Verenička i Partner viza - Australija

za zajednici racun je morao moj muz da dodje ovde pa da uradimo nije moglo nista dok je bio u aus samo kad je doso licno ovde tako je bar u mom slucaju ako ti ne mozes da izvadis te papire iz banke ili poste neka pokusa ona tamo ako i ona nije sacuvala te papire jer i to bi vam pomoglo dosta kako dokaz

Drugari da li znate po dobijanju Partner vize od kada pocinje da se racuna 2 god za dobijanje Permanent Resident.Interesuje me koji su prvi koraci koni treba da se preduzmu kada dodjem u Au.Da li po dolasku treba da odemo u imigraciono i da li treba prijaviti sklopljen brak?

Veccika , dve godine se racuna od onog datuma kad si aplicirala za vizu, to sam procitala na njihovom sajtu immigration. Onda tamo predajes za Permanent resident.

(Vazi i za druge koji ce tek aplicirati) Ovo bi prvo trebao da prodjes, olovku u ruku i zapisuj najbitnije stvari, ima previse informacija, nadam se da ti je engleski razumljiv.

http://www.immi.gov.au/forms/Documents/1127.pdf
http://www.immi.gov.au/visas/pages/300.aspx
https://www.immi.gov.au/Visas/Pages/checklists/300.aspx

a zatim i ovo

http://www.australiaforum.com/visas-immigration/69777-partner-visa-wait-time-resources.html
http://www.australiaforum.com/visas-immigration/20733-partner-visa-should-i-apply.html

ja ti nazalost ne mogu pomoci sa konkretnim detaljima vise nego u prethodnoj poruci, jer sam isao preko partner vize (koja ima dosta slicnosti, ali se i razlikuje od verenicke). Al bi se za pitanje o westernu i ovlastenju racuna raspitao u banci. Vencanje ako planirate u AU onda ona tamo izvadi NOIM papir.

Bitna stavka je da od 01.07 krece nova tarifa, nekih 7000aud ce kostati aplikacija, ako se prijavis do tada ustedeces nekih 2000aud.

Ukratko, imas vise opcija, za verenicku mozes jedino offshore da apliciras, za partner mozes u AU ili offshore. Dosta ljudi odavde aplicira za verenicku ili partner, pa ode tamo na turisticku. Trenutno se ceka 10ak meseci na odluku.

Au Vlado znaci '' 300 Prospective Marriage $4,630 $2,320 $1,155 $6,865 $3,435 $1,720'' ce kostati?? izvini ali mozes da mi objasnis sta znaci ''offshore'' ? i jel subb 300 prospective marriage mi predlazes? planirali smo za verenicku vizu da ona dodje ovde se verimo predamo i tamo vencanje .. posto nam je partner malo skuplja bila ..zato smo se opredelili da idemo na verenicku..ali koliko vidim sad je skoro ista cena sa verenickom i partner posto parner kosta 6865$ necemo stici da apliciramo do 1.7 posto ona dolazi u semp... i jel bih mogao dobiti turisticku nakon verenicke ako nisam zaposlen?

Onshore je kad apliciras iz Australije, offshore kada apliciras van AU. Stvarno ne znam sta da ti preporucim na koju vizu da ides. I na partner mozes da ides ako znas da cete se uzeti u toku odlucivanja za vizu (10-14 meseci). Po njihovim podacima za verenicku je potrebno manje dokumentacije,manje dokaza...mada je to sve relativno. Po meni je trenutno najbolje otici tamo na turisticku, aplicirati za verenicku tamo, odmah dobijas 'bridging' vizu koja ti vazi od trenutka isteka turisticke pa do kraja odluke, Imas i pravo da radis tamo(nisam siguran dal pune sate), nisi razdvojen fizicki od verenice... al to je vec moje razmisljanje.
Turisticku nakon verenicke uglavnom odobravaju, mada znaju i da odbiju, nema pravila.

Izasla sam iz Australije pre dva dana bila sam na turistickoj vizi 6meseci...
Danas mi je ODOBRENA PARTNER VIZA 309,nakon 10,5 meseci cekanja ,mnogo smo srecni :) :) :)

Cestitam Tanja. Jesu li te obavestili da napustis AU, ili si je napustila nakon isteka turisticke vize?

Onshore je kad apliciras iz Australije, offshore kada apliciras van AU. Stvarno ne znam sta da ti preporucim na koju vizu da ides. I na partner mozes da ides ako znas da cete se uzeti u toku odlucivanja za vizu (10-14 meseci). Po njihovim podacima za verenicku je potrebno manje dokumentacije,manje dokaza...mada je to sve relativno. Po meni je trenutno najbolje otici tamo na turisticku, aplicirati za verenicku tamo, odmah dobijas 'bridging' vizu koja ti vazi od trenutka isteka turisticke pa do kraja odluke, Imas i pravo da radis tamo(nisam siguran dal pune sate), nisi razdvojen fizicki od verenice... al to je vec moje razmisljanje.
Turisticku nakon verenicke uglavnom odobravaju, mada znaju i da odbiju, nema pravila.

ta bridging viza vazi mislis do kraja verenicke i bracne vize i kad se donese odluka samo cu tad morati da napustim i da ponovo udjem u zemlju? znaci fakticki ovih 10-14 meseci sto bih cekao ovde..mogao bih biti tamo za to cekanje ... hvala na odgovorima...imam ovde posao ali nisam prijavljen verovatno bi to bio problem za turisticku vizu jer me nista ne vezuje ... dal vredi pokusati u posetu ako imam na racunu oko 6000e.. ili ako se prijavim trenutno da li je dovoljno 3 meseca biti prijavljen najmanje ? mozes li mi reci ukratko po tvom misljenju za turisticku vizu par stvari koje su bitne pri predaji..hvala i izvini na mnogobrojnim pitanjima,ali stvarno hvala !

Back