Verenička i Partner viza - Australija

Drugari,jel zna neko sta mi je potrebno sad od papira za partner vizu,s obzirom da smo se vec vjencali u AU, I da li se opet ceka tako dugo kao za vjerenicku?? Pozdrav svima!

Treba izvod iz knjige vjencanih , popuniti obrazac 40sp .Popuniti zahtjev za partner vizu online , kad dodjes do kraja zahtjeva , platiti taksu oko 1200 Aud , nisam tacno sigurna ,ubaciti 40sp i izvod ., i cekati.Meni je stiglo za mjesec i po .Moze prije a moze kasnije.Cim apliciras za partner dobijes dobijes bridging vizu i s njom mozes uzeti medicare. Na casove engl.ako ti trebaju tek s partner vizom.Meni je bar tako bilo.

Zdravo svima

Novi smo clan na forumu,moj muz je u Srbiji a ja sam u Australiji I aplicirali smo za partner visa pre nekoliko nedelja. Vidim da postoje sanse u mnogo slucaja da se viza odobri u roku par meseci. Dobili smo papir za lekarsi pa me zanima dali se to zove da se zakaze ili treba da se ceka da oni obaveste. Takodjer vidim da moze da se nadje tabela sa detaljima aplikanata, dali neko moze da nam kaze kako ovo da nadjemo.

Hvala puno

Za ljekarski pozoves i zakazes pregled .U Beogradu 0113282072 , 0113282073, Skenderbegova 3 , kod drvopreradjivacke skole ispod Kalemegdana, tramvaj 2 od zeljeznicke stanice, ako niste iz Beograda

Hvala ramonaAstone na odgovoru. Nešto mi lakše kad čujem nečije iskustvo. Moj muž i ja nismo zajedno. On živi i radi u AU, ja u Srbiji. 9 meseci se nismo videli. U aprilu je došao na 2 nedelje, toliko je mogao da ostavi svoj posao. Ja ovde radim i čekam da mi odobre vizu. Svakog dana ocekujem mail.;)
Vi ste već u AU ? ;)

Ja sam ovde vec nekih pola godine, ok sam se snasla sto se tice posla, zaposlila sam se posle nekih 2 meseca, sto je odlicno, s obzirom da je Adelaide manji i mirniji grad, posebno za posao. A jos se navikavam na mentalitet i ostalo.

Samo strpljenje i doci ce viza uskoro, ne brini :) Srecno!

Za ljekarski pozoves i zakazes pregled .U Beogradu 0113282072 , 0113282073, Skenderbegova 3 , kod drvopreradjivacke skole ispod Kalemegdana, tramvaj 2 od zeljeznicke stanice, ako niste iz Beograda
Ja i moj muz smo aplicirali u oktobru za partner vizu i jos uvek ga nisu pozvali na lekarski pregled.Inace smo poslali papire putem poste nismo isli online,neznam jel ima to veze jer nismo online poslali ?ulazimo u 9 mesec cekanja i jos uvek nista :( :(

Zdravo svima,

Novi smo clan na forumu,moj muz je u Srbiji a ja sam u Australiji I aplicirali smo za partner visa pre nekoliko nedelja. Vidim da postoje sanse u mnogo slucaja da se viza odobri u roku par meseci. Dobili smo papir za lekarsi pa me zanima dali se to zove da se zakaze ili treba da se ceka da oni obaveste. Takodjer vidim da moze da se nadje tabela sa detaljima aplikanata, dali neko moze da nam kaze kako ovo da nadjemo.

Hvala puno

Pozdrav i dobrodosli :)
Ako mislite na ovu tabelu, evo je :)

tabela.JPG

- - - - - - - - - -

Evo jedna mala obavijest za sve koji cekaju vize, zvao nas je CO da nam kaze da je dostignut maksimalni broj partner viza koje mogu odobriti za ovu finansijsku godinu (1/7/16-30/6/17), tako da ce tek od jula poceti ponovo odobravati vize.

Pozdrav i dobrodosli :)
Ako mislite na ovu tabelu, evo je :)

Pogledajte prilog 442898

- - - - - - - - - -

Evo jedna mala obavijest za sve koji cekaju vize, zvao nas je CO da nam kaze da je dostignut maksimalni broj partner viza koje mogu odobriti za ovu finansijsku godinu (1/7/16-30/6/17), tako da ce tek od jula poceti ponovo odobravati vize.

Pozdrav Melburn16 !

Hvala na azuriranoj tabeli. Malo mi je lakse kad vidim da ima jos ljudi preko BG....

Melburn16, molim te pojasni nam malo ovo oko dostignutog maksimalnog broja partner viza za ovu finansijsku godinu. :eek: Da li to znaci da recimo ja u 10-om mesecu cekanja upadam u tu grupu "tek od jula poceti ponovo odobravati vize" i da li to ima veze sa zemljom aplikanta? Mislim, znam da postoji neka prica oko broja odobrenih viza u toku finansijske godine samo nisam sigurna da li to vazi pojedinacno za svaku zemlju.

pozdrav :bye:

Zdravo svima,

Hvala puno

Dobro dosli. :hvala:

Ja i moj muz smo aplicirali u oktobru za partner vizu i jos uvek ga nisu pozvali na lekarski pregled.Inace smo poslali papire putem poste nismo isli online,neznam jel ima to veze jer nismo online poslali ?ulazimo u 9 mesec cekanja i jos uvek nista :( :(

Pozdrav tijana123456.

