Велика Србија данас

Да ли се залажете за Велику Србију ?

• ДА

• НЕ

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Ovde razmisljam nagalas, i razmatram moguca razresenja galimatijasa u kome se nalazimo. Inace me je oduvek boleo k za veliku Srbiju. U rat devedesetih sam usao sa ciljem da zastitim svoj narod, a ne da otimam tudje. Kao sto rekoh, nezavisnost RS(diskutabilno) i mozda, ali samo mozda.... jednog lepog dana KIM u ustavnom i pravnom poretku Srbije! Dotle ce mnogo vode da protece, a natalitet nam nije jaca strana... o ekonomiji i politickoj stabilnosti da ne pricamo. Tako da..... sivo nam se pise!

Poslednja izmena:
Недавно је једна моја другарица на свом профилу окачила вест. Отворио сам вест и вест је била са сајта Српске радикална странке.
Бацио сам мало поглед на сајт и учио цитат: "Концепт Велике Србије је смисао постојања Српске радикалне странке"-Др Војислав Шешељ.
Какве су данас, браћо Срби и сестре Српкиње, перспективе идеје Велике Србије, као државе која би обухватала Србе Православце, Србе римокатолике, Србе исламске вероисповести, Србе атеисте и агностике и мањинске заједнице.
Територијално, Велика Србија обухвата: Македонију, Србију са обе покрајине, Црну Гору, целу Босну и Херцеговину (РС али и друге градове попут Сарајева, Зенице, Тузле, Мостара...), Републику Српску Крајину али и друге делове Хрватске попут рецимо Далмације, Ђакова итд.

Грубо гледано, реч је о линији Охрид-Огулин-Карлобаг-Карловац-Вировитица

Да ли смо ми, како протиче време, све даље од те линије или можемо да се надамо, да ће, ако ништа, бар наши потомци то остварити.
Свакако да подржавам неки облик уједињења српских држава, ако ништа барем онај са Републиком Српском и Македонијом, ако могућности допусте и више.
Поставићу и анкету.

Bolest!

Srbija je znala na machu dobili mnoge zemlje, tri-cetri puta njezine tadasnje velicine, ali ih nije znala zadrzati... jer su Srbi narod "velikih ideja"z:mrgreen: ... a trebalo je tako malo, samo pojaviti se u fraku i cilinderu ko gospodin i staviti potpis na to sve i ozvaniciti ... no, nije dalo mudrijasenje i "velike ideje".
Па Крајина никада није била ни циљ Србије до уласка у Југославију. Федерација са Рватима је једина држава у којој би сви Срби и сви Рвати живели у једној држави.
Међутим ствар је у различитим циљевима. Србима је важно да сви Срби стану под једну капу, а Хрватима држава без Срба.

А биће једном Балканске федерације, ако је потребно и без Хрвата на Балкану.
Isrpavio sam jedno slovo dje ti se potkrala greska.z:mrgreen:
У мом посту нема ничег погрешног.

Hrvat se groteskno smeje nacizmu i faiszmu, tipicno i x puta vidjeno! Nadam se da ce moderi reagovati.....

... posto su svi Hrvati po prirodi fashisti i nacisti? To sto je citirana rechenica po prirodi argumenta fashisoidna ne cheshe te previshe?
Kazem ja, od kad ste u Srbiji chetnike u antifashiste ubrojali doshlo je do strashne pojmovne zbrke u glavama. Ima samo na ovom forumu dosta zabludjelih ovchica koje zbog toga misle da mu fashisam dodje nesto kao humanizam.

... posto su svi Hrvati po prirodi fashisti i nacisti? To sto je citirana rechenica po prirodi argumenta fashisoidna ne cheshe te previshe?
Kazem ja, od kad ste u Srbiji chetnike u antifashiste ubrojali doshlo je do strashne pojmovne zbrke u glavama. Ima samo na ovom forumu dosta zabludjelih ovchica koje zbog toga misle da mu fashisam dodje nesto kao humanizam.

