Verenička i Partner viza - Australija

Kako ces da odes par mjeseci?Moze li turisticka viza da se dobije dok si u procesu dobijanja ove koju mi cekamo?

Moguce je da, moras samo da imas prihode i da imas garanta da u slucaju ako ti zatrebaju neke pare dodatno da ne trazis od drzave. :D I to da im das, bank statement. Naravno podlezes svim uslovima turisticke vize.

Inace moras da sacekas da ti se zavrse sve obaveze oko 309 i da udje u obradu. Znaci posle intervjua, medical, svih dokumenata i uplata tek kad se obradjuje. Preporucujem ti u svakom slucaju da ti to pitas kad ides u ambasadu ili pozoves da bi ti oni konkretno rekli za tvoj slucaj.

Moguce je da, moras samo da imas prihode i da imas garanta da u slucaju ako ti zatrebaju neke pare dodatno da ne trazis od drzave. :D I to da im das, bank statement. Naravno podlezes svim uslovima turisticke vize.

Inace moras da sacekas da ti se zavrse sve obaveze oko 309 i da udje u obradu. Znaci posle intervjua, medical, svih dokumenata i uplata tek kad se obradjuje. Preporucujem ti u svakom slucaju da ti to pitas kad ides u ambasadu ili pozoves da bi ti oni konkretno rekli za tvoj slucaj.

Hvala ti za ovo puno.To znaci da bi moglo da se desi dok si tamo da ti odobre i ovu vizu i ti si super prosao.Moracu na tom da poradim i da se raspitam ..a tebi dugujem pivo,nekad.

Hvala ti za ovo puno.To znaci da bi moglo da se desi dok si tamo da ti odobre i ovu vizu i ti si super prosao.Moracu na tom da poradim i da se raspitam ..a tebi dugujem pivo,nekad.

Samo da ti napomenem da moraš da se vratiš u zemlju u kojoj si aplicirala za 309 spouse ( supružničku ) vizu ako je odobre. Znači za turističku moraš da ispoštuješ sve uslove i to odredjeno vreme koje ti daju. Pa kad se vratiš i uzmeš ovu 309 u slučaju da je odobre onda možeš da ideš iznova u AU po tim uslovima te vize.

U svakom slučaju moja preporuka ti je informisanje u ambasadi pre bilo kakvih planova.

Nema na čemu, dovoljno mi je ako sam pomogao da neko bude srećan, a pivo ne pijem ionako :D

Ljudi danas sam aplicirao za vizu 309, ali su mi uzeli samo osnovne papire a ostale dokaze kazu kasnije kad budu me zvali na razgovor.
I nisu mi zakazali za lekarske preglede a obavestice me postom. Jel to normalan postupak, posto sam mislio da ce mi odmah zakazati pregled. Tacnije koja je sad procedura.
Pozdrav.

Ako pitas za izjave koje treba da napisete vas dvoje i vasi rodjaci ili prijatelji mi smo odradili ovako.
Pitao sam ambasadu u Beogradu i oni su mi rekli da moja izjava i mojih prijatelja moze da se otkuca na obicnom papiru sa njihovim potpisom i kontakt telefonom, a da ne treba nicija overa samo da bude prevedeno od strane zvanicnog sudskog tumaca.
A moja supruga u Australiji i njeni svedoci su pisali naravno na Engleskom uz neki formular 888.
Juce sam im predao i nisu mi nista rekli da sam nesto pogresio, mada ti je najbolje da pozoves ambasadu i sam ih pitas jer kako kaze "Zendeli" verovatno svaka ambasada trazi drugacije izjave ili ti Statutory Declarations.

Dokaze o vasoj vezi mail-ove,chat history,... to ste samo odstampali bez prevoda ili je i to potrebno prevoditi?
Ja nisam prevodila,jer mislim da njih ne zanima sta smo pricali nego da smo bili u kontaktu i koliko.Nisu mi dali primjedbu na to,znaci da je u redu,Samo sam na poledjini racuna koje sam slala napisala na engleskom od cega su, na slikama nasa imena i datume,mjesta na kojima su slikane.

