divilac
Buduća legenda
- Poruka
- 44.462
.....svidela mi se priča,.....tera na razmišljanje,......ja, uglavnom, imam problema u životu, jer je,.....nisam poslušao,.....

Poslednja izmena:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Kad posten covjek osiromasi i ogladni, njega je stid da to javno prizna i da od komsija zatrazi hljeba, ali zato cesto prolazi selom ne bi li ga ko svratio u kucu u nadi da se tu nesto i da prizalogaji.
Sit covjek boravi kod svoje kuce i ne voli da hoda po selu dangubeci.

Ako nije tajna...šta ti simbolizuje ono ''Horusovo'' okce na avataru...![]()
.....svidela mi se priča,.....tera na razmišljanje,......ja, uglagvnom, imam problema u životu, jer je,.....nisam poslušao,.....![]()
A ja bejah u zabludi da sit čovek prošeta po selu da se vidi sa prijateljima da se malo druže, jer nije smisao čoveka koji je sit da sedi kod kuće.
Kada kažem ono sit čovek to simbolično shvati kao zadovoljan čovek.![]()
Nije Horusovo oko, jer Horusovo oko nije u trouglu i ima jos jedan dodatak ispod oka u obliku izvrnutog broja 2. Moj avatar je simbol Trojicnog Boga Srba od postanja svijeta do danasnjih dana. Nekad su ga zvali triglav, danas Sveto Trojstvo. Tri iste strane jednog trougla, jesu kao tri glave jednog tijela. Oko u sredini je prozor Bozjij iz onog u ovaj svijet.
Ovo mi je poprilično dodpadljivo...
''Vjeruj onima koji tragaju za istinom, a sumnjaj u one koji su je našli.''Andre Žid
Osmotris li malo bolje svoje okruzenje uvjerices se da ljudi sa mnogo para rijetko ili skoro nikako ne izlaze na javna mjesta medju ljude i da ne vole druzenja.To su oni koji su se nasitili bogatstvom kao hranom, a oni osrednji i bijeda druzi se vise jer oni usput traze i hranu za dusu, a druzenje je najbolja hrana covjeku i u druzenju se i na muke zaboravi. Druzenje je jedna od osobina koje covjeka cine covjekom kao dijelom ljudske zajednice.

Tako moze reci samo onaj koji i sam traga za istinom. Dakle savjetuje da se vjeruje njemu, a kako mu vjerovati kad ni sam ne zna sta je istina?

Tako moze reci samo onaj koji i sam traga za istinom. Dakle savjetuje da se vjeruje njemu, a kako mu vjerovati kad ni sam ne zna sta je istina?
Pogledaj malo O V D E
A vidi ovo...
![]()
A iako sam Srbin nisam imao pojma da Srbi postoje od postanja sveta kako ti napisa...
Nešto nisam primetio da se Srbi pominju niti u starom niti u novom zavetu...
...ima jedan, koji zna,....On je rekao: ,,ja sam put, istina i život večni,....,,
Ja ću uvek pre verovati onima koji traže istinu i smisao života kao recimo budistima a teško ću verovati onima koji mi tvrde da su u stalnoj komunikaciji sa bogom jer su spoznali istinu.
![]()
...ima jedan, koji zna,....On je rekao: ,,ja sam put, istina i život večni,....,,
Na osnovu čega tvrdiš da je to rekao...Čuo si ga lično...Ili to samo veruješ jer je to neko negde zapisao kao neku konačnu redakciju nekog teksta.
A taj što to kao kaza, bejaše li to onaj Nazarečanin iz grada Nazareta koji u njegovo vreme nije postojao...
Matej 2:23...
''I došavši onamo, namesti se u gradu koji se zove Nazaret, da se zbude kao što su kazali proroci da će se Nazarećanin nazvati.''
Oni su preuzeli masonstvo i kreiraju ga po svojim zamislima, a iz hriscanstva su "pozajmili" i svoje glavne simbole prvo radi kamuflaze, a drugo radi promjene smisla tim simbolima. Tako je i sa ovim okom na americkoj piramidi.Oni cak i krst koriste kao svoj simbol.
Pogledaj pa razmisli o postojanju ili nepostojanju Nazareta u Hristovo vrijeme:
http://www.huffingtonpost.com/2009/12/21/first-jesusera-house-foun_n_399107.html

...upravo, ali,...ja taj tekst čitam s razumom, verom i srcem,.....razumom ga i prihvatam kao istinu,....
Prihvatićeš, da imam na to pravo, na osnovu svoje slobodne volje i uverenja, ....što ne znači da pokušavam nekog ubediti silom, da tu moju istinu prihvati kao apsolutnu,....iako verujem da ona to jeste,...
Krst kao simbol kao i mnogo, toga ali mnogo toga kao prvo, hrišćanstvo je pokralo da kažem blaže preuzelo od nekih drugih.
A o masonskim nivoima ili ti stupnjevima pogledaj![]()
A šta li je ono u Horusovoj levoj ruci...
![]()
Taj je Bogocovjek, a ne covjek!

...upravo, ali,...ja taj tekst čitam s razumom, verom i srcem,.....razumom ga i prihvatam kao istinu,....
Prihvatićeš, da imam na to pravo, na osnovu svoje slobodne volje i uverenja, ....što ne znači da pokušavam nekog ubediti silom, da tu moju istinu prihvati kao apsolutnu,....iako verujem da ona to jeste,...

A da se ne radi o tragovima iz 70 te godine nove ere...![]()
Razumom se mogu objasniti samo prirodni zakoni
Tačno.
Razum ne moze objasniti ni ljubav, ni mrznju, ni radost, ni tugu, ni pokajanje kroz grizu savjesti.Ni opsta ljudska moralno-eticka nacela razumom se ne mogu objasniti.To je ono sto svakom covjeku od Boga dato
Ljubav, mržnja, radost i tuga se ne objašnjavaju jer se jednostavno doživljavaju .

Mojsije je ili lažljivac ili je sa umom malo skrenuo.Bog je istina, a Boga covjek spoznati ne moze.
Onaj ko ti kaze da je u bilo kakvoj komunikaciji s Bogom, taj ili laze ili je malo umom skrenuo! Niko za sebe ne moze reci da je preko svojih djela ljubavlju prema Bogu i ljubavi bliznjemu svojemo stupio u komunikaciju sa Bogom, jer istorija ne poznaje ni jednog covjeka koji je sve svoje prodao i razdijelio siromasima te krenuo za Bogom. A to je prvi uslov za bilo kakvu komunikaciju sa Bogom.