koliko cesto smo razgovarali za vreme razdvojenosti i onda u tu grupu dokaza sam stavila sve sto bi moje tvrdnje potkrepilo/dokazalo- moju i njegovu izjavu, superannuation dokument, screen printove komunikacije itd.

Capture.jpg

Poslednja izmena:
Ja sam se javio u ordinaciji u koje sam praveo lekarski pregled i fino sam gi zamoleo i oni dali su mi rezultate :)

Imao si srece da naidjes na nekoga ko je imao razumevanja, inace im je (ordinaciji i tim lekarima, tehnicarima) zabranjeno da govore rezultate. CO je taj koji bi trebalo da govori o istim. Super sto si naisao na nekog ko je bio raspolozen da ti da rezultate :)

Mozes da pises svom CO na mail ali najverovatnije ces dobiti generisani odgovor o tome koliki je proces trajanja vize.
Zadnji put kada sam ja pisala svom CO (trazila mi je da se javim kad stignem u Australiju) na kraju maila je bilo

"If you have any immigration or citizenship related questions, you need to contact the Europe Service Centre on the details provided in the signature block at the bottom of this letter.

The Europe Service Centre can also be contacted by using their web-based client enquiry form:
http://www.immi.gov.au/contacts/forms/europe"

Pokusaj, nista te ne kosta, mozda ce nesto vise da ti kaze :)

- - - - - - - - - -

PS. Da- Bojana je tvoj CO.

Imao si srece da naidjes na nekoga ko je imao razumevanja, inace im je (ordinaciji i tim lekarima, tehnicarima) zabranjeno da govore rezultate. CO je taj koji bi trebalo da govori o istim. Super sto si naisao na nekog ko je bio raspolozen da ti da rezultate :)

Mozes da pises svom CO na mail ali najverovatnije ces dobiti generisani odgovor o tome koliki je proces trajanja vize.
Zadnji put kada sam ja pisala svom CO (trazila mi je da se javim kad stignem u Australiju) na kraju maila je bilo

"If you have any immigration or citizenship related questions, you need to contact the Europe Service Centre on the details provided in the signature block at the bottom of this letter.

The Europe Service Centre can also be contacted by using their web-based client enquiry form:
http://www.immi.gov.au/contacts/forms/europe"

Pokusaj, nista te ne kosta, mozda ce nesto vise da ti kaze :)

- - - - - - - - - -

PS. Da- Bojana je tvoj CO.

Jas sam se javio u skopje.jedan doktor jedna medicinska sestra :)

Nije me bilo neko vreme izvinjavam se.

Zivim u Srbiji i u Beogradu smo aplicirali, datum je 15.11.15. Javili su mi se danas bas sa emailom tj Bojana mi se javila, treba neka dodatna dokumenta da posaljem i takodje moram da radim lekarski mada mi je to malo nejasno koga i gde treba da zovem za to...

- - - - - - - - - -

N&L, mi smo predali u Beogradu.
Ukoliko nisi radio lekarski, mogu te kontaktirati nakon 4,5 - 5 meseci, da obavis isti. Takodje ti mogu tada traziti i uverenje o ne kaznjavanju iz policije, a mozda i formular 80.

Nije me bilo neko vreme izvinjavam se.

Za tabelu: Zivim u Srbiji i u Beogradu smo aplicirali, datum je 15.11.15.
Javili su mi se danas bas sa emailom tj Bojana mi se javila, treba neka dodatna dokumenta da posaljem i takodje moram da radim lekarski mada mi je to malo nejasno koga i gde treba da zovem za to...

N&L,

Ja sam aplicirala 8 decembra isto 2015, obradovao si me kad si napisao da su tebe vec zvali....molim te ako ti nije tesko mozes li mi samo napisati kakva su ti to dodatna dokumenta trazili ili ovde ili private message ako nije problem, cisto da se pripremim ako i mene uskoro /daj boze/ zovnu...

A sto se tice ljekarskog, po meni imas na svojoj aplikaciji na immi gov au kad kliknes na nju pise ti sa lijeve strane View health assessment .....i kad kliknes dobijes ovo:

Health assessment for IME I PREZIME TVOJE

Examinations required
This person is required to complete health examinations for this visa application. Click on the link below to organise these health examinations.
Organise health examinations.
Once this person's health examinations results have been assessed by the department this page will be updated to reflect this.
Note: If this person does not complete the required health examinations the visa application can be refused.

i kao sto vidis imas link da kliknes i tu imas sve info, ispunices prvo jedan obrazac online i dobiti HAP broj ako nisi dosad evo ti dodatne info gdje mozes nazvati da ti i oni daju sami HAP broj...

ps evo za Srbiju sam ti kopirala ovo sa tog linka (ako zivis u Srbiji)

Panel physician
Expanded International Organization for Migration (IOM) - Belgrade
International Organization for Migration (IOM) - Belgrade
Street address

Skenderbegova street no. 3
11000 Belgrade
Counter hours

Monday to Friday 9am to 5pm by appointment only​
Telephone

+381 (11) 3282-072
+381 (11) 3282-073​
Fax

+381 (11) 2412 739
Additional information

Doctor(s):
Dr Tamara Berberovic Terzan

Ja sam se prijavila 2. decembra , valjda ce i nas uskoro da pozovu i da kazu sta jos fali. :D i saznala sam za svoj HAP broj.
Da li znate kada obicno zovu za intervju, posle koliko meseci otprilike? :klap:
I da, skoro tri nedelje cekam odgovor za Family stream Tourist visa, i jos nista ne javljaju :think:

Poslednja izmena:
Pozz ljudi. Buduci da da ja imam prebivaliste u BiH,Mostar, ali vec 8 mjeseci sam sa svojim vjerenikom iz Aus u Hrvatskoj. Imamo ugovor o stanu na 10 mjeseci. On voli Split pa smo se odlucili za Split. Buduci da nas gazda stana nije projavio u policiji vec preko turisticke agencije, jer mu se tako stan vodi, nezz hocemo li imat problema s tim.
Agen iz Aus me je pitao zasto zivimo u Sp a prebivaliste mi je u BiH. Morala sam napisati izjavu samo o tome.
Ja njima mogu dati potvrdu iz mupa iz BiH mog prebivalista, jer se jos nisam odjavila , mada se ne mislim vise vracat. Jer nam je plan predat za turisticku vizu cim zavrsimo s vjerenickom, s jos nekim dokazima. U slucaju da me odbiju za turisticku ici cu roditeljima par mjeseci koji zive u drugom gradu u BiH dok se on ne vrati iz Aus, treba zbog posla ici.
Sad ne znam sta me mogu pitati jos o adresi. Dali je netko morao dodatno prilagat dokaze o adresi s potvrdom o prebivalistu?
I sto je to form 80?

Poslednja izmena:

Back