VERA...ŠTA JE TO...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nedavno je katolička crkva u listu smrtnih grehova dodala i neke nove,savremene grehove.Tako su sada po katoličkoj crkvi smrtni grehovi i:

manipulisanje genima,
zagadjivanje okoline,
preterano i nepotrebno bogaćenje,
nemoralni eksperimenti,
dilovanje i konzumiranje droge i
kršeneje fundamentalnih ljudskih zakona.

Nije mi poznato da li je katolička crkva to usaglasila lično sa bogom ali ...to je uvedeno i objavljeno...http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/7287071.stm

Da li verujete da je katolička crkva postupila ...ispravno...i da li po vašem mišljenju to treba da učini i...pravoslavna crkva...
:bye: svima
felix.gif

sve sto su uveli ,oni to i krse,

A šta je osnov vere u Boga...

Ako ja kažem da postoje samo dva osnova i to:

1.- strah od smrti i
2.- strah od boga

siguran sam da to nikako ne bi bilo prihvatljivo.

A kada bih ja rekao da je najveća čovekova radost da stalno vidi smrt pred očima verovatno bi mi mnogi rekli da sam malo...''odlepio''

Ali...ako to isto kaže...

https://video.google.com/videosearc...sa=X&oi=video_result_group&resnum=4&ct=title#

onda je to nešta drugo.I šta mislite o onom...smrt,smrt,smrt,smrt,smrt,,,SMRT...
:bye:
felix.gif

BOKYSTAMY
Re: VERA...ŠTA JE TO...

i pre toga je razumljivo, jer covek bilo sta da uradi ,on je svesan da nije dobro to sto radi, u mnogim slucajevima , se krije?

Ovo mi nije razumljivo.Bilo bi dobro da mi ovo pojasniš.Stvarno ne razumem kako je to čovek svestan ...da nije dobro bilo šta da uradi...Ja sam uvek i apsolutno svestan svega što učinim kada je to ... dobro.A istini za volju,svestan sam i onoga kada nekada učinim i nešta što je neka vrsta ''greha''.

A kada sam već ovde,veoma bi me interesovalo tvoje mišljenje u vezi sa ovim...

felix.gif

Prosto nisam verovao samom sebi da nisam mogao da zaključim jednu elementarno jednostavnu biblijsku činjenicu.Čitajući bibliju suočio sam se sa jednim malim problemom,ne uspevajući da protumačim ovo u vezi čega postavljam pitanje:

Ko je Kainov otac...

Biću zahvalan bilo kome ko mi odgovori i to malo pojasni.
z:hi:
felix.gif

"Vjera je osnova svega čemu se nadamo, potvrda stvari nevidljivih." (Jev 11,1) - Vjerujem, jer postoji Bog i postojim ja, i svijet oko mene. Vjerujem, jer sam živi dio jednog čudesnog svijeta koji je izronio iz Vječnosti, unesen u beskraj i kreće se ka Vječnosti.
Vjerujem, jer imam živu razumnu dušu, čija se suština ne može svesti ni objasniti ničim od svega što postoji u vidljivom svijetu. Misao je brža od svjetlosti šira od Vasione, prodornija od munje. A duša i smisao dar su čovjeku od Boga.
Vjerujem, jer je svijet prožet vječnim Moralnim zakonom Božijim, zakonom sklada, proporcija i reda. Taj zakon je: u Vasioni poredak, u prirodi sklad, u duši savjest, u društvu moral, a u svakom čovjeku urođeni Zakon dobra. Vjerujem, jer u ovom svijetusve ima svoj početak. Nauka broji godine Suncu, Zemlji i Mjesecu, Zvjezdama i cijeloj Vasioni. Sve je, znači, počelo, sve ima Prvi dan, sve je svoreno. A Tvorac svega je samo Bog, i može biti samo Bog, a ne bilo kakav slučaj. Svijet i čovjek djelo su Svemisla - Boga.
Vjerujem, jer je Spasitelj Gospod naš Isus Hristos, došao u svijet, čekan vjekovima, predskazan Svetim Prorocima, pa je Njegovo rođenje od Duha Svetoga i Marije Djeve, Njegova propovjed, Njegova Golgotska smrt i Njegovo Vaskrsenje iz mrtvih, ispunjenje obećanja i ostvarivanje plana Božijeg promisla o spasenju svijeta i palog čovjeka!!!

Prosto nisam verovao samom sebi da nisam mogao da zaključim jednu elementarno jednostavnu biblijsku činjenicu.Čitajući bibliju suočio sam se sa jednim malim problemom,ne uspevajući da protumačim ovo u vezi čega postavljam pitanje:

Ko je Kainov otac...

Biću zahvalan bilo kome ko mi odgovori i to malo pojasni.
felix.gif

Па питање није једноставно. Већ смо једном прелазили преко њега, и по мом мишљењу имају две могућности. Прва је, јер је логичнија, да је Змија са Евом имала Каина. Друга је, да је Адам са Змијом имао Каина. У ниједном случају Каин и Авељ нису од истих родитеља, Нису истог карактера, Авељ чобанин, по карактеру каубој. Каин земљорадник, сељак по карактеру. Мало је вероватно да је Каин убио Авеља због непримљене жртве од стране Бога. То би значило да му је Бог био познат и да је знао да му не може ништа, и искалио се на Авељу. По природи, да су од истих родитеља Авељ би био физички слабији, јер није физички радник као Каин који је био сељак земљорадник, и због тога је погино у борби са Каином. Али у Библији пише да га је Каин убио на превару, карактер Змије, и снага Змаја. Каинови потомци, по Библији су друкчији од Сетових, трећег сина Адама и Еве, или другог брата Авељова?. На овакво резоновање сам дошао због чињенице, по Библији, да је Ева преко Змије сазнала о својој сексуалности, а после и Адамовој. Надам се да ово неће никога навести на неку странпутицу.

