Verenička i Partner viza - Australija

Mi smo aplicirali online u junu i kada sam zvala ambasadu rekli su mi da moze original da se skenira, tako da smo mi to i uradili :) sve do sad sto smo predali samo sam skenirala originale :)
Veliki ti je to rizik sto radis ljekarski odmah, ali ako si spremna na to sto da ne hehe :D ja jos uvijek cekam poziv za ljekarski, a prije dvije sedmice sam im dostavila iz policije o nekaznjavanju.

A znaaaaaam ali gotovo je sad, vec sam bila dobila HAP ID tako da posle toga nije bilo nazad. Cak imam i taj glupi izvod o nekaznjavanju koji ce mi verovatno traziti opet kad istekne. Hvala za odgovore vezano za skeniranje, znaci mi kad vidim da su i drugi samo originale skenirali.

- - - - - - - - - -

Mogu originali. Ja sam aplicirala online i kada uploadujes dokumenta piše da kada apliciras online dodaješ original dokumenta. Pored svake stavke imaš objašnjenje šta se stavlja.

Hvala destiny! :) Inace nasla sam onu kompaniju, i moja je greska, srpska kompanija je u pitanju koja je u to vreme bila povoljna jer su nekada znali "ciniti" za pakete i stavljati ih sa drugim tudjim stvarima u njihove kontejnere pa ti naplate manje, sad kad sam proverila....deru zestoko, moras citav kontejner da zakupis, zvala sam da proverim da li i dalje rade sa manjim posiljkama pa me uputise na mail na koji ne odgovaraju :D Tako da slaba vajda od mene... Sutra cu da zovem Air Serbia da vidim kako ide proces kada odvojeno cekiras torbe za slanje kao cargo.

pozdrav svima.Ja sam nov na ovom forumu mada sam prilicno aktivan na drugom forumu. ja sam iz makedonije i evo cekam verenicku vizu od novembra 2014. skoro 11 mjeseci Tesko je sve ovo cekanje ali isplati se kad znas da nas ima dosta u istoj situaciji.Lepo je vidjeti sve ove nove grantove pa im iz srca cestitam svima koji su dobili vize ovih dana i nek im ovo novo poglavlje novog zivota bude radosno i sretno. za sviju nas koji jos cekamo mogu reci drzimo se ljudi samo tako moze vreme da nam prodze lakse

A znaaaaaam ali gotovo je sad, vec sam bila dobila HAP ID tako da posle toga nije bilo nazad. Cak imam i taj glupi izvod o nekaznjavanju koji ce mi verovatno traziti opet kad istekne. Hvala za odgovore vezano za skeniranje, znaci mi kad vidim da su i drugi samo originale skenirali.

- - - - - - - - - -

Hvala destiny! :) Inace nasla sam onu kompaniju, i moja je greska, srpska kompanija je u pitanju koja je u to vreme bila povoljna jer su nekada znali "ciniti" za pakete i stavljati ih sa drugim tudjim stvarima u njihove kontejnere pa ti naplate manje, sad kad sam proverila....deru zestoko, moras citav kontejner da zakupis, zvala sam da proverim da li i dalje rade sa manjim posiljkama pa me uputise na mail na koji ne odgovaraju :D Tako da slaba vajda od mene... Sutra cu da zovem Air Serbia da vidim kako ide proces kada odvojeno cekiras torbe za slanje kao cargo.

Hvala ti u svakom slučaju. Posta je definitivno najpovoljnija. 20kg oko 18 000din, što stvarno nije strašno jer za cijenu tog transporta ne mogu u Aus kupiti 20kg stvari. :)

Hvala puno. Vidim da svi imamo slične probleme. Ja I moja verenica čekamo vizu več 11 meseci. Nadamo se da čemo ubrzo čuti nešto al ovo zatišje iscrpljiva nas puno. Svi znate skajp je velika pomoč al nakon 8 meseci kako otišla kuči, više ni to nije što je bilo. Nadamo se uskoro če save završiti za sviju pozitivno ako Bog da pa I za nas

Mukimaja zao mi je sto to cujem...Nadam se da ce sve biti ok.

Pitanje vezano za izjave, gde ste to overavali? Ja sam glupaca fino napisala svoju na egleskom, stavila kontakt podatke i datum i potpisala i dosla u opstinu i naravno nece da mi overe jer je na engleskom.
Isto vazi i za izjave svedoka ovde u Srbiji, brat je isto pisao na engleskom i to isto ne mogu da overim. Jel imate predlog?

Jos jedno glupo pitanje imam, kod pitanja vezano za prethodne veze, jeste stvarno pisali podatke osoba? Mislim to mi je malo debilno da sad navodim svaku osobu sa kojom sa bila u vezi pre nego sto sam se udala.
I jos jedno, kod online aplikacije postoji pitanje gde traze da se navede Celebrant Officiant name i Celebrant ID number, moja maticarka je u penziji sad, niko nece ni da pomisli da mi daje ikakve brojeve licenci ili slicno bez krv da propisam (izvinjavam se na izrazima, nervi su mi na izmaku od silne papirologije). Kakva su vasa iskustva, jel mogu da ostavim prazno za ID broj? Zovem vec dva dana ambasadu, i u vreme vezano za srpski jezik i u sate za engleski i na cekanju sam citav dan, moguce da im ne radi servis nesto ova dva dana...
Elem, svaka pomoc bi mi znacila, hvala! :)

Pitanje vezano za izjave, gde ste to overavali? Ja sam glupaca fino napisala svoju na egleskom, stavila kontakt podatke i datum i potpisala i dosla u opstinu i naravno nece da mi overe jer je na engleskom.
Isto vazi i za izjave svedoka ovde u Srbiji, brat je isto pisao na engleskom i to isto ne mogu da overim. Jel imate predlog?
Imam, ne overavaj nista. Ako mislis na izjave onda ne treba overa, vec neko sa one liste profesija da napise da je izjavljeno pred njim. Znaci bankarski sluzbenik, veterinar, policajac, snaci ces se vec. Kod mene je bilo "Petar Petrovic, police officer, 064112233".

