Verenička i Partner viza - Australija

Ima li neko informaciju da li moze da se odbije turisticka viza i imali kakvih posledica, ako je dobijes na 3 mes a.trazio si vise?

- - - - - - - - - -

Da ce pre dati turisticku na duze nekome ko nije zaposlen od onoga ko je jeste?

Mogu da te odbiju za turisticku vizu iz samo njima poznatih razloga.
Kakve posledice? Na koliko ti daju vizu to ispostujes i nema posledica :-)

I tu opet nema pravila kome daju vizu a kome ne . Sto puta do sada dokazano da kod njih nema puno nase logike vec njihove :-)

Iskustva, bar odavde sa foruma, govore da su dobijali vize i jedni i drugi, zaposleni i nezaposleni.

Poslednja izmena:
drugari putujem 22og, imam nevidjenu tremu, paniku...putujem prvi put avionom i putujem sama...ako neko moze da podijeli neko svoje iskustvo sa mnom, na nesto da mi skrene paznju...bilo sta...hvala!..:)

a citam ovo sto se tice ovih poziva ambasadi...ja mislim da to nema nikakve koristi...(ja sam ih cesto zvala kad je proslo 12 mj, do tada stvarno nisam) i na kraju su mi jasno rekli da pozivima nista necu postici i da ih samo ometam...da ce mi oni javiti kad budu spremni da odobre vizu...tako je i bilo...stvarno je jedino resenje smiriti se , sacekati...ja najbolje znam da to nije lako, ali nema nam druge...:(

Mogu da te odbiju za turisticku vizu iz samo njima poznatih razloga.
Kakve posledice? Na koliko ti daju vizu to ispostujes i nema posledica :-)

I tu opet nema pravila kome daju vizu a kome ne . Sto puta do sada dokazano da kod njih nema puno nase logike vec njihove :-)

Iskustva, bar odavde sa foruma, govore da su dobijali vize i jedni i drugi, zaposleni i nezaposleni.

Hvala Milenaja:)..jasno mi je sve to sto si napisala .. samo me zanima sta se desava, ako ih odbijes.:think:..meni bih najvise odgovarala na godinu...znam da mi nesmemo da imamo svoje zelje ..kakva je statistika po tebi sa onima .koji su na forumu dobili na godinu.?

Hvala Milenaja:)..jasno mi je sve to sto si napisala .. samo me zanima sta se desava, ako ih odbijes.:think:..meni bih najvise odgovarala na godinu...znam da mi nesmemo da imamo svoje zelje ..kakva je statistika po tebi sa onima .koji su na forumu dobili na godinu.?

Ne znam stvarno koliko ih je dobilo tacno ali mislim da moze i da se produzava viza tamo.
Moja drugarica je tamo skoro god dana a prvo su je odbili za tur pa ponovo predala dobila na 3 mes pa produzila
Probaj i nemoj unapred da se nerviras
Sta bude :-)

Ne znam stvarno koliko ih je dobilo tacno ali mislim da moze i da se produzava viza tamo.
Moja drugarica je tamo skoro god dana a prvo su je odbili za tur pa ponovo predala dobila na 3 mes pa produzila
Probaj i nemoj unapred da se nerviras
Sta bude :-)

Thanks Milenaja:)..pokusacu da se naoruzam strpljenjem:mrgreen:

- - - - - - - - - -

Da li znate, kada se uradi lekarski, kome oni salju rezultate? :think:

Verovatno ide u ambasadu i medju nase aplikacije i sve to obradjuju

drugari putujem 22og, imam nevidjenu tremu, paniku...putujem prvi put avionom i putujem sama...ako neko moze da podijeli neko svoje iskustvo sa mnom, na nesto da mi skrene paznju...bilo sta...hvala!..:)

a citam ovo sto se tice ovih poziva ambasadi...ja mislim da to nema nikakve koristi...(ja sam ih cesto zvala kad je proslo 12 mj, do tada stvarno nisam) i na kraju su mi jasno rekli da pozivima nista necu postici i da ih samo ometam...da ce mi oni javiti kad budu spremni da odobre vizu...tako je i bilo...stvarno je jedino resenje smiriti se , sacekati...ja najbolje znam da to nije lako, ali nema nam druge...:(

