Verenička i Partner viza - Australija

Stigla i nama viza, odobrena u roku 5 mjeseci :D
:D:klap::heart:
Cestitke nik14 :cao::bravo::vatromet:

Capture.JPG

Ne znam da nadjem da stavim vatromet preko telefona, ali moram da podelim sa vama radost, odobrena mi je viza!!! Proslo je malo vise od 7mes, nadala sam se svaki dan, a opet me iznenadilo i jako usrecilo danas! ❤❤❤
Cestitke :) :) ,nadam se da ce I moj muz uskoro :(.Samo da pitam nesto jel moze moj muz da uradi samoinicijativno lekarski pregled jer nismo poslali dokumete online ili trebamo da cekamo da nas oni kontaktiraju?

Hvala puno! Jeste li kad ste poslali dokumenta dobili neku povratnu info od ambasade, broj prijave ili tako nesto? Mozda na to da se pozovete i pitate mailom immigration.belgrade@dfat.gov.au
Ja sam sve dodatno sto su mi trazili i kad sam dosla iz Aus, slala na ovaj mail.
Javi kako napredujete. Pozdrav
Poslali smo mail I javila nam se Olja Redzic,rekla je da moramo biti strpljivi da ne saljemo vise poruke i ukoliko imamo neka pitanja da saljemo na tom mailu sto si ti napisala gore.Kontaktiralu su nas u Januaru za neki dokument da saljemo I to je to,nisu ga pozvali ni na lekarski pregled a usli smo 8-mi mesec.Ne znam sta da radimo :(.Zelim Vam puno srece.

Dobar dan svima. :)

Muz zivi u AU a ja u Srbiji. Vencani smo 3 ipo godine. 27.07.2016. samo aplicirali za Partner or Prospective Marriage Visa (300,309/100,820/801). Lekarski uradjen u septembru. U oktobru su trazili da im jos jednom detaljno objasnimo sve i muz i ja . Uradili smo sve kako su trazili i u roku. Jos uvek od vize nema nista. :sad2:

Dobar dan svima. :)

Muz zivi u AU a ja u Srbiji. Vencani smo 3 ipo godine. 27.07.2016. samo aplicirali za Partner or Prospective Marriage Visa (300,309/100,820/801). Lekarski uradjen u septembru. U oktobru su trazili da im jos jednom detaljno objasnimo sve i muz i ja . Uradili smo sve kako su trazili i u roku. Jos uvek od vize nema nista. :sad2:

Pozdrav Gordana
Mozda je najbolje da se javite vasem CO cisto da vidite dokle su stigli sa obradom vize.
Mislim da ne postoji neki konkretan odgovor zbog cega se necije vize brze obradjuju, sve zavisi od slucaja do slucaja,prilozenih dokaza itd.
A i po ovoj tabeli reklo bi se da oni koji su aplicirali iz Bosne dobijaju brze vize, dok je na primjer prosle godine isto vazilo za Srbiju.
Usli ste u 10ti mjesec cekanja, vjerujem da ce vas uskoro obradovati dobrim vijestima :)

Nina111080, cestitam. :bye:

Hvala puno! Meni je CO bila O.Redzic, mislim da su ona i Marija za aplikacije koje idu preko Bg, a Srecko za aplikante koji apliciraju iz Bosne. Tako bih po tabeli zakljucila.
Pravilo je da pravila nema, samo strpljenja jako puno treba.
Ja bih poslala mail imigracionom, mislim da sam ga postavila u nekoj od prethodnih poruka, tako sam se ja o svemu raspitivala.
Verujem da cete uskoro dobiti grant letter!
Pozdrav

Pozdrav Gordana
Mozda je najbolje da se javite vasem CO cisto da vidite dokle su stigli sa obradom vize.
Mislim da ne postoji neki konkretan odgovor zbog cega se necije vize brze obradjuju, sve zavisi od slucaja do slucaja,prilozenih dokaza itd.
A i po ovoj tabeli reklo bi se da oni koji su aplicirali iz Bosne dobijaju brze vize, dok je na primjer prosle godine isto vazilo za Srbiju.
Usli ste u 10ti mjesec cekanja, vjerujem da ce vas uskoro obradovati dobrim vijestima :)

Hvala što ste odgovorili.:)
Razumem da zavisi od slučaja do slučaja, Sve dokaze sam dostavila baš onako kako su tražili, čak i više od osnovnog. Ne znam možda ima veze i to što sam ja sama radila tj bez agencije kao posrednika. Svakog dana očekujem mail sa informacijom da mi je viza odobrena.:whistling:

