Verenička i Partner viza - Australija

Pozdrav drugari, samo da se javim da sam tu i pomno pratim desavanja. Dobro ne bas pomno al svratim svako malo. Dobro ne bas svako malo al...
Sve isto ko i pre mesec dana, kaskamo za evropom u svakom slucaju. Berlin radi decembarske, London novembarske (odobravaju nakon tacno 10 meseci u dan il dva), Bec slican Londonu, a Beograd slican Indijcima, izgleda da se sada ceka 12 meseci. Ako nas citaju onda poruka za njih: 'Ili ubrzavajte ili zaposljavajte ako ne stizete sami, Srbija se umirit ne moze'.
Elem, palo mi je i na pamet da je tokom juna sigurno bilo vise aplikacija nego obicno, pa sad negde dolaze na red za lekarski, mozda im i to usporava rad.

@korisnik75, ne znam na sta tacno mislis i koju tabelu, al mislim da previse obracas paznju na statistiku (i to kazem ja koji trazi neke zakonitosti kojih izgleda uopste nema). Uglavnom, znas kada si aplicirao, odbroj 10 meseci i zaokruzi datum,na taj dan im posalji mejl da se malo raspitas, i to je to. Nadamo se da ce ubrzati i opet skratiti proceduru al za sad je 12 meseci neka crta.
Sto rece neko ranije, sretno svima pa i meni:)
pozdrav

Samo da javim,upravo sam imao razgovor putem telefona sa svojim CO.Trajalo 58'43".Nadam se da ce sve biti ok.Samo da znate da je razlog dugog cekanja ogroman broj predmeta,a da moraju da ih resavaju po redu prispeca.Tako da ne brinite,kada budete na redu resavanja,saznacete...Cujemo se....

KOKI , pošto si ti sad na redu , a zvali te na razgovor , čini mi se da ti je viza na putu .
Zadnjih nekoliko viza su poslije razgovora , odobravali

Juce sam dobila mail od svog CO u kojem mi trazim da dostavim Form 80 I uvjerenje o nekaznjavanju, ali nije spomenula ljekarski. Jel se desilo da nekome ne traze ljekarski ili mi nije spomenula jer im jednostavno jos ne treba?
Kad budes dostavila formu 80 i uverenje, poslace ti mail sa zahtevom za lekarski. Tako su meni prvo trazili neke dodatne dokaze i tek kad sam im dostavio oni meni poslali mail za lekarski. To je bilo posle 4 meseca od podnosenja. Tako da ne brini nista :-)

Imas korisnika "ja011" sa hepi endom. Procitaj onaj booklet o partner imigraciji, posebno se skoncentrisi na dokaze protiv razloga zbog kojih si odbijen, i apliciraj ponovo.

Za ekipu koja gricka nokte, mali graf da razbijemo monotoniju teksta:

graph_1.png

I ja malo svartio da vidim sta ima,koga ima,itd..
Vlada je u pravu,zenu i mene su odbijali i odbijali(turisticka,verenicka,sponsored family stream...ma biraj..) sve do ove partner koju su nam odobrili .Poenta je da probate sve sto mozete cak i kad vas odbijaju,barem je tako sa nama bilo. Imao sam obicaj da govorim "Failure is not an option" i sebi i supruzi pa eto izgurasmo nekako kroz 4 godine i sad smo zajedno.

Sto se tice Form80...I ja sam ga sasvim nepotrebno popunjavao prvi put za verenicku jer mi MARA agent tako rekla,nije imala pojma ja da vam kazem. Posle je zena pitala i saznala da taj form kod nas i ne obradjuju nego ovde u Oz gde inace salju i nalaze sa lekarskog. Ja sam iz Srbije/Beograd ako se neko pita,i ne ,nije mi ni trebao taj form. Koliko ja znam to je za ljude iz Bosne i za ljude koji imaju nesto da im se kopa po bezbednosnoj liniji iz proslosti. Paranoja vlada svuda pa i kod njih u ambasadi.

Nadam se da svima sve napreduje kako treba i da uskoro dobijete dobre vesti.
Pozz svima!

poz ja011 i ja sam odbivena od turisticke 2 puta i od partner vize ponovo smo isli preko tribunala imamo i advokata i eto cekamo vec 9 meseci ali sve ukupno i sa ckanjem iz amasade jos neki mesec bice dve godine jer ste vi isli sve preko ambasade neznam sta je bolje sto smo preko tribunla ili smo trebali opet preko ambasade

Back