VERA...ŠTA JE TO...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Seti se golog otoka i nacina na koji su vodile drzavu ateisticke vlasti

Da li s krstom ili bez , svi su cobani isti.

Ne znam zašto si se toliko zakačio za goli otok. Da se razumemo tamo nisu išli oni koji su radili zlo nego oni koji su LAJALI na državu. I za sve vreme te države mogao si svugde leći ali nisi smeo svašta reći. Znači da si mogao bezbedno zaspati u parku od Triglava do Gevgelije i niko te nije smeo ni pipnuti. E sad možeš da laješ koliko oćeš,ali probaj zaći u mračnu ulicu. Ja glasam za goli otok.z;):zima2:

Cartmanland
Re: VERA...ŠTA JE TO...

Ovca vernik je isto sto i ovca ateista, imaju istu sudbinu. Zamisli drzavu u kojoj nema vernika u kojoj su svi ateisti, i u takvoj drzavi ce ovcama upravljati nekoliko bogatih pastira (ateista). I ateisticke ovce ce biti osisane i odrane u takvom drustvu.
Pastir ateista = pastir vernik
svaki postupa isto s ovcama

Teško da to takvim može biti.Isus kao pastir svojim ovcama samo obećava nešta apstraktno tražeći od njih slepo verovanje i pri tom neće dopustiti da mu niko preotme nijednu ovcu.Pastir bogati ateista odnosno vlasnik neke fabrike svojim radnicima ništa ne obećava već im omogućava platu da bi ovde na zemlji mogli da žive.Isus pastir ovcama preti paklom a Vlasnik fabrike stumuliše svoje da kažem ovce da mu ne bi otišle kod drugog Vlasnika fabrike.Očito je da ne postupa svako isto sa ...ovcama.Takva analogija nekako ne biva logičnom.

Kakve veze ima ''ateistička'' vlast sa Isusom kao pastirom i Goli otok.A da li ti možeš da se setiš da li je ta ''ateistička'' vlast srušila jednu jedinu crkvu...Nemoj pokušavati u tome, nečeš uspeti jer se to nije dogodilo.
felix.gif

Immortal_girl

BOG nije stvorio zlo pa imapravo da ga UNISTI
tu spadaju i zli ljudi

Ako postoji bilo šta što bog nije stvorio onda se bog ne može zvati Tvorcem.A da je voleo da UNIŠTAVA i da UBIJA ... voleo je.

Ako je Bog stvorio coveka sa Bozanskim svojstvima , Bog nije kriv ni odgovoran ako se covek SAM ISKVARI..

Ako je bog ćoveka stvorio sa božanskim svojstvima,savršenog nalik njemu KAKO je uopšte moguće da se čovek SAM ISKVARI...izuzev ako je stvoren manjkavo i nesavršeno a odakle sledi da ga je stvorio neko ko nije SAVRŠEN pa ako niije savršen onda bez atributa savršenog ne može ni biti bogom.

i BOG daje uvek sansu ljudima tako sto im daje vreme da se odvrate od zla i pokaju zasvoje grehe... Ako neko ne zeli to, nego je i dalje ZAO onda je sam sebi presudio...

Šta ti podrazumevaš pod onim ...ZAO...Kako več jednom ne možeš da shvatiš da ima mnogo ljudi koji su dobri ljudi i nisu zli...A možda su ZLI samo zbog toga što ne veruju u boga...biće da je tako.

A BOg ima pravo da unisti sve sto je zlo jer je to pravedno... LJUBAV ne daje mesta zlu...BOG je stvorio coveka sa mogucnoscu izbora izmedju dobra i zla izmedju zivota i smrti...ON nije kriv sto neki sami izaberu smrt... i unistenje..