Ja sam u 10-om mesecu cekanja. Proveravajte redovno nalog, meni su HP broj za lekarski ubacili (neprimetno) na nalog. Kad dobijete HP sami zovete i zakazete pregled. Mislim da ima i rok u kom treba da uradite lekarski. Samo redovno proveravajte nalog. Takođe i mail.
:bye:

- - - - - - - - - -

Ja sam ovde vec nekih pola godine, ok sam se snasla sto se tice posla, zaposlila sam se posle nekih 2 meseca, sto je odlicno, s obzirom da je Adelaide manji i mirniji grad, posebno za posao. A jos se navikavam na mentalitet i ostalo.

Samo strpljenje i doci ce viza uskoro, ne brini :) Srecno!

ramonaAstone,

pa i ja dolazim u Adelaide. :klap:

Da,preko Bg.I mi smo isto ocajni :(.Nismo sad zvali vec mesec dana ima,mislim da je bolje da im ne dosadjujemo :/

Ne znam vise sta je bolje, da li zvati ili ne. Ovo sa apliciranjem i cekanjem je jedna veoma stresna prica. Veoma stresna prica !!!! Navodno im je bitno da nije brak iz interesa, navodno su za spajanje porodice itd a onda kad uplatite e onda se sve menja...........ili mozda samo meni tako deluje. Moj muz radi u AU, ja radim ovde. Posle 9 meseci koliko se nismo videli muz je dosao na 15 dana. Toliko je mogao da odvoji vremena od posla. Ja da odem kod njega mi prvo treba turisticka viza, avionska karta........i onda odobre vizu i ja moram naprasno da izadjem iz AU. Pa jednostavno se ne isplati na kraju krajeva ni finansijski.
Ne zelim da sirim negativnu energiju ali ne vidim vise pozitivnu pricu. Jutros sam procitala ovde na forumu da je za ovu finansijsku godinu gotovo sa odobravanjem viza i da ce se nastaviti od jula 2017. Pa to bi stvarno bilo strasno.

Poslednja izmena:
Pozdrav Melburn16 !

Hvala na azuriranoj tabeli. Malo mi je lakse kad vidim da ima jos ljudi preko BG....

Melburn16, molim te pojasni nam malo ovo oko dostignutog maksimalnog broja partner viza za ovu finansijsku godinu. :eek: Da li to znaci da recimo ja u 10-om mesecu cekanja upadam u tu grupu "tek od jula poceti ponovo odobravati vize" i da li to ima veze sa zemljom aplikanta? Mislim, znam da postoji neka prica oko broja odobrenih viza u toku finansijske godine samo nisam sigurna da li to vazi pojedinacno za svaku zemlju.

pozdrav :bye:

Pa recimo da su odvojili da ce za ovu finansijsku godinu odobriti, lupam 50,000 viza, i toliko su vec odobrili, tako da su dostigli limit, i da sve ostale vize prenose u iducu finansijsku godinu. Tako da u junu nece nikome odobriti, sve je otprilike na cekanju do jula. Ne vjerujem da ima veze sa zemljom porijekla, imaju godisnju kvotu za sve vrste viza. Negdje se moze naci i tacan podatak, ovo sam ja samo lupila cifru. Uglavnom nama je tako receno, mozda je neka viza jos uvijek u procesu za ovu godinu.

- - - - - - - - - -

Jeste to je ta tabela, puno hvala za informacije. Mozete mi reci kako se samo nadje pa da mogu I sama da pogledam posle u slucaju kakvih promena.

Svaki put kad se nekome odobri viza, azuriram tabelu sa novim informacijama i 'zakacim' je ovdje.

Pozdrav tijana123456.

Ja sam u 10-om mesecu cekanja. Proveravajte redovno nalog, meni su HP broj za lekarski ubacili (neprimetno) na nalog. Kad dobijete HP sami zovete i zakazete pregled. Mislim da ima i rok u kom treba da uradite lekarski. Samo redovno proveravajte nalog. Takođe i mail.
:bye:

- - - - - - - - - -

ramonaAstone,

pa i ja dolazim u Adelaide. :klap:

Adelaide je divan grad, meni odgovara sto nije ogroman jer je dosta mirniji za zivot, nema toliko guzve i ostalog sto dolazi uz veliki grad. Malo me cak nekada podseca na Beograd. Al samo nekad :D

A sto se tice vize.... docice, samo strpnjenje sad. Znam da vam svima nedostaju vasi partneri ali uzivajte u ovo jos malo vremena sto imate da provedete u svom gradu, svojoj zemlji, sa svojim ljudima, falice vam to kasnije.
A onda kad se najmanje budete nadali, viza odobrena :)

Adelaide je divan grad, meni odgovara sto nije ogroman jer je dosta mirniji za zivot, nema toliko guzve i ostalog sto dolazi uz veliki grad. Malo me cak nekada podseca na Beograd. Al samo nekad :D

A sto se tice vize.... docice, samo strpnjenje sad. Znam da vam svima nedostaju vasi partneri ali uzivajte u ovo jos malo vremena sto imate da provedete u svom gradu, svojoj zemlji, sa svojim ljudima, falice vam to kasnije.
A onda kad se najmanje budete nadali, viza odobrena :)

ramonAstone, hvala na lepim i utešnim rečima.
Ovo "....uzivajte u ovo jos malo vremena sto imate da provedete u svom gradu, svojoj zemlji, sa svojim ljudima, falice vam to kasnije." ovo ste stvarno mnogo lepo rekli i potpuno ste u pravu. Mene lično ste malo cimnuli iz "očajničkog čekanja" da se tamo neko smiluje i jednim klikom nam dozvoli da živimo kao sav normalan svet. :sad2:

Hvala još jednom !:bye:

Back