nema sta da te brine.....avion ko avion, nema cega da se bojis, isto kao i svako drugo prevozno sredstvo....stvarno nema razloga da sama sebi stvaras tenzije....ne znam kuda letis, ja sam letila SA-BG-ABD-SYD.....ako letis iz BG za ABD let traje nekih 5,5 sati, nije se ubilo od nekog konfora, ali sve u svemu je OK....ABD-SYD 13,5 sati, ali imas TV pa biraj sta ti se gleda ili slusaj muziku....hrane te svaka 3 sata, ko bebu, ali te niko ne digne da podrignes, za to se sama moras pobrinuti hehehehe.....neces ni osjetiti od tog silnog uzbudjenja i zelje za dragim (bar je meni tako bilo)....ja sam bila ubjedjena da u avionu necu moci spavati, a spavala ko klada, da se moj dragi iznenadio kako sam izgledala fresh kad sam sletila....kad sletis u SYD tu ces najvise da se nacekas na pasoskoj (ja sam cekala skoro sat vremena i to me je najvise iznerviralo)......sve u svemu, brzo prodje, a i ako budes umorna, za cas se zaboravi.......
Ne misli o tome, misli kako ce ti lijepo biti kad dodjes

- - - - - - - - - -

draga os srecan ti put i sve najbolje mogu da zamislim kako ti je jer ako dobijem vizu i ja cu morati sama da putujem ali ja samo mislim da kad dodje taj dan za putovanje avion e sve to da covek se snadje u svemu kad se hoce sve moze

bolje da putujes sama, zamisli da s tobom ide neki smor i da moras da ga trpis 20 sati

- - - - - - - - - -

Da li znate, kada se uradi lekarski, kome oni salju rezultate? :think:

Meni su rekli da se salju u neki medicinski centar u SYD, i kad oni izvrse kontrolu nalaza, vracaju u Bec mom CO

Zdravo narode. Nije me bilo neko vreme pa pošto je kraj ove nedelje, rekoh, da vidim jel ima još novih viza. Ne znam kakvo je čudo mene zadesilo da dobijem jedina vizu od svih koji su predali ove godine. Možda zato što nam je venčanje zakazano za 16.februar, već smo jednom pomerali termin, a dali su mi rok ulaska do 16.februara.
Od tolikog čekanja sad mi je malo vremena za sve što treba uraditi, tako da zaključih da je trebalo da sve spremim ranije. Al sve nešto nisam smela da se ne izbaksuziram.

Želim vam strpljenja koliko ga je neophodno ,i naravno da sve vize stignu u što kraćem roku.

os89, ne sekiraj se oko puta, strašnije je kad razmišljaš nego kad kreneš.ja sam išla preko Dubaia prošle godine.Tamo je delovalo da je krcat avion, ja nisam bila lenja da se prošetam i videla u zadnjem delu aviona nekoliko praznih redova. Oni tu smeste decu da spavaju, ali sam imala sreće da nije bilo puno dece i ja pitah mogu li se tu smestiti.Uživanje do Australije na 4 sedišta.To ni u snu nisam očekivala.A po aerodromu na kome presedeš sve piše a i znaš ono"kud svi turci tu i mali Mujo".Srećan put i uživaj

Ima li neko informaciju da li moze da se odbije turisticka viza i imali kakvih posledica, ako je dobijes na 3 mes a.trazio si vise?

- - - - - - - - - -

Da ce pre dati turisticku na duze nekome ko nije zaposlen od onoga ko je jeste?

Mislim da nema pravila . Ja koliko sam shvatila , ukoliko su prikazana sradstva s kojim ćeš finansirati svoj boravak tamo onda nema problema za vizu. Napr , da su ti plaćeni smeštaj , ishrana , avio karta , da imaš odgovarajuća sredstva na svom računu , što im prikazuješ izvodom iz banke , i koliko nosiš u kešu.