Pozdrav svima!
Htela sam da podelim utiske o bracnoj vizi (prospective marriage visa subclass 309). Meni je puno pomogao ovaj forum, pa sam iz tog razloga htela da Vam ispricam nasa iskustva, u nadi da ce isto tako nekom od Vas pomoci.
Naime, moj suprug i ja smo predali za bracnu vizu sredinom oktobra. Tada smo samo predali prvi deo papira(bez dokaza o vezi, to se nosi na intervju). Onda su nam rekli da ce nas pismenim putem obavestiti sta i kako dalje. Dakle, to je bilo u oktobru 2012. Pismo je stiglo nekih dve nedelje posle i razgovor nam je bio zakazan za 22. januar 2013. Dakle, razgovor je bio zakazan 3 meseca posle predaje prvog dela papira). U medjuvremenu je suprug obavio zdravstveni pregled u Drzicevoj u Beogradu. To sve traje oko 2 sata, nista strasno. Sve Vam oni tamo objasne i krajnje su ljubazni. Onda je sledio razgovor, gde smo mi mislili da ce i mene ispitivati o nasoj vezi. Na nase veliko iznenadjenje, mene nisu nista pitali. Intervju je trajao nekih pola sata, ne vise od toga. Pitala ga je o nasoj vezi, planovima za buducnost, kakve su nam navike, zasto sam se ja vratila iz australije, koji nam je hobi. Dakle, nista strasno. Pretpostavljam da ga nisu nesto previse smarali posto smo nas dvoje zajedno 3 godine sve ukupno i nikada se nismo razdvajali. Kod verenickih viza malo vise ispituju i vise detalja traze (pogotovo ako neko od verenika zivi u australiji). Receno nam je da je velika guzva i da, moze da se ceka i do godinu dana. U sustini, kada su papiri svi cisti i imate vise nego dovoljno dokaza o zajednickom zivotu, ne verujem da ce se cekati bas toliko.
Nadam se da sam bar malo pomogla. Ako neko ima nekih pitanja slobodno neka pita, kad budem imala vremena odgovoricu.

Pozdrav Koalo :)

procitala sam tvoj komentar, posto sam u slicnoj situaciji, tj.predala sam papire pocetkom novembra za parter-309, a razgovor je zakazan krajem februara. Zanima me koliko se ceka, pa posto ces verovatno dobiti vizu pre mene, bila bih ti zahvalna da nas obavestis o datumu odobravanja vize i rok za useljenje! Svaka uteha mnogo znaci! :) Veliki pozdrav i puno srece!
:bye:

Jao kad se setim kad sam ja predavao papire za partner vizu...Evo prosla je prva godina u Australiji i moji utisci su ekstra....Ma kakva Srbija i nostalgija...Nista od toga...Radis posao, zivis normalno, mozes da priustis sebi sta hoces.....Ja sam vec pisao o svojim iskustvima na prethodnim stranama, pa se necu ponavljati...Ako nekome treba neki savet neka pita....Ukratko, ja sam papire predao posle svadbe...U roku od 7 dana dobio sam poziv za razgovor...Celi proces je trajao, od momenta predavanja aplikacije do odobrenja 3 meseca i 4 dana....Ovo je poruka podrske svima koji su u procesu trenutno....Zemlja snova....Pozzzz

Jao kad se setim kad sam ja predavao papire za partner vizu...Evo prosla je prva godina u Australiji i moji utisci su ekstra....Ma kakva Srbija i nostalgija...Nista od toga...Radis posao, zivis normalno, mozes da priustis sebi sta hoces.....Ja sam vec pisao o svojim iskustvima na prethodnim stranama, pa se necu ponavljati...Ako nekome treba neki savet neka pita....Ukratko, ja sam papire predao posle svadbe...U roku od 7 dana dobio sam poziv za razgovor...Celi proces je trajao, od momenta predavanja aplikacije do odobrenja 3 meseca i 4 dana....Ovo je poruka podrske svima koji su u procesu trenutno....Zemlja snova....Pozzzz

Bravo, to ja pricam ljudima isto ... Jednostavno te preporodi koliko je lepa zemlja i zivot.

