CrniĐavo
Elita
- Poruka
- 17.474
Taman posla kada bih jadikovao i tražio nekog krivca u tom smislu. To je na neki način tako biti moralo. Ene...sada sam sebi ličim na Isusa...![]()
Ćuti bre, ako Te neko čuje, odležaćeš i u ludari.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Taman posla kada bih jadikovao i tražio nekog krivca u tom smislu. To je na neki način tako biti moralo. Ene...sada sam sebi ličim na Isusa...![]()

Ćuti bre, ako Te neko čuje, odležaćeš i u ludari.![]()

Šta bi moglo da se kaže u vezi sa ovim:
''Ako slepac, spotakavši se o kamen, padne na putu, on uvek kune kamen, mada je u stvari pao stoga što je bio slep.''
Henrik Sjenkjevič
![]()
Čovek uvek, kada god nešto oseća, to oseća jer to ima u sebi. Ne možeš osetiti ono što nemaš u sebi, ili na sebi, kako god. Kao što ne možeš osetiti žeđ, ako je nemaš u sebi, kao što ne možeš osetiti slatko, ako ga nemaš u sebi, kao što ne možeš osetiti hladnoći, ako je nemaš na sebi, tako niti možeš osetiti potrebu da kuneš, ako to nemaš u sebi. Suština je da kada god čovek nešto kune, on kune ono što ima u sebi. A ovo što slepac kune kamen, to je forma, na koju on projektuje svoju suštinu, ono što ima u sebi, što u suštini kune.

A može li da se kaže da taj slepac taj kamen kune ne zbog toga što kunjenje ima u sebi kako ti kaza, već zbog toga što nije izmiren sa činjenicom da je slep.![]()

Šta bi moglo da se kaže u vezi sa ovim:
''Ako slepac, spotakavši se o kamen, padne na putu, on uvek kune kamen, mada je u stvari pao stoga što je bio slep.''
Henrik Sjenkjevič
![]()

Može i ovako da se kaže:
"Ako vernik, spotakavši se o istinu, padne na putu, on uvek kune istinu, mada je u stvari pao stoga što je bio slep."
Iz čega proizilazi vernik = slepac![]()

...u logičkom zaključivanju, to se zove zamena teze,....

A može li da se kaže da taj slepac taj kamen kune ne zbog toga što kunjenje ima u sebi kako ti kaza, već zbog toga što nije izmiren sa činjenicom da je slep.![]()
Možda taj slepac treba samo da prihvati sebe onakvim kakvim jeste...![]()
Može i ovako da se kaže:
"Ako vernik, spotakavši se o istinu, padne na putu, on uvek kune istinu, mada je u stvari pao stoga što je bio slep."
Iz čega proizilazi vernik = slepac![]()
Može, samo ako je u pitanju vernik satanin, tj. da veruje u satanu.

Kako to misliš, upadne slepac u septičku jamu i kaže sebi, ma to je u redu, jer ja sam slep?

Ne mislim u tom smislu tako bukvalno.
A po tebi proizilazi da bi u tom slučaju trebao da kune septičku jamu...
Uvek moraš da razmišljaš o onom šta napišeš. Ali uvek...

Ne vladam više sobom. Odoh da se srušim u krevet. Laku noć sagovornicima.

Meni ovde , sto bi rekao Jerohinac , nesto nako blago nije jasno. Da li ovo znaci , kako si ti postavio , da ako se ja ne krstim do nekih svojih 40 godina a onda to uradim, da su mi od tog trenutka svi grehovi retroaktivno oprosteni i da se racuna samo ono sto nastaje posle toga ?Jedno krstenje za oprostenje greha. Krstavanjem deteta svi gresi posle tog cina mu se pripisuju a oprastaju mu se samo oni pre tog, praroditeljski greh ... i ... ?
:
Meni ovde , sto bi rekao Jerohinac , nesto nako blago nije jasno. Da li ovo znaci , kako si ti postavio , da ako se ja ne krstim do nekih svojih 40 godina a onda to uradim, da su mi od tog trenutka svi grehovi retroaktivno oprosteni i da se racuna samo ono sto nastaje posle toga ?

A ako bi umesto onog...vernik stavili ...ateista...da li bi se svelo na isto...![]()
Može, samo ako je u pitanju vernik satanin, tj. da veruje u satanu.
Meni ovde , sto bi rekao Jerohinac , nesto nako blago nije jasno. Da li ovo znaci , kako si ti postavio , da ako se ja ne krstim do nekih svojih 40 godina a onda to uradim, da su mi od tog trenutka svi grehovi retroaktivno oprosteni i da se racuna samo ono sto nastaje posle toga ?

Kada već spomenu ovo, to sam ja davno pitao jednog sveštenika, koji mi je potvrdio ovo što si naveo, čak mu je bio poznat slučaj čoveka koji je čekao svoju duboku starost da bude kršten, da bi sa manjim brojem grehova otišao na onaj svet. I tako sam i ja mogao da sačekam svojih nekih 60-tak ili više godina, pa da se onda krstim i da sa daleko manjim brojem grehova odem na onaj svet, a ovako sam se zeznuo....![]()