Verenička i Partner viza - Australija

Zdravo danas sam imao dva propustena poziva u 15:52 i u 17:53 cudno mi je sto niko me ne zove sa skriveni (private)broj.kada su nekoga od vas zvali sa ambasade dali se prikazuje broj?.....Ima li kod nekoga nesto novo?

Zdravo, Ilce.

Zvali su i mene i sina ali ne sa skrivenog broja. Izlazio je broj ambasade u BG. Pozivi su bili oko 10-11 pre podne po nasem vremenu. Intervju su uradili telefonski. Mislim da vise ne postoji intervju licno. Kod mene nema nista novo, jos uvek "strpljivo cekam". 27.07. ce biti punih godinu dana.

Zdravo, Ilce.

Zvali su i mene i sina ali ne sa skrivenog broja. Izlazio je broj ambasade u BG. Pozivi su bili oko 10-11 pre podne po nasem vremenu. Intervju su uradili telefonski. Mislim da vise ne postoji intervju licno. Kod mene nema nista novo, jos uvek "strpljivo cekam". 27.07. ce biti punih godinu dana.

Kad su vas pozvali za interviju putem telefona?posle koliko meseci ?jel su zvali samo tebe ili i muza?pozdrav

Cao, Tijana.

Da, pozvali su putem telefona. Razgovor je trajao oko 45 minuta. Mene su zvali posle 9 meseci. Moj sin (26 godina) je na mojoj vizi, njega su zvali posle 11 meseci. Muza nisu zvali, bar nisu još uvek.

Mi smo usli u 9 mesec,znaci najverovatnije ce pozvati mog muza ovaj mesec (nadam se).Kod vas ce biti sad godinu dana cekanja jel?Sta su vas sve pitali kad su zvali?

Mi smo usli u 9 mesec,znaci najverovatnije ce pozvati mog muza ovaj mesec (nadam se).Kod vas ce biti sad godinu dana cekanja jel?Sta su vas sve pitali kad su zvali?

Da, 27.07. punih godinu dana čekanja. Meni je CO Marija i ona me i zvala. Iskreno, bila je malo neprijatna. Osecala sam se kao na optuženickoj klupi. Pitala je skoro sve ono sto sam predala u nalogu. Kad smo se upoznali....itd. Uglavnom je insistirala na datumima. Ja mogu da razumem da CO mora da ima taj strogi stav, cisto da bi nas zbunila i uhvatila u lazi ako lazemo. Sin nije imao tako neprijatan razgovor.

Poslednja izmena:
Da razumem,samo ne razumem sto nas muce toliko :(.Ovo je mucenje...Mog muza nisu pozvali ni na lekarski pregled.Usli smo u 9 mesec i jos uvek nista.Ocajni smo....Ali nista nam ne preostaje nego samo da cekamo I mi I Vi.

Ovo je strasno mučenje. Ne razumem ovaj njihov fazon. Ne razumem ko u ozbiljnoj vezi moze da sedi opušteno i čeka godinu i više dana. Mene su pozvali na lekarski posle par meseci. Ne znam mislim da ima dosta veze iz koje smo zemlje.

- - - - - - - - - -

Hvala na odgovoru zvao sam agenciju koju smo angazirali za vizu i rekli su da kad zove iz ambasade ne zovu sa skriveni broj i ako bi bili oni pokusace vise puta da me dobiju.pozdrav svima i da sto pre stigne vam viza

Ilce, slobodno pitajte sve sto Vas interesuje. Znači dosta ovo piskaranje po forumu.

Zdravo svima !

Evo kod mene ima novosti, ne bas prijatnih. Mislim da cak necu moci posle ovoliko mucenja ni da se obradujem kad jednog dana odobre vizu. Ovo je ludilo vise. U petak su mi pustili mail. Traže da im ponovo dostavimo iz policije da nismo kažnjavani. Traže i da to isto dostavimo i iz svih zemalja u kojima smo boravili ukupno 12 ili više meseci. U mom slučaju to je AU. I moj muz ceo dan zivka i juri informaciju gde moze da izvadi taj papir. I posle više okrenutih brojeva još uvek nije došao do informacije gde može da to izvadi. U poslednjem telefonskom razgovoru su ga uputili da ide na neki sajt i pogleda informacije.
Za sina traže ponovo to isto plus formu da je izdrzavano lice (mnogo pitanja tipa da li je radio, da li je trazio posao, da li studira, gde, koja je godina, kad završava, zasto ovo, zasto ono....) Najluđa stvar tek sledi..... treba da potpise izjavu da se nije zenio, da nema verenicu, da nema vezu, da ne planira da ima vezu koja bi mogla da zavrsi brakom ili veridbom, da ne moze nikog da trazi da dovede u AU.........i još nekih sličnih budalastih pitanja......pa onda ako je sve negativan odgovor da napise zasto je negativan odgovor :zcepanje: :besna: da li se smejati ili plakati pitanje je sad. I tako jos neka pitanja a na kraju oznaceno crvenom bojom da je razumeo i da vizu mogu da mu povuku u bilo koje vreme ako se desi drugačije. Po meni grubo rečeno ovo znači da mora da potpise da se nece zaljubiti, biti u vezi, ne daj Bože oženiti inače ce mu povući vizu. Ok aj da razumem da sad ovog momenta nema ni simpatiju ali ne mogu da razumem da ga uslovljavaju da to ne sme da se desi ni ubuduce. :rtfm:

Ja sam ubeđena da sve ovo ne prolaze svi aplikanti. :think:

