Велика Србија данас

Да ли се залажете за Велику Србију ?

• ДА

• НЕ

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Samo sam isprobao da li funkcionira analogija sa pokrštavanjem Srba.

S tvojim postom se u potpunosti slažem. Ali ste (smo) najurili sve Nijemce iz Srijema nakon WW2, samo zato jer su bili Nijemci, a znaš i sam u kojem postotku ih je tamo bilo.
Da li bi to danas proglasio etničkim čišćenjem?

Они који су сарађивали са Немцима су заслужили да буду протерани.
Ако је протеран неко ко није сарађивао с њима то је велика грешка и њима би се требала вратити имовина. Само што не знам ни да ли би то икако могли доказати...

Teško mi je povjerovati da će se njihovi problemi rješavati ratom.
Sjećaš se Umberta Bosija? Tražio je autonomiju sjeverne Italije, i oko toga je bilo puno frke.
I kako je to sve završilo? Najjednostavnije moguće: Italija je postala dio EU, i nikoga više nije bilo briga za Bosija i autonomiju: tj. čemu nas razdvajati ako smo opet spojeni u EU?
Ja mogu povjerovati u rat u Gruziji, Uzbekistanu, ili čak Ukrajini. Ali u EU - nikako.

Sve u svemu, bice dosta zahteva za usitnjavanjem, a mnogi to nece rado prihvatiti. Kosovo nije nikakav specifikum. Kad se samo setim onih demonstarcija 80-tih, kada su trazili status Republike(malo im je bila autonomija), pa nasilje, pa su odbijali da se skoluju itd. Nikako ih nisi mogao integrisati, uvek su tezili ka nezavisnosti. Pritom treba napomenuti da su u SFRJ uslovno receno ziveli, kao paraziti. Pola racuna nisu placali, zivotarili su od cuvenih "donacija za neravzijeno KIM" koje su svima poznate. Na kraju je puklo 98-99, kada je MZ odlucila da njih podrzi. Sve to vodi ka jednom zakljucku, bilo ko, ko je vecina na nekoj teritoriji(bez obzira sto istorijski nema pravo na istu) moze da je svojata i trazi samoopredeljenje zbog navodnog "ugnjetavanja".

Sve u svemu, bice dosta zahteva za usitnjavanjem, a mnogi to nece rado prihvatiti. Kosovo nije nikakav specifikum. Kad se samo setim onih demonstarcija 80-tih, kada su trazili status Republike(malo im je bila autonomija), pa nasilje, pa su odbijali da se skoluju itd. Nikako ih nisi mogao integrisati, uvek su tezili ka nezavisnosti. Pritom treba napomenuti da su u SFRJ uslovno receno ziveli, kao paraziti. Pola racuna nisu placali, zivotarili su od cuvenih "donacija za neravzijeno KIM" koje su svima poznate. Na kraju je puklo 98-99, kada je MZ odlucila da njih podrzi. Sve to vodi ka jednom zakljucku, bilo ko, ko je vecina na nekoj teritoriji(bez obzira sto istorijski nema pravo na istu) moze da je svojata i trazi samoopredeljenje zbog navodnog "ugnjetavanja".

točno,sjećam se da je uvijek bilo #ulaganje u nerazvijeno Koosov# to je bilo kako pravilo uvijek su bili nerazvijeni ali su se ebbali ko zečevi i sve pobjedili ebačinom
aj reci el nije tako

Srbi uopste nijesu vise problem.. cim jopet pocne, Hrvati ce iskoristiti svoju priliku ... a vi cete vjerovatno po navici, osim nekog kilavog otpora, ponovo postati muslimanski Hrvati i to najcistiji Hrvati kako vas je poglavnik zvao ( s tim da cim zavrse sa Srbima, rijesice oni i vas problem, budi bez brige)...

zavrsili su hrvati sa njima odavno

Znaš zašto mislim da je nemoguće?
Znam da ću na prvu loptu zvučati neozbiljno.

Razlog je - internet.

Tj, dostupnost informacija.
I činjenica da je internet nemoguće kontrolirati.
I da nije vlasništvo niti jedne države.

Naravno, ne govorim o Sjevernoj Koreji.
Obama moze jednim ukazom od amerke da napravi Severnu Koreju. Uveli su zakon da preCednik moze da blokira internet kad oce. A u slucaju rata, i drugi ce to da urade.

Teško mi je povjerovati da će se njihovi problemi rješavati ratom.
Sjećaš se Umberta Bosija? Tražio je autonomiju sjeverne Italije, i oko toga je bilo puno frke.
I kako je to sve završilo? Najjednostavnije moguće: Italija je postala dio EU, i nikoga više nije bilo briga za Bosija i autonomiju: tj. čemu nas razdvajati ako smo opet spojeni u EU?
Ja mogu povjerovati u rat u Gruziji, Uzbekistanu, ili čak Ukrajini. Ali u EU - nikako.

