VERA...ŠTA JE TO...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kad posten covjek osiromasi i ogladni, njega je stid da to javno prizna i da od komsija zatrazi hljeba, ali zato cesto prolazi selom ne bi li ga ko svratio u kucu u nadi da se tu nesto i da prizalogaji.

Sit covjek boravi kod svoje kuce i ne voli da hoda po selu dangubeci.

A ja bejah u zabludi da sit čovek prošeta po selu da se vidi sa prijateljima da se malo druže, jer nije smisao čoveka koji je sit da sedi kod kuće.

Kada kažem ono sit čovek to simbolično shvati kao zadovoljan čovek.:think:

Ako nije tajna...šta ti simbolizuje ono ''Horusovo'' okce na avataru...:think:

Nije Horusovo oko, jer Horusovo oko nije u trouglu i ima jos jedan dodatak ispod oka u obliku izvrnutog broja 2. Moj avatar je simbol Trojicnog Boga Srba od postanja svijeta do danasnjih dana. Nekad su ga zvali triglav, danas Sveto Trojstvo. Tri iste strane jednog trougla, jesu kao tri glave jednog tijela. Oko u sredini je prozor Bozjij iz onog u ovaj svijet.

A ja bejah u zabludi da sit čovek prošeta po selu da se vidi sa prijateljima da se malo druže, jer nije smisao čoveka koji je sit da sedi kod kuće.

Kada kažem ono sit čovek to simbolično shvati kao zadovoljan čovek.:think:

Osmotris li malo bolje svoje okruzenje uvjerices se da ljudi sa mnogo para rijetko ili skoro nikako ne izlaze na javna mjesta medju ljude i da ne vole druzenja.To su oni koji su se nasitili bogatstvom kao hranom, a oni osrednji i bijeda druzi se vise jer oni usput traze i hranu za dusu, a druzenje je najbolja hrana covjeku i u druzenju se i na muke zaboravi. Druzenje je jedna od osobina koje covjeka cine covjekom kao dijelom ljudske zajednice.

Nije Horusovo oko, jer Horusovo oko nije u trouglu i ima jos jedan dodatak ispod oka u obliku izvrnutog broja 2. Moj avatar je simbol Trojicnog Boga Srba od postanja svijeta do danasnjih dana. Nekad su ga zvali triglav, danas Sveto Trojstvo. Tri iste strane jednog trougla, jesu kao tri glave jednog tijela. Oko u sredini je prozor Bozjij iz onog u ovaj svijet.

Pogledaj malo O V D E

A vidi ovo...

images

A iako sam Srbin nisam imao pojma da Srbi postoje od postanja sveta kako ti napisa...

Nešto nisam primetio da se Srbi pominju niti u starom niti u novom zavetu...

Osmotris li malo bolje svoje okruzenje uvjerices se da ljudi sa mnogo para rijetko ili skoro nikako ne izlaze na javna mjesta medju ljude i da ne vole druzenja.To su oni koji su se nasitili bogatstvom kao hranom, a oni osrednji i bijeda druzi se vise jer oni usput traze i hranu za dusu, a druzenje je najbolja hrana covjeku i u druzenju se i na muke zaboravi. Druzenje je jedna od osobina koje covjeka cine covjekom kao dijelom ljudske zajednice.

Momak, a da dodješ malo na Zlatibor pa da vidiš kako ti kolji imaju para ne vole da budu na javnim mestima....:rotf:

Fazon je u tome što recimo ja ne mogu da budem barabar sa njima a verovatno i ti. A za razliku od tebe ja njima ne zavidim niti se tešim bilo čim.

Kako se siromašni druže medjusobno kako ti napisa tvrdim ti da se i bogati druže ali isto tako medjusobno. Kapiraš.:think:

Pogledaj malo O V D E

A vidi ovo...

images

A iako sam Srbin nisam imao pojma da Srbi postoje od postanja sveta kako ti napisa...

Nešto nisam primetio da se Srbi pominju niti u starom niti u novom zavetu...

U drevna vremena pravi masoni bili su najpobozniji ljudi jos od vremena Adama, pa preko njegovih sinova i Noja do Mojsija, i brata mu Arona i prvosvestenika Starog Zavjeta, te Davidai Solomona, svetog Ilije do tri mudraca sa istoka sto su dosli u Vitlejem Hristu na poklonjenje.

Ovakvi masoni kakvi su danas poceli su da se stvaraju pod uticajem zloupotrebe hriscanstva za ovih 2000 godina, a narocito zadnjih 200 godina pod uticajem prevrtaca svijeta koji su prvo covjecanstvu nudili demokratiju, bratstvo, jednakost i slobodu, da bi sve te parole pogazili i evo uvode cijeli svijet totalnu diktaturu nad covjekom i svime onim sto covjeka odvaja od nerazumne zivotinje gradeci od covjeka zlo i krvolocno stvorenje kakvo nikad prije nije egzistiralo na zemlji.

Oni su preuzeli masonstvo i kreiraju ga po svojim zamislima, a iz hriscanstva su "pozajmili" i svoje glavne simbole prvo radi kamuflaze, a drugo radi promjene smisla tim simbolima. Tako je i sa ovim okom na americkoj piramidi.Oni cak i krst koriste kao svoj simbol.

...ima jedan, koji zna,....On je rekao: ,,ja sam put, istina i život večni,....,,

Na osnovu čega tvrdiš da je to rekao...Čuo si ga lično...Ili to samo veruješ jer je to neko negde zapisao kao neku konačnu redakciju nekog teksta.

