VERA...ŠTA JE TO...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jedno zanimljivo pitanje. Šta mislite ko je, kada i gde odlučio da Mojsijev zakon ne važi za hrišćane...:think:

To je samo informacija.
A ne spoznaja.

Pročitao si i to je to.
Informacije se ne taje,samo spoznaje se pokušavaju isprovocirati kod ljudi da se shvati.
Tu određena doza tajanstvenosti treba da bude,da se moždane uključe malo jače.

To ti je kao ja na dnevniku čujem da u zaljevu nafta Meskičkom teče.
I pitam gdje nafta teče ??
I sad bi trebali pogađati ljudi?
Bez veze.

To je samo informacija.
A ne spoznaja.

Pročitao si i to je to.
Informacije se ne taje,samo spoznaje se pokušavaju isprovocirati kod ljudi da se shvati.
Tu određena doza tajanstvenosti treba da bude,da se moždane uključe malo jače.

To ti je kao ja na dnevniku čujem da u zaljevu nafta Meskičkom teče.
I pitam gdje nafta teče ??
I sad bi trebali pogađati ljudi?
Bez veze.

Grešiš Pajdo. Neće biti da je to samo informacija. Radi se Pajdo o veoma relevantnoj istorijskoj činjenici. Istorija ranih hrišćana i istorija crkve je nešto o čemu se zna dovoljno.

Kako ne verujem da će iko pokušati da odgovori malo ću nešta reći. U Jerusalimu se nešta dogodilo...A kada...dogodilo se 51 godine A šta se dogodilo...Dogodio se prvi apostolski sabor...A kako je počinjao tekst usvojenih odluka...Počinjao je ovako...

''Izvoli se svetom duhu i nama...''

A šta je kao najbitnije odlučeno tom prilikom od strane svetim duhom nadahnutih apostola...Odlučeno je da obrezanje nije neophodno za one koji su kao mnogobožci želeli da se krste i prihvate Isusa...

A da li znaš kako je to realizovano...To bi trebao da znaš...

A šta su Apostoli tada odlučili na okolnost šta treba da bude obavezujuće za one koji se krste...Morali su da odole idolskim žrtvama, bludu i nisu smeli da jedu meso udavljenih životinja i krv životinjsku...

E Pajdo, Pajdo pa šta misliš, odakle vode poreklo današnji crkveni sabori...
:think:

Grešiš Pajdo. Neće biti da je to samo informacija. Radi se Pajdo o veoma relevantnoj istorijskoj činjenici. Istorija ranih hrišćana i istorija crkve je nešto o čemu se zna dovoljno.
Pa na to sam i mislio.
Informacija iz tog razdoblja.
A informacija može biti i činjenica.
A nafta u meskićkom zaljevu je činjenica .
Tako da si mogao i iz toga shvatiti.

Kako ne verujem da će iko pokušati da odgovori malo ću nešta reći. U Jerusalimu se nešta dogodilo...A kada...dogodilo se 51 godine A šta se dogodilo...Dogodio se prvi apostolski sabor...A kako je počinjao tekst usvojenih odluka...Počinjao je ovako...

''Izvoli se svetom duhu i nama...''

A šta je kao najbitnije odlučeno tom prilikom od strane svetim duhom nadahnutih apostola...Odlučeno je da obrezanje nije neophodno za one koji su kao mnogobožci želeli da se krste i prihvate Isusa...

A da li znaš kako je to realizovano...To bi trebao da znaš...

A šta su Apostoli tada odlučili na okolnost šta treba da bude obavezujuće za one koji se krste...Morali su da odole idolskim žrtvama, bludu i nisu smeli da jedu meso udavljenih životinja i krv životinjsku...

E Pajdo, Pajdo pa šta misliš, odakle vode poreklo današnji crkveni sabori...

Ljudima treba bez uvijanja činjenice dati na uvid.
Ti obrnuto radiš.
Od činjenica radiš kao nešto tajanstveno .
A spoznaje daješ otvoreno.

To ti nikakva efekta nema.

Zamisli ja sad pročitam u jednom zapisu starom 1900 godina piše da je Febo **** krušku.
I pitam ovde tko je **** krušku i kada.
Kakva je to bit??
Samo se pravim pametan a ništa drugo nego sam je da sam pročitao.
Spozanje su najveće dostignuće svjesti čovjeka a ne puko skupljanje informacija.

Shvataš point.
Nadam se da jesi.

Pa na to sam i mislio.
Informacija iz tog razdoblja.
A informacija može biti i činjenica.
A nafta u meskićkom zaljevu je činjenica .
Tako da si mogao i iz toga shvatiti.

Pazi ovako. Ako kategorično ili ironično odbaciš izvore koji u istorijskom smislu ukazuju i to veoma jasno da je 51 godine u Jerusalimu održan prvi apostolski sabor onda tom logikom odbacivanja može da se odbaci apsolutno sve zapisano u istorijskom smislu. I ne bi bilo...istorije. A u saglasnosti sa nekim odlukama na tom saboru napisane su i neke poslanice...

