Ovi jedan
Ističe se
- Poruka
- 2.833
Najmanje se tu pita nekog od nas, a postoje ko zna koje pravne zavzlame i zasigurno naši imaju neke svoje razloge zašto se protive tome. Nisam nikad ulazia u to pa mi se glupo pravit pametan, al pretpostavljam da se na more gleda ka i na kopno pa ako niko ne želi dat komad zemlje ili neki koridor zašto bi mi komad mora.Slušaj, sad iaključujem to Hrvatska, Srbija , Bosna, o sve te naše boljke. Mislim da Bosna treba da ima slobodan izlaz na more, gledano i istorijski a i onako 'moralno', u smislu, bilo bi fer.
Da ne govorim koliko smo imali problema s tim šta nam je jug države bia odvojen i BiH je također kočila izgradnju Pelješkog mosta s kojim smo napokon "spojili" ta dva dijela države. Tako da i naši onda igraju prljavo i gledaju kako kočit njih ili šta sam reka Slovence jer i s njima smo se natezali oko nekih stvari na moru(Piranski zaljev). A oni su s druge strane nas kočili kad smo tribali uć u EU i uvik su ulagali te neke "prigovore" i to ponajprije baš radi tih graničnih sporova.
To sam sve pratia površno i više onako šta bi načua na TV ili pročita kakvi naslov u novine bez da sam ulazia u neke dubine i ko je prav ko kriv.