A da li Ti misliš da je besmislena logika da čovek, koji je pun Ljubavi(prema otadžbini), nekim ubistvima iskamčuje neku slobodu od nekih baraba?
Da li si primetio da o tome nisam ništa komentarisao ...
Naravno da sam primetio, a da li si TI primetio da sam Ti postavio pitanje, u želji da čujem Tvoj komentar?
Vidim da nisi napisao išta, a opet ću Te pitati, jer me zanima šta Ti misliš o tome.
Da li je, po Tebi, pokajanje za greh dovoljno, ili Ti misliš da treba da bude prisutna i kazna uz pokajanje?
Nema tu ja šta da mislim. Niblija je jasna. Za greh je dovoljno samo da se pokaje i odmah biva oprošten. Ma šta čovek učinio bog će mu oprostiti akao se pokaje. Neće samo jednu stvar. Šta misliš koju...I nema veze sa huljenjem na boga.
Biblija je jasna, ali mi TI nisi jasan, Dakle, zanima me šta Ti misliš, da li je uz pokajanje nophodna i kazna?
Pa sad, nisam siguran da će Bog baš sve osim jedne stvari oprostiti, a šta će oprostiti, to samo Bog zna.
A rekoh da jedina stvar, koja se ne oprašta je kada se čovek protivi zdravom razumu, dakle, kada ono što dobro ne vidi kao dobro, a ono što je rđavo, ne vidi da je rđavo. Jer onaj, koji ne može da vidi da je nešto rđavo, greh, taj niti može dobiti oprost. Prvi uslov za oprost jeste da čovek bude svestan da je počinio greh.
A šta Ti kažeš, koja je to jedina stvar, za koju ikada nema oprosta?
U tom smislu, govorim o grehu počinjenom iz Ljubavi, da onaj, koji je vođen Ljubavlju, počinio neki greh, taj je svestan da je greh počinio, a kada je svestan greha, onda može i očekivati oprost.
Zanimljivo. A sada pogledaj ovo što si napisao na početku svog posta...
A da li Ti misliš da je besmislena logika da čovek, koji je pun Ljubavi(prema otadžbini), nekim ubistvima iskamčuje neku slobodu od nekih baraba?
I pokušaj da shvatiš koliko protivrečiš sam sebi.
Pokušaj Ti da shvatiš da je ono prvo izjava, a ovo drugo je pitanje.
Kako misliš nema greha, da li to znači da onaj, koji ubije nekoga, zbog Ljubavi prema otadžbini, taj nije počinio ubistvo?
Nisi primetio da o tome nisam komentarisao ništa.
Primetio sam, a da li si Ti primetio da sam Ti postavio pitanje, u želji da čujem Tvoj komentar?
Zašto sada menjaš stav, okrećeš se oko ose, kada je u pitanju ubistvo zbog otadžbine, kažeš nije to greh, a kada je u pitanju laž zbog hleba, onda kažeš to je greh?
Ne menjam stav ja već ti u kontekst stavljaš babe i žabe. Ja sam rekao, da ponovim...greh laganja je uvek greh neovisno od motiva zbog kojih je učinjen...
A što se tiče ubistava učinjenih u ratu nisam rekao da ista nisu greh već da ratovanje ne reguliše biblija već neka Ženevska konvencija po kojoj je tačno odredjeno kada je u ratu učinjen zločin u vidu ubistva a kada nije. I opet da ponovim nemoj brkati pojmove.
Iko ovde nije rekao da greh nije greh, već je pitanje bilo da li se za greh počinjen iz Ljubavi, unapred dobija oprost.
Čuj ratovanje reguliše Ženevska konvencija. Aman, pa da li Ti slušaš sebe šta govoriš? A ja mislio da je rat regulisam mržnjom i strahom i gnevom, a da su konvencije samo formalnosti. Eto, baš sam naivan, ebga, ima još vremena, progledaću valjda jednom.