Da li su zle bile i sve one novorodjene bebe koje je bog pobio zbog pravednosti...
Ako ljubav ne daje mesta zlu zašto se u ime ljubavi i zbog ljubavi ubija...
Tačno je da čovek ima mogučnost da bira izmedju života i smrti jer može da izabere i recimo samoubistvo a za razliku od boga koji to NE MOŽE.
felix.gif

antoniusss
Citat:
Original postavio Cartmanland Pogledaj poruku

Ne znam zašto si se toliko zakačio za goli otok. Da se razumemo tamo nisu išli oni koji su radili zlo nego oni koji su LAJALI na državu. I za sve vreme te države mogao si svugde leći ali nisi smeo svašta reći. Znači da si mogao bezbedno zaspati u parku od Triglava do Gevgelije i niko te nije smeo ni pipnuti. E sad možeš da laješ koliko oćeš,ali probaj zaći u mračnu ulicu. Ja glasam za goli otok.

Kako si ovo moćno formulisao...Svaka čast.A ja sasvim slučajno pamtim koliko sam puta u Zagrebu,Opatiji,Dubrovniku i širom ondašnje SFRJ umeo da zanoćim u vreći za spavanje baš u nekom parku i bio bezbedan kao da sam zaspao u kući svojoj.
Ali isto tako pamtim da sam jednom zbog pesmice ''Oj vojvodo sindjeliću'' u kafani malo
*ajebao.U takvom kontekstu i ja glasam za Goli otok.
felix.gif

Ne znam zašto si se toliko zakačio za goli otok. Da se razumemo tamo nisu išli oni koji su radili zlo nego oni koji su LAJALI na državu. I za sve vreme te države mogao si svugde leći ali nisi smeo svašta reći. Znači da si mogao bezbedno zaspati u parku od Triglava do Gevgelije i niko te nije smeo ni pipnuti. E sad možeš da laješ koliko oćeš,ali probaj zaći u mračnu ulicu. Ja glasam za goli otok.z;):zima2:

Goli otok - moderna tekovina
Ti glasas za takav nacin obracuna sa ljudima koji drugacije misle, ja glasam za slobodu govora i za verske slobode, za gradjansko drustvo.
I protiv sam svih oblika diskriminacija.

Poslednja izmena:
Cartmanland

Teško da to takvim može biti.Isus kao pastir svojim ovcama samo obećava nešta apstraktno tražeći od njih slepo verovanje i pri tom neće dopustiti da mu niko preotme nijednu ovcu.Pastir bogati ateista odnosno vlasnik neke fabrike svojim radnicima ništa ne obećava već im omogućava platu da bi ovde na zemlji mogli da žive.Isus pastir ovcama preti paklom a Vlasnik fabrike stumuliše svoje da kažem ovce da mu ne bi otišle kod drugog Vlasnika fabrike.Očito je da ne postupa svako isto sa ...ovcama.Takva analogija nekako ne biva logičnom.

Kakve veze ima ''ateistička'' vlast sa Isusom kao pastirom i Goli otok.A da li ti možeš da se setiš da li je ta ''ateistička'' vlast srušila jednu jedinu crkvu...Nemoj pokušavati u tome, nečeš uspeti jer se to nije dogodilo.
felix.gif

Poredis kapitalistu i Isusa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Svasta !
Isus se za razliku od kapitaliste ne bavi dnevno politickim dogadjajima. On nema fabriku da zaposli ljude i da im da plate. Bog nikom ne daje telesnu hranu (hleb), nego duhovnu. Postoje i vlasnci fabrika koji su vernici i da te citiram ``Vlasnik fabrike stumuliše svoje da kažem ovce da mu ne bi otišle kod drugog Vlasnika fabrike``, tako rade i kapitalisti vernici. I oba pastira su ista. Svaki gleda svoj `dzep`. Poredi kapitaliste vernike i ateiste koliko hoces, analiziraj, radi sta hoces, ali ni jedan on njih ne moze da se poredi sa Isusom. To mi lici na poredjenje lap topa i lopate? Mislim sta je bolje, sta da kupim? Koliko lopata ima ram-a? LOL

I komunisticke (ateisticke) vlasti mozda nisu rusile crkve, ali su im oduzimali zemlju. I sprecavale su obnavljanje mnogih crkava.

