Verenička i Partner viza - Australija

Cao :) zanima me jer to sta sam Se udala prije 3 nedelja I sad menjamo u parner vizu jos Cekam pasos za koju nedelju licnu kartu novoj imam I do sad je skoro 10 meseca cekanja od prvog apliciranjA, a odbili su mi turistickoj sa verenickoj vizu radi nezaposlenost i sta bi bilo bolje jel da cekamo ovoj partner vizu il da apliciram za turistickoj sada na parner vizu, neki savjet bi bio dobro dosao hvala I zelim svima uspeha ! Pozdrav iz makedoniju

Cao drustvo! Evo vama novog clana! :) Sledece nedelje bi trebalo da zavrsim sa prikupljanjem papirologije i apliciram online za partner vizu 309. Zanima me da li je neko imao iskustva za zavrsavanjem lekarskog pre apliciranja? Ja sam nekako istripovala da bi to moglo da pomogne u procesu, vodila sam se logikom da ako im dam apsolutno sve sto je potrebno, da bi to mozda ubrzalo bar malo stvari. Kakva su vasa iskustva i da li mi uopste savetujete da uradim lekarski pre apliciranja ili da cekam da se oni jave?

Evo jedan pravi :)
:vatromet::vatromet::vatromet::vatromet::vatromet::vatromet::vatromet::vatromet:

Drugari, cast mi je javiti da je u Beogradu danas odobrena partner viza, nakon 10 meseci i 3 dana.

Sto se tice nekih smernica, slucaj je bar po meni bio lak, brak je trajao duze od 3g u vreme podnosenja tako da smo dobili permanent vizu. Predata papirna aplikacija u novembru 2014 putem poste, krajem marta prvi kontakt i zahtev za lekarskim, dokazima socijalne veze i detaljima o putovanjima.

Posto prilikom predaje aplikacije nisam preterao sa ovim dokazima (tek sam kasnije saznao za partner migration booklet), ovo je bila prilika da posaljem 20ak fotografija iz razlicitog vrem perioda, neke racune koji stizu na istu adresu, iscitane licne karte na kojima se vidi zajednicka adresa stanovanja i slicno,sve u jednom word fajlu. Uz pitanje da li im trebaju originali, vise zbog potvrde primljenog mejla.

Oko mesec dva kasnije smo poslali jos par dokaza (zajednicka pozivnica, par novijih slika) uz molbu da dodaju na aplikaciju ako je moguce.

Tokom avgusta smo se javili da necemo biti tu zbog godisnjeg odmora.

E sad, tacno nakon devet meseci sam poslao pitanje, vise zbog nekog kontakta, i tu sam pitao i o stanju aplikacije i eventualnim novim dokazima, standardan odgovor je bio da se ceka 10-14 meseci.

A vodjen time sto londonska ambasada odobrava vize nakon tacno 10 meseci, a london radi na odgovaranju pitanja iz one online forme, i na taj sam datum poslao opet preko one forme pitanje da li bi mogli da mi kazu stanje aplikacije, jer mi uskoro istice pasos pa da vidim da li da cekam ili vadim novi. Standardan odgovor da ne daju informacije o statusu i da je cekanje 10-14 meseci zavisno od ambasade i od slucaja.

I to je to, danas odobreno, pao veliki teret sa ramena, imamo nekih iskrslih stvari da resimo pa cemo polako put boljeg zivota.

Zelim vam svima srecu, i onima koji cekaju i onima koji ce tek predati. Onima vec odobrenim da malo smanje o nostalgiji, nije karta skupa ako je bas toliko lose:). Onima koje sam vremenski 'preskocio': Ne brinite, i ranije se desavalo da ne idu po redu predavanja, imate slucaj radbje koja je duze cekala nego ostali, dal su u pitanju razliciti CO, godisnji odmori, tezina aplikacije,ne znam ni sam. Onima koji su odbijeni: bez nervoze, 'partner migration booklet' pa ispocetka, ugledajte se na korisnika ja011.

