Verenička i Partner viza - Australija

Pozdrav svima na forumu,cestitke svima koji su dobilli vize.Vec duze vrijeme pratim desavanja na par foruma,a nikako da podellim sa vama svoju pricu.Ja sam se vjencalla 28.12.2012 godine u C.Gori,moj muz inace zivi i radi u Canadi njihov je drzavlljanin vec 14 godina.Posllije toga smo sakupillii sva dokumenta i predalli apllikaciju u maju 2013 godine.Nijedan moguci poziv maill posllije toga sve do decembra 2013 godine,kad su javilli da uradim llekarski,odradilla sam llekarski 31 januara 2014 godine a sponzor odobren maja takodje 2014 godine.Papiri su u Becu od kraja juna sve dosad sam dobilla par maillova od njih sve skoro iste sadrzine,te javice ako sta bude treballo te bicu obavestena sve bas sve skoro isto.Septembra su trazilli novo uvjerenje o nekaznjavanju sto sam im i dostavilla,ponovo dobilla meill da je sve u redu da cu biti obavestenaDanas u 2 i 30 dobijem maill da je moja apllikacija u uredu visa oficira sto me kao mallo utjesillo da moze biti nesto.Znaci cekanja 17 meseci neznam sta se desava i da lli je moguce da ce nas obradovati vizom makar pred ove Bozicne i novogodisnje praznike.Da lli je neko od vas dobio isti illi sllican meill kao sto sam i ja danas imallo iko sllicno iskustvo.Hvalla unapred na odgovoru.Srecno svima koji cekaju.

pa ja mislim da je ipak razlicito za Kanadu i Australiju....meni su posle 15 mjeseci trazili novo uvjerenje o nekaznjavanju, i u pismu pise ako im to ne dostavim za 28 dana da ce posle 28 dana donijeti odluku bez trazenog dokumenta, a sad cemo vidjei dal ce mi se javiti narednih dana i dal ce donijeti odluku...:)))

Moram da podelim ovo sa vama. Dobila sam PMV vizu prošle nedelje.Imala sam I ćerku na vizi I za nju mi nije ništa stiglo. Na mojoj vizi stoji napomena da svaki dodatni clan dobija posebnu vizu. Dobro, mislim se ja, možda će za koji dan. Ali se osećam kao da ni ja nisam dobila vizu jer ne znam kako da planiram odlazak.Poludeh od neizvesnosti.
Juče sam konačno pozvala onaj broj za kontakt I posle,na sreću kraćeg čekanja, dobijem odgovor da je moja ćerka dobila vizu I da su poslali na moj mail kao I moju vizu.,da proverim u spamu, trashu I sl.Ja pitam, možete li ponoviti taj mail, kažu ne može iz sigurnosnih razloga.Uglavnom posle detaljnog traženja , ne pronađoh taj mail I napisah im pismo. danas stiže odgovor da mi ne treba papir za njenu vizu kad je elektronska I samo su mi naveli br.vize.Tako da evo malog vatrometa, možda pokrene I neki veći:vatromet: Ma sad će svima vize koji duže čekaju, uverena sam:)

cestitke, konacno se sve slozilo kako treba, sad idete zajedno......uzivajte drage moje

- - - - - - - - - -

ma da, nema pravila, meni npr nisu trazili izvjestaj o suprugovim primanjima, kada sam ih pozvala i pitala da li to treba rekli su mi da to uopste nije bitno...a nekima to traze odmah na pocetku procesa...

ja sam sve dostavila pri samom apliciranju.....nista mi nisu trazili vise....obavljen i intervju i ljekarski...sad sjedim i cekam

Jedno pitanje za one koji su išli na lekarski, a trebalo je da ponesu dokumentaciju o zdravstvenom stanju (neko je pominjao stitnu zvezdu i slično) - da li ste nosili fotokopije i da li ste ih overavali?

