Велика Србија данас

Да ли се залажете за Велику Србију ?

• ДА

• НЕ

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Mala vojska sa 300 tenkova i još više artiljerije..

Pa sad, za slabog napadaca i 300 tenkova je mnogo ali treba posteno priznati da je od tih 300, samo 40 bilo M84 i T72 a ostatak relikti Drugog rata.
A ni tenk bez nafte i municije nije bas narocito upotrebljiva stvar ali su ih ( i radare RSK) americki avioni ipak gadjali 4.avgusta 1995.

Mene bi bilo sramota da slavim recimo, agresiju Srbije i Rusije na opstinu Novi Beograd. To je veoma slicno onome sta su Hrvati i USA uradili 1995.
Isti recept je bio i za siptarsku "neovisnost" 1999.godine. Zato nisam siguran ko je ozbiljniji narod, da li Siptari ili Hrvati?
Srecom sto USA propada pa uskoro necu morati da se bavim tim nedoumicama :)

Ko ne voli državu BiH Turska, Srbija, Hrvatska, Rusija, Italija, široko je svjetsko pole, prodaš imovinu i ptreseliš.
Kupt ću najlon kese, ne žalim novac, da ponesu imovinu ko protjerani Fačaci 1992.

Cuvaj ti te najlone, trebace ti za licne potrebe ;)
Nije fora da Crveni krst, pardon - Crveni polumesec Federacije bacas u trosak. Bolje cuvaj...

Poslednja izmena:
Pa sad, za slabog napadaca i 300 tenkova je mnogo ali treba posteno priznati da je od tih 300, samo 40 bilo M84 i T72 a ostatak relikti Drugog rata.
A ni tenk bez nafte i municije nije bas narocito upotrebljiva stvar ali su ih ( i radare RSK) americki avioni ipak gadjali 4.avgusta 1995.

Mene bi bilo sramota da slavim recimo, agresiju Srbije i Rusije na opstinu Novi Beograd. To je veoma slicno onome sta su Hrvati i USA uradili 1995.
Isti recept je bio i za siptarsku "neovisnost" 1999.godine. Zato nisam siguran ko je ozbiljniji narod, da li Siptari ili Hrvati?
Srecom sto USA propada pa uskoro necu morati da se bavim tim nedoumicama :)

Problem VRSK nije bio u naoružanju jer ga je bilo na bacanje.

U svemu su mogli parirati HV-u da je bilo volje i muda.

HV nije bila bolje naoružana od VRSK ali je imala vrlo motivirane i iskusne profesionalne brigade.

Slunj, parada VRSK 1995. godine

Milošević:

Molim vas, 6 hiljada Hrvata je branilo Vukovar pola godine; napadala je cela Prva armija, vazduhoplovstvo, čudo, sva sila koju je imala JNA, a oni nisu odbranili Knin, kojem se može prići samo iz tri pravca; nisu ga mogli braniti ni 12 sati!

HV nije bila bolje naoružana od VRSK

Cak i po Hr izvorima jeste bila i 4-5 puta brojnija, ali to i nije najvaznije.
Vazna je politicka ( i vojna ) podrska USA i Nemacke. Upravo ta politicka pristrasnost Cetvrtog rajha jeste ucutkala tadasnju JNA u Srbiji.
Da je JNA ponovo izasla na teren, opet bi "branitelji" nazad u Jadran da skupljaju oblutke...
Hbg, Milosevic je hteo da cuva svoju vlast i izdao Krajinu...

Milošević:
Molim vas, 6 hiljada Hrvata je branilo Vukovar pola godine; napadala je cela Prva armija, vazduhoplovstvo, čudo, sva sila koju je imala JNA, a oni nisu odbranili Knin, kojem se može prići samo iz tri pravca; nisu ga mogli braniti ni 12 sati!

