Verenička i Partner viza - Australija

Ja sam aplicirala online za partner...dala sam im 35 listova (sve u jedan pdf) sa fejsbuka, 27 listova tel. poziva, 12 listova za skype, 13 za viber i nekih 30-ak slika.
Nisam im slala nase celokupne razgovoe, birala sam otprilike bar po 2 razgovora u mesec dana.
Mislim da moze i dvostrano, ne vidim zbog cega ne bi moglo.
Za turisticku sam slala postom, pa sve stampala, nesto u boji, nesto crno belo. Kontam, ako uradis screenshot, onda nek bude i u boji, kao i slike.
Da, i slike mozes da stavis po 4 na jedan A4 papir i odstampas.

PinkCupcake ja sam poslala 100 slika ukupno za Verenicku i Partner i posle dobijanja Partner vize su mi vratili sve slike i neke papire koji im nisu vise potrebni.Nasu konverzaciju sam radila jednostrano i to za svaki 2-3 dan da bih im pokazala nas kontinuitet u komunikaciji.Bilo mi je sve u boji da bih bilo sto autenticnije.Poslala sam im cak i pozivnice sa vencanja na oba jezika.Eto setih se da je to isto dobro kao dokaz.Misli i na te sitnice one im znace.Odredi velicinu tako da bude pregledno .Meni su dva dana stala na 1 stranu.Ja sam imala toga dosta i mislila sam da ce im to zasmetati ,medjutim nije.Ne razmisljaj o tome jeste li to mnogo ili ne.Bolje vise dokaza nego manje.Srecno:)

Poslednja izmena:
Onshore je kad apliciras iz Australije, offshore kada apliciras van AU. Stvarno ne znam sta da ti preporucim na koju vizu da ides. I na partner mozes da ides ako znas da cete se uzeti u toku odlucivanja za vizu (10-14 meseci). Po njihovim podacima za verenicku je potrebno manje dokumentacije,manje dokaza...mada je to sve relativno. Po meni je trenutno najbolje otici tamo na turisticku, aplicirati za verenicku tamo, odmah dobijas 'bridging' vizu koja ti vazi od trenutka isteka turisticke pa do kraja odluke, Imas i pravo da radis tamo(nisam siguran dal pune sate), nisi razdvojen fizicki od verenice... al to je vec moje razmisljanje.
Turisticku nakon verenicke uglavnom odobravaju, mada znaju i da odbiju, nema pravila.

Cestitam Tanja. Jesu li te obavestili da napustis AU, ili si je napustila nakon isteka turisticke vize?

Da zvali su me jos dok sam bila u AU da me pitaju kada cu da napustim Australiju...cim sam izasla iz Australije dobila sam partner vizu :)
Hvala puno svima na cestitkama :)

Aleksandre , rezultate pregleda salju oni iz Scenderbegove, tvoje je samo da se pojavis , sve ce ti objasniti , prvo zakazes termin, reći će ti koliko treba da poneses novca , pasoš i HAP broj obavezno .
Odgovore na pitanje pošalješ na mail.
Mada neznam što svakog pitaju odgovor na 74 pitanje , ali to ti je bar lako pitanje

Aleksandre , rezultate pregleda salju oni iz Scenderbegove, tvoje je samo da se pojavis , sve ce ti objasniti , prvo zakazes termin, reći će ti koliko treba da poneses novca , pasoš i HAP broj obavezno .
Odgovore na pitanje pošalješ na mail.
Mada neznam što svakog pitaju odgovor na 74 pitanje , ali to ti je bar lako pitanje
Hvala puno @tratincica75
I jos nesto, posto mi sad nisu zahtevali uverenje da nisam osudjivan da li ce mi kasnije traziti? Tj da li da vadim to za svaki slucaj?

Hvala puno @tratincica75
I jos nesto, posto mi sad nisu zahtevali uverenje da nisam osudjivan da li ce mi kasnije traziti? Tj da li da vadim to za svaki slucaj?

Ja sam poslala zajedno sa ostalim dokumentima čim sam predala papire , možda ti je bolje da izvadiš , da bude spremno .Mislim da se sad mora dobiti najkasnije za sedam dana, ja sam nekad zbog dvojnog drzavljanstva cekala mjesec dana na uvjerenje

Zanima me ako neko zna sta se konkretno trazi kao odgovor na pitanje br. 74. Da li treba da napisem od kad do kad zivim u Srbiji posto nisam ziveo nigde van Srbije duze od 12 meseci... I ako je neko dodatno dostavljao odgovore, na koji nacin da dostavim?
Hvala unapred.

Pitanje glasi:
In which countries have you lived for 12 months (in total) or more during the last 10 years? Include details for all members of your family unit included in your visa application.

Zanima me ako neko zna sta se konkretno trazi kao odgovor na pitanje br. 74. Da li treba da napisem od kad do kad zivim u Srbiji posto nisam ziveo nigde van Srbije duze od 12 meseci... I ako je neko dodatno dostavljao odgovore, na koji nacin da dostavim?
Hvala unapred.

Pitanje glasi:
In which countries have you lived for 12 months (in total) or more during the last 10 years? Include details for all members of your family unit included in your visa application.

