Verenička i Partner viza - Australija

Hvala na odgovorima RamonaAstone i svima ostalima.. Da li je dozvoljeno slanje linka One Drive na kojem je cela Whatsapp message history? Ili ipak moram screenshot.

Insistiraju na screen printovima, bilo da je u pitanju facebook, skype, gmail, whatsapp, viber ili sta god. Ja sam stavljala po jedan screen print za svaki mesec, nekad cesce, i onda to sve u jedan pdf fajl ukoliko ne prelazi 5MB, ukoliko je veci, samo podelite na dva ili vise, bitno im je da vide da komunicirate u kontinuitetu, nema potrebe za preterivanjem.

- - - - - - - - - -

E da, srecna vam nova godina svima i tako to :D

Zdravo svima I Zelim vam srecna nova godina :)
Izvinjavam se ako malo ne pisem pravilno srpski jezik , jas Sam iz Makedonija interesuje me vasim iskustva za verenicka viza kako ide taa procedura. Moj verenik zivi u Melbourne predali smo dukumente pre skoro 2 meseca I sad cekamo od nima .. Zelim da znam Dali sad ja treba da cekam od ambasada za lekarski pregled, intervju , I sve to ... Inace intervju kako ide, sta najcesto pitaju kako Je sve to ... Pozzz svima I Zelim svima puno sreca koji cekaju

Pozdrav!
Da, ukoliko nisi uradila lekarski pre apliciranja sto je i preporucljivo, sada cekas da ti se oni jave i posalju dalja upustva vezana za lekarski. Bilo sta da im treba dodatno od dokumenata oni ce traziti. Sto se tice razgovora, isti se nekad i ne desi, nekad rade intervju, nekad ne, nekad je preko telefona a nekada u njihovoj ambasadi koju ste naveli da vam je najbliza. Ja nisam jos nikakav kontakt imala sa njima ali sudeci po iskustvima ljudi koji su pisali ovde, pitanja koja postavljaju su obicno vezana za izjave koje ste poslali i sve sto ste tamo pisali, kad i kako ste se upoznali, kako se veza razvijala itd. Obicno prodje oko 4 meseca do nekog prvog kontakta sa njima, do intervjua moze i da ne dodje. Srecno! :)

Ako je odnos istinski nema cega da se plasite.Intervju, ako ga ima, se obavlja preko telefona. U zadnje 3g ne znam za slucaj da je neko isao u ambasadu. Ja sam prvi kontakt imao poslije 5 mjeseci kada su trazili dodatne dokumente,Poslije toga zatisje od 6 mjeseci. Onda intervju i pored uobicajenih pitanja i neka neobicna (koliko kuca moje supruge ima soba, povrsina dvorista, koje auto vozi, marka, boja,koliko ima brace i sestara i gdje zive, kako je ime mom kumu i cime se bavi)Mi smo zajedno proveli manje od 2 mjeseca i to je bio glavni razlog za malo opsirniji intervju.Eto, moze nekome koristiti.Pozdrav i srecni praznici.

RamonaAstone spas si , hvala puno!
Imam jedno vrlo vazno pitanje, kako se nismo lepo informisali o online pradavanju partner vize, tek sada smo shvatili da treba da se popuni i aplikacija Sponsorhip for a partner to migrate to Aus, i da tu treba moj TRN..
Trenutno u mojoj aplikaciji stoji moje ime i Evidence koje smo dostavili, i ispod mog imena pise ime mog muza, i tu smo poslali sve sto su trazili ukljucujuci i Form 40sp tj Sponsorship itd..
Da li mora on sad da pravi aplikaciju Sponsorship for a partner to migrate to Australia.

Pa da, popunjava se i Sponsorship for a partner to migrate to Australia-form online, on se popunjava nakon sto ste popunili Stage 1 - Partner or Prospective Marriage Visa (300,309/100,820/801) online i platili, za Sponsorship form vam treba TRN od Stage 1 - Partner or Prospective Marriage Visa jer vam ne dozvoljava da predjete na "next"step" ukoliko ga ne ukucate. E sad, kada sam ja ranije zvala da pitam da li ja mogu online da popunim sa istog immi naloga i za supruga Sponsorship form, receno mi je da mogu ali i da mogu samo da skeniram i dodam. Oni preferiraju online da se popuni (pretpostavljam zbog preglednosti i prakticnosti) ali zakonski i skeniranje i dodavanje popunjenog papirnog formulara je validno.
Da ne bi vi moju rec vrednovali kao sveto slovo, najbolje je da pozovete 0114112800 prvog radnog dana i proverite fino da li sad naknadno morate online da popunjavate Sponsorship formular. :)

- - - - - - - - - -

Hvala Liberto sto nas i dalje obilazis i pomazes informacijama :) Veliki pozdrav i uzivaj!

