VERA...ŠTA JE TO...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dokazi su dečko ono što ima upotrebnu vrednost na sudu. Govrio sam o dokazima u sudskim pravosnažno izvršnim presudama kod višestrukih povratnika. Kapiraš ?

A ti na tu priču ...ko o čemu ti o onim sa kravatama. Relevantni dokazi upotrebljivi na sudu nisu oni dokazi koje ti podrazumevaš pod dokazima.

Nije Ti relevantan dokaz, kada vidiš da je onaj u kravati ogrezao u krađi, zašto?
A kada bih ga pitao odakle mu toliko matrijalno bogatstvo, ako se zna da mu je plata tolika i tolika, i da za 12 meseci je njegova plata tolika i tolika, a da je za 10 godina njegova plata tolika i tolika, Tebi i dalje to nije relevantan dokaz da je lopov, ako ima sedam puta više od onoga kolika mu je plata?

Nije Ti relevantan dokaz, kada vidiš da je onaj u kravati ogrezao u krađi, zašto?
A kada bih ga pitao odakle mu toliko matrijalno bogatstvo, ako se zna da mu je plata tolika i tolika, i da za 12 meseci je njegova plata tolika i tolika, a da je za 10 godina njegova plata tolika i tolika, Tebi i dalje to nije relevantan dokaz da je lopov, ako ima sedam puta više od onoga kolika mu je plata?

O čemu pričaš...Ko to svega ti, može da krade bilo šta na nekom svom radnom mestu za koje prima platu...:rotf:

Razmišljaj malo, razmišljaj o onom šta napišeš...

Brkaš pojmove klasične kradje sa nečim drugim...

O čemu pričaš...Ko to svega ti, može da krade bilo šta na nekom svom radnom mestu za koje prima platu...:rotf:

Razmišljaj malo, razmišljaj o onom šta napišeš...

Brkaš pojmove klasične kradje sa nečim drugim...

Pričam o onima, koji samo za platu rade, i koji, osim onoga što rade za platu, ne umeju išta drugo da rade. A šta rade, pa nešto kao rade, a u suštini, ne rade išta, već to što rade je besmisleno i samo formalno izgleda da ima nekog smisla, a nema ikakvog smisla to što rade.
Ne umeju da zakucaju ekser u drvo niti da zavrnu šraf, ali zaista. A ako ne umeju da zakucaju ekser, o drugim poslovima ne vredi ni razmišljati.

Pričam o onima, koji samo za platu rade, i koji, osim onoga što rade za platu, ne umeju išta drugo da rade. A šta rade, pa nešto kao rade, a u suštini, ne rade išta, već to što rade je besmisleno i samo formalno izgleda da ima nekog smisla, a nema ikakvog smisla to što rade.
Ne umeju da zakucaju ekser u drvo niti da zavrnu šraf, ali zaista. A ako ne umeju da zakucaju ekser, o drugim poslovima ne vredi ni razmišljati.

U prethodnom postu si napisao ovako:

a sada si napisao nebulozu iz koje proizilazi da oni koji rade za platu nisu u stanju ni da ukradu bilo šta.

Pa zar je moguće da si mogao napisati ovako...

A šta rade, pa nešto kao rade, a u suštini, ne rade išta, već to što rade je besmisleno i samo formalno izgleda da ima nekog smisla, a nema ikakvog smisla to što rade.

a oni rade samo zbog toga da bi sebi i porodici ostvarili bilo kakvu egzistenciju.

Mislim da više neću imati snage da odgovaram na ovakve od tebe napisane nebuloze.
:bye:

Po meni i ateisti u nešto veruju
veruju u to da ništa ne veruju

Isto tako je i na izborima, ti tako što nisi glasao, si ustvari glasao za vlast..jer ako ti neubaciš listić oni će ga de fakto ubaciti mesto tebe..

Dakle neutralnost ne postoji, to je samo kretanje linijom manjeg otpora, kad tad svako mora da prevagne na nečiju stranu ili da usvoji neku ideju

Ili se kidaš i boriš, ili ćutiš i nepostojiš !

Po meni i ateisti u nešto veruju
veruju u to da ništa ne veruju

Onako uprošćeno. Ateisti samo ne veruju u teističke dokaze postojanja boga.

Isto tako je i na izborima, ti tako što nisi glasao, si ustvari glasao za vlast..jer ako ti neubaciš listić oni će ga de fakto ubaciti mesto tebe..

Neće biti da je tako. Na izbornom mestu sede i zbivanja kontroliću predstavnici svih stranaka.

Dakle neutralnost ne postoji, to je samo kretanje linijom manjeg otpora, kad tad svako mora da prevagne na nečiju stranu ili da usvoji neku ideju

Ako na sledećim izborima po prvi put ne izadjem na glasanje, neću se uklopiti u tvoju tvrdnju.

Ili se kidaš i boriš, ili ćutiš i nepostojiš !

