Verenička i Partner viza - Australija

meni su iz ambasade trazili da im dostavim zajednicki bankovni racun, tako da sam to odradila dok sam bila na turistickoj.. koliko se sjecam cekala sam 10-14 dana, mozda i manje. vjerovatno zavisi od zahtjeva i guzve. ne brini BT pocecemo mi odmah da radimo :))

Dokumente koje traže iz ambasade nemaju nikakve veze sa dokumentima koje traže da izvadis kada dodjes ovdje.Bankovni račun se dobije naj brže za nekoliko nedelja (to ti je dokaz da živiš tu) samo dokumenat koji prilažes da bih mogao dobiti ostale dokumente koji su ti potrebni.Nije ništa slično kao kod nas,za sve imaju pravila koje nemozes zaobići.Ja sam iskrena ne nadajte se da ćete odmah naći posao jer bez dokumenata neće niko ni da razgovara o poslu.

Dokumente koje traže iz ambasade nemaju nikakve veze sa dokumentima koje traže da izvadis kada dodjes ovdje.Bankovni račun se dobije naj brže za nekoliko nedelja (to ti je dokaz da živiš tu) samo dokumenat koji prilažes da bih mogao dobiti ostale dokumente koji su ti potrebni.Nije ništa slično kao kod nas,za sve imaju pravila koje nemozes zaobići.Ja sam iskrena ne nadajte se da ćete odmah naći posao jer bez dokumenata neće niko ni da razgovara o poslu.

Bankovni racun je bankovni racun. Oni su to trazili kao nekakvu provjeru zajedno sa papirima o rentanju i slicno. fino odemo u banku i otvorimo racun i sada ga koristim. necu otvarat 10 racuna u banci... niko od nas nije dovoljno informisan da moze da kaze to ti nije to i slicno. imamo razlicita iskustva svi.

Odnela pasos, muz potpisao da zivim na njegovoj adresi, popunila formular, slikali me i prozvali nakon 10min da podignem ID :) Mi smo navikli da kod nas sve komplikuju. Svi smo vadili neke dokumente tako da razumete o cemu pricam :)
Cekajte,vi ste dosli na turisticku vizu... I izvadili ste ID? Ja sam citao da moras biti AU resident da bi dobio ID Card... Za turiste,dokument kojim se identifikuju je pasos. Malo mi je to zbunjujuce vezano za ID??? Mozete li mi dati link gde to pise da moze turista da izvadi ID? Hvala vam!

Nama danas poslali da dragi obavi pregled kod doktora. U 9mj.smo predali papire. I danas javili za pregled. Nisu napisali kada da se obavi vec da ima fore 49 dana od danas. I da nalazi vrijede 1g.
Dobiju li se nalazi odmah ili doktor posalje nama pa mi u ambasadu?
Ili direktno ide u ambasadu? Nisu nista spominjali intervju.

zdravoo . Jel se mogu papiri zajedno sa formama 47sp i 40sp i svom ostalom dokumenatacijom i dokazima poslati postom il moras ici direktno u ambasadu i zanima me ako znas jel traze uvid u fin situaciju ?? Tek sam poceo sa prikupljenjem dok i svega sto mi treba .

Moze, ja sam sve skupa poslala postom. naravno, nazoves ih i kazes da zelis aplicirati i oni sami koliko znam ti predloze da to uradis postom. tvoj plus je ako posaljes i dokumenta o finansijama, a da li su obavezna ne sjecam se... obracun takse ja mislim da je dovoljno.

Cekajte,vi ste dosli na turisticku vizu... I izvadili ste ID? Ja sam citao da moras biti AU resident da bi dobio ID Card... Za turiste,dokument kojim se identifikuju je pasos. Malo mi je to zbunjujuce vezano za ID??? Mozete li mi dati link gde to pise da moze turista da izvadi ID? Hvala vam!
Drugarica je ovde dosla da studira i ona mi je rekla da mogu izvaditi ID, da je i ona tako uradila. Jedne subote otisla U RTA i stvarno brzo dobila. Mislim da sam platila 40-45$. Meni je zbog kupovanja nekretnine trebalo vise dokumenata, samo pasos nije dovoljan. Kada sam izvadila ID mogla sam priloziti i to a i Bankovnu karticu.
Pogledaj na ovom linku da li ima http://www.rms.nsw.gov.au/index.html

Nama danas poslali da dragi obavi pregled kod doktora. U 9mj.smo predali papire. I danas javili za pregled. Nisu napisali kada da se obavi vec da ima fore 49 dana od danas. I da nalazi vrijede 1g.

Imas spisak klinika gdje mozes da obavis pregled,uzmes koja ti odgovara,nazoves i zakazes termin.onda ode na pregled tad i oni salju direktno u ambasadu.samo treba da ode i ponese taj papir sto je dobio od ambasade za ljekarski i to je to.

Tek sam poceo sa prikupljanem dok za zarucnicku vizu i planiram do kraja mjeseca aplicirati . Mozel mi neko objasniti kako predati papire ,postom il moras ici u ambasadu diretno ,predaju li se svi dok zajedno sa formama i dokazima i traze li kakav uvid u finansijsku situaciju ? hvala unaprijed

Meni su trazili od mog muza iz Aus zadnje 3 platne liste, stanje na racunu,uradjenu taksu i dokaz da je zaposlen poslednje 2 god. Stalno nesto mijenjaju,dodaju i izbacuju,pa ne znam kakvo je trenutno stanje,tako je nama bilo davne 2012.god :)

Piše u pismu gde da se javite na pregled. Pratite instrukcije iz pisma. Pregled mora da se zakaže, oni Vam predlože termine. Pitajte koliko košta, moglo je i u dinarima i u evrima da se plati, tamo se plaća. Pregledaju te i tvoji rezultati su u compu, koje oni prosleđuju elektronski.

A jooj toliko se sve ceka :/ mislila sam da ide brze...
Bila sam jedan dan u medicare, tamo je bilo devojče makedonče, zakazalo mi je odmah za sutra-dan da dođem. Ponela sam pasoš, vizu i popunila formular koji mi je dala, čuknuli me u comp, dali jedno papirče i rekli da ga čuvam. Nakon 10-tak dana stiglo mi je pismo iz medicare na kućnu adresu sa karticom(zdravstvena knjižica). I sad mogu kod čika doce, zlu ne trebalo.

Back