Verenička i Partner viza - Australija

Odbijena mi je turisticka :(
Razlog je jer sam nezaposlena i jer nemam jake porodicne veze kao sto su dijete ili suprug kao razlog da cu se vratiti u BiH, a navela sam da idem u posjetu vjereniku.Ne razumijem kako u isto vrijeme mogu imati i supruga i vjerenika.I drugi koji su dobili turisticku su nezaposleni, ne razumijem zasto su meni odbili.

meni su rekli kad sam bila na razgovoru da je to potpuno odvojen proces i da ne znaci to sam aplicirala za ovu automatsko dobijanje turisticke vidis i sama da imaju neka svoja nama cudna pravila.i meni je to bezveze,ali kao da ne gledaju nista od onog sto se preda za partner vizu kad odobravaju turisticku

Razlog je jer sam nezaposlena i jer nemam jake porodicne veze kao sto su dijete ili suprug kao razlog da cu se vratiti u BiH, a navela sam da idem u posjetu vjereniku.Ne razumijem kako u isto vrijeme mogu imati i supruga i vjerenika.I drugi koji su dobili turisticku su nezaposleni, ne razumijem zasto su meni odbili.

I ja sam bila nezaposlena i nisam nista imala,jednostavno vjerenik mi je sve placao..samo sto nam je vjencanje bilo zakazano i sada mi je suprug i vizu smo prebacili na partner.. Cak su mi oni sami ponudili da idem kao dok cekamo da nismo razdvojeni i rekli su da mi daju na povjerenje,jer realno ne ispunjavam nijedan uslov da je dobijem,i rekli su da ih ne iznevjerim,tj ne smijem da radim i ne smijem da trazim produzenje turisticke....
Bas mi je to cudno...

pozdrav svima!
moze li neko konkretno da mi kaze koja su to pitanja koja se postavljaju na razgovoru u ambasadi a vezano za dobijanje partner 309 vize?
hvala unapred!!

ne postoje konkretna pitanja,za svakog su drugacija.vezana su za podatke koje si pisao ili pisala :) u aplikaciji.zele da saznaju koliko se zaista poznajete,meni su isto pitanje postavljali vise puta,smo ga malo izokrenu.nista specijalno ukoliko si iskreno sve pisala tesko da mozes da pogrijesis,a ako nije iskreno bubaj odgovore na pamet :)

Vi imate prednost sa partner vizama jer je to spajanje porodice i imate veca prava..A nas verene racunaju kao drugu grupu ,vise cekamo i eto mogu da nas odbiju i za turisticku..Crveno-crno kada ti stoji da se udajes? Mozda da si to stavila ?

U aplikaciji za vjerenicku naveden je datum vjencanja pocetkom novembra, a u zahtjevu za turisticku nisam to stavila, jer mi je na intervjuu receno da se to moze pomjeriti.Nije mi ponudjeno da se tamo udam pa da promijenim vjerenicku u bracnu,tako da smo vjerenik i ja vjencanje planirali pomjeriti.

- - - - - - - - - -

Ne znam..i ja sam bila vjerena,ali sa zakazanim datumom vjencanja...mozda su me pustili da bi se udala :)

I kod mene je bilo zakazano vjencanje al eto to nije igralo neku ulogu prilikom odlucivanja za turisticku

U aplikaciji za vjerenicku naveden je datum vjencanja pocetkom novembra, a u zahtjevu za turisticku nisam to stavila, jer mi je na intervjuu receno da se to moze pomjeriti.Nije mi ponudjeno da se tamo udam pa da promijenim vjerenicku u bracnu,tako da smo vjerenik i ja vjencanje planirali pomjeriti.

