ramonaAstone
Zainteresovan član
- Poruka
- 246
Drugari da li bi neko ko je slao ili ko zna o family steam visi malo detaljnije da mi napise sta mi treba itd.![]()
Family stream se razlikuje od tourist stream-a u tome sto sponzor popunjava i zvanicni formular i pristaje na, izmedju ostalog, to da ce platiti security bond ukoliko bude bilo potrebe.
Treba ti skeniran pasos (ovo sve vazi ukoliko online apliciras, ukoliko ne onda overene kopije), na sajtu pise skenirane one dve stranice gde su nasi podaci ali meni je recimo otvorilo i deo gde moram da stavim skeniranu svaku stranicu gde su pecati tamo gde sam putovala (tourist stream), jednu skorasnju 45 mm x 35 mm fotografiju, izvod iz knjige rodjenih, ukoliko si udata onda i izvod iz knjige vencanih, potvrda o nekaznjavanju,
dokazi da ces se vratiti u svoju zemlju, potvrda o zaposlenosti i primanjima ukoliko si zaposlena, ukoliko studiras potvrda o tome, ukoliko imas nekretninu potvrda o tome, potvrda o stanju na racunu (bez obzira sto je neko drugi sponzor i sto mozda imas 20 evra na racunu) potvrda o bankovnom stanu sponzora, potvrda o njegovoj zaposlenosti (poslednjih par payslipova, mi smo stavili 6 iako mozda ne treba) dokaz o adresi sponzora (moze biti bilo sta gde je ta adresa i njegovo ime, recimo racun ili ako je pasos ili vozacka na tu adresu), izjave tebe koja objasnjavas kad planiras i zasto da ides tamo i kada planiras da se vratis), izjava sponzora da te "poziva" da ostanes kod njega i da ce snositi sve troskove puta i tvog boravka tamo (ukoliko idete na tu varijantu)
evo kako izgleda taj formular za sponzora https://www.border.gov.au/Forms/Documents/1149.pdf
I naravno.... ovde pise vise o svemu ovome sto sam rekla https://www.border.gov.au/Trav/Visa-1/600-
Ako nesto treba, tu smo, srecno!
- - - - - - - - - -
E da, imam pitanje za sve koji su vec putovali u Australiju.
Znam da su jako rigorozni kad je prenos lekova u pitanju, zanimaju me vasa iskustva u praksi? Jeste imali problema? Kontraceptivne pilule su u pitanju.