Ja sam spomenula za stitnu zlezdu jer kad sam ja radila pre nekih 3 meseca, meni su trazili zadnji nalaz endokrinologa zbog bolesti i prepisane terapije. Vadila sam ja krv i za lekarski za ambasadu ali mi je doktorka rekla da svoje misljenje ne moze da napise bez najnovijeg nalaza endokrinologa pa sam ja odmah otisla kod moje doktorke, ponovo vadila krv, obavila pregled, skenirala nalaz i poslala na mail (oni mi dali tamo doktorkin mail) a oni mi uzvratili mail da je doktorki prosledjeno. Sto se tice nalaza, najbolje da imas original, doktorka tamo kopira. To je moje iskustvo. Moja preporuka je ako imas nalaz, ponesi....bolje imati, nego nemati kod sebe.

Ja sam spomenula za stitnu zlezdu jer kad sam ja radila pre nekih 3 meseca, meni su trazili zadnji nalaz endokrinologa zbog bolesti i prepisane terapije. Vadila sam ja krv i za lekarski za ambasadu ali mi je doktorka rekla da svoje misljenje ne moze da napise bez najnovijeg nalaza endokrinologa pa sam ja odmah otisla kod moje doktorke, ponovo vadila krv, obavila pregled, skenirala nalaz i poslala na mail (oni mi dali tamo doktorkin mail) a oni mi uzvratili mail da je doktorki prosledjeno. Sto se tice nalaza, najbolje da imas original, doktorka tamo kopira. To je moje iskustvo. Moja preporuka je ako imas nalaz, ponesi....bolje imati, nego nemati kod sebe.

Oni te svakako tamo pitaju da li bolujete od necega i da li u tom slucaju imate nalaz kod sebe.

- - - - - - - - - -

Nikakva dokumentacija ti nije potrebna... Sami provere sve sto im treba.. Osim ako ti nisu pri zakazivanju rekli drugacije...

Nosila sam original i nisam overavala jer na nalazu stoji pecat i potpis doktora koji vas je pregledao. Doktorka ce sebi iskopirati primerak i vama vratiti original.

- - - - - - - - - -

Jedno pitanje za one koji su išli na lekarski, a trebalo je da ponesu dokumentaciju o zdravstvenom stanju (neko je pominjao stitnu zvezdu i slično) - da li ste nosili fotokopije i da li ste ih overavali?

Nosila sam original i nisam overavala jer na nalazu stoji pecat i potpis doktora koji vas je pregledao. Doktorka ce sebi iskopirati primerak i vama vratiti original.

Oni te svakako tamo pitaju da li bolujete od necega i da li u tom slucaju imate nalaz kod sebe.

- - - - - - - - - -

Aaa ako je takva situacija, izvinjavam se, nisam o time obavesteni... Nisam pretpostavila da pitate jer ste vec imali zdravstvenih problema...
Mozda bi bilo najbolje da ih pozovete pa iz prve ruke da vam kazu koja je procedura...

Hvala svima na čestitkama.:bye: Sad kreću ubrzane pripreme.

Milenaja, ne znam šta da ti kažem, možda nije lose da pozoveš telefonom I pitas znaju li šta je sa tvojom vizom.Ako nisi dobila reći će ti da je rok 12 meseci kao što su svima nama govorili do dobijanja, a ako si dobila saznaćeš jer im onda nije problem da kažu. Ja sam ukupno čekala nepunih 10 meseci. MOram ti reći da su mi u vise navrata tražili dodatnu dokumentaciju I da sam Im sve dostavjala skoro u roku od 24 sata.

Ja sve mislim da mora ići još viza do Nove godine.Znate onu "Strpljen-spašen".Ja sam sve vreme čekanja to sebi ponavljala.

Ja sam imala operaciju zuci prije 4 godine, ponijela sa sobom kopiju (ne ovjerenu), koju je doktorica prihvatila bez problema

Back