Nisam pratio sta je ranije napisano i naravno da je mogucnost rata u nekoj od zemalja EU minimalna, ali nije da nikog nije briga za autonomiju odredjenih oblasti na severu Italije. U suprotnom ne bi taj Bosi imao toliku podrsku u Venetu i Lombardiji.

To misliš prodaja vjere, prelaskom sa staroslovenske vjere na krščanstvo a imene su slična zakarpatskim sve to nema nikakve veze sa Turcima čijih gena imate oko 30%.
I opet to nema nikakve veze sa nama Bošnjacima koji smo večinom prešli sa bosanske crkve u islam a vjera je privatna stvar svakog pojedinca.

Te budalastine o turskim genima su nacin kojim se tesite i prikrivate cinjenicu, da ste se na ovim prostorima jedino vi u nekoj meri zenili i udavali sa Turcima.

Zakarpatska imena? Sta li je to da mi je znati? Mi Srbi imamo srpska imena, ne turska, ne arapska, vec nasa izvorna. Promenom vere nismo odbacili nasa imena, a svakako ih nismo zamenili onima koje je okupator nosio. Dakle, koje je tvoje ime? Tursko? Arapsko? Persijsko? Moje je srpsko.

I djedovi tzv. Crkve bosanske su imali imena, kao sto su Ratko ili Radovan. Lepa imena, zar ne? Srpska. Nisu bili Abdulah, Hakija, Ismet. A vladari Bosne (ubistvo zadnjeg od strane Turaka vi slavite kao praznik) su se npr. zvali Dabisa, Ostoja, Ninoslav, Prijezda. Srpska imena takodje. Niko nije bio Sabahudin, Dzevad, Husein.

Poslednja izmena:
Da se ne zakrvite....:gace:
Ideja o Velikoj Srbiji je izgubljena nacionalna ideja kojoj povratka nema tako skoro i koja bi bila štetna za sam srpski narod...a kako započne i završi ? E pa mislim da su ova dvojica Pervan i Zuhra najbolje odrepali.:zelenko:

Sto mislis da joj nema povratka? z:lol:
Znam ja da hrvatski istorijski udzbenik ima 1000 stranica, samo sto je 982 stranica prazno a na zadnjih 18 ispisana HDZ "povijest".
Zato i ne mozes da znas kako se u ljudskom drustvu se krece i obrce, pa je samo u 20. veku, Velika Srbija ( zapravo, Stara Srbija) mogla glattko da nastane cak dva puta.

Sta je danas oteto, moze vec sutra biti vraceno. Sve se granice menjaju pa tako i srpske ponekad, zato ih ne treba zaboraviti do sledeceg pogodnog trenutka. Svet koji je dozvolio NDH-ziju se ionako ubrzano urusava i prilika je vec u dometu danasnjih generacija.
U smislu nezaboravljanja i vidim ovu anketu i drago mi je sto je uspela :)

Sto mislis da joj nema povratka? z:lol:
Znam ja da hrvatski istorijski udzbenik ima 1000 stranica, samo sto je 982 stranica prazno a na zadnjih 18 ispisana HDZ "povijest".
Zato i ne mozes da znas kako se u ljudskom drustvu se krece i obrce, pa je samo u 20. veku, Velika Srbija ( zapravo, Stara Srbija) mogla glattko da nastane cak dva puta.

Sta je danas oteto, moze vec sutra biti vraceno. Sve se granice menjaju pa tako i srpske ponekad, zato ih ne treba zaboraviti do sledeceg pogodnog trenutka. Svet koji je dozvolio NDH-ziju se ionako ubrzano urusava i prilika je vec u dometu danasnjih generacija.
U smislu nezaboravljanja i vidim ovu anketu i drago mi je sto je uspela :)

Možda uz podršku jake, jake vojne sile ili nekako ekonomski, kao neka nova kvazi Jugoslavija ali .....
Sjećam se kako su naši dečki u početku iz podruma odlazili na bojišta u tenisicama i sa M48 pa ako tada junačine nisu mogli osvojiti Hrvatsku sa hrpom domaćih i uvoznih ( do zuba naoružanih ) četnika te trećom vojnom silom u Evrpopi , JNA.......sumnjam da su sada u stanju.:zima:

