Велика Србија данас

Да ли се залажете за Велику Србију ?

• ДА

• НЕ

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Možeš ti Highlanderu izmišljatiželju pustu do prekosutra ali...
imali ste pod čizmom cijelu Jugu.Od prve Kraljevine do kraja osamdesetih.
No povijest je ispisala svoje.
Ode Hrvatska, ode Bosna, ode Kosovo kao kolijevka srpstva..uskoro će Sandžak i Vojvodina.Osta beogradski pašaluk...je li to realnost?
A što kad već linkaš Ovčaru, nije srpska vojska potučena do nogu na kosovskom polju ?
Ona kosovka devojka i sav taj folklor i mit a zapravo....turci su tamo srbe potukli do nogu.
Kasno Marko na Kosovo stiže...i tako to.
Vidiš...svi mi imamo gubitke i dobitke kroz povijest a Vukovar je ipak ostao u Hrvatskoj
I osvojili su ga razrušenog...kako kažeš hrpa ranjenih bandita i izgladnjelih civila bez hrane i vode ,u okruženju, zezala 3 mjeseca veliku JNA.:hahaha1:
Tek kada je jedva ostao kamen na kamenu, samo krš i uništenje... ušli su u Vukovar da bi ga opet 4 godine kasnije zauvijek izgubili.
I taj je grad obranio Hrvatsku...no to je već druga tema.
Integracija je mrtvo slovo na papiru kada taj grad pripada Hrvatskoj državi.
Kada u njemu vladaju hrvatski zakoni razumiješ?
A ovo sa ćirilicom ?
Glumatanje pred Evropom demokracije..Zna se tko je gazda tamo.
No eto drago mi je da bar tamo vlada suživot srba i hrvata.Da bar svi imaju posla i novaca pa bi manje mislili
na politiku i alkohol.Jedni i drugi.

Treba se okrenuti budućnosti dijete drago i ekonomiji sa ....uzdaj se use i u svoje kljuse.
Vi, mi ..svi skupa na balkanu.

Poslednja izmena:

Ja stavio lepe slike evropskih gradova a tebi opet nije po volji?
Stavi i ti sliku table "Ulica Njofre" u Babinoj Gredi i bice ti lakse :)

Istorija nije roman o Hariju Poteru pa da ima poslednju stranicu.
Uvek se ispisuje, dopisuje i otvaraju nova poglavlja. To poglavlje o "srpskoj cizmi" se nalazi samo u udzbenicima na 'novohrvatskom'. Kao sto si video, u Evropi su tu "cizmu" videli kao oslobodilacku.

Ode Hrvatska, ode Bosna,

...ode i Slovenija, ode i Crna Gora i Makedonija...ali niko od njih nije napravio novu uniju ( neku bez Srbije).
Zasto Slovenci nece sa Hrvatima, a Hrvati sa Bosnjacima?
Pa zato sto se i ne podnose medjusobno a Srbi s tim nemaju veze.

ode Kosovo kao kolijevka srpstva..uskoro će Sandžak i Vojvodina.Osta beogradski pašaluk...je li to realnost?

Nije realnost vec zhelja oduvek "dobronamernih susjeda" a za Kosovo ne brini. Odlazilo je i pre i opet je bilo srpsko.
Zato i ponavljam "Sve se okrece, samo ne treba zaboraviti" ;)

A što kad već linkaš Ovčaru, nije srpska vojska potučena do nogu na kosovskom polju ?
Ona kosovka devojka i sav taj folklor i mit a zapravo....turci su tamo srbe potukli do nogu.

Neko kaze ovako, neko onako.
Cudna mi ta 'pobednicka' turska vojska, a ostali bez sultana i povukli se nazad u Makedoniju i Bugarsku. Veoma neobicno ponasanje za pobednicku vojsku tog doba.
A opet, i da jesu, srpska proslava se odnosila na pobedu Pravoslavlja i vere nad zlom i neizbeznim.
To mozda razumeju jos Grci zbog Termopila a Hrvati nisu doziveli nista slicno pa zato ne mogu da shvate tu uzvisenost.

Vidiš...svi mi imamo gubitke i dobitke kroz povijest a Vukovar je ipak ostao u Hrvatskoj
I osvojili su ga razrušenog...kako kažeš hrpa ranjenih bandita i izgladnjelih civila bez hrane i vode ,u okruženju, zezala 3 mjeseca veliku JNA.:hahaha1:
Tek kada je jedva ostao kamen na kamenu, samo krš i uništenje... ušli su u Vukovar da bi ga opet 4 godine kasnije zauvijek izgubili.

Olako upotrebljavas jake izraze poput "zauvek" i "vecno".
Nista nije vecno od onoga sto covek napravi. Nikad nije ni bilo, niti moze.

Treba se okrenuti budućnosti dijete drago i ..uzdaj se use i u svoje kljuse.

