Велика Србија данас

Да ли се залажете за Велику Србију ?

• ДА

• НЕ

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Govorim hipoteticki. Srbija ne zeli da ratuje za Kosovo a kamoli za Krajinu i Bosnu. Zapravo, onaj iz Beograda ne bi ratovao ni za Cacak kao sto onaj iz Uzica ne bi ratovao ni za Valjevo.

Ako gledaš snagu vojske, a zanemariš druge faktore (politiku, motivaciju, itd), naravno da je Srpska vojska mogla obraniti Krajinu.
I vjerojatno zauzeti još teritorija.

Isto tako je 91. JNA mogla ući u Zagreb i Ljubljanu i smaknuti tadašnja politička rukovodstva - za to je definitivno imala vojnu snagu.
Ali nije imala politički podršku.

Haha eto kako to izgleda. O velikoj Srbiji govore generacije ciji je najveci domet patriotizma u zivotu arlaukanje sa tribina stadiona. Vojsku naravno nisu sluzili vec su jedva docekali da je ukinu. Ali zato bi vrlo rado gledali svoju decu kako ginu za njihove glupave ideje.
Naravno ne svoju nadaju se tudju a da oni to gledaju kao i danas, iz topline maminog doma.
Da nije tuzno bila bi to prvorazredna komedija

J a ne znam jesi li ti bio u ratu (nije ni bitno)... ali je itekako zay.bana stvar kad u jednom trenu izgubis tri-cetri tenka i kad imas desetak poginulih i desetine ranjenih.. Ko je bio u ratu savrseno to dobro zna... Kad tvoj vod ima dva- tri poginula i pet ranjenih, to je veliki udarac za sve koji su u tome vodu.. a u SVK vodovi su imali po dvadesetak ljudi npr. to je 50% borbeni gubitaka... a ostali 50% moraju izvlaciti ranjene i poginule i "parirati" (kako ti rece) brojnijem protivniku u isto vrijeme...

Da ne govorimo o tome da je Bihac vezivao trecinu SVK i gotovo cijeli 2. Krajiski korpus VRS.

Vrlo je bitno. Rat se ne može doživiti kroz priče onih koji su sudjelovali.

Trebaš rat osjetiti na svojoj koži i sve šta sa ratom dolazi.

Govorim iz svoje ratne perspektive koja je sa prve crte.

Da smo mi imali vašu kvantitetu i kvalitetu oružja 1991., 1992, pa čak i 1993. godine bila bi to druga priča.

Prema Radio-Kninu 1995. godine do marende bi vaša vojska ušla u Zagreb da ih se pustilo.

Za vojsku koja je bila tako naoružana kao vaša priča iz 1995. godine se prebrzo završila.

Ne kažem da bi rasplet bio drukčiji ali skroz jeftino ste prodali svoju kožu.

Nisu oni bjezali da napadaju Sarajevo,nego da sacuvaju zivu glavu od tvojih branitelja.
Malo si zalutao ,ali nema veze.
Ko je pravio Veliku Srbiju,mislis Sloba *********-malo morgen.Zivis u zabludi ako mislis da ste vi u tenama zaustavili stvaranje Velike Srbije,to je vas neko dobro uplasio.
Velika Srbija je ostala samo u glavama ljudi kao sto si ti,cak ne postoji ni jedan ozbiljan pokusaj stvaranja V.S..a sa druge strane su postojale Velika Hrvatska,Velika Albanija,Velika Bugarska.
A na tu bascarsijsku politiku prodaj zemlju i odlazi-ZABORAVI
Ne prvih dana rata Srba sa Pala je bilo "dovoljno" moguće 2. hiljade da stave grad od 400.000 stanovnika u blokadu.
Sloba ********* ????? ako je, je Srpski ********* on je stavio vojsku tzv JNA pod svoju kontrolu i "išao u turizam" osnovno sredstvo prijevoza TENK T 55A. Nebitna imene vozaća, punioca municijom i povlačenju okidača.
Naravno da nije poznata postojeće VS ali je poznata prosrpska Kraljevina Jugoslavija i donekle SFRJ.
Raspadom Jugoslavije načinjene srpske paradržave u Republici Hrvatskoj i Republici Bosni i Hercegovini sa namjerom da im glavni grad bude Beograd, što sem Jugoslavia, nikad nije bio.
Što bolan pričaš protiv Baščaršije "BAŠĆARŠIJA JE SRCE SRBIJE"

Vrlo je bitno. Rat se ne može doživiti kroz priče onih koji su sudjelovali.

