Verenička i Partner viza - Australija

da to nam je reko advokat da su otpustili moj suprug misli i nadamo se da ce sad posle iybora tamo da krenu sa radom joj pa eto vec 9 meseci cekamo ovde i sad kad bi predali u ambasadu onda jos 12 meseci cekanja a reci mi radbje dali treba i dokazi sve izspocetka da se daju ili bi uvazili ove iz tribula jer nama su kod advokata gomila dokaza a i to cekanje ponovo jednom 11 meseci sad 9 meseci pa kad bi isli preko ambasade opet 12 mesci kuku treba to izdrzati i biti jak sa zivcima hvala ti na informaciji u svakom slucaju

poz ja011 i ja sam odbivena od turisticke 2 puta i od partner vize ponovo smo isli preko tribunala imamo i advokata i eto cekamo vec 9 meseci ali sve ukupno i sa ckanjem iz amasade jos neki mesec bice dve godine jer ste vi isli sve preko ambasade neznam sta je bolje sto smo preko tribunla ili smo trebali opet preko ambasade

Cao,Ja nisam merodavan da ti kazem sta je bolje u vasem slucaju,mogu samo da iznesem moje razloge za predavanje nove aplikacije ambasadi za moju suprugu i mene.
Nas kad su odbili za verenicku,normalno kao i svima nam je napisano ono standardno da mozemo da se zalimo i idemo na tribunal,bla bla bla...Zena zvala,raspitala se za processing times u tom tribunalu i koliko bi nas sve kostalo(zalba i advokat) ,i mi smo zakljucili da nam je otprilike pametnije i brze da idemo sa novom aplikacijom ambasadi.
E sad ...kad ste vec predali ja nemam pojma koja bi bila procedura za novu aplikaciju i kako to ide.Ako je vec proslo 9 meseci potrudite se sa tim advokatom da pokrijete sve sto niste u aplikaciji i da imate jak slucaj pred tim tribunalom.Znaci sve snage u to ulozite sad da dobijete,pa se nadam da vam nece ni trebati nova aplikacija .

I obavezno ako mozete da se vidite u medjuvremenu ili ako ste se videli,sve to predajte kao dodatne dokaze,isto tako uradite sa dokazima komunikacije.To je ono njihovo da vide da je "ongoing relationship"
Eto toliko od mene i puno puno srece svima!

da to si u pravu mnogo vise kosta preko tribunala advokat puno kosta advokat moj suprug je bio ovde i imamo puno dokaza mnogo vise nego kad smo isli preko ambasade imamo skype gde smo non stop noc i dan i mislim da je sad bolje jer tad ambasada nije priznala jer smo se tad malo poznavali pa im je bilo sumnjivo i nismo ovoliko dokaza kao sad a sad smo skoro dve godine zajedno misim da ce to znaciti jer smo isli dalje nego je sad problem sto tribunal nema radnike pa sam bog zna jos koliko cemo cekati otisli su i zivci i strpljenje najgore je sto se toliko ceka a neznas sta cekas dali ces dobiti ili ne ali dace bog valjda ce biti sve u redu poz

Cao drustvo. Ja sam nova ovde i mozda moje prvo pitanje nece imati veze sa verenickom ili partner vizom ali u narednom periodu hoce sigurno. ;)
Treba da idem kod momka u Australiju prvi put i zanima me, posto mi je on garant, da li u ambasadi da priznam ako me pitaju da idem kod MOMKA, da li mi to moze otezati dobijanje obicne turisticke vize?
Ili da kazem da idem kod prijatelja?
Inace, poznajem celu njegovu familiju, nekada su ziveli kod nas posle rata a pre odlaska za australiju... Hvala puno!

Koliko da podmitim da i mene 'vidis' u septembru? :) Nema veze sto sam novembarska klasa...

Laki i Schatten su na turistickoj u AU. Lakiju turisticka istice pocetkom oktobra, Schatten-u cini mi se krajem godine...Znam da ambasada iz beca zna da javi da se izadje iz zemlje radi odluke o vizi, nemam informacija kako to radi bgd ambasada. Uskoro cemo i to saznati.

@Cilke1987 Samo iskreno, nema razloga da precutkujes bilo sta, otkad je to zabranjeno ici u AU kod momka? Za turisticku je bitno da imas dobar razlog za odlazak i dobar razlog za povratak iz AU.

Koliko da podmitim da i mene 'vidis' u septembru? :) Nema veze sto sam novembarska klasa...

Laki i Schatten su na turistickoj u AU. Lakiju turisticka istice pocetkom oktobra, Schatten-u cini mi se krajem godine...Znam da ambasada iz beca zna da javi da se izadje iz zemlje radi odluke o vizi, nemam informacija kako to radi bgd ambasada. Uskoro cemo i to saznati.

@Cilke1987 Samo iskreno, nema razloga da precutkujes bilo sta, otkad je to zabranjeno ici u AU kod momka? Za turisticku je bitno da imas dobar razlog za odlazak i dobar razlog za povratak iz AU.

Aj' videcu sta mogu da uradim,ne obecavam,da si bar online.:)

Mene zanima u vezi odlaska sa turistickom na pola godine ili godinu... koji dokaz da navedem da imam razlog da se vratim kuci? Nas plan je da ja odem kod muza u Au na duzi period sa turistickom dok cekamo odluku o partner vizi :) a nezaposlena sam... tako da se bojim da li ce mi odobrit.

I ja sam nezaposlena, pa smo im poslali muzevljevo pozivno pismo, gde on navodi da radi, da snosi sve troskove mog boravka.
Negde su u tom pismu pisali da garantuju da ce aplikant izaci iz zemlje pre isteka vize.
Za svaki slucaj, poslali smo, kao i za partner vizu, njegov izvestaj o placenom porezu, izvestaj iz banke.
A proces za partner vizu je sam po sebi dokaz da moras da izadjes iz zemlje.

Cestitam, cekajuci! Sve najlepse :)

- - - - - - - - - -

Drugari, nije me bilo mjesecima, ali doslo je vrijeme za jos jedan vatromet! :vatromet::vatromet::vatromet::vatromet::vatromet::vatromet::vatromet::vatromet::vatromet:
Malopre sam obavestena o dobijanju vize! Aplicirala sam online 29.8.2014. obavljen lekarski u januaru u Melburnu, a danas je stigao GRANT NOTICE! Srecno svima koji cekaju!

Srecno! :)

- - - - - - - - - -

Svima koji su dobili vizu, cestitke od srca! Znam da je najlepsi osecaj dobiti vizu ali je neko tu na forumu skoro napisao da jedva ceka da se vrati u Srbiju da poseti porodicu i prijatelje. Potvrdjujem svaku njegovu rec da je Australija lepa zemlja ali uvek srce vuce nazad, ja se barem tako osecam. Nista lepse od svog doma i svoje zemlje, kakva god da je. Puno srece svima koji cekaju! :)

Cestitam, cekajuci! Sve najlepse :)

- - - - - - - - - -

Srecno! :)

- - - - - - - - - -

Svima koji su dobili vizu, cestitke od srca! Znam da je najlepsi osecaj dobiti vizu ali je neko tu na forumu skoro napisao da jedva ceka da se vrati u Srbiju da poseti porodicu i prijatelje. Potvrdjujem svaku njegovu rec da je Australija lepa zemlja ali uvek srce vuce nazad, ja se barem tako osecam. Nista lepse od svog doma i svoje zemlje, kakva god da je. Puno srece svima koji cekaju! :)
Napokon je kenulo.Cestitam od sveg srca!!!

Back