- - - - - - - - - -

I kod mene je bilo zakazano vjencanje al eto to nije igralo neku ulogu prilikom odlucivanja za turisticku

Trebala si priloziti potvrdu o zakazanom vjencanju..kako ti to nisu trazili???

prosle godine kad sam aplicirala za turisticku isto su me odbili ,a ostavljala sam decu ovde ,stan ,posao naveli su neki glupi razlog tipa nije dovoljno i nisam ih uverila da cu se vratiti. Aplicirala sam ponovo nakon 5 dana online i odobre mi bez problema. Hocu reci ...zavisi od pasosa sa kojim predajes .veruj mi..da se ne lazemo bosanski i srpski tesko prolaze . Msm nema logike ..pre 3 g sam isla sa decom u Au i odma su mi odobrili ..prosle godine sama i odbiju me. Samo od njihovog raspolozenja zavisi ..nazalost!!

prosle godine kad sam aplicirala za turisticku isto su me odbili ,a ostavljala sam decu ovde ,stan ,posao naveli su neki glupi razlog tipa nije dovoljno i nisam ih uverila da cu se vratiti. Aplicirala sam ponovo nakon 5 dana online i odobre mi bez problema. Hocu reci ...zavisi od pasosa sa kojim predajes .veruj mi..da se ne lazemo bosanski i srpski tesko prolaze . Msm nema logike ..pre 3 g sam isla sa decom u Au i odma su mi odobrili ..prosle godine sama i odbiju me. Samo od njihovog raspolozenja zavisi ..nazalost!!

Moze im se...jbg

Trebala si priloziti potvrdu o zakazanom vjencanju..kako ti to nisu trazili???

Prilozila sam to u aplikaciji za vjerenicku i takodjer ono pismo od maticara koji nas treba vjencati, a u zahtjevu za turisticku sam poslala onaj dokument da su prihvatili validnu aplikaciju za vjerenicku.

Zar sam i u zahtjevu za turisticku trebala priloziti potvrdu o zakazanom vjencanju???

- - - - - - - - - -

Ma ja se sad najvise bojim da se ovo ne odrazi negativno na vjerenicku

Prilozila sam to u aplikaciji za vjerenicku i takodjer ono pismo od maticara koji nas treba vjencati, a u zahtjevu za turisticku sam poslala onaj dokument da su prihvatili validnu aplikaciju za vjerenicku.

Zar sam i u zahtjevu za turisticku trebala priloziti potvrdu o zakazanom vjencanju???

- - - - - - - - - -

A ne ne..dovoljno je u vjerenickoj..ne znam..ali da sam na tvom
Mjestu ponovo bih,kao tica..

- - - - - - - - - -

Nek dodje dragi ovde ..vencajte se ..msm da ti je to za trunku sigurnije !!

A ne ne..dovoljno je u vjerenickoj..ne znam..ali da sam na tvom
Mjestu ponovo bih,kao tica..

Online moze samo sa hrvatskom putovnicom . Ne moze ni BIH ni SR pasos . Kao slucajno ....ja eto imala tu srecu da sam rodjena u Hrvatskoj.Mada msm da imas pravo opet da podneses ako ne ovde ..on moze iz australije da trazi ..da bude tvoj garant. Viza se zove sponzor tourist tako nesto

ne postoje konkretna pitanja,za svakog su drugacija.vezana su za podatke koje si pisao ili pisala :) u aplikaciji.zele da saznaju koliko se zaista poznajete,meni su isto pitanje postavljali vise puta,smo ga malo izokrenu.nista specijalno ukoliko si iskreno sve pisala tesko da mozes da pogrijesis,a ako nije iskreno bubaj odgovore na pamet :)

hvala :)
ali mene zanima ako moze neko da pnapise koja su konkretno pitanja bila njemu postavljena... ako dobijem nekoliko razlicitih odgovora, znacu odprilike sta me ceka.
mi smo pravi zaljubljeni par :heart: i vencali smo se u julu. razgovor imam zakazan za septembar i samo bih da, eto, znam malo vise sta me ceka.
pa, ako mozes ti zendeli, ili bilo ko ovde ko je prosao intervju da mi date par pitanja koja ste imali.
hvala svim unapred!
ps. svih 30-ak stranica sam nocas iscitala... i stvarno svima drzim palceve kao i sebi da sto pre dobijemo ono sto iscekujemo!