Napisi to sto si i rekao, da nisi ziveo nigde van Srbije, znaci da si u zadnjih 10 godina ziveo samo na teritoriji Srbije,
To iskucas kao reply na mail koji su ti poslali

Drugari, hitno nam treba savet : Da li izjave svedoka ,ne mislim na Form 888 za svedoke iz Austrakije, nego na izjave svedooka iz Srbije, mogu biti napisane na engleskom i ako su napisane na eng da li se moraju overavati u sudu sa ostalim overama dokumenata? Negde sam proctala da ako svedok zna engleski moze napisati na eng i samo da prilozi kopiju svoje licne karte?

Pozdrav, ovde sam nova i htela bih vam reci da sam turisticku vizu aplicirala, preko agenta 22.04.2015. da bih vec 05.05.2015 dobijla odbijenicu uz izricitu zabranu apliciranja turisticke vize. Moj verenik je bio sokiran obrazlozenjem agenta, a da ne kazem da sam se razbolela od muke..... Moja plata sprmacice u skoli je jako mala i uvek ce biti tako mala, pa mi se stavlja zabrana, jer oni znaju da to nije dovoljan razlog da se vratim u Srbiju i ako sam im uredno dostavila sve od moga poslodavca, od kada do kada imam godisnji, kad moram da se vratim...Pokusali smo uloziti zalbu, ali nista nismo uspeli uraditi. Sad moj verenik dolazi u Srbiju vencacemo se ovde i onda aplicirati partner vizu...i onda mi ostaje da cekam i da molim Boga da me ne odbiju opet...Posto vise ne zelim nista preko agenta, molila bih za neki savet, sta i kako..

Dobrodosla.
Kao prvo, nemoj da ocajavas zbog odbijene turisticke,ionako bi 90% dobila 'no further stay' uslov,a sa njim ne bi mogla aplicirati za partner vizu u australiji (pretpostavljam da je to kranji cilj). Dalje, prvi put cujem za 2 stvari, da je neko koristio agenta za turisticku, i da je dobio 'izricitu zabranu' daljeg apliciranja. Pravno ne postoji zabrana daljeg apliciranja, i nadam se da si videla taj dokaz iz ambasade a ne rec od agenta. Jedino ako si neki osudjeni ratni zlocinac, ili su te proterali iz australije pa te imaju u bazi, ili slicno, sto nadam se nije slucaj :).

E sad ide ono zanimljivo. Kako aplicirati za partner (posto si se pretpostavljam odlucila za nju). Prvi korak je ova forma: http://www.immi.gov.au/forms/Documents/1127.pdf U njoj je pojasnjeno dosta toga, od vrsta viza, pa do onog zanimljivog oko strane 40, gde se nalazi spisak dokaza (tzv checklist) koji ces dostaviti prilikom predaje za partner vizu. Pravilo je 'sto vise to bolje'. Onda ces se baciti na citanje ovog foruma i saznati kako se kopira istorija na vajberu, imejlu, skajpu, zbog cega su bitne finansijske transakcije i zajednicki racuni, koliko i koje fotografije poslati, koje dokumente prevoditi na eng, kako se vrsi placanje, i slicno.

Kada sve to skupis, onda predas aplikaciju i cekas, trenutno vreme cekanja na pozitivnu odluku je oko 10meseci.

Posto jelte nakon 10ak dana od predaju papira za partner vizu shvatas da je to previse odvojenosti od tvog tadasnjeg supruga, onda apliciras za turisticku vizu uz pojasnjenje zasto ne mozes razdvojeno od supruga, da ste predali za partner vizu, da ovde imas 'normalan i privredjujuci' zivot, prijatelje i rodbinu, uz izjavu da znas da je potrebno napustiti australiju pred donosenje odluke o partner vizi i da ces to i uciniti, uz dokaze o njegovom pozivnom pismu u kome on preuzima brigu o tebi, sve to predas i cekas.

onda otputujes na 3,6,9 il 12 meseci u AU, redovno se javljas CO-u sa novim informacijama, dokazima, a i nama na forumu da nas ne zaboravis. I onda nakon 10ak meseci dobijes vizu,i tada saljes 'razglednicu iz africke zemlje safari'...

ajd pa srecno

Dobrodosla.
Kao prvo, nemoj da ocajavas zbog odbijene turisticke,ionako bi 90% dobila 'no further stay' uslov,a sa njim ne bi mogla aplicirati za partner vizu u australiji (pretpostavljam da je to kranji cilj). Dalje, prvi put cujem za 2 stvari, da je neko koristio agenta za turisticku, i da je dobio 'izricitu zabranu' daljeg apliciranja. Pravno ne postoji zabrana daljeg apliciranja, i nadam se da si videla taj dokaz iz ambasade a ne rec od agenta. Jedino ako si neki osudjeni ratni zlocinac, ili su te proterali iz australije pa te imaju u bazi, ili slicno, sto nadam se nije slucaj :).