Veoma je zgodno sto je ova, navodno Miloseviceva izjava, tako konstruisana da hrvatske usi nista bolje ne mogu cuti...zar ne ?
Ne verujem u da je Milosevic ovo rekao, ne zato sto nije tacno ( hrvatskim teroristima svaka cast za drzanje u Vukovaru) nego zato sto takva izjava nimalo ne lici na privatnu komunikaciju politicara i oficira.
A imao sam prilike da se izbliza nagledam i jednih i drugih.

Ako hoće napasti Sarajevo moraju izići iz njega, da sa distance koliko stignu ubijaju SARAJLIJE!
Ko ne voli BIH ima Tursku, Srbiju, Hrvatsku, i ??????? proda imeovinu i preseli i mirna Bosna.

Nisu oni bjezali da napadaju Sarajevo,nego da sacuvaju zivu glavu od tvojih branitelja.
Malo si zalutao ,ali nema veze.
Ko je pravio Veliku Srbiju,mislis Sloba *********-malo morgen.Zivis u zabludi ako mislis da ste vi u tenama zaustavili stvaranje Velike Srbije,to je vas neko dobro uplasio.
Velika Srbija je ostala samo u glavama ljudi kao sto si ti,cak ne postoji ni jedan ozbiljan pokusaj stvaranja V.S..a sa druge strane su postojale Velika Hrvatska,Velika Albanija,Velika Bugarska.
A na tu bascarsijsku politiku prodaj zemlju i odlazi-ZABORAVI

Cak i po Hr izvorima jeste bila i 4-5 puta brojnija, ali to i nije najvaznije.
Vazna je politicka ( i vojna ) podrska USA i Nemacke. Upravo ta politicka pristrasnost Cetvrtog rajha jeste ucutkala tadasnju JNA u Srbiji.
Da je JNA ponovo izasla na teren, opet bi "branitelji" nazad u Jadran da skupljaju oblutke...
Hbg, Milosevic je hteo da cuva svoju vlast i izdao Krajinu...

Veoma je zgodno sto je ova, navodno Miloseviceva izjava, tako konstruisana da hrvatske usi nista bolje ne mogu cuti...zar ne ?
Ne verujem u da je Milosevic ovo rekao, ne zato sto nije tacno ( hrvatskim teroristima svaka cast za drzanje u Vukovaru) nego zato sto takva izjava nimalo ne lici na privatnu komunikaciju politicara i oficira.
A imao sam prilike da se izbliza nagledam i jednih i drugih.

Jesi li dobro pogledao paradu u Slunju??

Sva ta silna vojska i "specijalne VRSK brigade" nisu poštenog otpora pružili HV-u.

Milošević nije "navodno" rekao ono šta sam ja citirao..

Uhvati se čitanja transkripta VSO SRJ..ima puno zanimljivih detalja..

http://www.sense-agency.com/naslovna/tribunal_(mksj).58.html

Nema to veze s genetikom nego zdravim razumom. Za vrijeme 500 godina okupacije se sigurno neki Turčin proveselio sa Srpkinjom, i obrnuto. Njemačka ima relativno mnogo mulata, a odakle? Od američke vojske nakon WW2. I antički Grci su nekad bili visoki i plavi, a pogledaj ih sada. :roll:

Лупеташ ко максим по дивизији. Грци никад нису били плави, то је измишљотина Немаца.

Срби нису имали много контакта са турцима, јер су србима владале потурице српског порекла а не прави турци. Турци су већином седели у малој азији.

Лупеташ ко максим по дивизији. Грци никад нису били плави, то је измишљотина Немаца.

Срби нису имали много контакта са турцима, јер су србима владале потурице српског порекла а не прави турци. Турци су већином седели у малој азији.

Šta znaš o janjičarima??

Jesi li dobro pogledao paradu u Slunju??

Nisam je ni pogled'o.
Ne moram, jer se secam da je Hrvata bilo oko 4 000 000 a Krajisnika oko 400 000. Dakle, odnos kao kada bi Srbija izvrsila agresiju na opstinu Novi Beograd sa Zemunom i Palilulom.
Smesno.