A taj što to kao kaza, bejaše li to onaj Nazarečanin iz grada Nazareta koji u njegovo vreme nije postojao...

Matej 2:23...

''I došavši onamo, namesti se u gradu koji se zove Nazaret, da se zbude kao što su kazali proroci da će se Nazarećanin nazvati.''

Ja ću uvek pre verovati onima koji traže istinu i smisao života kao recimo budistima a teško ću verovati onima koji mi tvrde da su u stalnoj komunikaciji sa bogom jer su spoznali istinu.

:think:

Bog je istina, a Boga covjek spoznati ne moze.
Onaj ko ti kaze da je u bilo kakvoj komunikaciji s Bogom, taj ili laze ili je malo umom skrenuo! Niko za sebe ne moze reci da je preko svojih djela ljubavlju prema Bogu i ljubavi bliznjemu svojemo stupio u komunikaciju sa Bogom, jer istorija ne poznaje ni jednog covjeka koji je sve svoje prodao i razdijelio siromasima te krenuo za Bogom. A to je prvi uslov za bilo kakvu komunikaciju sa Bogom.

...upravo, ali,...ja taj tekst čitam s razumom, verom i srcem,.....razumom ga i prihvatam kao istinu,....
Prihvatićeš, da imam na to pravo, na osnovu svoje slobodne volje i uverenja, ....što ne znači da pokušavam nekog ubediti silom, da tu moju istinu prihvati kao apsolutnu,....iako verujem da ona to jeste,...

Na osnovu čega tvrdiš da je to rekao...Čuo si ga lično...Ili to samo veruješ jer je to neko negde zapisao kao neku konačnu redakciju nekog teksta.

A taj što to kao kaza, bejaše li to onaj Nazarečanin iz grada Nazareta koji u njegovo vreme nije postojao...

Matej 2:23...

''I došavši onamo, namesti se u gradu koji se zove Nazaret, da se zbude kao što su kazali proroci da će se Nazarećanin nazvati.''

Pogledaj pa razmisli o postojanju ili nepostojanju Nazareta u Hristovo vrijeme:

http://www.huffingtonpost.com/2009/12/21/first-jesusera-house-foun_n_399107.html

Oni su preuzeli masonstvo i kreiraju ga po svojim zamislima, a iz hriscanstva su "pozajmili" i svoje glavne simbole prvo radi kamuflaze, a drugo radi promjene smisla tim simbolima. Tako je i sa ovim okom na americkoj piramidi.Oni cak i krst koriste kao svoj simbol.

Krst kao simbol kao i mnogo, toga ali mnogo toga kao prvo, hrišćanstvo je pokralo da kažem blaže preuzelo od nekih drugih.

A o masonskim nivoima ili ti stupnjevima pogledaj
steps_of_freemasonry.jpg

A šta li je ono u Horusovoj levoj ruci...

220px-Horus_standing.svg.png

...upravo, ali,...ja taj tekst čitam s razumom, verom i srcem,.....razumom ga i prihvatam kao istinu,....
Prihvatićeš, da imam na to pravo, na osnovu svoje slobodne volje i uverenja, ....što ne znači da pokušavam nekog ubediti silom, da tu moju istinu prihvati kao apsolutnu,....iako verujem da ona to jeste,...

Razumom se mogu objasniti samo prirodni zakoni.

Razum ne moze objasniti ni ljubav, ni mrznju, ni radost, ni tugu, ni pokajanje kroz grizu savjesti.Ni opsta ljudska moralno-eticka nacela razumom se ne mogu objasniti.To je ono sto svakom covjeku od Boga dato.

Krst kao simbol kao i mnogo, toga ali mnogo toga kao prvo, hrišćanstvo je pokralo da kažem blaže preuzelo od nekih drugih.

A o masonskim nivoima ili ti stupnjevima pogledaj
steps_of_freemasonry.jpg

A šta li je ono u Horusovoj levoj ruci...

220px-Horus_standing.svg.png

Zar mislis da se Bog nije javljao ljudima svojim znakom prije hriscanstva i zar mislis da Bog nije boravio medju ljudima i prije nego sto je dosao medju ljude rodjenjem obucen u ljudsko tijelo?

Slažem se. A isto tako ni meni ne pada na kraj pameti da bilo koga u bilo šta ubedjujem namečući mu moje mišljenje. Ovde mišljenja samo razmenjujemo.

Razumom se mogu objasniti samo prirodni zakoni

Tačno.

Razum ne moze objasniti ni ljubav, ni mrznju, ni radost, ni tugu, ni pokajanje kroz grizu savjesti.Ni opsta ljudska moralno-eticka nacela razumom se ne mogu objasniti.To je ono sto svakom covjeku od Boga dato

Ljubav, mržnja, radost i tuga se ne objašnjavaju jer se jednostavno doživljavaju .

Bog je istina, a Boga covjek spoznati ne moze.
Onaj ko ti kaze da je u bilo kakvoj komunikaciji s Bogom, taj ili laze ili je malo umom skrenuo! Niko za sebe ne moze reci da je preko svojih djela ljubavlju prema Bogu i ljubavi bliznjemu svojemo stupio u komunikaciju sa Bogom, jer istorija ne poznaje ni jednog covjeka koji je sve svoje prodao i razdijelio siromasima te krenuo za Bogom. A to je prvi uslov za bilo kakvu komunikaciju sa Bogom.
Mojsije je ili lažljivac ili je sa umom malo skrenuo.
Evo jednog koji je sve ostavio materijalno i za Bogom krenuo.
http://en.wikipedia.org/wiki/Francis_of_Assisi

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back