Hrvat će svašta podnijeti ali ako mu dirneš u njegovo, iza njegove ograde, njegoovu zemlju...nema šanse da će to dopustiti.Nikada više.
Mi se glođemo,slavonac dalmatinca, vlast, politiku itd.i ne glumimo bratstvo i ne okrećem prasad, nema grljenja i ljubljenja ali ...kada zagrmi na Lijepu Našu svi smo kao jedan.
I na ratištu branili su Hrvatsku i mnogi srbi.To se lijepo negira.
Bez obzira tko vlada u Hrvatskoj sada, a neće dugo....ideja prave Velike Srbije na račun hrvatskog teritorija je prošlo svršeno vrijeme.
Kako kaže Njegoš :
" Boj ne bije svijetlo oružje već boj bije srce u junaka "
Bolje bi bilo da teški srpski nacionalisti krenu u pravni boj za prava srba na Kosovu....jer i taj je teritorij izgubljen.

Poslednja izmena:
]Колико је Православних Срба у Сарајево[/B]?
Што сте почели рат 90тих?
Што вам је све то требало,што се не вратите тамо ђе припадате?

Нико неће да вам напада БиХ. Могли смо у миру да живимо,било и вама и нама боље. Ви сте Срби.
Mene zanimaju ljudi, garđani, koji su branili Sarajevo a oni iditi koji su izišli iz Sarajeva, da ga napadnu ?????????
Počeli smo rat tako što, nismo imali ni čestitre pračke i pucali iz ničega na tenkove, avione i ??? tzv JNA..
Trebalo nam je da unštimo ideju Velike Srbije i ostali vjerni Republici Bosni i Hercegovini.
I na klraju u interesu BIH, BOLJE GROB-NEGO ROB, Velike Srbije.

Možda uz podršku jake, jake vojne sile ili nekako politički, kao neka nova kvazi Jugoslavija ali .....
Sjećam se kako su naši dečki u početku iz podruma odlazili na bojišta u tenisicama i sa M48 pa ako tada junačine nisu mogli osvojiti Hrvatsku sa hrpom domaćih i uvoznih ( do zuba naoružanih ) četnika te trećom vojnom silom u Evrpopi , JNA.......sumnjam da su sada u stanju.:zima:

Hrvat će svašta podnijeti ali ako mu dirneš u njegovo, iza njegove ograde, njegoovu zemlju...nema šanse da će to dopustiti.Nikada više.
Mi se glođemo,slavonac dalmatinca, vlast, politiku itd.i ne glumimo bratstvo i ne okrećem prasad, nema grljenja i ljubljenja ali ...kada zagrmi na Lijepu Našu svi smo kao jedan.
Bez obzira tko vlada u Hrvatskoj sada, a neće dugo....ideja prave Velike Srbije na račun hrvatskog teritorija je prošlo svršeno vrijeme.
Kako kaže Njegoš :
" Boj ne bije svijetlo oružje već boj bije srce u junaka "
Bolje bi bilo da teški srpski nacionalisti krenu u pravni boj za prava srba na Kosovu....jer i taj je teritorij izgubljen.

Nagutao si se propagande i to one najjadnije, za unutrasnje potrebe HDZ bircuza.
Koliko se ja secam, hrvatski "domoljubi" su glumili morske krastavce na dnu Jadrana sve dok JNA nije otisla svojim putem. Postovanje za hrabrost hrvatskih terorista u Vukovaru, ali nadrugim mestima se niste proslavili. Tek kad je JNA otisla u svoje baze, napali su civile i malu vojsku Srpske Krajine.

I nemoj da pricas o "junastvu" jer je smesno i kontradiktorno. Ispada da sam sebe zahabevas jer sledi zakljucak da ste nesto drugo, posto ste drzavu dobili na popustu (a ne kao Srbi i ostali evropski narodi), medju poslednjima na svetu :)
Pusti Srbe da te zahebavaju, ne moras to sam da radis :)

Sad je več deset stranica o Velikoj Srbiji i tolerišu administratori!
Pod tom idejom tema o Velikoj BiH bi bila tolerisana srpski rečeno tri diskusije i u zatvor.
Pod tom idejom tema o Velikoj Hrvatskoj do Drine i Zemuna bi bila uništena i sve brisano.
Po osnovu priloženog SRPAKA DEMOKACIJA NA SRPSKOM FORUMAU, i piranje GDJE SU LJUDI ????
Ja hoču ostati ČOVJEK i na "srpskom" forumu

Sad je več deset stranica o Velikoj Srbiji i tolerišu administratori!
Pod tom idejom tema o Velikoj BiH bi bila tolerisana srpski rečeno tri diskusije i u zatvor.
Pod tom idejom tema o Velikoj Hrvatskoj do Drine i Zemuna bi bila uništena i sve brisano.
Po osnovu priloženog SRPAKA DEMOKACIJA NA SRPSKOM FORUMAU, i piranje GDJE SU LJUDI ????
Ja hoču ostati ČOVJEK i na "srpskom" forumu

Nema toliko ljudi na ovoj temu, zar ne vidis da pisu jedni te isti.

