the-tree-hugger
Obećava
- Poruka
- 97
prvo , skoro vise i da nema , pravih hriscana,
gde je isus onda???
da ga nisu zli ateisti ubili?

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

,theugger;-tree-hugger;8285121:gde je isus onda???
![]()

pa obicno ono sto je govorio , morao je kasnije da objasnjava apostolima, a ni ostali nisu razumevali, , a sta bi bilo da im je pricao o vecim stvarima?
vujadin
Re: VERA...ŠTA JE TO...
Brojnost nekih proživljenih godina ne može biti garancija znanja.Ima mnogo i polupismenih ljudi koji dožive duboku starost.No to nije bitno za našu diskusiju.Pretpostavljao sam da si sa godinama tu negde i upravo zbog toga sam te pitao ono ...od kada koje godine si postao ...vernik.Dragi vujadine,ja te nisam pitao da li nešto znaš i da li nešto možeš znati.Pitao sam te ...od kada si vernik.I da ponovim...od koje ''olimpijade'' si postao vernik.A kako sam i pretpostaljao,ti na to nisi odgovorio.A možda je i bolje da na to ne odgovoriš jer bi bilo malo problematično da objasniš ...kako si to bio vernik od...početka pa do kraja onog kumunističkog sistema.Lično mislim da si umesto u crkvu išao na neko radno mesto te da je to bio tvoj slobodni izbor.Ne verujem da u ono vreme nisi bio u nekom radnom odnosu.I zato mi je razumljivo zašto izbegavaš da odgovoriš na jednostavno pitanje.I zato...povlačim to pitanje.
Ovo...Jer ko ima, daće mu se; a koji nema, uzeće mu se i ono što ima. (Marko 4:25) po meni nije nikakava parabola već veoma jasna rečenica sa veoma razumljivim značenjem.Izgleda da je oduvek bilo poznato ono da...ko ima imaće a ko nema ...neće.Zar i danas nije tako.Bogati imaju i ''daje'' im se,siromašni nemaju a na neki način im se uvek po malo oduzima što inflacijom i sličnim.Tačno je da to nigde nije posebno ''protumačeno'' a to sam i naznačio kada sam postavio pitanje u vezi sa tim.
A u vezi sa nekim pokušajima nekog ''tumačenja'' objasnio sam razloge svog neslaganja.Ne bih sada da to ponavljam.Nadam se da češ sada shvatiti da sam tu rečenicu shvatio... dosledno onako kako je napisana...
Ne mogu da te razumem u vezi sa tvojim mišljenjem da je potrebno neko posebno,uzvišeno tumačenje jedne proste rečenice koja se može poistovetiti sa nekom vrstom narodne poslovice u ona vremena a koju je Isus koristeći svoje filozofsko znanje jednostavno izrekao u datom trenutku.
Sa ovim mogu da se složim...delimično.U nekim slučajevima je pričao prostu istinu kao što je...Jer ko ima, daće mu se; a koji nema, uzeće mu se i ono što ima...
U nekim slučajevima je pričao filozofsku mudrost ali je u nekim slučajevima pričao blage nebuloze pardon...parabole.Izvinjavam se ali moram da te podsetim da si pre neki dan tvrdio da je Isus pričao samo mudrosti,da je biblija knjiga mudrosti i tome slično.Malo si to zaboravio ali...razumljivo je...zbog onih 20 olimpijada.
![]()
BOKYSTAMY
Da je izabrao malo pismenije apostole ne bi imao problema da im objašnjava bilo šta.A ti znaš ko su bili pismeni,učeni i obrazovani u ono vreme...No očito je da je Isus birao ono što je mogao da pronadje...ribare,carinike i slične.
A u veti sa ...a sta bi bilo da im je pricao o vecim stvarima...mogu lida zaključim da je Isus svoje najveće stvari ostavio neispričane...
![]()
Original postavio BOKYSTAMY Pogledaj poruku
gde je isus onda???
pitam se gde su srbi ovde ,dali je ovo americki forum,,/ theugger;-tree-hugger ej srbine, ej vero ej coveku/ sve sam video ali , ovo sto vidim :d

pa obicno ono sto je govorio /Isus/, morao je kasnije da objasnjava apostolima, a ni ostali nisu razumevali, , a sta bi bilo da im je pricao o vecim stvarima?

,
pitam se gde su srbi ovde ,dali je ovo americki forum,,/ theugger;-tree-hugger ej srbine, ej vero ej coveku/ sve sam video ali , ovo sto vidim![]()

u tome i jeste stvar jer odabra nepismene da posrame pismene, jer vide se kakvu silu su dobili kasnije,
znanje nadima,,

Na sreću, tu su Boki, Mita i Sale, pa će da nam ukratko prepričaju
Коментар године..