Ovo moje pisanije nije pozitivna slatka pricica, ovo je realnost. Ne zelim da plašim učesnike foruma, zelim da pomognem nekom ko bude u slicnoj situaciji. Ako neko ima bilo kakvo pitanje, slobodno pitajte rado cu pomoci svojim iskustvom.

pozdrav svima :bye:

Nije bio nepoznat broj takav poziv nema da dobies od ambasade ilce ja sam iz gostivar proslo je 9 meseca prosli cetvrtok imao sam poziv od marija pitala me je skoro sat vremena sve i svasta ja sam nje rekao ako zeli slobodno mogu doci u bg i nek me stave na detektor lage pa nek vide dali pricam istinu ili lage

- - - - - - - - - -

Tako bi je bilo i najbolje resenje samo nek daju nama da bidemo sa svoje voljene osobe

Poziv je trajao skoro jedan sat pitala me je sve i svasta a posle je zvala moju vjerenicu kako je bio kod vama Gordana sta vam je rekla ako moze da znam

Zdravo paace.

Pogledajte par strana unazad. Pisala sam moja iskustva. Trudim se da svaki nov detalj napišem, mozda ce nekom značiti tuđe iskustvo. Meni je ovaj forum do sad puno znacio. I Vama je CO Marija?????? :fdlan: Pogledajte malo onu tabelu koju vodi Melburn 16.....Statistika kaze da Marija i nije baš raspoložena......... Vizu ne odobrava automat nego čovek, pa razmislite. Ali šta je tu je. :whistling:

Gordana procitao sam prethodne strane i znam da nije nikome lako da bude u neizvesnotsi toliko dugo vremena i da sudbinu zavisi od nekome sa kome pricas prvi put u zivotu , ja razumem da ima razno razne ljude po svetu koje koriste svakakve lage samo da bi zivjeli u Australiju i ja razumem Marija da ona mora proceniti svako aplikanata ali covjek ponekad i mogu pogresiti u procene , Ja sam rekao da budem stavljen i na detektor lage zamo sto toj je najbolji nacin da neko se vidi dali prica istinu ili ne Nadam se i ocekujem odobrenje vize zato sta ne vidim nijednu pricinu zasto bi me odbili kada ja sve regularno i bazirano na istine sa puno dokazima o nama dvoje. Ali nista se ne zna se do momenat kada cu dobiti odgovor iz strane ambasade ...

Gordana procitao sam prethodne strane i znam da nije nikome lako da bude u neizvesnotsi toliko dugo vremena i da sudbinu zavisi od nekome sa kome pricas prvi put u zivotu , ja razumem da ima razno razne ljude po svetu koje koriste svakakve lage samo da bi zivjeli u Australiju i ja razumem Marija da ona mora proceniti svako aplikanata ali covjek ponekad i mogu pogresiti u procene , Ja sam rekao da budem stavljen i na detektor lage zamo sto toj je najbolji nacin da neko se vidi dali prica istinu ili ne Nadam se i ocekujem odobrenje vize zato sta ne vidim nijednu pricinu zasto bi me odbili kada ja sve regularno i bazirano na istine sa puno dokazima o nama dvoje. Ali nista se ne zna se do momenat kada cu dobiti odgovor iz strane ambasade ...

Paace,
možda sam bila malo više gruba u rečima ali to je moje lično viđenje. Ja ovo moje čekanje tako doživljavam. Sve što su tražili sam im dostavila i mnogo više nego što treba. Sve uradila kako treba i pre zadatog roka. Moji dokazi su jasni i ne mogu da razumem ovoliko mučenje. Ja ne idem trbuhom za kruhom. Ja ovde imam pristojan život, lep posao koji volim...par godina smo razmišljali šta cemo i gde ćemo da živimo i odlučili da to bude AU.....7 godina se muž i ja razvlačimo tamo ovamo i ne možemo više ovako.......ja želim da živim na jednom mestu sa svojim mužem i sinom. Godinu dana traje ova agonija sa čekanjem vize i mnogo je teško. Ne razumem ozbiljne veze i brakove koji mogu opušteno da sede i čekaju.

Dobar dan. Javljam se sa tolikim strahom i mukom kada citam vase slucajeve jer zalim i ne razumem cemu toliko mucenje. Ja sam rodjena i drzavljanin sam Australije, ali zivim u Srbiji od svoje 5 godine. Da, imam 18 godina. U vezi sam par godina bila i kada je doslo pitanje povratka u Australiju nisam želela da odem bez svog partnera. Moji su otisli, ali ja nisam zelela i zato smo odlucili da se uzmemo ovog maja i cekamo svadbu sada u septembru. Zivimo zajedno godinu dana jer smo hteli da vidimo kako funkcionisemo ozbiljno i uz nesuglasice sve na kraju resimo i mozda vama nerealna moja prica, stvarno se volimo i necu otici dok nam ne odobre njegovu vizu. Smesno, ja sam se nadala da cu krajem decembra to dobiti, jer nismo se jos aplicirali jer su me zezali oko pasosa tri meseca. Sada cekamo da uplatimo 7 000 dolara i da agonija pocne. Ima li retkih ljudi ovde kojima je odobrena viza u kratkom roku? Znam za slucaj od 4 meseca. I istina je ustvari da sve zavisi na kakvu osobu naidjete. Moze li mi neko reci sta me ceka u pocetku ovom? Ima li ikakvih desavanja? Hvala vam puno i molim se da svaka vasa viza bude odobrena.

Back