Pavlova poslanica Rimljanima je napisana ...šta misliš kada...Napisana je 6 godina nakog tog sabora...:think:

Pazi ovako. Ako kategorično ili ironično odbaciš izvore koji u istorijskom smislu ukazuju i to veoma jasno da je 51 godine u Jerusalimu održan prvi apostolski sabor onda tom logikom odbacivanja može da se odbaci apsolutno sve zapisano u istorijskom smislu. I ne bi bilo...istorije. A u saglasnosti sa nekim odlukama na tom saboru napisane su i neke poslanice...

Pavlova poslanica Rimljanima je napisana ...šta misliš kada...Napisana je 6 godina nakog tog sabora...:think:

Ne odbacujem ja ništa pajdo krivo ti mene shvaćaš.
Ja kupim sve na što naiđem i čitam i istoriju crkve jednom si mi dao link od Euzebija.
Čitam ja i o takvim stvarima.
Imam knjiga i Pad Jeruzalemske crkve od Brandona itd
Sve ja to čitam kad uhvatim vremena.,

Nego samo ti želim reći da činjenice odmah kažeš ljudima bez uvijanja ništa drugo.
Činjenice su činjenice nema se oko toga što.

Napišeš tada i tada je bio sabor i što je bilo tamo.
I to je to.

Samo to sam ti hito reći.

Ljudima treba bez uvijanja činjenice dati na uvid.
Ti obrnuto radiš.
Od činjenica radiš kao nešto tajanstveno .
A spoznaje daješ otvoreno.

To ti nikakva efekta nema.

Pajdo, zar misliš da bi bilo zanimljivo da ništa ne pitam i da samo predočavam činjenice i tako to. Ne pravim od činjenica ništa tajanstveno jer iste uvek predočim kada niko ne napiše ništa u vezi sa pitanjem. Ja sam nešta pitao, ti si napisao ono što si napisao i ja sam onako prosto i konkretno predočio suštinu stvari.

Zamisli ja sad pročitam u jednom zapisu starom 1900 godina piše da je Febo **** krušku.
I pitam ovde tko je **** krušku i kada.
Kakva je to bit??
Samo se pravim pametan a ništa drugo nego sam je da sam pročitao.
Spozanje su najveće dostignuće svjesti čovjeka a ne puko skupljanje informacija.

Pajdo, Febo i kruška nisu primer za poredjenje sa prvim apostolskim saborom. Pajdo spoznaja je jedno a neko znanje nekih stvari je nešta drugo. Nemoj to brkati. Ovde na ovoj temi niko neće svoju svest uzdići nikakvom spoznajom ali može saznati neke na neki način zanimljive stvari. U tome je poenta priče.

Shvataš point.
Nadam se da jesi.

Izgleda da smo se malo razišli po pitanju poente u vezi sa ovim.

Ne odbacujem ja ništa pajdo krivo ti mene shvaćaš.
Ja kupim sve na što naiđem i čitam i istoriju crkve jednom si mi dao link od Euzebija.
Čitam ja i o takvim stvarima.
Imam knjiga i Pad Jeruzalemske crkve od Brandona itd
Sve ja to čitam kad uhvatim vremena.,

Nego samo ti želim reći da činjenice odmah kažeš ljudima bez uvijanja ništa drugo.
Činjenice su činjenice nema se oko toga što.

Napišeš tada i tada je bio sabor i što je bilo tamo.
I to je to.

Samo to sam ti hito reći.

Konačno smo se razumeli. Pajdo, pa zar ne bi bilo nekako da kažem bez veze kada bih samo napisao ...tada i tada aje bio i odlučeno je to i to...Nekako mislim da je mnogo zanimljivije prvo pitati zbog mogučnosti da neko odgovori ...bilo šta...

Konačno smo se razumeli. Pajdo, pa zar ne bi bilo nekako da kažem bez veze kada bih samo napisao ...tada i tada aje bio i odlučeno je to i to...Nekako mislim da je mnogo zanimljivije prvo pitati zbog mogučnosti da neko odgovori ...bilo šta...

U pravu si u tom segmentu.
No nekako si započeo ne na baš takav način.
Možda nisi htio ali....
No vidiš kako preko foruma ljudi se lako ne razume.
Ti skoro mene shvatio da činjenice ne hebem 2 % .

Zato me forumi ponekad živciraju jer treba dosta vremena u ovakvim stvarima osjetiljive su ovo stvari.
Nije forum o kučnim ljubimcima i slično gdje je sve jasno.

U pravu si u tom segmentu.
No nekako si započeo ne na baš takav način.
Možda nisi htio ali....
No vidiš kako preko foruma ljudi se lako ne razume.
Ti skoro mene shvatio da činjenice ne hebem 2 % .

Zato me forumi ponekad živciraju jer treba dosta vremena u ovakvim stvarima osjetiljive su ovo stvari.
Nije forum o kučnim ljubimcima i slično gdje je sve jasno.