Jos jedno glupo pitanje imam, kod pitanja vezano za prethodne veze, jeste stvarno pisali podatke osoba? Mislim to mi je malo debilno da sad navodim svaku osobu sa kojom sa bila u vezi pre nego sto sam se udala.
Ne secam se da je bilo takvo pitanje u papirnoj aplikaciji. Ja bih napisao par poslednjih neke datume da se vidi da si normalna osoba i to je to. Ne bih preskakao pitanje jer bi to vec izazvalo sumnju.
I jos jedno, kod online aplikacije postoji pitanje gde traze da se navede Celebrant Officiant name i Celebrant ID number, moja maticarka je u penziji sad, niko nece ni da pomisli da mi daje ikakve brojeve licenci ili slicno bez krv da propisam (izvinjavam se na izrazima, nervi su mi na izmaku od silne papirologije). Kakva su vasa iskustva, jel mogu da ostavim prazno za ID broj? Zovem vec dva dana ambasadu, i u vreme vezano za srpski jezik i u sate za engleski i na cekanju sam citav dan, moguce da im ne radi servis nesto ova dva dana...
Ostavi prazno, ili upisi npr "registrar at belgrade municipality". Uglavnom, ako im nije nesto jasno oni ce vec trazititi pojasnjenje. Sto se tice poziva, jest zeznuto, ako imas neka pitanja posalji pitanje preko one online forme, odgovorice ti za par dana mejlom vec neko iz londona.
Elem, svaka pomoc bi mi znacila, hvala! :)

Neko je napisao da je prvo popunio papirnu prijavu, i onda je bilo lakse popunjavati online i kopirati iz papirne.

Jel moze neko da potvrdi koliki je limit za prtljag na Airserbia letovima za Australiju? Informacije idu od 23+7kg pa do 2x23+7 na oficijelnom sajtu. Interesuju me prakticna iskustva, jer ne bih da ubedjujem salteruse odstampanim papirima sa sajta.

Vlado, spasitelju :) Vec sam spremila izjave sa "witnessed by taj i taj" verzijom, brat je advokat pa je lupio i svoj pecat pa i lici na nesto, a imam i svoju nacelnicu laboratorije pa je i ona posluzila svrsi.
A sto se tice prtljaga pokusavam vec neko vreme tacnu informaciju da dobijem, drugar od ovog brata radi rent-a-car na aerodromu pa ce on da proveri narednig dana, kontam da se oni tamo svi znaju. Cim saznam nesto javljam!

Kako 23kg? Ja znam da je 23 kg kada letim za Cg, ali kada nastavljaš put etihadom onda je 30 kg + ručni od 7kg(ili 8kg). Ne sjećam se tačno u kilogram za ručni prtljag. Ja sam tako putovala u decembru, pa se vratila u martu iz Au.

Ja danas letim za Melbourne. Puno pozdrava svima, a onima koji čekaju želim da im ovaj dan brzo dođe :)

Jel moze neko da potvrdi koliki je limit za prtljag na Airserbia letovima za Australiju? Informacije idu od 23+7kg pa do 2x23+7 na oficijelnom sajtu. Interesuju me prakticna iskustva, jer ne bih da ubedjujem salteruse odstampanim papirima sa sajta.[/QUOTE]

30+7 , Air Serbia +Etihad , bilo prije neki dan , imali toliko kg i sve primljeno ok .

- - - - - - - - - -

Kako 23kg? Ja znam da je 23 kg kada letim za Cg, ali kada nastavljaš put etihadom onda je 30 kg + ručni od 7kg(ili 8kg). Ne sjećam se tačno u kilogram za ručni prtljag. Ja sam tako putovala u decembru, pa se vratila u martu iz Au.

Ja danas letim za Melbourne. Puno pozdrava svima, a onima koji čekaju želim da im ovaj dan brzo dođe :)

Destiny86 , sretan put

Dragi moji saborci, ja sam danas dobila vizu, posle 11 meseci i 8 dana!

Po mom iskustvu, nikakvih pravila nema, svaki slucaj je individualan. Ovde na forumu ima raznih ljudi, sa raznim pricama i idejama, nemojte dozvoliti da negativno uticu na vas i vase pozitivno razmisljanje!

Zelim Vam svima da budete strpljivi, istrajni i da docekate svoje vize, kao i puno srece u ostvarivanju ostalih zivotnih ciljeva!

Svako dobro!

Dragi moji saborci, ja sam danas dobila vizu, posle 11 meseci i 8 dana!

Po mom iskustvu, nikakvih pravila nema, svaki slucaj je individualan. Ovde na forumu ima raznih ljudi, sa raznim pricama i idejama, nemojte dozvoliti da negativno uticu na vas i vase pozitivno razmisljanje!

Zelim Vam svima da budete strpljivi, istrajni i da docekate svoje vize, kao i puno srece u ostvarivanju ostalih zivotnih ciljeva!

Svako dobro!

Neka je sa srećom Tamara

Back