Verenička i Partner viza - Australija

Cestitam Dea, jel to preko Beca ili Beograda?

Aleksandre, za vreme cekanja nema veze da li zivite zajedno, da li imate bebu, trudnoca i slicno. Ima veze sa odlukom, ali ne sa vremenom cekanja na istu.
U teoriji bi trebalo da oni koji cekaju na direktnu permanent vizu (100), tj oni koji su u braku 3 godine; ili 2 godine i imaju dete iz tog braka; da imaju brzu odluku u odnosu na one koji idu na 309ku ili 820ku, ali su u praksi ta vremena izjednacena.

Cestitam Dea, jel to preko Beca ili Beograda?

Aleksandre, za vreme cekanja nema veze da li zivite zajedno, da li imate bebu, trudnoca i slicno. Ima veze sa odlukom, ali ne sa vremenom cekanja na istu.
U teoriji bi trebalo da oni koji cekaju na direktnu permanent vizu (100), tj oni koji su u braku 3 godine; ili 2 godine i imaju dete iz tog braka; da imaju brzu odluku u odnosu na one koji idu na 309ku ili 820ku, ali su u praksi ta vremena izjednacena.
Hvala puno na odgovoru!

Drugari,znate li gde mogu u Au da kupim srpsko- engleski i englesko-srpski recnik .Pitanje se odnosi na sve vas koji ste u Au a i na one koji cekaju da nam se pridruze:D.Ponela sam iz Srbije par knjiga ali ko zainat zaboravih recnik sa 100.000 reci.Mnogo je dobar.Nije bas jeftino da se posalje pa rekoh da kupim ovde ako ima.Bila sam (po programu AMER) u skoli na testiranje i ocekujem da mi stigne program za ucenje online.Posto jos ne znam kako taj program izgleda ja zelim da imam jedan dobar recnik.Zahvalna sam svakome za bilo kakvu informaciju.Pozdrav svima:D

Veccika, srpsko-engleski rijecnik je prilicno skup da se kupi u Australiji, ja sam platila mali rijecnik 80 dolara prije 20 godina, a trebat ce ti za samo prvih dva tri mjeseca dok ides u skolu, posto ti vec imas neko znanje engleskog, kad se sa muzem sporazumijevas na engleskom. Toliko mozes i da se posluzis sa google translate...Najbolje da kupis npr. Longman Dictionary of Contemporary English ili Encarta English dictionary, ili nesto slicno, u knjizari ili second hand shop-u, kojem ti jednostavnim jezikom objasnjavaju i najkompliciranije engleske rijeci. Meni je jako pomogao i brzo sam napredovala kad sam ucila engleski, i nas rijecnik mi nije bio dovoljno dobar, pa makar imao i 100 000 rijeci... Gdje si ti ono, jel u Melburnu?! Postoji i knjizara Beograd u Melburnu ali moze i da se naruci online, ali ne vidim na spisku rijecnika da ima bas onaj koji ti trazis... Evo i linka: http://www.beograd.com.au Eto toliko od mene...

Poslednja izmena:
Hvala ti punooo radbje na iscrpnom odgovoru:D.:ljub:Pogledacu na tom sajtu imali to sto mi ti predlazes.Ja sam na level 1 tako da ce mi itekako trebati recnik.Mi smo u jednom malom mestu u okolini grada Taree i 380km od Sidneja.Pokusala sam da nadjem nesto u lokalnoj biblioteci, ali nemaju nista na englesko-srpskom,sto sam i ocekiivala.

Pozdrav nova sam ovde pa bi me zanimale neke stvari nadam se da ce neko da odgovori. Sa deckom sam 3 godine i 8 meseci. Zakazazali smo vencanje za subotu. On je Australijski drzavljanin posle vencanja morao bi da se vrati tamo da nastavi da radi,a mi smo ziveli godinu dana zajedno. pa me zanima da li mislite da imamo sanse za partner vizu?

Naravno da imate sanse za partner vizu.
Srecno!

Back