Sva ta silna vojska i "specijalne VRSK brigade" nisu poštenog otpora pružili HV-u.
Bas zgodno za hrvatske teroriste. Zar da se opet kvase a tek sto su osusili gace nakon prethodne bezanije u hladni Jadran?
Milošević nije "navodno" rekao ono šta sam ja citirao..

A ja bas mislim da nije, a cak i da jeste to ne menja stvar.

Krajina nije mogla sama da se brani nego je Srbija trebala da pomogne a nije jer je Milosevic zbog pretnji USA izmedju srpstva i fotelje izabrao fotelju.
I kao sto obicno biva sa izdajnicima - na kraju ostanu i bez fotelje i bez glave.

Nisam je ni pogled'o.
Ne moram, jer se secam da je Hrvata bilo oko 4 000 000 a Krajisnika oko 400 000. Dakle, odnos kao kada bi Srbija izvrsila agresiju na opstinu Novi Beograd sa Zemunom i Palilulom.
Smesno.

Bas zgodno za hrvatske teroriste. Zar da se opet kvase a tek sto su osusili gace nakon prethodne bezanije u hladni Jadran?

A ja bas mislim da nije, a cak i da jeste to ne menja stvar.

Krajina nije mogla sama da se brani nego je Srbija trebala da pomogne a nije jer je Milosevic zbog pretnji USA izmedju srpstva i fotelje izabrao fotelju.
I kao sto obicno biva sa izdajnicima - na kraju ostanu i bez fotelje i bez glave.

Otiđi sa svojim vršnjacima na :grudvanje3::grudvanje3:

Nagutao si se propagande i to one najjadnije, za unutrasnje potrebe HDZ bircuza.
Koliko se ja secam, hrvatski "domoljubi" su glumili morske krastavce na dnu Jadrana sve dok JNA nije otisla svojim putem. Postovanje za hrabrost hrvatskih terorista u Vukovaru, ali nadrugim mestima se niste proslavili. Tek kad je JNA otisla u svoje baze, napali su civile i malu vojsku Srpske Krajine.

I nemoj da pricas o "junastvu" jer je smesno i kontradiktorno. Ispada da sam sebe zahabevas jer sledi zakljucak da ste nesto drugo, posto ste drzavu dobili na popustu (a ne kao Srbi i ostali evropski narodi), medju poslednjima na svetu :)
Pusti Srbe da te zahebavaju, ne moras to sam da radis :)

Gle vani se na vojnim akademijama proučava Oluja i Domovinski rat i čitav sistem i smatra se to vojnim i strateškim uspjehom ..

JNA je 3 mjeseca okupirala mali Vukovar , okružile ga " junačine" i njih 100 tisuća osvojilo je grad sa starijim civilima, ranjenicima i djecom u podrumima.
3 mjeseca !!! I na kraju je JNA skupa sa rezervistima i četnicima osvojila poptuno razrušen i uništen grad jer drugačije nije išlo.
Što je vojno gledajući, sramota za treću vojnu silu u Evropi tada.
Pa razmišljaj logično...kakav je to uspjeh i junaštvo kada osvojiš razrušen gradić , silom od 100 tisuća vojnika .i nađeš polumrtvih samo oko 2000.
To nije junaštvo.
I kada tu silu zahebava 3 mjeseca nekih 2000 branitelja, iscrpljenih i u okruženju neprijatelja.Pa kasnije pobiješ ranjenike na Ovčari.
A tada jugo četnička propaganda stalno je stvarala ideju sirotog , bespomoćnog srpskog naroda koji je bacao granate po gradovima Hrvatske jer se brani....
Veliki Brat će istjerati pravdu...a zapravo želja za pljačkom i silom .
Do 95-e je li uspio ijedan hrvatski tenk ući u Glinu?
Nije.Zato jer smo bili polunaoružani.Puni izbjeglica , pod blokadom itd.
Do Oluje koliko je gradova u Krajini bilo granatirano i zauzeto?
Glina,Petrinja,Knin...navedi koji je do Oluje srpski grad bio u
okruženju hjrvatske vojske u Krajini i granatiran, cvili izgladnjeli i sa hrpom ranjenika.
Bilo koji 91,92 godine?