Ali mi nije jasno kako mogu imati vjerenika u Aus i supruga u BiH.Jedan od razloga sto je viza odbijena je jer nemam jake porodicne veze kao sto su dijete ili suprug pa da to bude garancija da cu se vratit.Stvarno ne razumijem.

Moze im se veruj mi ..nista nema logike ..pa na kraju krajeva ni cekanje ove partner vize vise nije logicno ...a mi nemozemo tu nista !!

hvala :)
ali mene zanima ako moze neko da pnapise koja su konkretno pitanja bila njemu postavljena... ako dobijem nekoliko razlicitih odgovora, znacu odprilike sta me ceka.
mi smo pravi zaljubljeni par :heart: i vencali smo se u julu. razgovor imam zakazan za septembar i samo bih da, eto, znam malo vise sta me ceka.
pa, ako mozes ti zendeli, ili bilo ko ovde ko je prosao intervju da mi date par pitanja koja ste imali.
hvala svim unapred!
ps. svih 30-ak stranica sam nocas iscitala... i stvarno svima drzim palceve kao i sebi da sto pre dobijemo ono sto iscekujemo!

Pitaju sta planirate u buducnosti,kad ste se upoznali,kako,preko koga,kad ste se prvi put vidjeli,kad poceli vezu,kad se vjerili,vjencali,ko je bio na vjencanju itd...pa cime se bavi on,cime ti,koliko on zaradjuje,sta njegovi rade,koga ima,s kim zivi...kako se cujete,vidjate..uglavnom da znas o njemu i njegovima..i onda obrcu potanja,hvataju na cake...npr ja sam bila prije u sudney,a kazu mi: i znaci bila si u melburnu prije..reko kakav melburn vas snasao,bila sam u syd i samo se nasmija ova... Uglavnom drzi se onog iz formulara pa et...i pokusaj da ne muljas,jer sve nadju...

:(
Ja sam bila odbijena za turisticku dok nismo bili vencani, jos sam im navela da cemo se vencati pa onda zajedno za Australiju ako mi odobre turisticku. Drugi put su mi je odobrili ali tada je vec partner viza bila u procesu obrade . Mozda su mi je odobrili jer odgovor za partner vizu ne mogu dobiti do kraja godine, zbog f80 a bilo bi malo previse da suprug 3* dodje kroz jednu godinu. Tako da mozda ti mnogo pre dobijes odluku za temporary ;)
Srecnoo!!!

:(
Ja sam bila odbijena za turisticku dok nismo bili vencani, jos sam im navela da cemo se vencati pa onda zajedno za Australiju ako mi odobre turisticku. Drugi put su mi je odobrili ali tada je vec partner viza bila u procesu obrade . Mozda su mi je odobrili jer odgovor za partner vizu ne mogu dobiti do kraja godine, zbog f80 a bilo bi malo previse da suprug 3* dodje kroz jednu godinu. Tako da mozda ti mnogo pre dobijes odluku za temporary ;)
Srecnoo!!!

Hvala time out. Tako sam se radovala sto cu biti zajedno sa svojim vjerenikom, a kad sam jucer otvorila email osjecala sam se ne da mi je kamen pao na srce vec ogromna stijena.
Bas je los osjecaj.

Moze im se veruj mi ..nista nema logike ..pa na kraju krajeva ni cekanje ove partner vize vise nije logicno ...a mi nemozemo tu nista !!
Ja se zato nisam ni patila da predajem za turističku (nisam u radnom odnosu). Ovako ću malo manje da se nerviram, još mi i to treba da se i za nju brinem. Suprug i ja se volimo i poštujemo i bićemo zajedno, pa makar na mesecu. Eto to je moj stav. :strika:

Back