E sad ide ono zanimljivo. Kako aplicirati za partner (posto si se pretpostavljam odlucila za nju). Prvi korak je ova forma: http://www.immi.gov.au/forms/Documents/1127.pdf U njoj je pojasnjeno dosta toga, od vrsta viza, pa do onog zanimljivog oko strane 40, gde se nalazi spisak dokaza (tzv checklist) koji ces dostaviti prilikom predaje za partner vizu. Pravilo je 'sto vise to bolje'. Onda ces se baciti na citanje ovog foruma i saznati kako se kopira istorija na vajberu, imejlu, skajpu, zbog cega su bitne finansijske transakcije i zajednicki racuni, koliko i koje fotografije poslati, koje dokumente prevoditi na eng, kako se vrsi placanje, i slicno.

Kada sve to skupis, onda predas aplikaciju i cekas, trenutno vreme cekanja na pozitivnu odluku je oko 10meseci.

Posto jelte nakon 10ak dana od predaju papira za partner vizu shvatas da je to previse odvojenosti od tvog tadasnjeg supruga, onda apliciras za turisticku vizu uz pojasnjenje zasto ne mozes razdvojeno od supruga, da ste predali za partner vizu, da ovde imas 'normalan i privredjujuci' zivot, prijatelje i rodbinu, uz izjavu da znas da je potrebno napustiti australiju pred donosenje odluke o partner vizi i da ces to i uciniti, uz dokaze o njegovom pozivnom pismu u kome on preuzima brigu o tebi, sve to predas i cekas.

onda otputujes na 3,6,9 il 12 meseci u AU, redovno se javljas CO-u sa novim informacijama, dokazima, a i nama na forumu da nas ne zaboravis. I onda nakon 10ak meseci dobijes vizu,i tada saljes 'razglednicu iz africke zemlje safari'...

ajd pa srecno

Vlado,da li olaksavajuca okolnost ako si vec bio u Austr. Turisticki pa hoces opet da ides? Naravno da si ispostovao sve i izasao iz zemlje na vrijeme?

Vlado bas me obraduje kad se ti javish jer stvarno u detalje sve objasnish,,, svaka cast,,, pola starog drustva sa foruma je ovde u australiji, a ti si mogao napraviti novu listu cekanja , ima dosta novih ljudi , pa bi mi stari mogli biti na pocetku liste :) pozdrav

Pozdrav, vazeca lista je i dalje ona stara,nema promena posle majskih odobrenja. Trenutno ide i kraj finansijske godine, po meni tek negde u julu mozemo ocekivati nove odluke. Naravno ne bi bilo lose i da nas malo iznenade...

Vlado,da li olaksavajuca okolnost ako si vec bio u Austr. Turisticki pa hoces opet da ides? Naravno da si ispostovao sve i izasao iz zemlje na vrijeme?

Po nekoj zdravoj logici, nije presudno za odluku (mnogo su bitniji razlozi za odlazak i povratak) ali recimo moze da prevagne ako si oko 50%.

Hvala puno na dobrodoslici i iscrpnom odgovoru koji sam dobila...:) sad mi je mnogo lakse kad znam da ipak imam mogucnosti otici u Australiju... pa bi bilo fer da objasnim kako sam angazovala agenta...u stvari, gospodji na kuci pise da je sudski prevodilac za engleski jezik, i kad sam je kontaktirala, velikodusno se ponudila da ona obavi apliciranje vizi umesto mene, ne razmisljajuci ja sam pristala. Ona je tvrdila da je dugo godina u tom poslu i da su njene aplikacije 90% uspesne. Kao sto sam napisala njena uspesnost se pokazala, ali tome sam ja kriva, nisam trebala kod nje nista drugo da radim osim da mi prevede dokumente, ali sad je kasno za kajanje....Ona nije uopste registrovana u sudu kao prevodilac, to sam tek kasnije proverila...mozda je to nekada bila ali sada ne....i veruj te, kada sam dobila negativan odgovor od ambasade koji tacno glasi ovako:" The department cannot consider your visa application any further" sam se osecala kao teski krimos....naravno nemam nikakav kriminalni dosije, nisam nikada bila u Australiji, niti sam proterana, nisam ni ratni zlocinac:), jer verovatno ne bih mogla raditi u skoli da imam takav dosije....Uredno sam dostavila kopije starog pasosa u kojem se vidi da sam cesto boravila u Nemackoj i da nikada nisam prekrsila datum vracanja, naravno, ona mi je tu kopiju vratila, rekavsi da to nije potrebno...sve u svemu, to je propalo...sad se "bacam" na proucavanje linka koji ste mi dali, da i drugi put ne bih napravila gresku, jer kao sto rekoste, krajnji cilj mi je partner viza:)....

Moze li mi neko reci,kako da pruzim dokaze o finansijskom aspektu veze,i na koji nacin da dodjem do par tih dokaza? ja i zena nismo ziveli zajedno od vencanja,ja sam u Srbiji,ona je u Australiji,nemamo zajednicki racun,nemamo zajednicku imovinu,ni racune.Zivimo razdvojeno,ja se krpim ovde,ona tamo,itd.Sta je najbolje da uradim u toj situaciji,da bih imao neki od tih dokaza? i da,radi se o partner vizi,naravno.

Back