Verenička i Partner viza - Australija

Beba mozes da vidis rezultate , ako su ti oni poslali obavjestenje da radis ljeksrski i Hap broj , na tim papirima imas adresu gdje mozes provjeriti , samo ukucah Hap broj

Ja sam pokusavala preko eMedical Client da vidim, i kad se ulogujem sa mojim hap brojem vidim svoj "slucaj" sa svim mojim podacima i fotografijom i u donjem delu se vide analize i pregledi koji su radjeni ali ne i rezultati :/ Samo stoji completed. Kad konacno budem dobila CO, pitacu za rezultate.

lekarski rezultati.JPG

Da li moze neko da mi napise kako bi trebalo da izgleda pozivno pismo mog supruga posto planiram da se prijavim za Visitor visa - Sponored Family Stream i da li treba overiti to pozivno pismo. Hvala vam unapred.

Ne treba da se overava, samo mora da stoji datum kad je izjava napisana, potpis i njegovi kontakt detalji.
U izjavi bi trebalo da pise da ces za vreme svog boravka tamo boraviti kod njega i da ce ti pruziti svi financijsku i svaki vrstu pomoci koja ti bude trebala za vreme svog boravka.

U mom slucaju posto ce on financirati citav put, avionske karte, smestaj, hranu, bla bla bla, tako je i napisao i dodao da snosi punu odgovornost za mene dok sam tamo u financijskom smisu i ukoliko mi bude bila potrebna medicinska pomoc. Ja sam u svojoj izjavi isto slicno napisala i dodala da sam u postupku partner vize i da ne postoji nikakav rizik da prekrsim uslove vizitor vize i ostanem duze jer ne bih nikada ucinila nista da ugrozim partner vizu i budem konacno sa svojim suprugom. Takve izjave bi trebalo da budu kratke, jasne i precizne. Mi smo svoje jos malo "okitili" emotivnim pizdarijama (izvinjavam se) kako jedva cekamo da se vidimo, bla bla, dali sve sto je bilo potrebno od papira i vizu sam dobila za 4 dana. Ja sam isla na Visitor- tourist stream.
Srecno!

hahahah bas si me nasmejala ovim emotivnim pizdarijama. Hvala puno u svakom slucaju.
S obzirom da nisam zaposljena i zivim sa roditeljima sanse su mi skoro nikakve da dobijem cak i Sponsored Family ali pokusacemo, muz ima sve sto je potrebno da dokaze da ce me izdrzavati, jos samo da meni poveruju cu se vratiti u Srbiju. U prosloj godini se nismo videli 10 meseci i bilo bi nam stvarno tesko da se isto dogodi i ove godine,:zroll:

Pozdrav. Moja situacija je sljedeca.
Moj decko i ja zajeno smo 19 mjeseci, on je Australac,rodjen je tamo i zivi tamo. No trenutno je samnom vec skoro godinu dana, u HR. Neki dan smo aplicirali za turisticku vizu e651 i odbijena mi je, jer ne vjeruju da cu se vratiti,mada nisam spominjala nas odnos, jer smo se bojali da nas odbiju zbog toga.njegova mama i sestra garantirale su smjestaj i sve sto je potrebno,na osnovu naseg prijateljstva, mada sam i ja na racunu imala oko 5000 AUD. Nezaposlena sam. Sad dmo mislili da predam za e600 vizu, takodjer turisticku, da odem malo tamo da jednostavno upoznam njegovu sredinu, gdje je odrastao i sl. Zbilja nam je namjera samo 3 mjeseca, nakon 3 mjeseca on se takodjer vraca samnom. Pa smo tad mislili da predamo za partner vizu.
Da li je netko imao slican slucaj, da su ga odbili pa na kraju da je ipak dobio vizu.
Hvala

Pozdrav. Moja situacija je sljedeca.
Moj decko i ja zajeno smo 19 mjeseci, on je Australac,rodjen je tamo i zivi tamo. No trenutno je samnom vec skoro godinu dana, u HR. Neki dan smo aplicirali za turisticku vizu e651 i odbijena mi je, jer ne vjeruju da cu se vratiti,mada nisam spominjala nas odnos, jer smo se bojali da nas odbiju zbog toga.njegova mama i sestra garantirale su smjestaj i sve sto je potrebno,na osnovu naseg prijateljstva, mada sam i ja na racunu imala oko 5000 AUD. Nezaposlena sam. Sad dmo mislili da predam za e600 vizu, takodjer turisticku, da odem malo tamo da jednostavno upoznam njegovu sredinu, gdje je odrastao i sl. Zbilja nam je namjera samo 3 mjeseca, nakon 3 mjeseca on se takodjer vraca samnom. Pa smo tad mislili da predamo za partner vizu.
Da li je netko imao slican slucaj, da su ga odbili pa na kraju da je ipak dobio vizu.
Hvala