Pa da, popunjava se i Sponsorship for a partner to migrate to Australia-form online, on se popunjava nakon sto ste popunili Stage 1 - Partner or Prospective Marriage Visa (300,309/100,820/801) online i platili, za Sponsorship form vam treba TRN od Stage 1 - Partner or Prospective Marriage Visa jer vam ne dozvoljava da predjete na "next"step" ukoliko ga ne ukucate. E sad, kada sam ja ranije zvala da pitam da li ja mogu online da popunim sa istog immi naloga i za supruga Sponsorship form, receno mi je da mogu ali i da mogu samo da skeniram i dodam. Oni preferiraju online da se popuni (pretpostavljam zbog preglednosti i prakticnosti) ali zakonski i skeniranje i dodavanje popunjenog papirnog formulara je validno.
Da ne bi vi moju rec vrednovali kao sveto slovo, najbolje je da pozovete 0114112800 prvog radnog dana i proverite fino da li sad naknadno morate online da popunjavate Sponsorship formular. :)

Zvao je moj suprug London i rekli su mu da bi trebalo da se popuni i online, bez obzira sto je on rucno popunio, skenirao i ubacio u mojoj aplikaciji gde pise njegovo ime.. Samo me zanima da li nakon sto popuni taj Sponsorship form online mora opet da dostavlja dokumenta i na toj posebnoj aplikaciji, iako smo mi vec poslali sve sto je bilo potrebno u mojoj aplikaciji gde pise njegovo ime?

RamonaAstone ne znam sta bih bez vas :konfete: Hvala puno!

Meni je receno jednom prilikom kad sam zvala, a i vise puta sam po forumima procitala da nije vazno da li ste dokumenta stavljali u deo za aplikanta ili sponzora sve dok se jasno vidi za koga je dokaz/dokument. Znaci u online aplikaciji Stage 1 - Partner or Prospective Marriage Visa (300,309/100,820/801) imate odvojene delove za aplikanta i sponzora i limit je za svakoga po 60 dokumenata/dokaza. Onaj drugi Sponsorship form moze biti takodje koristan jer tu takodje mozete stavljati jos 60 dokaza, ali definitivno mislim da nije obavezno da sad ponavljate dokaze i odatle, to bi ih samo dupliralo. Ja sam vecinu stavljala iz svog dela ali kada bih usla u Sponsorship form (videcete nakon sto popunite i to online) tamo ne stoje detalji ali stoji da je dokaz/dokument primljen za odredjenu kategoriju npr. izvod iz knjige rodjenih- nece stajati detalji kao na tvojoj aplikaciji ali ce se videti Received i bice stiklirano. Videcete kad popunite :)

Evo izgledace ovako, ovo 0 Received znaci da nije nista stavljeno sa tog naloga ali ispod stoji stiklirano Received (sa druge aplikacije), pa sad ako ste stavili dva ili vise dokaza za tu kategoriju bice vise puta stiklirano received :)

krstarica forum.jpg

Evo izgledace ovako, ovo 0 Received znaci da nije nista stavljeno sa tog naloga ali ispod stoji stiklirano Received (sa druge aplikacije), pa sad ako ste stavili dva ili vise dokaza za tu kategoriju bice vise puta stiklirano received :)

Pogledajte prilog 369699

Hvala vam do neba,, stvarno se nisam nadala da ce mi neko odgovoriti ovako brzo i detaljno. :D Samo sam se bojala sta nas ceka nakon sto popuni taj Sponsorship online.Sada nam ostaje samo da cekam poziv za lekarski, svoj HAP vec znam. Za neki dan zovem ambasadu da vidim sta ce mi reci za turisticku vizu, da li preporucuju da se ode na par meseci ali otezavajuce je to sto nisam zaposlena.

Zdravo svima,
Hteo bi da Vas pitam koja je razlika izmedju partner i verenicke vize.
I ako ja nekim slucajem angazujem advokata-agenta koji se time bavi da li on meni skracuje postupak i da li cu ja morati isto tako tamo da idem u ambasadu i da predajem dokumenta i na te razgovore.
Vidim i devojka je u AU bas neupucena u to a ja jos manje.
Ja se izvinjavam sto pitam ovo ali listao sam dosta postova i nisam nasao konkretan odgovor.
Hvala unapred svima

Zdravo svima,
Hteo bi da Vas pitam koja je razlika izmedju partner i verenicke vize.
I ako ja nekim slucajem angazujem advokata-agenta koji se time bavi da li on meni skracuje postupak i da li cu ja morati isto tako tamo da idem u ambasadu i da predajem dokumenta i na te razgovore.
Vidim i devojka je u AU bas neupucena u to a ja jos manje.
Ja se izvinjavam sto pitam ovo ali listao sam dosta postova i nisam nasao konkretan odgovor.
Hvala unapred svima

Pozdrav! Glavna razlika izmedju partner i verenicke vize jeste ta sto kod partner vize morate biti vencani i tu dokazujete (izmedju ostalog) da je vas brak iskren i da nameravate u istom da i ostanete a kod verenicke vize ste vereni jel, i dokazujete da je vasa veza iskrena i da imate nameru da se vencate u skorijoj buducnosti (mislim da je rok 9 meseci nakon sto je odobrena verenicka viza). Kod verenicke vize postoje i ostale stvari koje morate ispuniti a to je da morate dokazati da je veza trajala najmanje 2 godine pre nego sto ste aplicirali za vizu ali vidjala sam da su ovu vizu dobijali ljudi koji su proveli daleko manje vremena zajedno.