jerohinac;8548305]Immortal_girl

Ako postoji bilo šta što bog nije stvorio onda se bog ne može zvati Tvorcem.A da je voleo da UNIŠTAVA i da UBIJA ... voleo je.
Odakle ti to da je voleo da UNISTAVA.... BOg je ljudima dao zakon i dao upustva da bi mogli da zive ... To sto su se ljudi SAMI ISKVARILi nije Njegov problem... BOg nije kriv sto se covek sam iskvario...
A ti ne verujes da se covek moze iskvariti? kao sto se moze i poboljsati... takva je ljudska priroda... tako je covek stvoren sa slobodnom voljom .... Bog mu je dao mogusnost da bira izmedju dobra i zla i zivota i smrti... Covek sam izabira dal ce ziveti ili ne...
A Bog je tu da sprovodi svoj zakon po kojem je i stvorio coveka i koji mu je dao..

A takodje uvek pre nego unisti Bog upozorava i daje sdansu coveku da prekine zlo ciniti...
I nije onda Bog kriv ak ocovek izabere zlo i ne kaje se i nastavi cinitizlo i zbog toga bude unisten

Ako je bog ćoveka stvorio sa božanskim svojstvima,savršenog nalik njemu KAKO je uopšte moguće da se čovek SAM ISKVARI...izuzev ako je stvoren manjkavo i nesavršeno a odakle sledi da ga je stvorio neko ko nije SAVRŠEN pa ako niije savršen onda bez atributa savršenog ne može ni biti bogom.

Vec sam 100 puta to objasnila. SAVRSENSTVO coveka podrazumeva faktor slobodne volje po kojem covek moze birati izmedju dobra i zla , moze izabrati i postati dobar ili zao...
A Bozji zakon jasno kaze kako prolazi zlo ...

Šta ti podrazumevaš pod onim ...ZAO...Kako več jednom ne možeš da shvatiš da ima mnogo ljudi koji su dobri ljudi i nisu zli...A možda su ZLI samo zbog toga što ne veruju u boga...biće da je tako.

Bog zna dal je neko ZAO ili ne ON ne moze pogresiti jer je njegov tvorac i sve zna
Za nekoga se moze reci da je zao ako preovladava zlo, kao sto se moze reci da je neko dobar ako prevlada dobro u njemu

Da li su zle bile i sve one novorodjene bebe koje je bog pobio zbog pravednosti...
Tačno je da čovek ima mogučnost da bira izmedju života i smrti jer može da izabere i recimo samoubistvo a za razliku od boga koji to NE MOŽE.

Pogresno koristis rec ubija...
Bog nikad ne ubija nikoga...
Covek sam bira izmedju dobra i zla.. izmedju zivota i smrti...
A unistenje zla je normalno jer je Bog LJUBAV...
I jer je pravedan... a parvedno je unistiti ZLO..

felix.gif

bye:cao:

Poslednja izmena:
jerohinac;8548305]Immortal_girl

Odakle ti to da je voleo da UNISTAVA.... BOg je ljudima dao zakon i dao upustva da bi mogli da zive ... To sto su se ljudi SAMI ISKVARILi nije Njegov problem... BOg nije kriv sto se covek sam iskvario...
A ti ne verujes da se covek moze iskvariti? kao sto se moze i poboljsati... takva je ljudska priroda... tako je covek stvoren sa slobodnom voljom .... Bog mu je dao mogusnost da bira izmedju dobra i zla i zivota i smrti... Covek sam izabira dal ce ziveti ili ne...
A Bog je tu da sprovodi svoj zakon po kojem je i stvorio coveka i koji mu je dao..

A takodje uvek pre nego unisti Bog upozorava i daje sdansu coveku da prekine zlo ciniti...
I nije onda Bog kriv ak ocovek izabere zlo i ne kaje se i nastavi cinitizlo i zbog toga bude unisten

Vec sam 100 puta to objasnila. SAVRSENSTVO coveka podrazumeva faktor slobodne volje po kojem covek moze birati izmedju dobra i zla , moze izabrati i postati dobar ili zao...
A Bozji zakon jasno kaze kako prolazi zlo ...