Istina je da je Milošević skupa sa vrhuškom tadašnje JNA izdao srbe u Hrvatskoj .Izazvao ih na ideju Velike Srbije pa napustio...kada je zagustilo i plan propao.
Žalosno je ali svi su bili hrabri dok je iza njih bio Veliki Brat.Kada se buraz pokupio ...nestalo i junaštvo.
Ostavili razni Babići, Martići i drugi svoje ljude na cijedilu.
Osobno mi je žao svih tih ljudi i bilo bi dobro da se vrate.Neki mogu , neki ne žele, treći ne mogu.Zato znaš to su mala kordunaška i dalmatinska mjestašca...tamo se za svakoga zna tko je okrvario ruke u te 4 godine i zašto se ne vraća.Nemoj se zavaravati.
:dash:
Pa kako je rekao Krleža...."Sačuvaj me Bože srpskog junaštva i hrvatske kulture ":zblesav:

Poslednja izmena:
Gle vani se na vojnim akademijama proučava Oluja i Domovinski rat i čitav sistem i smatra se to vojnim i strateškim uspjehom ..

JNA je 3 mjeseca okupirala mali Vukovar , okružile ga " junačine" i njih 100 tisuća osvojilo je grad sa starijim civilima, ranjenicima i djecom u podrumima.
3 mjeseca !!! I na kraju je JNA skupa sa rezervistima i četnicima osvojila poptuno razrušen i uništen grad jer drugačije nije išlo.
Što je vojno gledajući, sramota za treću vojnu silu u Evropi tada.
Pa razmišljaj logično...kakav je to uspjeh i junaštvo kada osvojiš razrušen gradić , silom od 100 tisuća vojnika .i nađeš polumrtvih samo oko 2000.
To nije junaštvo.
I kada tu silu zahebava 3 mjeseca nekih 2000 branitelja, iscrpljenih i u okruženju neprijatelja.Pa kasnije pobiješ ranjenike na Ovčari.
A tada jugo četnička propaganda stalno je stvarala ideju sirotog , bespomoćnog srpskog naroda koji je bacao granate po gradovima Hrvatske jer se brani....
Veliki Brat će istjerati pravdu...a zapravo želja za pljačkom i silom .
Do 95-e je li uspio ijedan hrvatski tenk ući u Glinu?
Nije.Zato jer smo bili polunaoružani.Puni izbjeglica , pod blokadom itd.
Do Oluje koliko je gradova u Krajini bilo granatirano i zauzeto?
Glina,Petrinja,Knin...navedi koji je do Oluje srpski grad bio u
okruženju hjrvatske vojske u Krajini i granatiran, cvili izgladnjeli i sa hrpom ranjenika.
Bilo koji 91,92 godine?

Istina je da je Milošević skupa sa vrhuškom tadašnje JNA izdao srbe u Hrvatskoj .Izazvao ih na ideju Velike Srbije pa napustio...kada je zagustilo i plan propao.
Žalosno je ali svi su bili hrabri dok je iza njih bio Veliki Brat.Kada se buraz pokupio ...nestalo i junaštvo.
Ostavili razni Babići, Martići i drugi svoje ljude na cijedilu.
Osobno mi je žao svih tih ljudi i bilo bi dobro da se vrate.Neki mogu , neki ne žele, treći ne mogu.Zato znaš to su mala kordunaška i dalmatinska mjestašca...tamo se za svakoga zna tko je okrvario ruke u te 4 godine i zašto se ne vraća.Nemoj se zavaravati.
:dash:
Pa kako je rekao Krleža...."Sačuvaj me Bože srpskog junaštva i hrvatske kulture ":zblesav:

shvati da srbija nije u punom kapacitetu napadala vase polozaje, da su stavljeni u funkciju svi resursi, vi ne bi imali nikakve sanse.

