jerohinac;8548305]Immortal_girl
Re: VERA...ŠTA JE TO...
Ako postoji bilo šta što bog nije stvorio onda se bog ne može zvati Tvorcem.A da je voleo da UNIŠTAVA i da UBIJA ... voleo je.
Odakle ti to da je voleo da UNISTAVA.... BOg je ljudima dao zakon i dao upustva da bi mogli da zive ... To sto su se ljudi SAMI ISKVARILi nije Njegov problem... BOg nije kriv sto se covek sam iskvario...
A ti ne verujes da se covek moze iskvariti? kao sto se moze i poboljsati... takva je ljudska priroda... tako je covek stvoren sa slobodnom voljom .... Bog mu je dao mogusnost da bira izmedju dobra i zla i zivota i smrti... Covek sam izabira dal ce ziveti ili ne...
A Bog je tu da sprovodi svoj zakon po kojem je i stvorio coveka i koji mu je dao..
A takodje uvek pre nego unisti Bog upozorava i daje sdansu coveku da prekine zlo ciniti...
I nije onda Bog kriv ak ocovek izabere zlo i ne kaje se i nastavi cinitizlo i zbog toga bude unisten
Ako je bog ćoveka stvorio sa božanskim svojstvima,savršenog nalik njemu KAKO je uopšte moguće da se čovek SAM ISKVARI...izuzev ako je stvoren manjkavo i nesavršeno a odakle sledi da ga je stvorio neko ko nije SAVRŠEN pa ako niije savršen onda bez atributa savršenog ne može ni biti bogom.
Vec sam 100 puta to objasnila. SAVRSENSTVO coveka podrazumeva faktor slobodne volje po kojem covek moze birati izmedju dobra i zla , moze izabrati i postati dobar ili zao...
A Bozji zakon jasno kaze kako prolazi zlo ...
Šta ti podrazumevaš pod onim ...ZAO...Kako več jednom ne možeš da shvatiš da ima mnogo ljudi koji su dobri ljudi i nisu zli...A možda su ZLI samo zbog toga što ne veruju u boga...biće da je tako.
Bog zna dal je neko ZAO ili ne ON ne moze pogresiti jer je njegov tvorac i sve zna
Za nekoga se moze reci da je zao ako preovladava zlo, kao sto se moze reci da je neko dobar ako prevlada dobro u njemu
Da li su zle bile i sve one novorodjene bebe koje je bog pobio zbog pravednosti...
Ako ljubav ne daje mesta zlu zašto se u ime ljubavi i zbog ljubavi ubija...
Tačno je da čovek ima mogučnost da bira izmedju života i smrti jer može da izabere i recimo samoubistvo a za razliku od boga koji to NE MOŽE.
Pogresno koristis rec ubija...
Bog nikad ne ubija nikoga...
Covek sam bira izmedju dobra i zla.. izmedju zivota i smrti...
A unistenje zla je normalno jer je Bog LJUBAV...
I jer je pravedan... a parvedno je unistiti ZLO..
bye