Hvala puno! Meni je CO bila O.Redzic, mislim da su ona i Marija za aplikacije koje idu preko Bg, a Srecko za aplikante koji apliciraju iz Bosne. Tako bih po tabeli zakljucila.
Pravilo je da pravila nema, samo strpljenja jako puno treba.
Ja bih poslala mail imigracionom, mislim da sam ga postavila u nekoj od prethodnih poruka, tako sam se ja o svemu raspitivala.
Verujem da cete uskoro dobiti grant letter!
Pozdrav

Nina111080, hvala što ste odgovorili. :)

Slali smo mail, više puta. Kazu da budemo srpljivi. Muz jednom mesečno zove London, ista priča. Kazu "Sve je ok, budite strpljivi". Pa kako biti strpliv? :dash:

pozd:bye:rav

Zdravo svima. Posle oko godinu dana cekanja za partner vizu,dobio sam mail od VACCU da je ambasada prosledila moju aplikaciju njima na procenu karaktera. Jel imao neko iskustva sa njima?

Cini mi se da na ovom forumu nije bio niko koga su uputili VACCU.
Na drugom forumu koji pratim, processing time je od nekoliko sedmica pa do 6-12 mjeseci. I tu sve zavisi od slucaja do slucaja, i o kojoj se vrsti kaznjavanja radi.

Zdravo svima. Posle oko godinu dana cekanja za partner vizu,dobio sam mail od VACCU da je ambasada prosledila moju aplikaciju njima na procenu karaktera. Jel imao neko iskustva sa njima?

Zdravo Zivorad123.

Cekali ste punih 12 meseci na odgovor? Aplicirali preko Bg i CO Vam je Marija? :sad2: I sad "provera karaktera" ? Pa ovo je baš kidanje zivaca. Ne bih da paranoisem ali meni ovde nesto nije jasno. :sad2:

Sta se desava, jeste uspeli da saznate sta znaci kad ambasada prosledi vizu VACCU na procenu????

Ja cekam vec 10-i mesec. Muz je juce ponovo zvao London. Inace zove jednom mesecno da pita sta se desava. Dobio je isti odgovor kao i uvek do sad "sve je ok, budite strpljivi" Danas je zvao ambasadu u AU i rekli su mu da su sokirani da nismo dobili vizu u roku od 4-5 meseci. I to je to.

Zdravo Zivorad123.

Cekali ste punih 12 meseci na odgovor? Aplicirali preko Bg i CO Vam je Marija? :sad2: I sad "provera karaktera" ? Pa ovo je baš kidanje zivaca. Ne bih da paranoisem ali meni ovde nesto nije jasno. :sad2:

Sta se desava, jeste uspeli da saznate sta znaci kad ambasada prosledi vizu VACCU na procenu????

Ja cekam vec 10-i mesec. Muz je juce ponovo zvao London. Inace zove jednom mesecno da pita sta se desava. Dobio je isti odgovor kao i uvek do sad "sve je ok, budite strpljivi" Danas je zvao ambasadu u AU i rekli su mu da su sokirani da nismo dobili vizu u roku od 4-5 meseci. I

VACCU radi procenu karaktera osoba koje su imali probleme sa zakonom. Ja sam pre dve god.uhapsen u madjarkoj i dobio zabranu ulaska na dve god.pa su mi zbog toga prosledili aplikaciju njima. Ne znam zasto nisu to ranije uradili vec posle 12 mes. Inace su ranije iz ambasade trazili policisku proveru iz madj.i da ima napisem sta se desilo,i sve sam im to dostavio. Sad cu da isto pisem VACCU pa cu videti sta ce biti. Imace,mislim da retko daju vize u roku od4-5 mes. Pre ce biti oko 12 mes. Mada zavisi od slucaja do slucaja. I jeste kidanje zivaca,narocito za moju suprugu koja ceka sa mnom u Bg da dobijem vizu.

Zdravo Zivorad123.