Sve najbolje,i naravno tu sam za vasa pitanja, ukoliko vec nisam odgovorio :)

cestitam molim jednu molbuako neko moze da mi kaze tice se turisticke vize moj advokat mi je reko da u pozivno pismo navedem sve svoje razloge zasto zelim da idem kod supruga ali reko mi je da navedem razlog mog povratka u Srbiju da moram da se vraztim da bi cuvala roditelje ako neko ima iskustva sa ovim a dosta vas je islo na turisticku molim vas po vasem misljenju dali je to dobro da navedem taj razlog ili da kazem da cekam partner vizu kao sto jeste jer kao sto znate cekam vizu preko tribunala vec 9 meseci i produzili su nam jos 3 meseci cekanja jer tribunal nece jos raditi mi smo resili da pokusamo na turisticku

molim jednu molbuako neko moze da mi kaze tice se turisticke vize moj advokat mi je reko da u pozivno pismo navedem sve svoje razloge zasto zelim da idem kod supruga ali reko mi je da navedem razlog mog povratka u Srbiju da moram da se vraztim da bi cuvala roditelje ako neko ima iskustva sa ovim a dosta vas je islo na turisticku molim vas po vasem misljenju dali je to dobro da navedem taj razlog ili da kazem da cekam partner vizu kao sto jeste jer kao sto znate cekam vizu preko tribunala vec 9 meseci i produzili su nam jos 3 meseci cekanja jer tribunal nece jos raditi mi smo resili da pokusamo na turisticku i advokat mi trazi od mojih roditelja brata pozivno pismo dali su i vama to trazili

E ovako drugari,,,, aplicirao sam 11.12.2014, i od tada nisam imao kontakt sa ambasadom do aprila, krajem aprila , tacnije 27.04 sam imao konverzaciju sa mojim CO, pricali smo deset min, samo mi je rekao da uradim lekarski, dostavim podatke o policiji i mojoj adresi ( vecina zna o cemu pricam) a da bi prvog maja na tri meseca otputovao u australiju turisticki, aplicirao sam 27 februara za turisticku,,,, kad sam se vratio , pitao sam ambasadu dal im trebaju desavanja u australiji i ostali dokazi, a ostali dokazi su transver novca koji mi je zena slala pre turisticke vize, oni su rekli da, i ja sam pitao kako mi napreduje viza , dobio sam odgovor isto kao i vlada, znaci od 10-14 meseci je proces i to je to, ja sam ih kontaktirao krajem avgusta,,,, u sustini sve sam radio kao i vlada, koji je dosta ucinio da radimo sigurno i bez gresko, moram da ga pohvalim, al kao instruktor predohitrio me je jedan dan hahahha, uglavnom cvrsti dokaZi resavaju sve!!!! Strpljenje i zelim svima od srca da dozivite ovo sto smo mi , a ti vlado moras napraviti tabelu , hahahha , pozdrav

E ovako drugari,,,, aplicirao sam 11.12.2014, i od tada nisam imao kontakt sa ambasadom do aprila, krajem aprila , tacnije 27.04 sam imao konverzaciju sa mojim CO, pricali smo deset min, samo mi je rekao da uradim lekarski, dostavim podatke o policiji i mojoj adresi ( vecina zna o cemu pricam) a da bi prvog maja na tri meseca otputovao u australiju turisticki, aplicirao sam 27 februara za turisticku,,,, kad sam se vratio , pitao sam ambasadu dal im trebaju desavanja u australiji i ostali dokazi, a ostali dokazi su transver novca koji mi je zena slala pre turisticke vize, oni su rekli da, i ja sam pitao kako mi napreduje viza , dobio sam odgovor isto kao i vlada, znaci od 10-14 meseci je proces i to je to, ja sam ih kontaktirao krajem avgusta,,,, u sustini sve sam radio kao i vlada, koji je dosta ucinio da radimo sigurno i bez gresko, moram da ga pohvalim, al kao instruktor predohitrio me je jedan dan hahahha, uglavnom cvrsti dokaZi resavaju sve!!!! Strpljenje i zelim svima od srca da dozivite ovo sto smo mi , a ti vlado moras napraviti tabelu , hahahha , pozdrav

Jel aplikacija u Beogradu?

Sretno!!!!!

Back