Moj savet je da nikada ne krijes nista jer jednostavno nemas razloga i lakse ces izazvati sumnju ukoliko ne govoris citavu pricu. Vidis, sad kad bi isla sa pricom da ste zajedno toliko i toliko i aplicirala za koju god vizu, videlo bi se (ukoliko bi gledali) da u ovoj vizi u kojoj si odbijena nisi pomenula cinjenicu da si sa tim deckom u vezi 19 meseci, a trebace ti dokazi da ste toliko zajedno kasnije kad budes aplicirala za partner/verenicku.

Nista, sad samo polako, prikupi jace dokaze da ces se vratiti (ako si na fakultetu, potvrda, ako imas neku nekretninu, potvrda o tome, ako imas roditelje o kojima brines- potvrda, itd) sve sto moze da pomogne u dokazivanju da ces se vratiti. I samo iskreno, napisite dobre izjave gde objasnjavate svoju situaciju i zasto zelis da ides tamo i da se vratis nazad, pomeni da su vam planovi kad se vratis da aplicirate za partner/verenicku.
Pokusaj ponovo sa jacim i boljim dokazima i izjavama pa videcemo, desavalo se da odbiju ljude i vise puta pa im konacno i odobre.
Samo polako, pazljivo i iskreno. Srecno i javljaj kako si prosla i ako nesto treba!

Drugari! Dodeljen mi je konacno CO :) Olivera Redzic je u pitanju. Trazen mi je dokaz da je suprug bio prijavljen na mojoj adresi dok je bio u Srbiji, sto je cudno jer imam izjavu iz policijske stanice da je bio prijavljen kod mene godinu ipo dana i da se uredno prijavljivao i odjavljivao svaka tri meseca. To sam uploadovala jos kad sam aplicirala i to u vise grupa dokaza, nemoguce da nije videla.
Srecom ostao nam je onaj jedan kartoncic prijave za strance (svaki bi nam uzeli na granici kad bi izlazili iz zemlje) tako da sam napisala izjavu objasnjavajuci to i uploadovala taj jedan karton sto nam je ostao zajedno sa izjavom iz policije.
Kakva su vasa iskustva sa Oliverom?

ramonaAstone, polako ali sigurno i vi dolazite na red :D
Ja jos nemam CO tako da ti ne mogu pomoci, ali ce valjda neko da napise posto vidim da je Olja bila CO vec nekima.

Da li ste slale Police check svog muza same ili ste cekale da vam CO potrazi? Posto mi moramo pored police check iz Australije da im posaljemo i police check iz Srbije posto je ziveo ovde 10 godina.

RamonaAstone, Olivera je jedna veoma fina i veoma profesionalna zena.

Hvala! Dobro za znati :)

- - - - - - - - - -

Drustvo imam jedno pitanje.
Da li ste ikada culi da su nekome za turisticku vizu trazili Security bond sponzora? :eek:

Bond se obicno trazi kod family stream turisticke viza (nekad da, nakad ne- sve zavisi od njihove procene) i vraca se sponzoru nakon sto aplikant ispostuje sve uslove vezano za svoju vizu i vrati se u svoju zemlju. Zato sam ja isla na tourist stream varijantu jer mi se cinila laksom u mom slucaju, iako i tu zakonski imaju pravo da traze security bond sponzoru ukoliko procene da je potrebno. Srecom nama nisu.

- - - - - - - - - -

Da li ste slale Police check svog muza same ili ste cekale da vam CO potrazi? Posto mi moramo pored police check iz Australije da im posaljemo i police check iz Srbije posto je ziveo ovde 10 godina.

Ne, mislim da to nije praksa za sponzora. Ukoliko naravno ne traze iz nekog razloga. Evo nek drugi podele iskustva jer moguce da gresim naravno.

pozdrav drustvo!!! danas me zvao moj CO i zakazao razgovor za 27.1. Toliko za sad. A cekam od 17.2.2015.
I da dodam, CO me zvao na viber :) Razgovor cemo obaviti telefonski.