Nemoj mi to imputirati, jer to ne mislim, niti govorim. Svaka generalizacija je glupa i povrsna, pa tako i ova. Sto se tice cetnika i partizana tice, nisu bas bukvalno ubrojani u antifasiste. Zar ne znas da se zale Strazburu i sl....

Нису! Већина њих је усташки оријентисано а то нема везе ни са фашизмом ни са Национал Социјализмом.

Не можемо да сачувамо ни овакву Србију.
Ако хоћете велику Србију крените од економије. Јака економија значи давање пара за раст наталитета и јаку војску. Са јаком војском чували би Србе, а са јаким наталитетом би се вратили у Крајину. РС би била независна, а ЦГ би нам сама пришла. Македонија и ФБиХ ме не занимају.

Не можемо да сачувамо ни овакву Србију.
Ако хоћете велику Србију крените од економије. Јака економија значи давање пара за раст наталитета и јаку војску. Са јаком војском чували би Србе, а са јаким наталитетом би се вратили у Крајину. РС би била независна, а ЦГ би нам сама пришла. Македонија и ФБиХ ме не занимају.

Што се мене тиче цео Балкан треба да буде Велика Србија, а за остало си лепо рекао. Не можемо без јаке економије и великог наталитета и квалитетног ништа направити.

Недавно је једна моја другарица на свом профилу окачила вест. Отворио сам вест и вест је била са сајта Српске радикална странке.
Бацио сам мало поглед на сајт и учио цитат: "Концепт Велике Србије је смисао постојања Српске радикалне странке"-Др Војислав Шешељ.
Какве су данас, браћо Срби и сестре Српкиње, перспективе идеје Велике Србије, као државе која би обухватала Србе Православце, Србе римокатолике, Србе исламске вероисповести, Србе атеисте и агностике и мањинске заједнице.
Територијално, Велика Србија обухвата: Македонију, Србију са обе покрајине, Црну Гору, целу Босну и Херцеговину (РС али и друге градове попут Сарајева, Зенице, Тузле, Мостара...), Републику Српску Крајину али и друге делове Хрватске попут рецимо Далмације, Ђакова итд.

Грубо гледано, реч је о линији Охрид-Огулин-Карлобаг-Карловац-Вировитица

Да ли смо ми, како протиче време, све даље од те линије или можемо да се надамо, да ће, ако ништа, бар наши потомци то остварити.
Свакако да подржавам неки облик уједињења српских држава, ако ништа барем онај са Републиком Српском и Македонијом, ако могућности допусте и више.
Поставићу и анкету.

Prvo Velika Srbija je mantra i glupost koju je servirao Beč svojevremeno, ne bi li "odgovorio" na srpsku politiku (koja i nije suštinski postojala)....i njome,gle čuda, zatrovao zatucane balkanske seljačine...od njih je danas najviše ovih Hrvata što rezignirano prevrću očima....to su oni što u to doba eto nisu znali da su baš Hrvati, ali su se posle osvestili iz vekovnog sna i rezolutno se upisali u iste....toliko o Velikoj Srbiji...

Dakle, ne znam samo šta je veliko tu....
A ako neko misli na državnost svih zemalja na kojima žive (tj živeli su) Srbi, ne znam u čemu je problem, to je tako evropski da je prosto za školske udžbenike...
Od toga se ništa nije ostvarilo, i za to smo krivi mi sami, naravno...
Danas je sve izgubilo smisao i svodi se na razvlačenje po forumima i kafanama i kabinetu ponekog profesora...
Šta će biti za 100 godina, ne znam, nisam toliko pametan...

Josipović: Naravno da slavimo Oluju kao našu pobjedu kojom je dokrajčen san o velikoj Srbiji

Što se Hrvatske tiče, ne bi išlo, ni danas, ni sutra, ni za 50 godina.
A nakon toga se ionako nadam da takve idiotske više neće postojati.

Slavite Oluju jer nista drugo ni nemate. Nemate pobede u Prvom i Drugom svetskom ratu, niti ranije

Nemate nista jer ste nacija bez istorije

Vama je Oluja sve sto imate

Back