Bog zna dal je neko ZAO ili ne ON ne moze pogresiti jer je njegov tvorac i sve zna
Za nekoga se moze reci da je zao ako preovladava zlo, kao sto se moze reci da je neko dobar ako prevlada dobro u njemu

Pogresno koristis rec ubija...
Bog nikad ne ubija nikoga...
Covek sam bira izmedju dobra i zla.. izmedju zivota i smrti...
A unistenje zla je normalno jer je Bog LJUBAV...
I jer je pravedan... a parvedno je unistiti ZLO..

felix.gif

bye:cao:

Immortal_girl potpisujem svaku tvoju rec. POZZZZZZZZZZZZZ

Cartmanland

Poredis kapitalistu i Isusa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Svasta !
Isus se za razliku od kapitaliste ne bavi dnevno politickim dogadjajima. On nema fabriku da zaposli ljude i da im da plate. Bog nikom ne daje telesnu hranu (hleb), nego duhovnu. Postoje i vlasnci fabrika koji su vernici i da te citiram ``Vlasnik fabrike stumuliše svoje da kažem ovce da mu ne bi otišle kod drugog Vlasnika fabrike``, tako rade i kapitalisti vernici. I oba pastira su ista. Svaki gleda svoj `dzep`. Poredi kapitaliste vernike i ateiste koliko hoces, analiziraj, radi sta hoces, ali ni jedan on njih ne moze da se poredi sa Isusom. To mi lici na poredjenje lap topa i lopate? Mislim sta je bolje, sta da kupim? Koliko lopata ima ram-a? LOL
I komunisticke (ateisticke) vlasti mozda nisu rusile crkve, ali su im oduzimali zemlju. I sprecavale su obnavljanje mnogih crkava.

Nisam ja poredio PASTIRA Isusa sa Pastirom ATEISTOM,to si ti učinio a ja sam samo malo proširio tu priču u vezi sa takvim poredjenjem naglašavajući da...

''Takva analogija nekako ne biva logičnom.'' citirao sam samog sebe.
felix.gif

Pozdrav druze!

Ja sam, proucavajuci Bibliju dosao do cvrstog uverenja da je Biblija istina u celosti i da je Biblija putokaz za prezivljavanje kraja ovog sistema stvari. Biblija je zakon Novog uredjenja koje ce veoma uskoro da nastupi na zemlji uz pomoc Bozjeg Kraljevstva i u kome ce ljudi dostici fizicko i mentalno savrsenstvo i ziveti zauvek na zemlji. Biblija nije nikakvo filozofsko delo ili misterija koju je potrebno razotkriti. Biblija je skup prakticnih saveta koji su, iskljucivo, najznacajniji za nas ljude. Nisam ja nikakav vernik u tom smislu u kome me ti vidis.

Svako dobro prijatelju.

Сличну поквареност, подлост и лаж промовисао је и Карл Маркс и Фридрих Енгелс - што је последично имало МИЛИОНЕ и МИЛИОНЕ НЕВИНИХ ЉУДСКИХ ЖРТАВА које далеко превазилазе било који рат и било који други злочин геноцида познатог у историји човечанства. И што је најгоре у земљама у којима је таква диктатура успостављала "божије краљевство" све је пропало, једино су се чобани-пролетери накрали и до данас нису одговарали пред законом ни у Русији ни у Србији.
Тако да напред наведено "веровање" нема много везе са здравом памети.

Cartmanland

Snaga kojom podnosis iskusenja jeste mera tvoje unutrasnje zrelosti...jer sebe smatram zrelom formiranom osobom neovisno od toga što nisam vernik.Nečeš mi valjda tvrditi da samo vernici mogu dospeti do unutrašnje zrelosti....