Trebaš rat osjetiti na svojoj koži i sve šta sa ratom dolazi.

Govorim iz svoje ratne perspektive koja je sa prve crte.

Da smo mi imali vašu kvantitetu i kvalitetu oružja 1991., 1992, pa čak i 1993. godine bila bi to druga priča.

Prema Radio-Kninu 1995. godine do marende bi vaša vojska ušla u Zagreb da ih se pustilo.

Za vojsku koja je bila tako naoružana kao vaša priča iz 1995. godine se prebrzo završila.

Da su Hrvati i Bosanci 91. godine imali naoružanje srpskih vojski rata nebi ni bilo. Poslije raspada SRJ "Junaci" bi čutke prihvatili Nezavisnu državu Hrvatsku a i Bosnu i Hercegovinu.

Slazem se potpuno. Rat bi bio zavrsen u najkracem roku, potpunim porazom Srba. Ali ni tu nema nikakve krivice obicnog vojnika u rovu, nego je to prije svega pitanje politike.. Kakva politika, takava i vojska, takvo i vodjenje rata.

To je ratna propaganda, doduse slaba i puna seprtljanstva i gluposti. Ja jos uvijek pamtim jedan "propagandni" trik koji se vrtio preko radija i televizije da "hrvatski oslobodilacki pokret u ime bratstva i jedinstva i zelje za jugoslavijom, priprema atnetat na Tudjmana i svrgavanje vlasti HDZ-a" ... Ovo je izaslo iz glave visokog oficira JNA - a da je izaslo iz necije guizice bilo bi pametnije smisljeno.. Kad sam ja to slusao u Benkovcu (taman sam se vratio sa Novigrada).. prvo sto mi je palo na pamet je bilo "dobro nas djavo odnjo, kad nas ovakvi vode" i to sam glasno rekao (vjerujem da je to neko nedje zabiljezio i stavio u dosije pod naznakom "ekstremni cetnik").

Opet, pitanje prije svega politike. Mi u Krajini nijesmo vodili sopstvenu politiku jos odkad je smaknut Raskovic.

Ko te pomaze ili "pomaze" (sto je isto), taj te i drzi u saci i odredjuje ti sta ces raditi. Politka koja je vodjena u Krajini je bila politika po diktatu Beograda i kao takva je posebno to bila u zadnjim danima rata, pocevsi od Vensovog plana pa do Koridora, zatim 1993 i Ravni kotara, Bihaca i onoga na kraju.

Mislim da ideja o Velikoj Srbiji živi zadnjih 100 godina u Srbiji...ideja o svim Srbima u jednoj državi...to i je bio razlog za Jugoslavije, kraljevine, republike isti k...samo da ste svi skupa...z:mrgreen:...ovo bratstvo i jedinstvo stiglo poslije zato jer svi na Balkanu volimo popit i pojest....

Mislim da ideja o Velikoj Srbiji živi zadnjih 100 godina u Srbiji...ideja o svim Srbima u jednoj državi...to i je bio razlog za Jugoslavije, kraljevine, republike isti k...samo da ste svi skupa...z:mrgreen:...ovo bratstvo i jedinstvo stiglo poslije zato jer svi na Balkanu volimo popit i pojest....

I Srbi imaju apsolutno pravo na to, jer kraljevina Jugoslavija nije nastala prolivanjem hrvatske ili muslimanske krvi, vec srpske

A kakvi ste vi kao narod pokazuje to sto su vam Srbi 1918. bili braca a vec 15-ak godina kasnije ste ispoljavali nevidjenu mrznju

Da je srece pa da vas srpska vojska nikad nije oslobodila od AU

Kako su tragicni ovi koji govore da je Sloba ********* izdajnik srpstva itd LOL

Pa covek je gledao da izadje u susret apsolutno svim Srbima u Jugi i njihovim teznjama ali ni to vam nije dovoljno
Sto se mene tice upravo je tu pogresio jer je morao negde crtu da povuce, da gleda sta po svaku cenu da ostane a sta da sto bolje proda. Politika nije fontana zelja

Slazem se potpuno. Rat bi bio zavrsen u najkracem roku, potpunim porazom Srba. Ali ni tu nema nikakve krivice obicnog vojnika u rovu, nego je to prije svega pitanje politike.. Kakva politika, takava i vojska, takvo i vodjenje rata.