O kakvom kidanju i borenju pričaš. Protiv koga...za koga...
:bye:

...i ubeđen sam, da kad neki od njih ovo pročita, gledaće belo i čuditi se,....neverice,....i misliti,...Šta ovaj priča?
E, takvo je njihovo duševno stanje!!!
Oni ne mogu da shvate da je sve to tako prozirno i prepoznatljivo!!!

teoretski ako na izbore izađe 50 %, 24% glasa za jednu a 26% za drugu partiju..na kraju kome se pripisuje onih 50% neizašlih pa pobedniku naravno, jer nema delimične pobede il je pobedio ili nije !
tako i u fudbalu, nije bitno da li se mreža tresla 5 minuta, bitno je da je gol postignut !
Tako sam figurativno objasnio da time što nisi jasno protiv nečega, ti si onda za to
Ti baš sve bukvalno shvataš :)
I da ne mora biti ozvaničeno ali svako ima nekakav stav, nije bitno da li si ti član neke partije, bitno je da ti razmišljaš kroz prizmu te ideologije
Tako da nije bitno da li si glasao, bitno je da li si mislio..itd !

teoretski ako na izbore izađe 50 %, 24% glasa za jednu a 26% za drugu partiju..na kraju kome se pripisuje onih 50% neizašlih pa pobedniku naravno, jer nema delimične pobede il je pobedio ili nije !
tako i u fudbalu, nije bitno da li se mreža tresla 5 minuta, bitno je da je gol postignut !
Tako sam figurativno objasnio da time što nisi jasno protiv nečega, ti si onda za to
Ti baš sve bukvalno shvataš :)
I da ne mora biti ozvaničeno ali svako ima nekakav stav, nije bitno da li si ti član neke partije, bitno je da ti razmišljaš kroz prizmu te ideologije
Tako da nije bitno da li si glasao, bitno je da li si mislio..itd !

Nisam znao da u Srbiji imaju samo dve partije....:dash::rotf::rotf::rotf:

A inače ne razmišljam kroz prizmu nijedne stranačke ideologije jer mi je blago muka svake od njih.

Šta mislite o ovom znaku...

hand.h8.jpg

a u kontekstu sa recimo ovim...

hand.h3.jpg

Danas je Sveti Nikola, jedan od Svetaca koji su proslavili hrišćanstvo! Slava mu i hvala na velikoj žrtvi koju učini za nas. Hvala mu od velikog broja Srba čiji je on zaštitnik i čuvar.Svi Srbi ga danas pominju i dive mu se. SVETI OČE NIKOLA , POGLEDAJ NAS MALENE ODOZGO SA NEBESA I POMOLI SE ZA NAŠE SPASENJE! Evi i zgodne prilike da odgovorimo na pitanje Vjera .....Šta je to? Pa jednostavno rečeno , to je naš odnos i unutrašnje traganje za istinom i ljubavi prema Bogu! Sveti Nikola je spoznao tu istinu i ljubav , zato ga slavimo i pominjemo hiljadama godina! Tako će biti i vječno ! Slavimo i vjerujemo u mnoge druge Svetitelje, a oni nam svjedoče i potvrđuju da smo na PRAVOM PUTU! ETO , TO JE VJERA, koja nas ispunjava jer bez nje sve bi bila ....praznina. OVAKO , BRAĆO VJERUJUĆA MI SMO BOGATI!

Danas je Sveti Nikola, jedan od Svetaca koji su proslavili hrišćanstvo! Slava mu i hvala na velikoj žrtvi koju učini za nas. Hvala mu od velikog broja Srba čiji je on zaštitnik i čuvar.Svi Srbi ga danas pominju i dive mu se. SVETI OČE NIKOLA , POGLEDAJ NAS MALENE ODOZGO SA NEBESA I POMOLI SE ZA NAŠE SPASENJE! Evi i zgodne prilike da odgovorimo na pitanje Vjera .....Šta je to? Pa jednostavno rečeno , to je naš odnos i unutrašnje traganje za istinom i ljubavi prema Bogu! Sveti Nikola je spoznao tu istinu i ljubav , zato ga slavimo i pominjemo hiljadama godina! Tako će biti i vječno ! Slavimo i vjerujemo u mnoge druge Svetitelje, a oni nam svjedoče i potvrđuju da smo na PRAVOM PUTU! ETO , TO JE VJERA, koja nas ispunjava jer bez nje sve bi bila ....praznina. OVAKO , BRAĆO VJERUJUĆA MI SMO BOGATI!

Napisao si ovo...
Slava mu i hvala na velikoj žrtvi koju učini za nas
A da mi objsniš kakvu je to veliku žrtvu učinio. :think:

On nije ubijen zbog vere već je dočekao prirodnu smrt. I u čemu je onda njegova žrtva...
Nikola je kao Likejski Arhiepiskop u Miru ponekad otkupio nekog zarobljenika da bi isti postao slobodan jer je na toj funkciji imao solidna primanja. A to nije nikakav žrtva zar ne...

Jedna zanimljiva pričica...

Jedan bogataš zamoli Sengaia da napiše nešto za trajnu sreću njegove porodice, a što bi moglo da se prenosi kao dragocjenost iz generacije u generaciju.
Sengai uze veliki komad papira i napisa: "Otac umire, sin umire, unuk umire."
Bogataš se razljuti. "Zamolio sam te da napišeš nešto za sreću moje porodice! Zašto se ovako šališ?"
"Nisam imao nameru da se šalim", objasni Sengai. "Kada bi pre tebe tvoj sin umro, to bi te vrlo ojadilo. Kada bi tvoj unuk nestao pre tvog sina, obojici bi vam prepuklo srce. Ako tvoja porodica, generacija za generacijom, umire redom koji sam ja označio, to će biti prirodan ljudski tok. Ja to zovem istinskom srećom."

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back