Verenička i Partner viza - Australija

Na onaj glavni mail,bune se kad saljes svom...
Mada meni uvijek ova moja odgovori,da li se potrefi bas tako ne znam :)

znas zasto..kad pises na univ. mail svi imaju kontrolu ko kome sta pise ,kad ti uneses svoj id aplikacije oni proslede tvom case o. ali postoji trag kojim putem stize. joj ako ste me razumeli sad ..malo sam konfuzno napisala. ..naravno da oni ne kriju nista jedni od drugih ali procedura je takva. ja sam direktno poslala samo mail kad mi je olja rekla da to uradim..neku informaciju kad je muz izasao iz zemlje,ali za sve ostale informacije mi je rekla da idem na mail koji je naveden na papiru koji smo dobili pri predaji i da ce svakako to stici do nje i ona odgovara.

Poštovanje.
Zivim sa suprugom drugu godinu u braku i rešili smo da predamo partner vizu za AU.Ona ima AU državljanstvo.
Zanimaju nas tri stvari,
-koliko se čeka partner viza od momenta predaje
-kada je dobijemo koje vreme imamo na raspolaganju za odlazak u AU.
-gde se obavlja lekarski pregled

Hvala unapred

Pozdrav!

Na vizu se ceka izmedju 9-12 meseci
Za odlazak koliko ti odredi ambasada.
Lekarski se obavlja u Drzicevoj u Beogradu,ali to ce te oni uputiti kada apliciras.
(Ali,najbolje se oko detalja konsultuj sa ambasadom).

Po ovome do sada, izgleda da smo mi iz BiH najstraznji, da jedino nama traze taj formular 80. Ne vidim razlog zasto to traze osobama koje su u ratu bila bas malena deca, jer jedino razlog za trazenje tog formulara moze biti rat koji je bio u BiH ili neka vrsta diskriminacije :-)
Srecno nam ljudi :D
Ja sam mislila da se form 80 trazi u slucaju ko ima dvojno drzavljanstvo ili je boravio/la u nekoj drugoj zemlji na odredjeno vreme.Znaci ako je u pitanju vise nego jedna zemlja.

znas zasto..kad pises na univ. mail svi imaju kontrolu ko kome sta pise ,kad ti uneses svoj id aplikacije oni proslede tvom case o. ali postoji trag kojim putem stize. joj ako ste me razumeli sad ..malo sam konfuzno napisala. ..naravno da oni ne kriju nista jedni od drugih ali procedura je takva. ja sam direktno poslala samo mail kad mi je olja rekla da to uradim..neku informaciju kad je muz izasao iz zemlje,ali za sve ostale informacije mi je rekla da idem na mail koji je naveden na papiru koji smo dobili pri predaji i da ce svakako to stici do nje i ona odgovara.
Meni je mail za lekarski poslala Olja kada sam joj odgovorila zamolila je ubuduce da saljem na univ. mail i tamo mi je odgovorio Marko..Tako da ja nemam case o. izgleda :) A inace sam drzavljanin Srbije i nemam dvojno drzavljanstvo i predala sam form 80..

Znam da su trazili ljudima koji nemaju dvojno drzavljanstvo ,koji su uvek ziveli u Srbiji .. Onda sam odlucila odmah da predam , da ne cekam njih da mi traze form posle par meseci i jos duze da cekam na vizu :)

pa recimo bebi ( ona je iz srbije nisu trazili )a ni kapi kise ako se secas , to kad si predala nema veze sa slanjem veruj mi...mnogima su form 80 prosledili tek posle intervjua..... a ja pouzdano znam da su moji papiri tek pre neki dan otisli za au na obradu...a smorih se od cekanja ;) form 80 se ne obradjuje u imigracionom nego u nekoj agenciji za utvrdjivanje identita na nivou celogh sveta i zato se on toliko ceka ..imas po forumima na engleskom koliko ljudi se zali iz raznih zemalja zbog cekanja obrade tog form80.

Oboje zivimo u Hrvatskoj. Poslali smo forme u 9 mjesecu, u 10 je case ofiserka javila da posaljemo form 80.
Jel onda case officer u Austriji radi na tome?
Ili se nasi papiri salju u AU?
naravno iz beograda se salju u canberu e sad verovatno i austrija tamo obradjuje pojma nemam ,ja sam pre mislila da svaka drzava u australiji odradjuje migrante zasebno tipa ti ides u sidnej npr ..obradjuje te NSW itd....ali def. nije .srecom imam dobre informacije od dobrih ozi prijatelja koji tacno znaju kako to sve ide a ja sam malo dosadna i samo pitam i pitam. ali bez obzira na sve bez ovih nasih ovde ni oni tamo dole ne odlucuju...tako da osudjeni smo na cekanje dok se svi ne usaglase

Back