Pa sto se ne okrenete buducnosti?
Ja ti lepo kazem da vas u buducnosti ne ceka nista dobro ako na vreme posteno ne priznate sta ste uradili i sednete za sto.
Mi smo mnogo svojih trenutaka naivno propustili, vi svoj jedini iskoristili...ali u sledecem deljenju karata Srbija nece biti naivna kao 1918. i 1945.

Buducnost ispisujete vec sada, i u svom parlamentu, i u hrvatskom helsinskom odboru, i na forumu, i nepostovanjem ekonomskih sporazuma, i u sudnicama gde hapsite i pljacate povratnike.
Vec pravite greske koje ce vas kostati, bolje mislite na vreme ;)

Vrijeme će pokazati hoće li biti Velike Hrvatske ili Velike Srbije...jedino što mi nemamo ,niti smo imali interese za Veliku Hrvatsku.:deda:
Povijest se vrti u krug.
Za manje mržnje i više smijeha i razumijevanja preporučujem Smogovce.
Ti High sve pretvaraš tu u svoju korist baš kao i Kumpić uvijek sve samoglasnike u riječi jedino u samoglasnik u...
Guzda uživaj i numoj se nurvirati....
Mi ustaše? Kaj god.

Vrijeme će pokazati hoće li biti Velike Hrvatske ili Velike Srbije...jedino što mi nemamo ,niti smo imali interese za Veliku Hrvatsku.:deda:
Povijest se vrti u krug.
Za manje mržnje i više smijeha i razumijevanja preporučujem Smogovce.
Ti High sve pretvaraš tu u svoju korist baš kao i Kumpić uvijek sve samoglasnike u riječi jedino u samoglasnik u...
Mi ustaše? Kaj god.

i nemate vi interese za Veliku Hrvatsku(to je ono oko Zagreba i varaždina,,5 km gore dole)...vi ste za NDH.....

Velika Hrvatska je vec sada :)
Ako mozes, uzivaj dok traje

Nepoznat jezik koji lici na slovenacki ( a nije slovenacki)?
Bice da je to taj zagorski od kojeg je, prema HAZU, nekom neverovatnom akrobacijom nastao hrvatski koji su Srbi ukrali...i to pre nego sto je stvoren :)
Cudo je taj HAZU...zahebali su i LSD akademiju.

Problem VRSK nije bio u naoružanju jer ga je bilo na bacanje.

U svemu su mogli parirati HV-u da je bilo volje i muda

Rat nije poceo u avgustu 1995. nego se je vodio 5 godina.. Zapadni dio Krajine je imao oko 250 000 stanovnika... a toliko je vojnika napalo Krajinu u avgustu 1995. Vojska Krajine je branila front duzine 800 km sa 35 000 vojnika...od toga trecina na Bihacu... pa ti sam oduzmi i dodaj, pa vidi da nije bilo jedinica u rezervi a da nijesu bile angazovane na frontu...
Mi smo rat izgubili 1993 na Ravnim kotarima, tad je bila zadnja sansa da promjenimo situaciju u svoju korist.. Poslije toga vise nije bilo pitanje, bez ijednog saveznika i bez ikakve pomoci... okruzeni sa 4.5 miliona Hrvata i skoro pola miliona muslimana u Bihacu.

HV nije bila bolje naoružana od VRSK ali je imala vrlo motivirane i iskusne profesionalne brigade.
Slunj, parada VRSK 1995. godine

Imala je daleko veci bazen ljusdtva iz kojeg se moglo zagrabiti kad god oces, po volji... I odmarati se, malo pripucati, pa opet na odmor... dok je vojnik SVK bio bez smjene 5 godina.

Parada u Slunju je bila samo sminka.. Dovedeno je nesto aktivne vojske, silovoljci i sl. i par maketa od "strasnog raketnog naoruzanja". Sve u svemu, tipicna JNA gluporija.

Milošević:
Molim vas, 6 hiljada Hrvata je branilo Vukovar pola godine; napadala je cela Prva armija, vazduhoplovstvo, čudo, sva sila koju je imala JNA, a oni nisu odbranili Knin, kojem se može prići samo iz tri pravca; nisu ga mogli braniti ni 12 sati!

Te price pricaj onima koji nijesu svjedoci i ucesnici tije dana.. Sta nijeste junacki branili Glinu i Petrinju... ili bar Slunja, ...ka Vukovar? Na sami pish od Zagreba, izgubili ste ih gotovo bez zrna baruta..

....

...ode i Slovenija, ode i Crna Gora i Makedonija...ali niko od njih nije napravio novu uniju ( neku bez Srbije).
Zasto Slovenci nece sa Hrvatima, a Hrvati sa Bosnjacima?
Pa zato sto se i ne podnose medjusobno a Srbi s tim nemaju veze.
...

Kako nitko nije napravio novu uniju? Pa Slovenija je u Europskoj uniji.
A za pola godine i Hrvatska, u istoj toj uniji, a stižu i ostali.

