"Vjera je osnova svega čemu se nadamo, potvrda stvari nevidljivih." (Jev 11,1) - Vjerujem, jer postoji Bog i postojim ja, i svijet oko mene. Vjerujem, jer sam živi dio jednog čudesnog svijeta koji je izronio iz Vječnosti, unesen u beskraj i kreće se ka Vječnosti.
Vjerujem, jer imam živu razumnu dušu, čija se suština ne može svesti ni objasniti ničim od svega što postoji u vidljivom svijetu. Misao je brža od svjetlosti šira od Vasione, prodornija od munje. A duša i smisao dar su čovjeku od Boga.
Vjerujem, jer je svijet prožet vječnim Moralnim zakonom Božijim, zakonom sklada, proporcija i reda. Taj zakon je: u Vasioni poredak, u prirodi sklad, u duši savjest, u društvu moral, a u svakom čovjeku urođeni Zakon dobra. Vjerujem, jer u ovom svijetusve ima svoj početak. Nauka broji godine Suncu, Zemlji i Mjesecu, Zvjezdama i cijeloj Vasioni. Sve je, znači, počelo, sve ima Prvi dan, sve je svoreno. A Tvorac svega je samo Bog, i može biti samo Bog, a ne bilo kakav slučaj. Svijet i čovjek djelo su Svemisla - Boga.
Vjerujem, jer je Spasitelj Gospod naš Isus Hristos, došao u svijet, čekan vjekovima, predskazan Svetim Prorocima, pa je Njegovo rođenje od Duha Svetoga i Marije Djeve, Njegova propovjed, Njegova Golgotska smrt i Njegovo Vaskrsenje iz mrtvih, ispunjenje obećanja i ostvarivanje plana Božijeg promisla o spasenju svijeta i palog čovjeka!!!