Ja živim u skladu sa sa svojom unutrašnjom zreloćšu u kojoj sam zasigurno mnogo više i od samih vernika ali ne bih to objašnjavao.Ja sticajem okolnosti bibliju poznajem veoma dobro ali nijednog trenutka zbog toga nisam ni pomislio da bi to trebalo da me čini vernikom.Da li znaš koliko mnogo ima vernika koji nikada u životu nisu pročitali bibliju a što im ne smeta da budu vernici.

Ne misliš valjda da si ti kao čovek bolji čovek od mene samo zbog toga što si vernik...Ja poštujem moralne zakone ne zbog toga što se plašim pakla i zbog toga što je to neko proglasio božijim zakonima,već to činim zbog toga što imam svest o moralu.

.....................................
Ne mislim da samo vernici mogu dospeti do unutrasnje zrelosti, naravno da to mogu i ateisti. I vernik ne slusa slepo sve cemu nas uci bibljia a pre svega mislim ma 10 zapovesti, svi smo mi ljudi i stalno gresimo i vernici i ateisti. Ali zar nije Isus simbol savrsenosti, on nam je svojim zivotom dao primer, daje nam neke smernice za zivot, uci nas da budemo dobri ljudi,........voli bliznjeg svog, ne ubij, ne kradi,......... ostale sigurno znas... A ti kao ateista i kao covek koji kaze za sebe da postuje moralne zakone, verujem da si dosao do istih vrednosti, verujem da postujes ili se bar trudis da postujes ista nacela kojima nas uci vera. Ja kao vernik ne drzim se moralnih nacela zato sto se plasim pakla, ili zato sto zelim nagradu (raj), nego zato sto smatram da je to ispravno ponasanje u zivotu.
Voli bliznjeg svog? Da li bi na to pristao ateista?
Ne ubij? Da li bi na to pristao ateista?
Ne svedoci lazno? Da li bi na to pristao ateista?
Ne pozeli tudje? Da li bi na to pristao ateista?
Postuj oca i mater ? Da li bi na to pristao ateista?
....................... da ne nabrajam sve
Sta je tu pogresno?
Mislim da ipak delimo iste ili slicne moralne vrednosti, ali ih mozda drugacije nazivamo.
I ponavljam...... NARAVNO DA ATEISTA MOZE BITI DOBAR COVEK.
Za javnu reputaciju!

Cartmanland

Immortal_girl
Citat:
Original postavio Cartmanland Pogledaj poruku
Immortal_girl potpisujem svaku tvoju rec. POZZZZZZZZZZZZZ

VERNICI SVIH CRKVI I SVIH VERSKIH ORGANIZACIJA,UJEDINITE SE.

felix.gif

Ово ти није требало. Моментално не учествујем у дискусији, него је проучавам из другог угла.

eremita

Сличну поквареност, подлост и лаж промовисао је и Карл Маркс и Фридрих Енгелс - што је последично имало МИЛИОНЕ и МИЛИОНЕ НЕВИНИХ ЉУДСКИХ ЖРТАВА које далеко превазилазе било који рат и било који други злочин геноцида познатог у историји човечанства. И што је најгоре у земљама у којима је таква диктатура успостављала "божије краљевство" све је пропало, једино су се чобани-пролетери накрали и до данас нису одговарали пред законом ни у Русији ни у Србији.
Тако да напред наведено "веровање" нема много везе са здравом памети.

A samo bih dodao da je komunizam kako ga je teoretski bio zamislio K.Marks bio ishod verovanja da će to biti nešto kao ''božije kraljevstvo'' na zemlji.To je bilo tipa onog...da će svako uzimati koliko mu treba a raditi koliko može...
felix.gif

eremita

A samo bih dodao da je komunizam kako ga je teoretski bio zamislio K.Marks bio ishod verovanja da će to biti nešto kao ''božije kraljevstvo'' na zemlji.To je bilo tipa onog...da će svako uzimati koliko mu treba a raditi koliko može...

