VERA...ŠTA JE TO...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako znaš da ti je kraj s crnom zemljom što se onda brčiš s svime ovime ovde??

Pjado pazi ovako. Da konkretizujem i uprostim. Šta misliš o iskustvu kliničke smrti...Verujem da ti je poznato šta je sve napisano u vezi sa tim. To je ono tipa...onog svetla na kraju tunela, lebdenja nad svojim telom i tome slično. Da li misliš da to može da bude neki prelazak u neki drugi život nakon fizičke smrti ili je to samo ono polsenje što se doživi kao iskustvo pre definitivnog umiranja...

Može li da se prihvati da je sve to samo nešto kao neka vrsta halucinacije koju prouzrokuje umirući mozak...ili možda nije tako...

:think:

Pjado pazi ovako. Da konkretizujem i uprostim. Šta misliš o iskustvu kliničke smrti...Verujem da ti je poznato šta je sve napisano u vezi sa tim. To je ono tipa...onog svetla na kraju tunela, lebdenja nad svojim telom i tome slično. Da li misliš da to može da bude neki prelazak u neki drugi život nakon fizičke smrti ili je to samo ono polsenje što se doživi kao iskustvo pre definitivnog umiranja...

Može li da se prihvati da je sve to samo nešto kao neka vrsta halucinacije koju prouzrokuje umirući mozak...ili možda nije tako...

Ako mislim da mi je kraj s crnom zemljom onde me neće interesirati uopće.
A ako nisam siguran da mi je kraj s crnom zemljom onda bi moglo da me interesira.

Pajdo trebao bi se upitati koji su motivi dublji tvoga pisanja ovde.

Ne trebaš mi se izvinjavati jer nema zašto.

Što se mene tiče crna zemlja je kraj mom tjelu.

A ja nisam samo od tjela satkan.

Pajdo, u svakodnevnom životu nema šansi da sa nekim mogu pričati i takvim stvarima. Mislim da ti je to shvatljivo. A kada kažeš da nisi samo od tela satkan mislim ono tipa da je to telo samo fizička ambalaža za ono nešta drugo, onda te ona crna zemlja baš nedotiče nikako, zar ne...

[Pajdo, u svakodnevnom životu nema šansi da sa nekim mogu pričati i takvim stvarima. Mislim da ti je to shvatljivo
.
I meni je tako.
No motivi našeg kontriranja ovde kršćanima zahjtjevaju analizu na to sam mislio.

A kada kažeš da nisi samo od tela satkan mislim ono tipa da je to telo samo fizička ambalaža za ono nešta drugo, onda te ona crna zemlja baš nedotiče nikako, zar ne
..
Tjelo fizičko hoće.
A da li ću se i duhovno raspršiti nakon smrti ili ču dovoljno imati "čvrstu supstancu" da odem gore gdje su moji nisam siguran u to.
Moguće je da odem bestraga nepovratno da me nema nikad više.
Sve je otvoreno.

.
I meni je tako.
No motivi našeg kontriranja ovde kršćanima zahjtjevaju analizu na to sam mislio.

Pajdo, ja ne bih to nazvao kontriranjem hriščanima već različito mišljenje o nekim stvarima. A analiza sigurno neće nedostajati kada bude potrebna.

Tjelo fizičko hoće.
A da li ću se i duhovno raspršiti nakon smrti ili ču dovoljno imati "čvrstu supstancu" da odem gore gdje su moji nisam siguran u to.
Moguće je da odem bestraga nepovratno da me nema nikad više.
Sve je otvoreno.

Pajdo, ova ti je dobra. I iskrena samo tako.

Poznato je da hriščani, muslimani i jevreji Avrama nazivaju ocem svoje vere. Po tome bi proizilazilo da se radi o jednom te istom bogu. Biblijski starozavetni bog Jahve i Alah imaju mnogo sličnosti. Medjutim kada je u pitanju Isus kojeg hrišćani doživljavaju kao svog milostivog boga veoma je zanimljivo pitanje ...da li se biblija i kuran na neki način medjusobno nadopunjuju...

Lično mislim da nema nikakvog nadopunjavanja. Mislim da je apsurdno govoriti o bilo kakvom nadopunjavanju kada se ima u vidu da Kuran jasno tvrdi da je Marija Isusa rodila ispod neke palme u nekoj nedodjiji od pustinje a uz tvrdnju da Isus nije božiji sin, da nije raspet da nije vaskrsao nakon ona tri dana te da je na zemlji bio još 40 dana nakon čega se je vazneo na nebo. Na osnovu toga bih zaključio da hriščanski bog i Alah nisu jedan te isti bog. Šta vi mislite o tome...

Poznato je da hriščani, muslimani i jevreji Avrama nazivaju ocem svoje vere. Po tome bi proizilazilo da se radi o jednom te istom bogu. Biblijski starozavetni bog Jahve i Alah imaju mnogo sličnosti. Medjutim kada je u pitanju Isus kojeg hrišćani doživljavaju kao svog milostivog boga veoma je zanimljivo pitanje ...da li se biblija i kuran na neki način medjusobno nadopunjuju...

Lično mislim da nema nikakvog nadopunjavanja. Mislim da je apsurdno govoriti o bilo kakvom nadopunjavanju kada se ima u vidu da Kuran jasno tvrdi da je Marija Isusa rodila ispod neke palme u nekoj nedodjiji od pustinje a uz tvrdnju da Isus nije božiji sin, da nije raspet da nije vaskrsao nakon ona tri dana te da je na zemlji bio još 40 dana nakon čega se je vazneo na nebo. Na osnovu toga bih zaključio da hriščanski bog i Alah nisu jedan te isti bog. Šta vi mislite o tome...

Zato Papa je izjavio da je isti i jednima i drugima.
Papa prije Nazija današnjega.

Mislio sam da o jednostavnim stvrima možemo da pričamo onako, kako bi se reklo iz glave bez ...guglanja. Interesovalo me je da mi pojasniš šta si napisao...No nema veze.
Laku noć Pajdo.

Ma ima cjeli jedan članak kako se izjašnjava Papa o tome nekim muslimanima kad je bio u posjetu i kaže im da je isti Bog u pitanju.
A i bio je i prije njega jedan također isto pričao.
Ne znam napamet tekst ali naći ću ga sutra.

Ma ima cjeli jedan članak kako se izjašnjava Papa o tome nekim muslimanima kad je bio u posjetu i kaže im da je isti Bog u pitanju.
A i bio je i prije njega jedan također isto pričao.
Ne znam napamet tekst ali naći ću ga sutra.

Sada mi je jasno o čemu se radi. Nemoj tražiti taj tekst, poznato mi je to. A ne razumem kako je mogao da se toliko poltroniše...:think:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back