Naravno nakon neuspjeha kod Vukovara JNA bi u Hrvatskoj izgledala kao sušeni bakalar.
Generali JNA pribojali su se svojih položaja i totalnog oslabljenja vojske.
Ni Mladić nije osvojio Zadar a kamoli Gospić ....pa bi daljnji angažman svih JNA snaga puno koštao.
Plus neorganiziranost na terenu i šlampavost same tadašnje vojske.
Priče o četničkom junaštvu tada čisti su mit.
Koji je nedužne civile Krajine kasnije koštao domova.
Sve ti je to Daxt miks politike , interesa i manipulacije ljudima.
Bilo i biti će...ljudi su naivna bića.

Znaš li gdje se nalazi Beogradska šuma u Turskoj??
Ja znam.
A znam i gde se nalazi Srpska ulica u Kanu i bulevari, trgovi i ulice sa srpskim motivima u Nemackoj, Francuskoj, Kanadi, Madjarskoj, Britaniji, Ceskoj, Ukrajini, Svedskoj, Izraelu...samo ne znam da li igde postoji barem parking sa hrvatskim nazivom ? z:lol:
Mozes li da navedes neki primer ?

Naravno nakon neuspjeha kod Vukovara JNA bi u Hrvatskoj izgledala kao sušeni bakalar.
Generali JNA pribojali su se svojih položaja i totalnog oslabljenja vojske.
Ni Mladić nije osvojio Zadar a kamoli Gospić ....pa bi daljnji angažman svih JNA snaga puno koštao.
Plus neorganiziranost na terenu i šlampavost same tadašnje vojske.
Priče o četničkom junaštvu tada čisti su mit.
Koji je nedužne civile Krajine kasnije koštao domova.
Sve ti je to Daxt miks politike , interesa i manipulacije ljudima.
Bilo i biti će...ljudi su naivna bića.

jna nije bila 100% srpska, puno je tu bilo makedonaca, slovenaca i ostalih na rukovodecim mestima, dosta je bilo kocenja akcija i ostavki pojedinih pukovnika koji su skapirali da se trguje.Nismo mi imali posla sa hrvatima nego sa celim zapadom.Nato je bombardovao polozaje u krajini, zone zabrane leta itd, da ne duzim, zna se o cemu pricam.

A vi kao imate pobjede u 1. i 2. svjetskom ratu?

Ako ti je "dekica" ziv, pitaj njega.
Ako nije - obrazuj se :)

E a sad malo podsecanja na neka vremena i priznanja koje nasi susJedi nikada nece steci, pa bar mogu da vide od nas. Mozemo i da im damo da ga malo pridrze ( prznanje mislim) tek da vide kako pocast izgleda.

Elem, nisu Hrvati jedini koje su Evropljani upisali na spomen plocu.
I Srbija je nasla svoje mesto, doduse ne kroz uklesanu opomenu na vratima Magdeburske katedrale, ali jeste na ploci u sedistu Crvenog krsta u Zenevi:

"Буди тако хуман као што је била хумана Србија 1885. године"

http://www.politika.rs/rubrike/Beog...sto-je-bila-humana-Srbija-1885-godine.sr.html

Pa da malo prosetamo Evropom i okruzenjem :)

3691417567_998c535904_o-1.jpg

Belgradstrasse_1481_web-1.jpg

800px-Belgradplatz_01.jpg

800px-Belgradplatz_08.JPG

IMG_3290-1.jpg

42001381-1.jpg

IMG_0060-1.jpg

IMG_0050-1.jpg

belehradska2.png

srbska1.png

srbska2.png

IMG_6440Large-1.jpg

IMG_6399Large-1.jpg

186645141449f2f43e28cd4611570681_extreme.jpg

l-1.jpg

600streets10601018_P01JPG-1.jpg

3140876-1.jpg

Ulice-.jpg

ulica1.jpg

Sent_Andreja.jpg

Zagreb mozda nije veliki i vazan grad, ali su jednu ulicu nazvali po slavnom Srbinu z:lol::
21r98h-1.jpg

Back