Заправо тај длакави подлац је СИРОТИЊИ СВЕТА ОБЕЋАО РАЈ НА ЗЕМЉИ (тј.другим речима "Божије краљевство") али ако претходно побију неистомишљенике...

Какав цинизам???
Узми књиге Антонија Ђурића "Црвена куга 1." и "Црвена куга 2." - човек је живи сведок и најлепше године свога живота провео ни за шта по казаматима Броза и његових неписмених чобана... осим изванредног памћења, безброј докумената и горке истине диктатуре те су књиге велики наук другим, млађим генерацијама.

eremita

Original postavio jerohinac Pogledaj poruku
eremita

Заправо тај длакави подлац је СИРОТИЊИ СВЕТА ОБЕЋАО РАЈ НА ЗЕМЉИ (тј.другим речима "Божије краљевство") али ако претходно побију неистомишљенике...

Pa čovek je uzeo ''šemu'' iz biblije.

Original postavio jerohinac Pogledaj poruku
VERNICI SVIH CRKVI I SVIH VERSKIH ORGANIZACIJA,UJEDINITE SE.

Шта ти ово значи да ми је знати, па бар сам за тебе мислио да знаш Вјерују као и шта значи апостолско прејемство...

Možda si propustio suštinu zbog koje sam to napisao.Radilo se o usaglašenosti jednog pravoslavnog vernika i jedne vernice čije učenje ne priznaje sveto trojstvo.A kako je po meni to malo apsurdno prosto sam morao biti malo sarkastičan.

I neka ti je srećna SRPSKA nova godina sa puno zdravlja i dovoljno sreće.

felix.gif

eremita

Какав цинизам???
Узми књиге Антонија Ђурића "Црвена куга 1." и "Црвена куга 2." - човек је живи сведок и најлепше године свога живота провео ни за шта по казаматима Броза и његових неписмених чобана... осим изванредног памћења, безброј докумената и горке истине диктатуре те су књиге велики наук другим, млађим генерацијама.

Malo si pogrešio.Antonije Djurić nije nikada bio na golom otoku i ne može biti živi svedok zbivanja u tom kazamatu.On je bio veoma malo kao momak u zatvoru u Sremskoj Mitrovici zajedno sa protom Savom Bankovićem.Činjenica je da je on bio odličan publicista i poznavalac istorije naročito prvog svetskog rata.ON je bio čovek koji je i u ona komunistička vremena javno izražavao svoj pravoslavni identitet.Dobar deo svog radnog veka je radio u novinskoj kući ''Politika'' a najviše je pisao za ''Ekspres politiku''Poznat je po feljtonu ''Solunci govore'' koji je 1978 štampan i kao knjiga.A zbog te knjige je dobio i orden Svetog Save zajedno sa gruzijskom rediteljkom pozorišne verzije te knjige.Inače sam ga lično poznavao spočetka 70 ih godina kada mu je zaštitni znak bila lula sa duvanom koju skoro da nije ispuštao iz ruku.A u ta ''komunistička'' vremena malo je novinara moglo da bude novinar u novinskoj kući ''Politika'' a da nisu imali onu crvenu knjižicu.Nisam siguran kako su ga ''komunisti'' pustili da radi u njihovoj državnoj novinskoj kući ali je očito da su to učinili.Malo zanimljivo...zar ne...
felix.gif

eremita

Pa čovek je uzeo ''šemu'' iz biblije.

Možda si propustio suštinu zbog koje sam to napisao.Radilo se o usaglašenosti jednog pravoslavnog vernika i jedne vernice čije učenje ne priznaje sveto trojstvo.A kako je po meni to malo apsurdno prosto sam morao biti malo sarkastičan.

I neka ti je srećna SRPSKA nova godina sa puno zdravlja i dovoljno sreće.

Хвала! И ТЕБИ СВЕ НАЈЛЕПШЕ ДА СЕ ДОГОДИ И ОСТВАРИ НОВОЈ СРПСКОЈ
2009.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back