Sto se tice agenta, po mom misljenju to je bacanje novca, ali ukoliko istog imate i nije vam problem da date par hiljada dolara, sto da ne. Agent vam ne moze skratiti proces ali vam moze pomoci oko pripreme dokumenata i dokaza, on ih dostavlja dalje i predstavlja vas tokom citavog procesa. Kao sto rekoh, imati agenta ne znaci i skratiti proces/dobiti vizu.

Bez obzira da li se odlucili za unajmljivanje agenta, moj savet vam je da proucite prvo sajt https://www.border.gov.au/Trav/Visa-1/300- a potom i booklet https://www.border.gov.au/FormsAndDocuments/Documents/1127.pdf u kome je zaista sve fino i detaljno objasnjeno. Sve to vam moze pomoci da procenite koja viza je bolja za vas slucaj.
Prikupljanje dokumenata i dokaza vam moze oduzeti vise vremena nego sto mislite, tako da krenite prvo od ovih sajtova pa polako....
Srecno!

- - - - - - - - - -

Ehej Bebo! Super za lekarski! :)

Draga Ramone, molim te samo ovaj detalj da pitam - prilikom popunjavanja ove sponzorship forme, imaju one iste rubrike ko u aplikaciji Stage 1 (financial aspect, household itddd) mi smo samo kopirali isti tekst kao i u aplikaciji jel to ok sta mislis ili je sad kod sponsorship forme nesto tu trebalo mjenjati? Hvalla svakako ako odgovoris!!!

Draga Ramone, molim te samo ovaj detalj da pitam - prilikom popunjavanja ove sponzorship forme, imaju one iste rubrike ko u aplikaciji Stage 1 (financial aspect, household itddd) mi smo samo kopirali isti tekst kao i u aplikaciji jel to ok sta mislis ili je sad kod sponsorship forme nesto tu trebalo mjenjati? Hvalla svakako ako odgovoris!!!

Pa kao trebalo bi bar malo da se razlikuje jer bi to trebalo da popunjava sponzor, mislim da nece biti toliko sitnjicavi da ce praviti problem oko toga. Ja sam recimo popunjavala oba formulara, posto sam u svom bila bas detaljna u ovom za sponzora sam u te 4, ili koliko ih vec ima, stavke samo stavila "Please see attached relationship statements and evidence of applicant and sponsor for details"

Drugari, hitno nam je potrebno objasnjenje vezano za lekarski pregled. Nisam dobila mail sa HAP brojem o pregledu od C.O., ali mi se na online ImmiAccount pojavio upitnik sa opcijom Organize Health Examination u kome ima 15 opstih pitanja o zdravlju i Client Declaration. Kada otvorim View Client Declaration tu je Izjava o pristajanju na pregled i u dnu se nalazi HAP broj. Negde sam procitala da ne treba popunjavati izjavu jer ona obavezuje na dodatni pregled nakon odobrenja viza, a po stizanju u AUS. Da li treba da popunim Declaration i samostalno kontaktiram Panel doktora za zakazivanje pregleda ili cekam kontakt od C.O.?

Drugari, hitno nam je potrebno objasnjenje vezano za lekarski pregled. Nisam dobila mail sa HAP brojem o pregledu od C.O., ali mi se na online ImmiAccount pojavio upitnik sa opcijom Organize Health Examination u kome ima 15 opstih pitanja o zdravlju i Client Declaration. Kada otvorim View Client Declaration tu je Izjava o pristajanju na pregled i u dnu se nalazi HAP broj. Negde sam procitala da ne treba popunjavati izjavu jer ona obavezuje na dodatni pregled nakon odobrenja viza, a po stizanju u AUS. Da li treba da popunim Declaration i samostalno kontaktiram Panel doktora za zakazivanje pregleda ili cekam kontakt od C.O.?

E vidis, ovo sve sto si napisala sam ja radila pre apliciranja. Ono sto sam cula od ostalih koji su radili lekarski nakon apliciranja je bilo da su dobijali mail od CO sa detaljima. Moguce je da se menjalo nesto. Proveri u "view correspondence" na svom immi account-u da ti nije mail zavrsio u spamovima ili slicno. Najsigurnije je ipak da ih pozoves sutra telefonom, sto da cekas kontakt od CO kad mozes da resis nedoumicu za minut :)

E vidis, ovo sve sto si napisala sam ja radila pre apliciranja. Ono sto sam cula od ostalih koji su radili lekarski nakon apliciranja je bilo da su dobijali mail od CO sa detaljima. Moguce je da se menjalo nesto. Proveri u "view correspondence" na svom immi account-u da ti nije mail zavrsio u spamovima ili slicno. Najsigurnije je ipak da ih pozoves sutra telefonom, sto da cekas kontakt od CO kad mozes da resis nedoumicu za minut :)

U pravu si, pozvacu. Hvala puno ramonaAstone :)

Back