Pozdrav svima!
Htela sam da podelim utiske o bracnoj vizi (prospective marriage visa subclass 309). Meni je puno pomogao ovaj forum, pa sam iz tog razloga htela da Vam ispricam nasa iskustva, u nadi da ce isto tako nekom od Vas pomoci.
Naime, moj suprug i ja smo predali za bracnu vizu sredinom oktobra. Tada smo samo predali prvi deo papira(bez dokaza o vezi, to se nosi na intervju). Onda su nam rekli da ce nas pismenim putem obavestiti sta i kako dalje. Dakle, to je bilo u oktobru 2012. Pismo je stiglo nekih dve nedelje posle i razgovor nam je bio zakazan za 22. januar 2013. Dakle, razgovor je bio zakazan 3 meseca posle predaje prvog dela papira). U medjuvremenu je suprug obavio zdravstveni pregled u Drzicevoj u Beogradu. To sve traje oko 2 sata, nista strasno. Sve Vam oni tamo objasne i krajnje su ljubazni. Onda je sledio razgovor, gde smo mi mislili da ce i mene ispitivati o nasoj vezi. Na nase veliko iznenadjenje, mene nisu nista pitali. Intervju je trajao nekih pola sata, ne vise od toga. Pitala ga je o nasoj vezi, planovima za buducnost, kakve su nam navike, zasto sam se ja vratila iz australije, koji nam je hobi. Dakle, nista strasno. Pretpostavljam da ga nisu nesto previse smarali posto smo nas dvoje zajedno 3 godine sve ukupno i nikada se nismo razdvajali. Kod verenickih viza malo vise ispituju i vise detalja traze (pogotovo ako neko od verenika zivi u australiji). Receno nam je da je velika guzva i da, moze da se ceka i do godinu dana. U sustini, kada su papiri svi cisti i imate vise nego dovoljno dokaza o zajednickom zivotu, ne verujem da ce se cekati bas toliko.
Nadam se da sam bar malo pomogla. Ako neko ima nekih pitanja slobodno neka pita, kad budem imala vremena odgovoricu.