Cek da dignes kredit na 30 god pa kad dobijes involuntary redundancy na poslu ne verujem da ces ikada reci ZEMLJA SNOVA!!!! Cak i bez involuntary redundancy ova zemlja za obicnog stanovnika sa prosecnim poslomi nije ZEMLJA SNOVA kako ti kazes.!!!

U poredjenju sa Srbijom ima i jednoroge koji povracaju dugu :D U poredjenju sa ostalima je u top 3 zemlje sveta da imas srecu da zivis ...

Pozdrav svima!
Htela sam da podelim utiske o bracnoj vizi (prospective marriage visa subclass 309). Meni je puno pomogao ovaj forum, pa sam iz tog razloga htela da Vam ispricam nasa iskustva, u nadi da ce isto tako nekom od Vas pomoci.
Naime, moj suprug i ja smo predali za bracnu vizu sredinom oktobra. Tada smo samo predali prvi deo papira(bez dokaza o vezi, to se nosi na intervju). Onda su nam rekli da ce nas pismenim putem obavestiti sta i kako dalje. Dakle, to je bilo u oktobru 2012. Pismo je stiglo nekih dve nedelje posle i razgovor nam je bio zakazan za 22. januar 2013. Dakle, razgovor je bio zakazan 3 meseca posle predaje prvog dela papira). U medjuvremenu je suprug obavio zdravstveni pregled u Drzicevoj u Beogradu. To sve traje oko 2 sata, nista strasno. Sve Vam oni tamo objasne i krajnje su ljubazni. Onda je sledio razgovor, gde smo mi mislili da ce i mene ispitivati o nasoj vezi. Na nase veliko iznenadjenje, mene nisu nista pitali. Intervju je trajao nekih pola sata, ne vise od toga. Pitala ga je o nasoj vezi, planovima za buducnost, kakve su nam navike, zasto sam se ja vratila iz australije, koji nam je hobi. Dakle, nista strasno. Pretpostavljam da ga nisu nesto previse smarali posto smo nas dvoje zajedno 3 godine sve ukupno i nikada se nismo razdvajali. Kod verenickih viza malo vise ispituju i vise detalja traze (pogotovo ako neko od verenika zivi u australiji). Receno nam je da je velika guzva i da, moze da se ceka i do godinu dana. U sustini, kada su papiri svi cisti i imate vise nego dovoljno dokaza o zajednickom zivotu, ne verujem da ce se cekati bas toliko.
Nadam se da sam bar malo pomogla. Ako neko ima nekih pitanja slobodno neka pita, kad budem imala vremena odgovoricu.

Pozdrav Koalo! ;) procitala sam tvoj komentar, posto sam u slicnoj situaciji, tj.predala sam papire pocetkom novembra za parter-309, a razgovor je zakazan krajem februara. Zanima me koliko se ceka, pa posto ces verovatno dobiti vizu pre mene, bila bih ti zahvalna da nas obavestis o datumu odobravanja vize i rok za useljenje! Svaka uteha mnogo znaci! Veliki pozdrav i puno srece!
:bye:

Beba,

Nema nikakvih problema, obavesticu Vas cim se nesto bude desavalo. Inace sam saznala od raznih izvora, da se na bracnu vizu ceka od 6 do 8 meseci. Kad viza bude odobrena, imas fore 6 ili 9 meseci da udjes u aus. E sad ,jedino sto ne znam, jeste od kada se racuna, da li se racuna od datuma kada predas papire ili od datuma kad zavrsis razgovor. Na intervju je bila jedna zena koja se zove Branka, muz mi je rekao da je prijatna skroz, iako smo culi neke lose komentare o njoj citajuci razne forume. Zena je odmah na pocetku razgovora rekla da ona ne odlucije o tome da li i kada ce se dobiti viza. Bitno Vam je samo da budete opusteni i da pricate sve onako kako jeste. Ako Vas pita, da li planirate da se vratite u Srbiju jednoga dana, Vi kazite da ne planirate.

Back