Mene zanimaju ljudi, garđani, koji su branili Sarajevo a oni iditi koji su izišli iz Sarajeva, da ga napadnu ?????????
Počeli smo rat tako što, nismo imali ni čestitre pračke i pucali iz ničega na tenkove, avione i ??? tzv JNA..
Trebalo nam je da unštimo ideju Velike Srbije i ostali vjerni Republici Bosni i Hercegovini.
I na klraju u interesu BIH, BOLJE GROB-NEGO ROB, Velike Srbije.

vi ste najvise platili to okretanje hrvatima, sabijeni ste na 25% BIH

Недавно је једна моја другарица на свом профилу окачила вест. Отворио сам вест и вест је била са сајта Српске радикална странке.
Бацио сам мало поглед на сајт и учио цитат: "Концепт Велике Србије је смисао постојања Српске радикалне странке"-Др Војислав Шешељ.
Какве су данас, браћо Срби и сестре Српкиње, перспективе идеје Велике Србије, као државе која би обухватала Србе Православце, Србе римокатолике, Србе исламске вероисповести, Србе атеисте и агностике и мањинске заједнице.
Територијално, Велика Србија обухвата: Македонију, Србију са обе покрајине, Црну Гору, целу Босну и Херцеговину (РС али и друге градове попут Сарајева, Зенице, Тузле, Мостара...), Републику Српску Крајину али и друге делове Хрватске попут рецимо Далмације, Ђакова итд.

Грубо гледано, реч је о линији Охрид-Огулин-Карлобаг-Карловац-Вировитица

Да ли смо ми, како протиче време, све даље од те линије или можемо да се надамо, да ће, ако ништа, бар наши потомци то остварити.
Свакако да подржавам неки облик уједињења српских држава, ако ништа барем онај са Републиком Српском и Македонијом, ако могућности допусте и више.
Поставићу и анкету.

Treba se nadati, u nadi je spas..

Zasto u Sarajevu danas nema ni Srba ni Hrvata?
Zasto tu frankestajn tvorevinu ne zeli vecina njenog stanovnistva (Srbi i Hrvati) i koliki zivotni vek joj prognoziras, imajuci to u vidu?
Ako hoće napasti Sarajevo moraju izići iz njega, da sa distance koliko stignu ubijaju SARAJLIJE!
Ko ne voli BIH ima Tursku, Srbiju, Hrvatsku, i ??????? proda imeovinu i preseli i mirna Bosna.

Ako hoće napasti Sarajevo moraju izići iz njega, da sa distance koliko stignu ubijaju SARAJLIJE!

I svi su napadali Saaaaraajlije ? Pa zasto pobogu? Zar samo zbog jezivog akcenta?

Ko ne voli BIH ima Tursku, Srbiju, Hrvatsku, i ??????? proda imeovinu i preseli i mirna Bosna.

Jos bolje, Srbi i Hrvati izadju iz raspale BiH - i ponesu svoje sa sobom :)

Nagutao si se propagande i to one najjadnije, za unutrasnje potrebe HDZ bircuza.
Koliko se ja secam, hrvatski "domoljubi" su glumili morske krastavce na dnu Jadrana sve dok JNA nije otisla svojim putem. Postovanje za hrabrost hrvatskih terorista u Vukovaru, ali nadrugim mestima se niste proslavili. Tek kad je JNA otisla u svoje baze, napali su civile i malu vojsku Srpske Krajine.

I nemoj da pricas o "junastvu" jer je smesno i kontradiktorno. Ispada da sam sebe zahabevas jer sledi zakljucak da ste nesto drugo, posto ste drzavu dobili na popustu (a ne kao Srbi i ostali evropski narodi), medju poslednjima na svetu :)
Pusti Srbe da te zahebavaju, ne moras to sam da radis :)

Mala vojska sa 300 tenkova i još više artiljerije..

I svi su napadali Saaaaraajlije ? Pa zasto pobogu? Zar samo zbog jezivog akcenta?

Jos bolje, Srbi i Hrvati izadju iz raspale BiH - i ponesu svoje sa sobom :)
Ko ne voli državu BiH Turska, Srbija, Hrvatska, Rusija, Italija, široko je svjetsko pole, prodaš imovinu i ptreseliš.
Kupt ću najlon kese, ne žalim novac, da ponesu imovinu ko protjerani Fačaci 1992.

Back