Pajdo, valjda si primetio da nikada ne pitam bilo šta a da sa tim nisam upoznat. Zamisli našta bi ličilo da sam to pitanje postavio a da pojma nemam u vezi sa tim. I onda neko odgovori nešta, bilo šta ...i šta bih ja onda...prihvatio to kaoa takvo...:think:

Pitanja postavljam svima onima koji bi želeli da odgovore...naravno ako nešta o tome znaju.
A pitanja su simpatična, zar ne...:think:

Pronadjena je veoma zanimljiva vrsta ribe. Ona za razliku od ostalih koje plivaju više voli da hoda po morskom dnu. Nije li to malo neobično...riba koja hoda. Pogledajte O V D E i snimak O V D E

Šta mislite o tome...Ako je bog tvorac svega, nije mi najasnije zašto je stvorio robu koja hoda po dnu mora...:think:

U ovoj pesmici se nekako pronalazim onako poprilično...

Grešio sam mnogo, i sad mi je žao
i što nisam više, i što nisam luđe
jer, samo će gresi, kada budem pao
biti moje delo - sve je drugo tuđe.

Grešio sam mnogo, učio da stradam
leteo sam iznad vaše mere stroge
grešio sam, jesam, i još ću, bar se nadam
svojim divnim grehom da usrećim mnoge.

Grešio sam, priznajem, nisam bio cveće
grešio i za vas, koji niste smeli,
a sad deo moga greha niko od vas neće
a ne bih ga dao - ni kad biste hteli.​

Duško Trifunović

Ima li još nekog da je grešio...ili su svi onako savršeno bezgrešni...:think:

U ovoj pesmici se nekako pronalazim onako poprilično...

Grešio sam mnogo, i sad mi je žao
i što nisam više, i što nisam luđe
jer, samo će gresi, kada budem pao
biti moje delo - sve je drugo tuđe.

Grešio sam mnogo, učio da stradam
leteo sam iznad vaše mere stroge
grešio sam, jesam, i još ću, bar se nadam
svojim divnim grehom da usrećim mnoge.

Grešio sam, priznajem, nisam bio cveće
grešio i za vas, koji niste smeli,
a sad deo moga greha niko od vas neće
a ne bih ga dao - ni kad biste hteli.​

Duško Trifunović

Ima li još nekog da je grešio...ili su svi onako savršeno bezgrešni...:think:

Svaki covek gresi, zato je Isus Hristos dao svoj zivot.

Ali imaju oni koji su veseli da grese
I oni koji su zalosni.

Isaija 59 1-2

1 Gle, nije okraćala ruka Gospodnja da ne može spasti, niti je otežalo uho Njegovo da ne može čuti.
4 Moj. 11:23, Isa. 50:2

2 Nego bezakonja vaša rastaviše vas s Bogom vašim, i gresi vaši zakloniše lice Njegovo od vas, da ne čuje.
Lk. 16:26

Jovanova Poslanica 1_ 1.9

9 Ako priznajemo grehe svoje, veran je i pravedan da nam oprosti grehe naše, i očisti nas od svake nepravde.
3 Moj. 26:40, Ps. 32:5, Priče 28:13

Svaki covek gresi, zato je Isus Hristos dao svoj zivot.

Ali imaju oni koji su veseli da grese
I oni koji su zalosni.

Isaija 59 1-2

1 Gle, nije okraćala ruka Gospodnja da ne može spasti, niti je otežalo uho Njegovo da ne može čuti.
4 Moj. 11:23, Isa. 50:2

2 Nego bezakonja vaša rastaviše vas s Bogom vašim, i gresi vaši zakloniše lice Njegovo od vas, da ne čuje.
Lk. 16:26

Jovanova Poslanica 1_ 1.9

9 Ako priznajemo grehe svoje, veran je i pravedan da nam oprosti grehe naše, i očisti nas od svake nepravde.
3 Moj. 26:40, Ps. 32:5, Priče 28:13

A ima i ovo...

Luka 19:27 .....

''A one moje neprijatelje koji nisu hteli da ja budem car nad njima, dovedite amo, i isecite preda mnom.''

Opšte je poznato ono...svetlo na kraju tunela, osećaj lebdenja nad svojim telom u trenutku kada se dospe na samu ivicu smrti. Kada sam pročitao O V O cela ta priča je dobila neku svoju novu dimenziju. Nisam spreman da predočeno prihvatim zdravo za gotovo ali da je sve to nekako zanimljivo tonekako stoji. Šta mislite o tome...:think:

Opšte je poznato ono...svetlo na kraju tunela, osećaj lebdenja nad svojim telom u trenutku kada se dospe na samu ivicu smrti. Kada sam pročitao O V O cela ta priča je dobila neku svoju novu dimenziju. Nisam spreman da predočeno prihvatim zdravo za gotovo ali da je sve to nekako zanimljivo tonekako stoji. Šta mislite o tome...:think:

Što će tebi svjetlo'???
Kraj ti je s zemljom crnom ,što se brčiš s time??

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back