jerohinac
Legenda
- Poruka
- 50.074
the-tree-hugger
Re: VERA...ŠTA JE TO...
Izuzetno mi je drago što si se onako ljudski i spontano izvinila bodyexumf-tu.
bodyexumf
Malo smo slični.I meni se pale neki neuroni na lepotu prirode i lepotu žena ali kod mene za razliku od tebe to nisu RELIGIOZNI neuroni.A koliko da imaš u vidu...ono sa lepotom žene...vodi u greh kada je u pitanju vernik.
A malo si me zbunio sa onim da se smatraš panteističkim sadukejom.I Sa ovim malo protivrečiš samom sebi.Sadukeji osnovani od Davidovog sveštenika Davida imali su osnovno učenje da doslovno veruju samo onom šta je zapisano u bibliji.A kako ti neke stvari iz biblije ne prihvataš nekako ne ide ono da se možeš smatrati sadukejom.Može da prodje ono da se smatraš panteističkim u smislu verovanaja da je sve...Bog.A da li su saukeji bili nešta kao...sekta...ali statusna sekta...
Izuzetno mi je drago što si se onako ljudski i spontano izvinila bodyexumf-tu.
bodyexumf
Ja sebe smatram panteistickim sadukejom ,jednostavno religiozni neuroni mi se pale i ferceraju kada ugledam lepotu prirode ili zena.Smatram da je Bog(um) stvarao univerzum,naravno hiljadu puta mi se javi i sumnja.Volim da citam sta su filozofi pricali o Bogu,ne kontam ideju vecnog zivota i to je to.Jednostavno sam tako vaspitan,ziveo u takvom okruzenju,imao razna zivotna iskustva ...
Neko je hriscanin,drugi budista,treci ateista,za mene je sve to buckuris koji cini ovaj svet zanimljivim ...
Malo smo slični.I meni se pale neki neuroni na lepotu prirode i lepotu žena ali kod mene za razliku od tebe to nisu RELIGIOZNI neuroni.A koliko da imaš u vidu...ono sa lepotom žene...vodi u greh kada je u pitanju vernik.
A malo si me zbunio sa onim da se smatraš panteističkim sadukejom.I Sa ovim malo protivrečiš samom sebi.Sadukeji osnovani od Davidovog sveštenika Davida imali su osnovno učenje da doslovno veruju samo onom šta je zapisano u bibliji.A kako ti neke stvari iz biblije ne prihvataš nekako ne ide ono da se možeš smatrati sadukejom.Može da prodje ono da se smatraš panteističkim u smislu verovanaja da je sve...Bog.A da li su saukeji bili nešta kao...sekta...ali statusna sekta...