Ti si se nasao da djelis pridjeve tipa ko je nepismen, ne zna ili se prihvata tudjih misljenja posto svojih nema. E kada si popio svu ovozemaljsku pamet a sto ti ne objavis knjigu o svojim vidjenjima vjere, ako si uopste hriscanin??? Nego citiras svakoga , ispravljas tudja misljenja pa evo par jerohinovih zapovjesti:deizi
Ne mislim da sam najpametniji ali za razliku od tebe ono što mislim je moje mišljenje za razliku od tebe koja nemaš svoje mišljenje već za svoje prihvataš neka tudja.
Kada pominješ Vladiku Hrizostoma verovatno ne misliš na arhiepiskopa Hrizostoma Kiusisa poglavara grčke ISTINSKE pravoslavne crkve.Verovatno misliš na vladiku bihačko-petrovačkog....
![]()
A znaš li nešta onako o tom Hrizostomu...Znaš li kakva mu je i kolika kuća u rodnom selu Vodjenici...Znaš li kako mu je opremljen stan u Šipovu...Znaš li koliko automobila ima i da nešto onako ...ljudski...voli da ih menja...
Da li znaš da taj vladika ovozemaljski život živi veoma luksuzno na visokoj nozi kako bi se reklo...Da li znaš koliko je puta prijavio navodne provale i kradju znatnih suma KM ili
australijskih dolara a koje je ustvari ON stavljao u svoj djep...Da li znaš da je taj vladika za kradje sumnjičio pravoslavne vernike...srbe a prijavljivao ih muslimanskoj miliciji...O mnogo čemu ti nemaš pojma a zaletela si se da baš knjigu od tog vladike naznačiš kao izvor tvoje mudrosti.No da ne detaljišem o tome.
A što se tiče duhovnih knjiga napiši koja ti je najomiljenija o kojoj najviše znaš pa da malo diskutujemo u vezi nje.Naravno uz pretpostavku da ti ta Hrizostomova sveta knjiga nije jedina koju si pročitala.
![]()
Ti si se nasao da djelis pridjeve tipa ko je nepismen, ne zna ili se prihvata tudjih misljenja posto svojih nema. E kada si popio svu ovozemaljsku pamet a sto ti ne objavis knjigu o svojim vidjenjima vjere, ako si uopste hriscanin???

deizi
Ne mislim da sam najpametniji ali za razliku od tebe ono što mislim je moje mišljenje za razliku od tebe koja nemaš svoje mišljenje već za svoje prihvataš neka tudja.
Kada pominješ Vladiku Hrizostoma verovatno ne misliš na arhiepiskopa Hrizostoma Kiusisa poglavara grčke ISTINSKE pravoslavne crkve.Verovatno misliš na vladiku bihačko-petrovačkog....
![]()
A znaš li nešta onako o tom Hrizostomu...Znaš li kakva mu je i kolika kuća u rodnom selu Vodjenici...Znaš li kako mu je opremljen stan u Šipovu...Znaš li koliko automobila ima i da nešto onako ...ljudski...voli da ih menja...
Da li znaš da taj vladika ovozemaljski život živi veoma luksuzno na visokoj nozi kako bi se reklo...Da li znaš koliko je puta prijavio navodne provale i kradju znatnih suma KM ili
australijskih dolara a koje je ustvari ON stavljao u svoj djep...Da li znaš da je taj vladika za kradje sumnjičio pravoslavne vernike...srbe a prijavljivao ih muslimanskoj miliciji...O mnogo čemu ti nemaš pojma a zaletela si se da baš knjigu od tog vladike naznačiš kao izvor tvoje mudrosti.No da ne detaljišem o tome.
A što se tiče duhovnih knjiga napiši koja ti je najomiljenija o kojoj najviše znaš pa da malo diskutujemo u vezi nje.Naravno uz pretpostavku da ti ta Hrizostomova sveta knjiga nije jedina koju si pročitala.
![]()

Ovo ću sve ja da potpišem kao istinu. Tada sam i prestao da idem u pravoslavnu crkvu. Šest puta su nas sve privodili (celu pravoslavnu crkvenu opštinu,tj. 15-20 ljudi), a u stvari vladika je imao dil sa mlađim bratom popa Marka (maloletan), kojem u kancelariji ostave oko 2000 australijskih dolara, on pajserom provali vrata i uzme nagradu a Hrizostom mazne pravu cifru oko 80. 000 $ (osamdeset hiljada$) i tako 3 puta. Preosveštenjejši se nije smirio dok četvrti put nije provaljeno kod njega TOM PRILIKOM JE SAMO PRETUČEN ALI ZAČUDO NIJE BIO OPLJAČKAN!!!