Znaci, zvao te da te obavesti da ce da te zove ponovo 27og kada cete obaviti razgovor, nakon skoro godinu dana, pa nisu li divni :D
Salim se malo, srecno 27og i javljaj kako je proslo :)

Pozdrav,uskoro apliciram za partner vizu,devojka dolazi za par meseci pa me zanima,pa me zanima kako to sve ide ... kad se obavi vencanje sve skupimo sto se tice kontakta izmedju nas od upoznavanja,dopisivanje izmedju nas,sve to kad uradimo zovemo ambasadu zakazujemo termin,odlazimo sa svom tom dokumentacijom i predajemo tamo ili drugacije?,pa me zanima dalji postpupak se prebacuje na online verziju dopunjavanja ili ,se ide u bg kad zatreba nesto,i zanima me za print skrinove jel potrebno da se uhvati i datum i vreme kad je slikano,tipa ako bi unapred uradio printove poceo polako da priprmemam,ili treba recimo par dana unapred aplikacije,posto ima mnogo chat,za 3 godine,jel za svaki mesec po jedan razgovor ili jedna strana ili kako ste predavali,hvala puno svima ... I da li ona prilikom dolaska treba da ponese neki papir sa sobom?

Inace skoro sam odbijen za turistkicku vizu,razlog nisam ih ubedio da cu da se vratim u Srb...inace u turistkickoj vizi nisam naveo da cu kod nje da idem,vec kod brata u sidney ,a ona je iz melb,,,razlog je jer je brat rekao da ce pomisliti da idem tamo da ostanem zbog nje,pa ako bude bio problem moze da se kaze da je trebalo da bude iznenadjenje za nju za novu godinu..P.s koliko puta sam napisao nesvesno ''pa me zanima '' heh nesvesno sry..Koji subb je pod partner vizom ako je ona drzavljanin aust.i nosilac vize?

Bobinho, koliko sam ja upucena od 1. februara nece biti moguce da se licno dostavljaju dokumentacija i prijave za vizu u njihovoj ambasadi u Beogradu. Mozes postom da im posaljes prijavu i svu dokumentaciju ili online da sve uradis sto je mnogo lakse, mocices da pratis napredak svoje aplikacije i da mnogo lakse posaljes sve ono sto si zaboravio odmah da posaljes. Kada budes slikao vasa dopisivanja mislim da je dovoljno da se vide datumi kada ste se dopisivali, pogotovo godine 2012,2013,2014 itd. Ja sam slikala na viberu skoro svaki dan (jedna strana) naseg dopisivanja dok smo bili razdvojeni i vidi se tacno datum a mozes da slikas i jednu stranu iz svakog meseca. Bilo bi dobro da ponese dokaz o stanju na njenom racunu u banci, dokaz da je zaposljena, sve cime moze da dokaze da ti imas tamo uslove da zivis sa njom, i najvaznije njeno Australijsko drzavljanstvo ili Izvod iz knjige rodjenih ako je rodjena tamo. Sve ostalo sto vam treba za vizu mozete skinuti sa sajta.
Ako sam nesto propustila neka me dopuni neko...

@Bobinho Preporucujem online verziju apliciranja, sada vec ima zaista dosta prednosti od papirne, meni je recimo jako znacilo da ne moram da kopiram i overavam kopije dokumenata vec je dozvoljeno skeniranje originalnog dokumenta u boji. Dokumenti mogu da se stavljaju sve dok odluka ne bude donesena, mozes da vidis status vize u svakom trenutku itd. Sto se tice vasih prepiski sa socijalnih mreza i aplikacija prihvatljivi su samo screen printovi (znaci vidi se ceo ekran), ne treba preterivati, dovoljno je da se vidi da imate kontakt u kontinuitetu (ja sam stavljala isto po jedan za svaki mesec), pa to sve fino stavis u jedan pdf fajl (ne sme da prelazi 5MB) Sve je to fino objasnjeno na zvanicnom sajtu i bookletu (da da, znam- ko o cemu ja o tome), pogledaj, procitaj sve, pomoci ce ti puno videces https://www.border.gov.au/Trav/Visa-1/309- i https://www.border.gov.au/Forms/Documents/1127.pdf Evo malo i o stavljanu dokaza/dokumenata na immi account https://www.border.gov.au/Trav/Visa/Atta a evo i detaljno kako se stavljaju dokazi, ovo vazi za stari immi ali jako je slicno i za novi sad https://www.border.gov.au/help-text/online-account/Documents/attach_documents.pdf
Eto, sve dobro proucite i ne bi trebalo da bude problema, ako vam nesto bude trebalo- tu smo.

Back