Pozdrav narode!
Recite mi da li neko zna...
Da li se status permanent resident dobija tacno nakon 2 godine od predaje aplikacije za vizu (partner visa 309 je u pitanju) ili je i to nije tacno odredjeno?
Na internetu sam procitao da se dobija nakon 2 godine,e sad da li je to bas tako tacno i u praksi..? :think:

Pozdrav narode!
Da li se status permanent resident dobija tacno nakon 2 godine od predaje aplikacije za vizu (partner visa 309 je u pitanju) ili je i to nije tacno odredjeno?
Na internetu sam procitao da se dobija nakon 2 godine,e sad da li je to bas tako tacno i u praksi..? :think:

Mislim da nakon dvije godine od odobravanja partner apliciras za permanent, bar sam ja to tako shvatila

Mislim da nakon dvije godine od odobravanja partner apliciras za permanent, bar sam ja to tako shvatila
Ne,zizi.ba 2 godine nakon odobravanja,nego 2 godine od apliciranja. Odnosno od datuma od kada je podnet zahtev za partner vizu,znaci ne od datuma kada su je odobrili. Da li nakon tog vremena automatski postajes permanent resident ili moras i za to da apliciras?

Pozdrav narode!

Cao Qicha:) evo da ti i ja potvrdim da se za Permanent aplicira posle dve godine i posle toga jos dve pa za drzavljanstvo ako se zeli

- - - - - - - - - -

Mislim da ce ti pomoci u odgovoru Milenaja ,jer je njena drugarica vec godinu dana tamo..

Ne,zizi.ba 2 godine nakon odobravanja,nego 2 godine od apliciranja. Odnosno od datuma od kada je podnet zahtev za partner vizu,znaci ne od datuma kada su je odobrili. Da li nakon tog vremena automatski postajes permanent resident ili moras i za to da apliciras?

Moras da apliciras, skoro ista gomila papira se prikuplja
Pise da bi trebali da te obaveste, posalju na adresu sta sve treba da se prikupi. Uglavnom ljudi sami to odrade, pozovu kada prodju dve god i onda predaju pa opet cekanje ...
Nema pravila za to kao ni za ovo. Do sada imam 3 razlicita slucaja a svi su regularno tamo, mislim rade, imaju neki normalan status...
Ne znam :-) sta vise da kazem. Ovo nije moje licno iskustvo u dobijanju permanent vec nesto sto sam procitala, saznala od drugih ljudi koji su prosli kroz to...
Tako da moja prica ne mora biti sto posto ispravna. Ono sto je tacno nalazi se na zvanicnim izvorima, sajt, ambasada i sl

Poslednja izmena:
A kada se ode na turisticku ,da li nas tretiraju kao njihove supruznike dok smo tamo ili kako?

- - - - - - - - - -

Da li smo mi za njih u Australiji muz i zena dok cekamo Partner vizu ? Mozda zvuci moje pitanje malo cudno ,ali stvarno ja ne znam sta smo mi za njih u ovom momentu,

Brak sklopljen u inostranstvu, je validan i prihvatljiv u Australiji.
Znaci da ste vas dvoje muz i zena naravno, u bilo kojoj drzavi, u to nema nikakve sumnje.

"Marriages entered into overseas are generally recognised as valid in Australia:

- if the marriage was recognised as valid under the law of the country in which it was entered into, at the time when it was entered into, and
- providing the marriage would have been recognised as valid under Australian law if the marriage had taken place in Australia.
There is no requirement to register a marriage in Australia which takes place overseas.
The foreign marriage certificate is prima facie evidence in Australia of the occurrence and validity of the marriage in that country."

Brak sklopljen u inostranstvu, je validan i prihvatljiv u Australiji.
Znaci da ste vas dvoje muz i zena naravno, u bilo kojoj drzavi, u to nema nikakve sumnje.

"Marriages entered into overseas are generally recognised as valid in Australia:

- if the marriage was recognised as valid under the law of the country in which it was entered into, at the time when it was entered into, and
- providing the marriage would have been recognised as valid under Australian law if the marriage had taken place in Australia.
There is no requirement to register a marriage in Australia which takes place overseas.
The foreign marriage certificate is prima facie evidence in Australia of the occurrence and validity of the marriage in that country."

Hvala Schatten :)

Poslednja izmena:

Back