A šta je osnov vere u Boga...

Ako ja kažem da postoje samo dva osnova i to:

1.- strah od smrti i
2.- strah od boga

siguran sam da to nikako ne bi bilo prihvatljivo.

]

STRAH ne moze biti pokretac niceg dobrog a kamoli pokretac vere...

VERA koja je zasnovana na strahu NIJE VERA... to je pre sujeverje....

A samo LJUBAV moze biti pokretac za pravu VERU u Boga ... i tu nema mestu strahu od njega...

jer Apsolutna LJUBAV ne poznaje strah... a Bog je apslolut...

a strah od smrti je pre uzrokovan nepoznavanjem Boga ili neverovanjem u Njega, kao i strah od Boga je prouzrokovan nepoznavanjem prave prirode Boga..

:cao: :zima: z:girl: z:mrgreen:

VERA koja je zasnovana na strahu NIJE VERA... to je pre sujeverje....

A samo LJUBAV moze biti pokretac za pravu VERU u Boga ... i tu nema mestu strahu od njega...

a strah od smrti je pre uzrokovan nepoznavanjem Boga ili neverovanjem u Njega, kao i strah od Boga je prouzrokovan nepoznavanjem prave prirode Boga..

:cao: :zima: z:girl: z:mrgreen:

Ljubav, ljubav, ljubav.... Da nije ta ljubav malo neuzvraćena? z:lol:

Idi begaj da se prepireš sa Smislovim! z:D
A ja šta sam dobio to sam pošteno odradio, platio, preplatio... Ima i šta nisam dobio jer se zaglavilo na pošti. Ima nešto što ne pasuje po boji ili veličini, a za većinu bi bilo pametnije da platim, samo da mi ne pošalje. z:hm:

zar ono tebi lichi na prepiranje sa smislovim z:D

c c c rekla sam da dugujes Bogu z:mrgreen: ON ti je dao zivot i dugujes mu da si mu zahvalan za to makar z:(

:zima:

Poslednja izmena:
vujadin

Па питање није једноставно. Већ смо једном прелазили преко њега, и по мом мишљењу имају две могућности. Прва је, јер је логичнија, да је Змија са Евом имала Каина. Друга је, да је Адам са Змијом имао Каина.

Ovoga pusta si razmišljao veoma solidno i veoma konkretno.I to mi se dopada.Iz biblije se lepo vidi da ni Kain a ni Avelj nisu Adamovi sinovi.Prvi Adamov sin je Sit (Set) a što se lepo vidi 5. poglavlju 1. Mojsijeve....

Ovo je pleme Adamovo. Kad Bog stvori čovjeka, po obličju svojemu stvori ga. Muško i žensko stvori ih, i blagoslovi ih, i nazva ih čovjek, kad biše stvoreni. I poživje Adam sto i trideset godina, i rodi sina po obličju svojemu, kao što je on, i nadjede mu ime Sit.

A uvezi sa pitanjem KO je bio Kainov otac,nije mu nikakva zmija bila otac a na pitanje ko mu je bio otac odgovorio je...

kennedy_bakircioglu

Odlično.To se zove odgovor.Asmodej je bio Kainov otac.A Asmodej je bio zli duh ali i veliki ''ženskaroš'' pa se je nešta muvao i oko Eve ali i oko Sare.U knjizi o Tobiji ima nešta o tome.A tog Asmodeja je kasnije Solomon svojom magijom bio nešto kao potčinio sebi koristeći ga za neke svoje poslove.
felix.gif

Immortal_girl

Znači... podsvesni strah od smrti koji prouzrokuje nužnost da se veruje u večni život nikako nije pokrtač vere.Strah od mogučih muka u paklu ne utiče na tvoju želju da večno uživaš u raju. A one silne zapovesti u smislu da će biti...plač i škrgut zuba...
ako ne budu poštovane nemaju nikakvog uticaja na ...pokretanje vere.

A samo LJUBAV moze biti pokretac za pravu VERU u Boga ... i tu nema mestu strahu od njega

Ovde malo ne razumem kakva je to vera koja nije ...prava... A shodno tome bi verovatno i sama LJUBAV morala da bude ona...PRAVA ljubav.

Ovo mi totalno nije jasno.Šta je to apsolutna ljubav...da li si ti ispunjena takvom,apsolutnom ljubavlju...Po meni nema velike,male,apsolutne i kako god već ljubavi.Ljubav je samo ljubav bez onih nepotrebnih prideva.

Ovo ti je malo bez veze draga moja.Ja nemam nikakav strah od smrti a ne verujem u boga.I upravo zbog toga zbog nepostojanja straha od smrti ne mogu biti vernik.Meni je sasvim dovoljno što ću živeti onoliko koliko budem živeo i ne pada mi na kraj pameti i da pomišljam na neki večni život.Po meni je skromnost vrlina.Biti skroman u svemu pa u toj skromnosti nikada ni ne poželeti da ti život bude večan.
felix.gif

Šta znači biti ...religiozan...a šta biti...vernik...

Kakav je odnos izmedju onog...biti religiozan i onog...biti vernik...

Može li neko biti religiozan a da pri tom nije vernik,može li vernik biti vernik a da pri tom nije religiozan...
felix.gif

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back