Verenička i Partner viza - Australija

Mislim da lista ovako nece zauzimati puno prostora. Ako neko hoce na spisak, ili sa spiska, neka se javi, nije problem da se doda ili ispise.

Sto se tice lekarskog, ako je suditi po poslednjoj osobi ceka se 4.5 meseca od datuma podnosenja. Sto se tice odobrenja vize, status kao i ranije, oko 9 za srb, cro, mcd, bug, a za bih nesto jace, pretpstavljam da ima veze sa formom 80.

Ne znam da li sam uspeo da posaljem poruku, cini mi se da sam nesto zeznuo...Ali evo opet, zanima me da li u mejlu za lekarski pise datum kad treba uraditi ili se nakon toga treba tek zakazati? U bilo kom slucaju, koje vreme u proseku prodje od obavestenja, do datuma kad se obavi lekarski? Da li se i tu dugo ceka? Hvala unapred na odgovoru! :)

Inace moja zenica i ja smo se vencali ovde, u Srbiji, u Julu prosle godine, pa aplicirali u Oktobru iste, 2014. za Partner Provisional vizu.

Poslednja izmena:
Hvala libreto, bice prepravljeno u sledecoj listi.
Luciano, koliko sam shvatio ceka se poziv putem mejla na lekarski, tamo pise broj telefona i adresa, onda ti nazoves i zakazes (za nekih 7 dana), odradis to, oni ti daju neki hap broj i direktno salju ambasadi il kome vec.

Da, to je u pitanju. :) Hvala mnogo na odgovoru. Takodje za interview ne znam, pretpostavljam da zavisi od slucaja do slucaja. Neki su intervjuisani telefonom, neki su imali zakazano tog dana kad su radili lekarski, neki totalno drugog dana, a mojoj supruzi su u imigracionom u Australiji rekli da cak nije ni obavezan. Nadam se da ce u tom mejlu pisati i ko je moj CO posto uvek kad zovem, pricam sa ovima za informacije, nikad sa nekim konkretno za moj predmet.

Hajde da ponovim pitanje od pre par dana koje sam postavila ,jer smo u pripremi dokumenata pa bi nam svaka pomoc znacila. Hvala ZIZI.BA na nekim odgovorima,ali molim i vas ostale da mi pomognete oko pitanja za overu dokumenata >
Evo mene opet drugari :) Bio mi je draaagi moooj :D (sreca sreca radost :zag: :cmok2: :heart: ) Vencanje nam je bilo prelepo :zaljubljena: ,kao iz bajke :heart: Sad smo u fazi pripreme aplikacije, pa bih molila nekoga od vas ko je raspolozen da mi prosledi svoju listu ili spisak svih predatih papira ,cisto da nesto bitno ne preskocimo :) I ako moze informacija koji papiri se overavaju u opstini ili u sudu ,a koji se prevode kod sudskog tumaca :roll: Jos sam pod utiskom naseg vencanja i vremena koje smo proveli zajedno , pa mi nisu sve kozice na broju jos :D ,a ne zelimo da nesto omasimo od papira za predaju aplikacije. Unapred vam hvala na pomoci :hvala:

Hajde da ponovim pitanje od pre par dana koje sam postavila ,jer smo u pripremi dokumenata pa bi nam svaka pomoc znacila. Hvala ZIZI.BA na nekim odgovorima,ali molim i vas ostale da mi pomognete oko pitanja za overu dokumenata >

Po sjecanju:
1.Kopije pasosa ovjerene
2.Prevedena i ovjerena kopija rodnog lista (prvo prevedes kod sudskog tumaca il certifikovanog prevodioca i onda ovjeris prevod u opstini)
3.Potvrda o nekaznjavanju, Original i Kopiju prevedenu i ovjerenu (kao i rodni list.)
4.Istorija veze.(prevesti i ovjera kao u 2. i 3.) Original i kopija
5.Ako si zivjela u drugoj drzavi (u zadnjih 10god ) duze od 12mj policijski izvjestaj iz te zemlje/ preveden i ovjeren.(original i kopija)
Ovjera dokumenata se radi u opstini

Ja sam sva dokumenta kopirao i preveo , dogovorio termin u Australijskom konzulatu u Sarajevu i konzulantica mi je uz orginale ovjerila sve kopije sa pecatom Australijskim jer svaki nas pecat se takodje mora prevoditi ... a zavrseno za 10 minuta i sve kopije ovjerene i najsimpaticnije od svega ovjera u konzulatu se ne naplacuje jer je za Au vizu... po meni najbrzi put ovjere :D sretno...

Back