ne kazem ja da je lose oplakivati mrtve, samo smatram da je apsurdan koncept razgovora ni sa kim...
nisam bukvalno mislila ludaci, vec pomalo lucidni, zavarani nadrealnim koje nema osnovu u empirijskom svetu.
meni je verovanje u boga jednako verovanju u jednoroge ili vile.
bajka, pa bajka.
Ocigledno je da ideja o Bogu(makar zbog svoje privlacnosti) nije isto sto i ideja o jednorozima,inace bi najveci filozofi,ateisti i teisti pocev od Epikura,Platona,Sokrata,preko Spinoze,Kanta,Kjerkegora,Nichea(on je smatrao da je ideja o Bogu najopasnija ideja koja moze coveku da penetrira u um,nije to mislio o jednorozima),Hajdegera i Vitgenstajna u svojoj se filozofiji bavili jednorozima a ne Bogom,njegovim postojenjem ili nepostojanjem.Ti si empirista i to je ok,ali ima i ljudi koji vole metafiziku.Ajnstajnu recimo nisu bili jasni ljudi koji imaju strah od metafizike.Mislim da je fer reci da verovanje u Boga nije jednako verovanju u jednoroge i vile ...
Ја сам 1934 године испарао слику са Александровим атентаторима и рекао сам да ће их Божја казна стићи кад тад.
Помогао ми је да изиђем из Титиног раја, где сам више био у затвору него на слободи, и где сам дуже био без посла него са послом и једно време сам одлучио да поново напустим тај рај и Господ ми је у томе помогао.
Ти си то могао знати, да ниси учио из књига о Титином рају, али ти верујеш у те приче што су ти сервиране од ране младости па до сада, али то није знање и ако ти мислиш да јесте. Тачно је да ти то знаш и да знаш да знаш, али не знаш да то што ти знаш није потпуна истина него онаква какву је теби потребно знати.

Ajnstajnu recimo nisu bili jasni ljudi koji imaju strah od metafizike.Mislim da je fer reci da verovanje u Boga nije jednako verovanju u jednoroge i vile
Zapravo, ko što reče onaj, verovanje u boga jednako je verovanju u veliki porculanski čajnik u orbiti. Ni jedno ni drugo ne mogu se dokazati i to je jedini dokaz njihovog postojanja.

Zapravo, ko što reče onaj, verovanje u boga jednako je verovanju u veliki porculanski čajnik u orbiti. Ni jedno ni drugo ne mogu se dokazati i to je jedini dokaz njihovog postojanja.
bodyexumf
Mene interesuje kakva je razlika izmedju verovanja u boga ili u jednoroge,vile,zmajeve,demone i tako tome sličnom...
Zazijavalo
Vidi...vidi...teorija zazijaizma ima novu i to veoma zanimljivu hipotezu.Mnogo mi se dopada da ...nemogučnost dokazivanja bilo čega prerasta u najčvršći i JEDINI dokaz postojanja...
![]()
Већ сам то навео. Имам двадесет олимпијада, да ли сам довољно стар да бих нешто знао, а памтим кад сам у политици прочитао о атентату на Александра у Марсељу, и сећам се да сам питао шта је то атентат?
Ипак ти не знаш значење оне параболе, ни како бих ја желео чути ни како је протумачена, јер мислим да није нигде објашњена. А то што се ти са неким објашњењем не слажеш то је твоје право, али у таквим случајевима коришћења тог права се објасни зашто, и понуди боље објашњење.
Исус није причао мудрости, него истине.
,
pitam se gde su srbi ovde ,dali je ovo americki forum,,/ theugger;-tree-hugger ej srbine, ej vero ej coveku/ sve sam video ali , ovo sto vidim![]()
Kada vec pricamo o paradoksima - mene interesuje a cemu analizirati knjige satima i satima koje govore o necemu u sta ne verujes da postoji,sto ne analiziras knjige o jednrozima i vilama,mislim cemu to ...

I dobro,sta sada s tim.Mene je recimo ovaj univerzum vidljivo lice Boga,njegova fina podesenost i lepota su mi dokaz da Bog postoji( tebi nisu,zato si ti ateista a ja teista),vise mi ni ne treba.Ocigledno zivimo u svetu gde se Bog ne pokazuje,ili je to ucinio svega jednom.Mislim ja bi voleo da se setam Knezom i da mi se Bog spusti u vatrenim kocijama sa neba,ali to se nece dogoditi a i ne znam zasto bi...

Ovo ću sve ja da potpišem kao istinu. Tada sam i prestao da idem u pravoslavnu crkvu. Šest puta su nas sve privodili (celu pravoslavnu crkvenu opštinu,tj. 15-20 ljudi), a u stvari vladika je imao dil sa mlađim bratom popa Marka (maloletan), kojem u kancelariji ostave oko 2000 australijskih dolara, on pajserom provali vrata i uzme nagradu a Hrizostom mazne pravu cifru oko 80. 000 $ (osamdeset hiljada$) i tako 3 puta. Preosveštenjejši se nije smirio dok četvrti put nije provaljeno kod njega TOM PRILIKOM JE SAMO PRETUČEN ALI ZAČUDO NIJE BIO OPLJAČKAN!!!![]()