To je ratna propaganda, doduse slaba i puna seprtljanstva i gluposti. Ja jos uvijek pamtim jedan "propagandni" trik koji se vrtio preko radija i televizije da "hrvatski oslobodilacki pokret u ime bratstva i jedinstva i zelje za jugoslavijom, priprema atnetat na Tudjmana i svrgavanje vlasti HDZ-a" ... Ovo je izaslo iz glave visokog oficira JNA - a da je izaslo iz necije guizice bilo bi pametnije smisljeno.. Kad sam ja to slusao u Benkovcu (taman sam se vratio sa Novigrada).. prvo sto mi je palo na pamet je bilo "dobro nas djavo odnjo, kad nas ovakvi vode" i to sam glasno rekao (vjerujem da je to neko nedje zabiljezio i stavio u dosije pod naznakom "ekstremni cetnik").

Opet, pitanje prije svega politike. Mi u Krajini nijesmo vodili sopstvenu politiku jos odkad je smaknut Raskovic.

Ko te pomaze ili "pomaze" (sto je isto), taj te i drzi u saci i odredjuje ti sta ces raditi. Politka koja je vodjena u Krajini je bila politika po diktatu Beograda i kao takva je posebno to bila u zadnjim danima rata, pocevsi od Vensovog plana pa do Koridora, zatim 1993 i Ravni kotara, Bihaca i onoga na kraju.

Dobro jutro!!!!!

Ne prvih dana rata Srba sa Pala je bilo "dovoljno" moguće 2. hiljade da stave grad od 400.000 stanovnika u blokadu.
Sloba ********* ????? ako je, je Srpski ********* on je stavio vojsku tzv JNA pod svoju kontrolu i "išao u turizam" osnovno sredstvo prijevoza TENK T 55A. Nebitna imene vozaća, punioca municijom i povlačenju okidača.
Naravno da nije poznata postojeće VS ali je poznata prosrpska Kraljevina Jugoslavija i donekle SFRJ.
Raspadom Jugoslavije načinjene srpske paradržave u Republici Hrvatskoj i Republici Bosni i Hercegovini sa namjerom da im glavni grad bude Beograd, što sem Jugoslavia, nikad nije bio.
Što bolan pričaš protiv Baščaršije "BAŠĆARŠIJA JE SRCE SRBIJE"

Pa da ,zato je 1992-e proglasio SRJ u avnojevskim granicama i ostavio 2 miliona Srba van granica V.S.
Ako je JNA bila pod Slobinom kontrolom,onda mu dignite spomenik na sred BAŠČARŠIJE srca Srbije-sačuvao vas je od ovih sa Pala.

I Srbi imaju apsolutno pravo na to, jer kraljevina Jugoslavija nije nastala prolivanjem hrvatske ili muslimanske krvi, vec srpske

A kakvi ste vi kao narod pokazuje to sto su vam Srbi 1918. bili braca a vec 15-ak godina kasnije ste ispoljavali nevidjenu mrznju

Da je srece pa da vas srpska vojska nikad nije oslobodila od AU

Nemaju Srbi ni na šta pravo sbog svoje slavne (ili manje slavne) prošlosti.

To tako ne funkcionira.
Ne možeš reći ali ja sam prije 300 godina herojski branio tvoj narod i onda danas nešto zahtjevati.
Ili prije 50 godina, ili prije 5, sasvim svejedno.

Ideja o velikoj Srbiji, kao i ideja o velikoj Hrvatskoj su zločinačke ideje.

Nemaju Srbi ni na šta pravo sbog svoje slavne (ili manje slavne) prošlosti.

To tako ne funkcionira.
Ne možeš reći ali ja sam prije 300 godina herojski branio tvoj narod i onda danas nešto zahtjevati.
Ili prije 50 godina, ili prije 5, sasvim svejedno.

Ideja o velikoj Srbiji, kao i ideja o velikoj Hrvatskoj su zločinačke ideje.

aha
zastarelo mišljenje,
- sve ce to da bidne grose EU

Ok
postoje ideje
velika Slovenija
velika Mađarska
velika Srbija
velika Hrvatska
velika Bugarska
velika Rumunija
velika Turska
itd
poznati pojmovi jel tako???

Velika Mađarska - ode Vojvodina
Velika Hrvatska - ode BiH i Srijem
Velika Bugarska - ode SI Srbija
Velika Turska - ode Srbija
Velika Albanija (to si zaboravio) - otišlo Kosovo; ode jug Srbije

Nije vam baš u interesu zalagati se za 'velike' ideje, zar ne? Mogao bi se netko ugledati na vas i odlučiti progurati svoju, a kako vidim na osnovu ovoga gore, Srbija je glavna meta. :kafa:

Back