Ja cekam vec 10-i mesec. Muz je juce ponovo zvao London. Inace zove jednom mesecno da pita sta se desava. Dobio je isti odgovor kao i uvek do sad "sve je ok, budite strpljivi" Danas je zvao ambasadu u AU i rekli su mu da su sokirani da nismo dobili vizu u roku od 4-5 meseci. I

VACCU radi procenu karaktera osoba koje su imali probleme sa zakonom. Ja sam pre dve god.uhapsen u madjarkoj i dobio zabranu ulaska na dve god.pa su mi zbog toga prosledili aplikaciju njima. Ne znam zasto nisu to ranije uradili vec posle 12 mes. Inace su ranije iz ambasade trazili policisku proveru iz madj.i da ima napisem sta se desilo,i sve sam im to dostavio. Sad cu da isto pisem VACCU pa cu videti sta ce biti. Imace,mislim da retko daju vize u roku od4-5 mes. Pre ce biti oko 12 mes. Mada zavisi od slucaja do slucaja. I jeste kidanje zivaca,narocito za moju suprugu koja ceka sa mnom u Bg da dobijem vizu.

Zivorad123, ako vec znate o cemu se radi onda Vam ostaje da cekate. Opet cekanje. :dash:

Moj slucaj je malo drugaciji i zbog toga ima logike da ja malo krace cekam.Poznajemo se vise od 30 godina, vencani smo 3 ipo godine, svi dokazi su jasni i imamo ih mnogo vise nego sto je potrebno da bi neko shvatio da nije laz ni zloupotreba. Ja jednostavno mislim da ima problem sa mestom predaje, poreklom, CO kojima pripadnemo, a verovatno mnogo uticaja ima i to da li imamo agenta..... ja sam svoju vizu radila sama.
:dontunderstand:

Nema veze to sa agentom, naprotiv, agent nekada moze cak i da odmogne, a naravno da moze i da pomogne kada je potrebno informisati se vise o necemu. Hvala bogu na google-u pa moze mo i sami.

Znam da je tesko, ali zaista strpljenje i cekanje je sve sto vam ostaje. Ako iz ambasade kacu da je sve ok i da sad samo cekate, onda je sve ok.

Vidim da je dosta ljudi ove godine dobilo vize za 5-7 meseci sto me raduje, znaci da se nesto menja.

Ne brinite ljudi, bice sve ok. Ja sam cekala svoju vizu oko 10-11 meseci i citavo vreme bila razdvojena od supruga (odobrili su mi bili 2 meseca turisticku vizu), tako da ako ste zajedno sa partnerom i cekate vizu, a u ambasadi kazu da je sve ok- onda budite srecni jer je barem cekate zajedno i samo je pitanje vremena kada ce biti odobrena. :)

Srecno!

Nema veze to sa agentom, naprotiv, agent nekada moze cak i da odmogne, a naravno da moze i da pomogne kada je potrebno informisati se vise o necemu. Hvala bogu na google-u pa moze mo i sami.

Znam da je tesko, ali zaista strpljenje i cekanje je sve sto vam ostaje. Ako iz ambasade kacu da je sve ok i da sad samo cekate, onda je sve ok.

Vidim da je dosta ljudi ove godine dobilo vize za 5-7 meseci sto me raduje, znaci da se nesto menja.

Ne brinite ljudi, bice sve ok. Ja sam cekala svoju vizu oko 10-11 meseci i citavo vreme bila razdvojena od supruga (odobrili su mi bili 2 meseca turisticku vizu), tako da ako ste zajedno sa partnerom i cekate vizu, a u ambasadi kazu da je sve ok- onda budite srecni jer je barem cekate zajedno i samo je pitanje vremena kada ce biti odobrena. :)

Srecno!

Hvala ramonaAstone na odgovoru. Nešto mi lakše kad čujem nečije iskustvo. Moj muž i ja nismo zajedno. On živi i radi u AU, ja u Srbiji. 9 meseci se nismo videli. U aprilu je došao na 2 nedelje, toliko je mogao da ostavi svoj posao. Ja ovde radim i čekam da mi odobre vizu. Svakog dana ocekujem mail.;)
Vi ste već u AU ? ;)

Zdravo svima,

Novi smo clan na forumu,moj muz je u Srbiji a ja sam u Australiji I aplicirali smo za partner visa pre nekoliko nedelja. Vidim da postoje sanse u mnogo slucaja da se viza odobri u roku par meseci. Dobili smo papir za lekarsi pa me zanima dali se to zove da se zakaze ili treba da se ceka da oni obaveste. Takodjer vidim da moze da se nadje tabela sa detaljima aplikanata, dali neko moze da nam kaze kako ovo da nadjemo.

Hvala puno

Back