A to što se netko ne podnosi...takvi termini ne postoje u politici.
I Talijani su zayebavali Hrvate (oko ZERP-a).
Slovenci iz svojih interesa zayebavaju Hrvate (nekad je to bila granica, danas Ljubljanska banka),
zašto bi im to zamjerio? Brane svoje interese, kao što bi trebala činiti svaka država.
Ali pravih problema sa Slovenijom nemamo, a niti sa Bošnjacima.
Ovo su sitnice koje se rješavaju u hodu.

I Hrvatska će jednog dana zajebavati Srbiju kad će Srbija pristupati u EU, pretpostavljam oko nedefinirane granice na Dunavu.
To će biti manje više zbog unutarnjo-političkih razloga, a ne zato što je nekoga briga za par otočića na Dunavu.

trebamo se okrenuti ka istoku
srbija do tokija
imagesx.jpg

onda bi se to ostvarilo. udjemo u saveznu drzavu s ukrajinom rusijom... i eto smo! :)
doduse falilo bi nam tih nekoliko stotina kilometara :D

Rat nije poceo u avgustu 1995. nego se je vodio 5 godina.. Zapadni dio Krajine je imao oko 250 000 stanovnika... a toliko je vojnika napalo Krajinu u avgustu 1995. Vojska Krajine je branila front duzine 800 km sa 35 000 vojnika...od toga trecina na Bihacu... pa ti sam oduzmi i dodaj, pa vidi da nije bilo jedinica u rezervi a da nijesu bile angazovane na frontu...
Mi smo rat izgubili 1993 na Ravnim kotarima, tad je bila zadnja sansa da promjenimo situaciju u svoju korist.. Poslije toga vise nije bilo pitanje, bez ijednog saveznika i bez ikakve pomoci... okruzeni sa 4.5 miliona Hrvata i skoro pola miliona muslimana u Bihacu.

Imala je daleko veci bazen ljusdtva iz kojeg se moglo zagrabiti kad god oces, po volji... I odmarati se, malo pripucati, pa opet na odmor... dok je vojnik SVK bio bez smjene 5 godina.

Parada u Slunju je bila samo sminka.. Dovedeno je nesto aktivne vojske, silovoljci i sl. i par maketa od "strasnog raketnog naoruzanja". Sve u svemu, tipicna JNA gluporija.

Te price pricaj onima koji nijesu svjedoci i ucesnici tije dana.. Sta nijeste junacki branili Glinu i Petrinju... ili bar Slunja, ...ka Vukovar? Na sami pish od Zagreba, izgubili ste ih gotovo bez zrna baruta..

U svemu su mogli parirati HV-u da je bilo volje i muda..makar na jednoj točki bojišta...

U svemu su mogli parirati HV-u da je bilo volje i muda..makar na jednoj točki bojišta...

Kao kod Petrinje mislis, kad je hrvatska vojska izgubila par tenkova imala desetke gubitaka u ljudstvu? Pa je kasnije to kod vas bio kontraverzan slucaj godinama, neki su razalovani komande .. a mislim da je nekima i sudjeno - "sto nijesu cekali da se Srbi povuku (po dogovoru)"... 21. kordunaski korpus je parirao, pa su dosli u situaciju da budu odsjeceni i da poloze oruzje...

Ode Hrvatska, ode Bosna, ode Kosovo kao kolijevka srpstva..uskoro će Sandžak i Vojvodina.Osta beogradski pašaluk...je li to realnost?
Kasno Marko na Kosovo stiže...i tako to.
I taj je grad obranio Hrvatsku...no to je već druga tema.
Integracija je mrtvo slovo na papiru kada taj grad pripada Hrvatskoj državi.
Kada u njemu vladaju hrvatski zakoni razumiješ?
A ovo sa ćirilicom ?
Glumatanje pred Evropom demokracije..Zna se tko je gazda tamo.
No eto drago mi je da bar tamo vlada suživot srba i hrvata.Da bar svi imaju posla i novaca pa bi manje mislili
na politiku i alkohol.Jedni i drugi.

Treba se okrenuti budućnosti dijete drago i ekonomiji sa ....uzdaj se use i u svoje kljuse.

To je ono sto bi ti zlokobno voleo, ali na tvoju veliku zalost nije tako, niti ce biti!

Kao kod Petrinje mislis, kad je hrvatska vojska izgubila par tenkova imala desetke gubitaka u ljudstvu? Pa je kasnije to kod vas bio kontraverzan slucaj godinama, neki su razalovani komande .. a mislim da je nekima i sudjeno - "sto nijesu cekali da se Srbi povuku (po dogovoru)"... 21. kordunaski korpus je parirao, pa su dosli u situaciju da budu odsjeceni i da poloze oruzje...

Gubitak par tenkova HV-a nije nikakvi otpor..

Poštenog otpora niste nigdje pružili.

Back